Csak összejön az új Red Sonja?

A Millennium ezer éve fejleszti a Red Sonja filmet, és most a THR értesülése alapján ott tartanak, hogy Hannah John-Kamenben megtalálták a főszereplőt. A képregénykarakter egy nagyon erős női figura, aki képes Conant is legyőzni, de sosem enged csábításának.

human
írta
2021. 05. 06. 02:04
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “Csak összejön az új Red Sonja?” bejegyzéshez

  1. Mi tartott eddig? A mai trendbe tökéletesen illeszkedő film, és ennek még saját jogán is van létjogosultsága.

  2. Ja, biztos agyaltak, hogy ne csináljanak e inkább egy “Conana” filmet, a brand miatt! :)
    Viccet félretéve, tényleg érthetetlen, ha egy stúdiónak ez szívügye, miért ülnek ennyit rajta? Azt hihetnénk, az ilyen karaktereket keresik égre földre, ez meg ott hever az ölükben, és nem tudnak vele mit kezdeni.

  3. @totoro

    Gondolom sok idő elment azzal, hogy miként szabják a mai Hollywood-i trendekhez megfelelőhöz.

    Pl. szerintem a “bikini armor” nem lesz bármennyire is szeretnék nagyon sokan

  4. ezt mire mondod? egy fantasy történetről van szó amiben kimmériai származású az alapkarakter, Conan, nem pedig valami történelmi regényről. Bármilyen színű lehet bárki benne igazából, az hogy a korábbi filmekben fehér színész játszotta Red Sonja-t és Conant, az nem sokat jelent szerintem. Most meg egy félig fekete nő fogja, na és?

    Én pl fiatalon rengeteg Conant olvastam, és sosem gondoltam a bőrszínére, bár rémlik, hogy voltak kifejezetten fekete karakterek benne, de nem hiszem, hogy számítana a karakteré annyira, hogy túl kéne reagálni a fenti castingot.

    Conan könyvek eredeti borítói:
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c3/Conan_the_Adventurer.jpg
    https://en.wikipedia.org/wiki/Conan_the_Freebooter#/media/File:Conan_the_Freebooter.jpg
    https://en.wikipedia.org/wiki/Conan_the_Buccaneer#/media/File:Conan_the_Buccaneer.jpg
    https://en.wikipedia.org/wiki/Conan_(books)#/media/File:Conan_usurper.jpg

  5. Felőlem jöhet Hannah John-Kamen, mind Sonja, csak könyörgöm, legyenek képesek lerakni az asztalra egy normális sword and sorcery filmet.

  6. igen, ez sokkal fontosabb kérdés, hogy mikor volt jó sword and sorcery film utoljára…

  7. Csupán vélemények miatti kommentek cenzúrázása nem jó dolog. Értem, Human? Téged mikor engedtek ki a kínai kommunista pártházból?

  8. a link miatt kapta el, már kiment, senki nem cenzúrázta az ellenvéleményed (továbbra sem értem, hogy a moderálást folyamatosan cenzúrának hívjátok, de ez még csak nem is én voltam). direkt linkeltem olyan képet is lenn, amin kb. vikingnek néz ki Conan.

    de tessék, a te linkeden is ott van, hogy az sem történelmi “warrior woman out of majestic Hyrkania”, és Conan wikin “Hyrkania is an immense nation, stretching across the continent east of the Vilayet Sea.” Viszont cserébe a történelmi Hyrcania “a historical region composed of the land south-east of the Caspian Sea in modern-day Iran and Turkmenistan, bound in the south by the Alborz mountain range and the Kopet Dag in the east.” amihez meg akár illene is egy nem hófehér főszereplő.

    De most tényleg egy fantasy karakter bőrszínén akadunk ki? Eskü nem értem. Azt sem, hogy miért woke, hogy leírtam én mit éreztem anno Conan regényeket olvasva.

  9. Örülök, hogy human sok Conan-t olvasott és így jól rendbe tudta tenni ezt a casting fanyalgást. :D

  10. Red Sonja majdnem 50 éve létezik képregényben is. Kezdetben Marvel, 2000-es évek eleje óta Dynamite Entertainment. Aki ezeken nőtt fel, annak Sonja rózsaszín, vörös és bikinis. Érdemes megnézni az Art of Red Sonja albumot (pár éve megvettem én is, két része van), a youtube-on lapozós formában megtalálható.

  11. Red Sonja nem Conan párja.
    Amúgy meg azért Red, mert vöröshajú, márpedig feketék ritkán azok.

    A színészcsajt imádom, de ne már, ez akkor legyen bármi más, csak ne Red Sonja a film és a karakter neve.

    Inkább castingolják be Deborah Ann Voll-t, ő magas, eredendően vörös és ki tudná magát pattintani a szerep kedvéért.

  12. Én csípem a régi filmet. Conan világából meg bármi jöhet nekem.

