Army of the Dead: “This is how the world ends, not with a bang but with a whimper”

Vagyis egy sz*p*ssal indul a fajunk igazi lejtmenete a Zack Snyder által írt, fényképezett, és rendezett A holtak hadseregében. Olyan kifinomult a film, hogy az Area 51-ből zombit szállító konvoj alig pár katonából áll, és a szakasz neve a Lovasok. Lehet nem a pontos fordítást írtam, de nyilván az apokalipszis lovasaira utal Snyder. Finomahahahan.

A történetet mostanra már mindenki tudja, avagy egy rablós film, ami a zombik által megszállt Las Vegasból akar szerezni egy valag pénzt. Nyilván ott karantén van, és a világ többi része tovább működik így van értelme pénzt rabolni. De… igazság szerint az egész sztori ezer helyen vérzik. Tudom, kapcsoljam ki mindenem, menjek vegetatív állapotba, folyjon a nyálam a popcornra, de tök egyszerű, még a saját univerzumában feltett kérdéseken is elvérzik a film, nem a fotellogikára gondolok.

Igazából nem is az a baj, hogy bugyuta, hanem hogy nem eléggé az. De komolyan. Vágom (azt hiszem:), hogy mi minden felé kacsingat folyamatosan, de az elején van egy “tipikus túlélős film” klisé kifordítás a jól menő rablás leírásával, vicces vizuális ábrázolásával (ami jó anyag volt a trailerbe), ami után még maradnak poénok, de úgy érződik az összes puskapor elsült. Van pár brutális akciójelenet még hátra, de egyszerűen átmegy tipikusba a mű. Részemről még a Holtak hajnala remakejével sem ér fel, pedig érdekes stíluskeverék is lehetett volna.

Egyszerűen túl sok szál van az Army of the Deadben, és 2,5 órás, de feleslegesen. Egy “sima” rablós film kellett volna legyen pár csavarral és zombiirtással, ehelyett van a középiskolás szinten megírt érzelmi szál, amiben lehet színészkedni, meg még pár amit nem részleteznék a spoilerek miatt, a tűzben van minden vas, csak semmit nem kovácsol belőle Snyder. Ha áttekerős érzés minden érzelgős perc, akkor arra nem mondhatjuk, hogy tényleg kellett. Közben meg gondolom verte a saját vállát, hogy micsoda fordulat az egyik után a liftből kilépős pillanat, annyira merész és váratlan… nem az.

A sok oltás után azért az ellenpont is jöhet. Fenn lehet negatívan hangzott, de az idióta kezdés elfért bőven, utána a csapat összeszedése elég szórakoztató, a jó kis Michael Bay szellemet idézte, rohadtul bírom az ilyet filmekben. “X ehhez ért”, és odamennek meggyőzni. Ezen kívül a szokásos is elsüthető, miszerint vannak remek, de tényleg olyan percek a filmben. A naplementébe repülős résznél még vigyorogtam, csak a furcsa zeneválasztás tört le néha. Aztán szépen lassan leült az egész.

Újabb bizonyíték arra, hogy Snyder írói tehetsége nem túl erős, de igazság szerint egy kicsit most a többiben is elbizonytalanított, és nehogy még egyszer DP nélkül álljon bárminek, mert ez az egész film elmosott hátteres faszság szemkifolyató néha. Teljes közepes az Army of the Dead, pedig itt tisztán látszik, hogy lehetett volna jobb, vagyis szórakoztatóbb is. Két hét múlva elfelejtjük. Mondjuk ilyen szempontból tökéletesen illik az utóbbi évek legtöbb blockbustere közé, szállította.

És még egyszer lovagolok kicsit a zeneválasztáson, de már a Snyder Cut közben is néha a fejemet vakartam, itt meg aztán főleg, annyira disszonáns volt. A Watchmen tökéletes főcímében ki választotta a zenét? Ha ott is Snyder, akkor most miért képtelen már filmek óta hasonlóan belenyúlni? Miközben a jelenet adná. Konkrétan itt a főcímbe még a Little Less Conversation is jobban illett volna, és a limonádé hangulatot is aláhúzná. Vicces, hogy a net a Cranberries számon lovagol a film végéről, amikor az sokkal jobban működött a képek alá.