  13. Újra egy fehér vörösből csinálnak feketét. Hamisítatlan rasszizmus ez.

  14. Nem a bőrszín itt a baj, hanem az, hogy sokan a megszokott formában szeretnék látni az ismert karaktereket, pl. Sonja legyen rőt hajú. Sokan ebbe szeretnek rasszizmust belelátni, pedig ennek ahhoz semmi köze. Bár engem speciel az ilyen filmeknél kevésbé zavar, viszont történelmi alapanyagoknál annál inkább. Azoknál látszólag érzékenyítenek, és nem vesznek tudomást róla, hogy tulajdonképpen provokálnak. Mióta a filmiparban hivatalosan is vannak kvóták, azóta elkerülhetetlenek az ilyen nézeteltérések. Lesz, aki a színesbőrű színészek mellőzése miatt és lesz aki a klasszikus karakterek “kiherélése” miatt fog szót emelni, de véleményem szerint, bizonyos keretek között, muszáj ezeknek a vitáknak teret adni.

  15. @csuszu1

    Az ilyenfajta viták viszont sosem vezetnek sehová tehát értelmetlenek. Vagyis szükségtelen bármekkora teret is adni nekik.

  16. Pedig szerintem igaza van.

    Egy Szperman, Batman, Póki lehet fekete minden nehézség nélkül. De amikor egy karakter vörös és fehér bőrű, mittudomén, a kis hableány, vagy kék a bőre, akkor abból ha feketét csinálsz, akkor konkrétan meghamisítod a karaktert.
    Ha azt mondod, hogy jött Red Sonya fekete unokatestvére a nemtom melyik galaxisból, és Black Tanja a neve, akkor jöhet és apríthat minden további nélkül, semmi gond.
    A 101 dalmát kiskutya is fehér, fekete pöttyökkel, nem fekete fehér pöttyökkel, ilyen egyszerű.
    5 év múlva valaki megcsinálja az Avatart, csak nem kék, hanem fekete emberekkel?
    Józan ész vs propaganda.

  17. Crash, értem, hogy mire gondolsz, de ha az egyik táborba belefojtod a szót, akkor jön a cenzorozás, diktatúrázás, vélemény szabadságozás.
    Ha valaki nem fejtheti ki a véleményét, az sem vezet sehova. Ezért írtam, hogy bizonyos keretek között. Nem az én dolgom erről dönteni, de jogom van a véleményemhez. Egyébként az gondolom, azokat a legkönnyebb megbélyegezni, akiket meg sem hallgatunk. Ha csak annyit írsz: ez miért fekete? aztán elhallgattatnak, rasszista vagy. De ha elmondhatod, úgy ahogy alattad Anthonz, a Black Tanja hasonlatot, akkor érthető lesz, hogynem a feketékkel van bajod, csak vannak elvárásaid bizonyos karakterekkel kapcsolatban. Ettől még a stúdió meghozott egy döntést, aztán kiderül majd, hogy jól döntöttek e, vagy sem.

  18. “Nem a bőrszín itt a baj, hanem az, hogy sokan a megszokott formában szeretnék látni az ismert karaktereket, pl. Sonja legyen rőt hajú. Sokan ebbe szeretnek rasszizmust belelátni, pedig ennek ahhoz semmi köze. ”

    lehet semmi köze, de ezzel tudod mi a baj, amin lehet el kéne gondolkodni néha, hogy ha régen rasszizmus volt és eszerint készültek a történetek, akkor bebetonozod ezt azzal, hogy a régi módon kell mindent csinálni Most is. Nem anyázásnak vagy sértegetésnek írom ezt, hanem csak gondoljatok ebbe a nézőpontba is néha, amikor “legyen úgy mint régen”. Pedig biztos ti sem vagytok olyanok, mint az őseitek.

    AZ meg hogy új franchiseokat csinálnak a fekete karaktereknek a jelenlegi mozis színtéren ahol kb. a John Wick az egyedüli aminek sikerült manapság a semmiből az utóbbi 10 évben, az esélytelen. Ahogy a fehér férfiakkal és régi IP-kat melegítenek, úgy minden más színésszel is csak ezt tudják.

  19. @Filmtekercs: tudom, hogy csak vicceltél és odaszúrtál (joggal) a Conan-remakenak, de biztosan nem Nispel fogja kapni, 2015 óta nem foglalkozik filmmel – a gyatra filmográfiáját látva ez mondjuk jó döntés volt! :)
    Valószínű, hogy egy feltörekvő, fekete nőt fognak választani, ahogy a többi ilyen filmnél mostanában.
    De ziher, hogy nem férfi lesz és nem is kaukázusi. És ez nem rasszizmus, az viszont igen, ha kifejezetten bőrszín vagy nem alapján választanak rendezőt (lásd Blade, Superman).
    Érdekes, anno pl. a Hughes tesóknál fel sem merültek ilyen elméletek, jó filmesek csináltak jó filmeket, de meg lehet nézni, hogy a mai modern alkotások között mennyi a minőségi munka és a vacak!
    Tehetség alapján kellene dönteni,de az nem divat most, félnek a stúdiók, hogy meghurcolják őket. :/

  20. @csuszu1

    Örülök, hogy megkérdeztem. A dolog lényege az, hogy ízlés dolga az egész. Ízlésen pedig nem lehet érdemi vitát folytatni tehát szükségtelen belekezdeni is.