78 hozzászólás a “Army of the Dead: “This is how the world ends, not with a bang but with a whimper”” bejegyzéshez

  1. Azt nem értem, hogy kinek akart szólni ez a film. Túl sok minden volt benne, de nem illettek össze. Eiatt túl hosszú lett és sokszor kifejezetten unalmas. Az életszerűtlen beszélgetéskről már ne is beszéljünk. A sztoriról pedig még annyit sem. Én egyáltalán nem élveztem. Csak azért néztem végig, mert egy hosszabb vonatút alatt kezdtem el. Minden más esetben nem szenvedtem volna végig.

  2. Nálam ez a film minden fronton elvérzett, alig-alig voltak élvezhető pillanatai.
    SPOILER
    A liftes karakterhalál, Bautista ezt követő zúzása és utána a kaszinós lövöldözés – ezt a jelenetsort élveztem egyedül a filmben.
    Minden más alapjaiban volt félresikerülve: a zombik Majmok bolygója-szerű intelligens kolóniája, a bankrablás ürügye egy zombifej kihozásáért, Bautista lányának minden másodperce, a nyitány a vadbarom katonákkal, a Vegas elesését bemutató montázs, az utólag beleszerkesztett szánalmas comic relief Tig Notaro, Snyder helyenként minősíthetetlen operatőri munkája, a széftörő fazon, aki lányosan sikongat és a zombiölés örömére táncikál, a “Nem az a baj, hogy megölted az anyámat” sor komolynak szánt elhangzása, a fekete fickó parodisztikus ökölharca a falkavezérrel és ahogy a végén kimászik a páncélszekrény oldalán, mint ha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. A teljesség igénye nélkül.

  3. Azt kaptam, amit vártam. Se többet, se kevesebbet. Netflixes blockbuster esetén már ez is valami. Jól szórakoztam rajta, igaz, nem gondolkodtam túl.

  4. Lehetne kérni egy 4 órás változatot, fekete fehérben, 4:3-as képaránnyal? :) Köszönöm.

    Spoiler:

    A végén a kimentett 3 napja eltűnt anyukával mi lett? :) Vagy csak én aludtam be? :)

  5. Annyira abszolút nem lelkesítő dolgokat olvasok ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy lehet előveszem a Holtak hajnalát, úgyis vagy 10 éve láttam utoljára. Az legalább patent mai szemmel is.

  6. “az utólag beleszerkesztett szánalmas comic relief Tig Notaro”

    na de ő a comic relief másik színész helyére jött :)

  7. Kicsit olyan érzés volt ezt a filmet nézni, mintha Snyder minden feldobott ötletet hagyott is volna leesni rögtön.
    Amikor megláttam azt a körfűrészt már készítettem magam a betegebbnél betegebb zombi aprításokra. Aztán nem is tudom elő lett e véve miután bemásztak Vegasba.
    Aztán ott voltak a hátukra kötözött üzemanyag tartályok. Na mondom ebből kihoznak majd valami izgit, hiszen különösen gyúlékony és robbanékony anyaggal a testükön azért nem lesz olyan egyszerű lövöldözni meg akciózni ugye? Persze, hogy nem.. De még csak az sem volt probléma, hogy kettőt elvesztettek menet közben. Minek vittek akkor annyit ha nem kellett mind? Mindegy ez biztos csak engem zavart.
    De napestig lehetne sorolni. Akkora feneket kerítettek annak a széfnek, hogy azt hittem kemény meló lesz a feltörése. De hát ugye nyilván elég volt két zombi széttrancsírozása után egy kicsit tekergetni rajta.
    Az első (vagy második) “megrázó” haláleset után meg már nem is igazán lehetett aggódni senkiért, hiszen rögtön egyértelművé vált, hogy okééé ez a film ilyen “mindmeghalunkavégére” sztori.

  8. human: Az tény, de például az “állítsunk fel prioritási sorrendet” és a helikopterszerelős jelenetek kukázásával az ő szerepe is minimalizálható lett volna, ezzel megkönnyítve a filmbe való illesztését, de hát ezek ugyebár kulcsfontosságú és térdcsapkodós részek voltak. :)

  9. az a kurva homályos bokehs kinézet tényleg kurvára irritáló és gagyi, már csak amiatt sem nézném meg soha, röhejesen olcsó amatőr szar benyomását kelti tőle. nem is tudom, ez valami elbaszott effekt? vagy a világ legszörnyűbb cine objektívje csak?

  10. Már egy ideje érik bennem ez a dolog, de most muszáj kiadnom magamból, talán azért, mert minden hibája ellenére ez a film nekem tetszett és hozta azt a buta, de szórakoztató filmet, amit a trailerek sugalltak.

    Az utóbbi időben egymás után jönnek a lehúzós kritikák, csak a negativitás mindenhol, és baromi fárasztó. Én értem, hogy manapság nem készülnek már Indiana Jones, meg Vissza a jövőbe stb minőségű filmek, de túlzásnak érzem, hogy minden ennyire szar, mint amilyennek itt sokan beállítják. Szerintem ne nézzetek akkor több filmet, ha nem bírjátok el ennyire, mert egyre ritkább és ritkább lesz az olyan film, ami a Ti általatok támasztott követelményeknek megfelel és eléri majd akár a 7/10-et, nemhogy többet. Efelé tart a világ.

    És ez azért fáj különösen, mert kb. 2007 óta követem az oldalt, hallgattam a Nyilvános vetítést, kommenteltem csomószor, megannyi kritika alatti kommentszekciót végigolvastam, mert érdekelt az itt összegyűltek véleménye Humané mellett, de egyszerűen mostanában már a kritikát sincs kedvem végigolvasni, nemhogy a kommenteket.

    A filmek szarok, a világ szar, az élet szar. Minden szar.

  11. A filme eredeti befejezese mas volt:

    spoiler

    Vegen lezuhan a helikopter ugyan ugy, de Zeus (a fo zombi) feje nem robbant szet) es a roncsok kozott ratamad Bautista lanyara… aztan BANG valaki lelovi off-screen es latjuk, hogy az az anyuka volt az, akinek a megmenteseert bement a csaj. Ez abbol a szempontbol volt jo, hogy adott neki egy kis ertelmet, minden mas szempontbol gyenge volt, ezert valtoztattak meg, hogy meg a kopteren lelolvi Bautista (ha megnezitek off focusban van az egesz, ugyanis full cg volt maga bautista is, ahogy lo) de az egesz szalat ki kellett volna vagni es egy sokkal jobb film lett volna.

    Erdekesseg a zenevel kapcsolatban, hogy a focim eredetileg egy teljesen masik szam volt. Nem tudom pontosan mi volt az, valami Sinatra lehetett vagy hasonlo dzsesszes hangszerelesu (nem ertek hozza) es pontosan ahhoz voltak vagva a jelenetek a speed ramp-akkel meg minden. Furcsa volt latni, hogy masik szam alatt azok a quick cut-ok megmaradtak csak eppen nem passzolt semmihez. Speciel nekem nem tetszett az a szam, ugy latszik nem en voltam az egyetlen.

    Amit meg eszrevettem, hogy ki volt vagva a legelejen egy gore jelenet, egy bizonyos alkapocs kitepes, ami most off-screen volt, de meg volt csinalva rendesen (eleg undorito is volt) Akkor egy pillanatra el is kezdtem aggodni, hogy valentine super gory kill-je is meg lesz vagva, de szerencsere azt meghagytak.

    Amugy sajnos nem volt valami jo a film. Snyder nem tud elvezheto nem akcio jelenetet csinalni. Ott van pl Scorsese, aki szerintem egy darab akcio jelenetet nem forgatott eleteben, megis porgo lenduletu filmeket csinal.

  12. SPOILER

    Az eleje még egészen tetszett, annak ellenére, hogy tényleg ezer sebből vérzett már az 5. perctől a sztori, de aztán egyre inkább olyan érzésem volt, hogy egy iszonyat klisés, más filmekből összelopkodós film lesz és igazam is lett. Szerintem meglepően sokat nyúlt az Aliensből, itt is volt egy Burke, aki teljesen más agendával megy a küldetésre, hogy surprise surprise, biofegyver alapanyagot szerezzen. Rázárja a társaira az ajtót, rácsot aztán hátulról ráront a szörny, izé, Tigris, mint az Aliensben. A végén mikor visszamennek az atomrobbanás előtt percekkel helikopterrel a lányért dettó ez, aztán még azt is volt pofájuk ellőni, hogy látszólag egy pillanatra lelép a pilóta, mint Bishop és pont úgy is jelenik meg, felemelkedik az épület mentén. Wow, milyen eredeti. A végén Vanderhoe-nak mi volt a terve? Az várható volt, hogy a páncélszekrényben a föld alatt túléli a robbanást, de aztán felérve tuti minimum egyszer vett levegőt, a radioaktív por belélegzése után meg maximum egy héten belül meghalt volna. Meg ahogy a főhős lánya pontosabban osztja gyorsan mozgó célokra a fejlövést, mint John Wick, az kész röhej volt, ilyeneken rendesen felbosszantottam magam. Egy két jelenet jó volt, de keveselltem a fantáziát az akciójelenetekben és túl sok volt az üresjárat felesleges nyáladzással, egyáltalán nem érződött a szereplőkön, hogy hú bazzeg, percek vannak hátra az életünkből, mert jön az atom, simán ellelkizgettek meg baszakodtak. Túl hosszú volt ilyenek miatt a film, egy órát simán lehetett volna belőle faragni. Nálam egy olyan 4/10 lett.