    Ja és én minden tábort elnémítanék :D

  21. ” ha régen rasszizmus volt és eszerint készültek a történetek, akkor bebetonozod ezt azzal, hogy a régi módon kell mindent csinálni Most is.”
    De hát pont azt írom, hogy nem zavar ha változtatnak, csak megértem, ha valakit igen! A történelem hamisítás az, amit nehéz elfogadni, mert nem látom, hogyan hozhatna megnyugvást bárkinek pl. egy fekete angol királynő. Nyilván elfogadom, hogy van művészi szabadság, de nem fogja mindig, mindenki ez gondolni. Ezt nem veszik sokszor figyelembe az alkototók. A húzd meg, ereszd meg elvet.
    Azt meg vitatom, hogy régen az ilyen filmek rasszista indíttatásból születtek, bár nyilván volt ilyen is. Egyszerűen az egy ilyen kor volt.
    Ha valaki elhiszi, hogy átszínezett szereplőkkel, kvótákkal meg hasonlókkal el lehet érni, hogy holnaptól megszűnjön mondjuk a szexizmus, csak mert bizonyos körök elérik, hogy a Hófehérkét át kell írni, be kell tiltani, hiszen a herceg csókja az alvó lány szexuális zaklatása, kvázi erőszak, az álomvilágban él. A beteg lelkű emberek ettől függetlenül azok. Nyilván kell egy határ, mérték, korszerű látásmód, ez természetes, de a múltat nem lehet “Vegképp eltörölni”! :)

  22. Hydro: Nispel mellett szólt, hogy a videóklippjei alapján tényleg úgy tűnt, hogy ő egy “új rendező reménység” lesz. De aztán nagyon nem jött össze neki.

    Az a Conan 2011 (szintén a Milleniumtól) jó nagy pofon volt a Sword & Sorcery műfajnak, nem csodálom, hogy ennyit tököltek ezzel a Red Sonja-val.

    Amúgy ha jól látom IMDB-n (nem tudom mennyire valid) tényleg női rendezője lesz a filmnek: Joey Soloway.

  23. “Azt meg vitatom, hogy régen az ilyen filmek rasszista indíttatásból születtek, bár nyilván volt ilyen is. Egyszerűen az egy ilyen kor volt.”

    igen, igazad van, lehet rosszul fogalmaztam, de ha az 50-es években egy átlag alkotó elkezdett írni egy regényt, akkor a főszereplő automatikusan fehér lett benne többnyire. manapság már nincs így, de ha filmet csinálsz és muszáj régi dologhoz nyúlnod mert csak a létező IP számít, és akkor csak a régi kort hozod a jelenbe, ha 100%-ig ugyanaz kell legyen minden. Ez azért nem angol királynő feketítése (itt mire utalsz? Bridgerton? mert az szerintem is baromi fura húzás volt amikor belenéztem)

  24. human, igen, többek között a Bridgertonra, fel nem foghatom, mi a cél ezekkel. Abban egyetértünk, hogy a fiktív sztorikat nem kell konzerválni, de nem is kell mindenáron erőltetni a változtatásokat, Úgy értem, hogy ne bőrszín szerint válogassanak, hanem alkalmasság szerint, aztán, ha megfelel, lehet sárga fekete, fehér, mindegy. Elfogadhatóbb egy ilyen döntés, mintha mondjuk, kisarkítva, a magyar népmesék új epizódjában ausztraloid lenne a legkisebb királylány. Tehát azt akarom mondani, hogy van amikor erőltetett a dolog, de van amikor akár jó döntés is lehet. Hogy a témánál maradjunk, nem tudom, hogy lesz a csaj vörös, de magamtól eszembe nem jutott volna aggódni a bőrszíne miatt, majd megoldják valahogy. Ha jól nyomja, tőlem jöhet! :)

  25. Ha már Robert E. Howard rajongóknak kedvezni, akkor a középkori Európában játszódó Vörös Szonja lesz? Mert hogy a láncbikinis alakot képregényalkotók szülték, nem Howard. Ő egyetlen történetben írt Szonjáról: A keselyű árnyéka c. novellában tűnik fel, de ez 1529-ben játszódik török-osztrák-magyar közegben, tehát semmi köze az Atlantisz utáni letűnt civilizációk korában élő Conanhoz.

  26. @mSO

    Mivel valószínűleg a képregényes változat az ismert az lesz. Az eredetig még annál is nehezebb lenne rendesen megcsinálni és még akkor se venné be az emberek gyomra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.