  13. “Minek vittek akkor annyit ha nem kellett mind?”

    pont azért, mert számoltak veszteséggel? ebbe annyira nem kötnék bele :D

  14. “A filmek szarok, a világ szar, az élet szar. Minden szar.”

    dehogy, a Sound of Metal kurvajó, de még a Netflixes Oxygen is jó lett végül, a Nobody tetszett pedig agykikapcsolós, a Soul, bár már 5 hónapa volt elragadott, a Raya is 7 pont lett, a Netflixes I Care a lot szintén bejött többnyire.

    Érdekes az általánosításod(és csak 1 ponttal adtál többet, mint én :)

  15. “pont azért, mert számoltak veszteséggel? ebbe annyira nem kötnék bele :D”

    Igen ez igaz. Nem is ebbe a részébe akartam belekötni hanem abba, hogy nem csináltak problémát belőle. Csak egy példa volt a feszültségmentességre és a kihagyott ziccerekre amik engem zavartak.

  16. OFF:

    @Kakarotto:
    Függetlenül szeretnék hozzászólni, mert ennek nem győztek meg az előzetesei és nem dobok ki rá 2,5 órát.
    Rengeteg filmet jobban lehúznak a kritikák, mint a közönség így érdekes hogy a kritikákra később akadtál ki.
    Esetleg a járvány időszaka alatt onthatták volna a remek vígjátékokat hangulatjavítóként… de még ezt se képesek összehozni. Az elmúlt 1,5 év Nekem igenis gyenge volt és nem a nagy elvárásaim miatt. Ugyanakkor bizakodó vagyok hiszen idén is mehet még jó pár alkotás nagyot. Minél több, annál jobb nekünk!

  17. 44:15 körül a Bautista lányát játszó angol kiscsajból (Ella Purnell) kibukott az akcentus, mikor a szöszire támadt, szegénykének nem ment, hogy dühös és amerikai is legyen egyszerre :) de persze nem emiatt volt a film olyan amilyen, csak eszemebe jutott

  18. Nem hittem volna, hogy valaha ilyesmit írok, de rohadt idegesítő volt az operatőri munka. Az egy külön szakma, miből gondolta Snyder, hogy ehhez is ért? A szokásos Netflix minőség, 50%-ot ér nálam.

  19. A főcím élvezetes volt,de ami utána jött azt inkább eméssze el a pokol sötét bugyra. Az operatőri munka is pocsék volt. Zack Snydernek semmi keresnivalója nincs a filmiparban,mert iparosnak is nagyon kevés.

  20. Borzalmas volt. A zene annyiszor idegesített,hogy volt amikor le is kellett némitanom a filmet. Helikopter mióta szall fel ilyen szögben ? Csak hogy a főzombie be tudjon szépen ugrani. Terhes zombimama ? Mivaaaaan?
    Batista meg oké volt ,de a többi mind irritáló.
    Meg a badass mexikói csak aki nem ölt meg soha zombie-t,de mégis lemaradt vagy százat. Aztán siman tulelhette volna ha a bamba haverjai nem nézik szajtatva hogy éri be a horda. És még sorolható órákig. Nagy csalódás volt na

  21. A robotzombi meg az ufók /vagy mik az elején, amikor elindul a kamion a kísérettel, az égen 2 valami elhúz 42. mp-nél/ megvoltak?

  22. Igazából ez tipikusan az a film amit az ember azonnal elfelejtene és néhány napon belül biztosan el is fog. Elhúzták két és fél üréra, hogy legyen hely a mellékszálaknak, amelyek közül az egyik símán felesleges volt, a másik meg értelmetlenné tette az egész filmet.

    Spoiler (Nehogy valaki emiatt betámadja human-t)

    Mert ugyebár Dillahunt karaktere csak a spéci zombi miatt ment be, amelyikkel ca. 50 méter után találkoztak. Nem lett volna egyszerűbb beküldeni 3-4 embert, elkapni, aztán kisétálni ahogy jöttek?

    Plusz ott van a mellékszálas anya. Háromszor néztem vissza, hogy mi történhetett vele, hiszen az utolsó öt percben fel sem bukkant. Nem mintha számítana miután az egész menekülttábor nukleáris hamuvá lett.

    A feketes scrác a széfből pedig halott. Ha nem a robbanás, akkor a sugárzás intézte el percek alatt.

    A többibe bele se kezdek. Az viszont rohadtúl meglep mennyire jól áll a film a Rottenen. És nem csak a kritikusoknál.

  23. Ha lassan csordogál egy film, gyorsan felszínre jönnek a baromságok:

    1. Bemegy a csapat a lezárt területre… és szépen nyitva hagyják a konténer ajtót; (hátha néhány zombi felpattan még az utolsó buszok egyikére??)

    2. Az első csajt, akit elveszítenek: hősiesen küzd, miközben ketten közvetlen közelről kb. “lefagyva figyelik” mi történik a folyosón, míg a csapat többi része szintén a háttérben mozdulatlanul álldogál.

    Pedig előtte is utána is könnyedén jöttek a fejlövések (még annak is, aki először fogott stukkert).

    3. Tig Notaro tálcán kínálja magát a Disneynek Armie Hammer szerepére. :) ;)

  24. SPOILER

    “A feketes scrác a széfből pedig halott. Ha nem a robbanás, akkor a sugárzás intézte el percek alatt.”

    De hát láttuk, hogy kimászik a pénzzel, bérel egy magángépet, majd a levegőben rosszul lesz, bemegy a mosdóba, látja, hogy megkarmolta a benga zombi, majd bemondja a kapitány, hogy Új-Mexikóba fog leszállni a gép. /Úgy látszik, akkor nem kell megharapni az áldozatot, elég megkarcolni is?/

  25. @25:
    Nem megkarmolta, az egy harapás a karján, frankón látszik és Mexikóvárosban készülnek leszállni, de ha nem lett volna a harapás, a radioaktív por belélegzése után már gyakorlatilag hulla a csávó. Egyébként ez is érdekes volt, hogy valakik pár másodperc után átváltoznak, de neki kellett jó pár óra, ezért is baromság, hogy ilyen hermetikusan le tudták zárni a várost és senki se autózott ki egy harapással a zűrzavarban.

  26. @repeater aka Zsírfeka

    SPOILER * SPOILER SPOILER * SPOILER SPOILER * SPOILER SPOILER * SPOILER

    Harapás volt a karján. Én is azt hittem, hogy a Zeusz megkarmolta (amugy meg is karmolta szerintem harc közben) de a karján kivehető a fogak nyomai. Meg utána ott magyarázták, hogy az OMEGA tetkója ott van a fekete srácnak a mellkasán (Zeusz az Alpha ő meg az Omega megint ez a bibilai snydermaszlag)

    SPOILER * SPOILERSPOILER * SPOILERSPOILER * SPOILERSPOILER * SPOILERSPOILER * SPOILERSPOILER * SPOILERSPOILER * SPOILERSPOILER * SPOILE

    Amúgy én egy második részt megnéznék, ha sikerülne egy istenverte forgatókönyvet összehozni, mert amikre utalgatnak meg belengetnek azok nem rosszak azért (UFOK, robotzombik, intelligens zombik)

    De ez a film buta és indokolatlanul hosszú. A szőke besurranót kedveltem azért.

  27. 50 percnél járok, de most mennek csak be a zónába, eddig semmi nem történt. így könnyű 2,5 órás filmet csinálni, csak hát minek?

  28. SPOILER amin hangosan felröhögtem: főzombi a toronyház tetején felszegezi a szőke csajt, többiek kopterrel elindulnak a nőket megmenteni. Köv. képen megérkezik a kopter de előtte a lovon a főzombi hamarabb odaér… kész :D

  29. Sajnos Snyder leggyengébb filmje lett számomra.Még a Sucker Punch-ot is jobban kedvelem.Már többen leírták előttem,hogy mi volt a baj a filmmel.

    Szpoiler:

    Én azon röhögtem,hogy Dillahunt a Burning Bright után most is a tigrissel szívja meg.

    Szpoiler off.

    Lassan készülhet egy cikk arról,hogy a streaminges kreatív kontroll hiánya hogyan vált a filmek hátrányára.

  30. “Lassan készülhet egy cikk arról,hogy a streaminges kreatív kontroll hiánya hogyan vált a filmek hátrányára.”

    Mute óta emlegetem, szerintem több podcastban is! van aki jól használja a teljes szabadságot, de sok rendezőnél látszik, hogy kellenek a beleszólóbb producerek

  31. Ekkora egy f*st… az idiota agyatlan picsogopicsaval az elen aki nem tud megulni a seggen, persze vegul nem ment meg senkit sem, de ezzel lenyegeben miatta hal meg az apja!

    Komolyan ez a pelda? Ilyen borsoagyu nok kellenek a filmekbe, ez legyen a pelda a fiatalabb korosztalynak, ha megnezik? :/

  32. Azt nem értem, hogy erre miért ad bárki is pénzt? Vajon mi győzte meg abban őket, hogy ez jó lehet. Mert már a forgatókönyv is egy tucat hulladék. Ettől bárki is várt valamit?

    Magáról a kész produktumról meg nincs mit írni. Színészi játék nincs. Történet / cselekmény egysoros, kvázi nincs. Izgalom nincs. Meglepetés nincs. De még jó akció sincs. Semmi, ez a film, egy kalap..
    És nem az van, hogy túl sokat vár az ember. Mert mit várnék egy ilyen alapkoncepciótól? Semmit!? :)

  33. Én ezt a filmet addig vártam, amíg nem láttam a trailert, abból már tudni lehetett, hogy újabb Sucker Punch érkezik.
    Saját tollból inkább ne csináljon többet semmit. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
    A Dawn of the Dead-et viszont bármikor meg tudom nézni, az nálam klasszikus, persze azt csak rendezte és feldolgozás, de annak elég jó.

  34. Baromi jól szórakoztam rajt, látványos volt, izgalmas, fordulatos, véres. Teljesen berántott. Az általatok felsorolt hibák egy része feltűnt, de nem vont le az élvezeti értékéből. Simán polcra tenném a blu-rayt, de persze sose lesz, ezért is utálom a streaminget! Ezeket a filmeket nem lehet megvenni! Ja és a film nézése közben azért elgondolkodtom, hogy Snyder kb egy meg nem értett zseni. Sokan utálják a filmjeit, pedig nagyon jókat alkot, én bírom!

  35. Snyder elfelejtett rendezni? Vagy soha nem is tudott? Valaki világosítson már fel!

  36. Minden butasága ellenére, én jól szórakoztam.
    Simán jöhet a folytatás a vége alapján. Remélem azt is Snyder viszi majd teljesen.

  37. nekem ebből annyi maradt meg, hogy rettentően unalmas. a legjobb jelenet le is ment az első percben, amikor az 51-es körzetből elhúznak az UFO-k. rögtön arra gondoltam (mert az az előre kiadott 15 percben nem volt benne), hogy most a 60 minutes miatt betették így az utolsó utáni percben az effektet, ráfeküdnek kicsit a hype-ra. Scully you’re not gonna believe this!

  38. Számomra a legkellemetlenebb karakter a sok gyenge karakter között a helikopteres nő (nő?) volt! Egy laza leszarok mindent típusú szereplőnek szánták,de csak szimplán idegesítő volt!

  39. Snyder tíz évig ült ezen a forgatókönyvön! El tudjátok képzelni, milyen lehet az, amikor csak összecsap valamit?…

  40. Minek kellett a széftörős csávó, nem lett volna egyszerűbb elkérni a kombinációt ?

  41. “Ja és a film nézése közben azért elgondolkodtom, hogy Snyder kb egy meg nem értett zseni.”
    XDDDDDD
    Ember, te mégis mit szívtál közben?! :DDDDD
    komolyan, fetrengve röhögök ezen! XD

  42. a film első 20 percében, én már…
    *ZACK SNYDER*
    …a 10 perces slow-motion viva las vegas videóklipp…
    *ZACK SNYDER*
    …után úgy éreztem, hogy agyatlan zombivá váltam…
    *ZACK SNYDER*
    …de még sikerült elérnem a távirányítót…
    *ZACK SNYDER*
    …hogy kikapcsoljam és megmeneküljek.

    pedig pont a film előtt két nappal néztem meg youtube-on egy videót, amiben azt mondta a mester, hogy ő nem igazán csípi a slow-motiont egyébként. biztos muszájból tolja túl, értünk.

  43. Na majd a 4.5 órás rendezői változat, az lesz az igazi. Most a gonosz filmstúdió nem engedte szegény Zack tehetségét kibontakozni!

  44. Igen is jo film volt :)Az kaptam amit vartam,jol szorakoztam.Koszonjuk Netflix ;)

    A Marksman vagy Jolie uj fortelmes,nyuglodeses,filmjehez kepest, sokkal de sokkal jobb!!

  45. A filmet megnézve én igazából nem is számítottam többre, végül is azt kaptam amit “vártam” DE..technikai szempontból volt valami amin megakadt a szemem, a filmben több jelentben is előfordul hogy halott pixelekre jellemző dolgok vannak a képernyőn. Először a szívemhez kaptam hogy basszus a tévém kijelzője döglődik, néztem is a film után tesztábrákat de semmi, belenéztem még pár filmbe..semmi. Aztán kezdtem megnyugodni, mert az oled fórumban többen is jelezték hogy látják ezt a dolgot ennél a filmnél + egy külföldi írás is volt erről.

    Létezne hogy valami hibás kamerával vettek fel jeleneteket? vagy hogy ez egy olyan rendezőnek mint Snyder, aki azért(még ha rengeteg is a CGI) de figyel a látványra/megjelenésre nem tűnik fel ilyen dolog??

    csak érdekességként gondoltam leírom ezt az észrevételt.

  46. nekem ez volt a kedvenc mondatom az alkotásból: “Really cool and the ultimate fireworks show, actually kind of patriotic if you think about it.”

  47. Nekem ZS filjei eddig bejöttek, még a S.Punchot is imádom, de ez valami…nem is tudom…unalmas gagyi volt.
    A teljes filmből kb 30-35 perc volt élvezhető, a többi dög unalom, kínos pillanatok, szánalmas klisék tömkelege.

    SPOILER a teljesség igénye nélkül, mi nem volt jó:
    Balfék katonák, akik nem a páncélozott járművekbe ugranak be és menekülnek, hanem go to sivatag, mert az a jó.
    Még balfékebb friss házasok, ahol a csávót annyira fogazza a csaja, hogy nem képes sötétben észrevenni a közeledő lámpákat.
    A legkeményebb karaktert kinyírják a főcímben egy konténerrel, bleh.
    Zombifejet akar a japcsi, de inkább beáldoz rengeteg embert egy kamu sztorival, ahelyett, hogy az őröket lefizetné, hogy a kapu mögötti téren ugyan már lőjenek neki egyet.
    Idegesítő és klisés pilóta karakter, ahol is a színésznő(?) elméletileg a humort hozná, de az összes jelenete szánalom, poén sehol.
    Idegesítő széftörő, akire semmi szükség nem lenne, ha a japcsi az elején elmondja az ugrókódos kombinációra a megoldást, hisz az övé a cucc elméletileg. Persze a csapdákról is hallgat, mert miért ne.
    Oltárira felesleges “mentsük meg a szegény megerőszakolt nőket” szál és lánykarakter, aki csak azért sem hallgat senkire és emiatt sokan meghalnak. Persze a megmentett is meghal a zuhanásban, így minden értelmetlen lett. Ja, a megmentendő nők is oltári ostoba karakterek.
    Kojót csaj, aki tud ezt-azt, de soha nem adta le az infót, hogy mennyire veszélyes ott bent, megtartotta magának az alfák létezését, csak mert. Aztán feltámad a lelkiismerete.
    Szokásos gonosz karakter, aki a csapattal tart, természetesen egyből elkezdi kicsinálni a többieket, amint lehet, de senkinek sem gyanús. Pfej.

    A sztori, a karakterek, a cselekmény, a karakterek cselekedetei szánalmasak, logikátlanok. A dráma nem működik, a dinamika nem működik, a poénok nem ülnek, a színészek nem játszanak.

    A legjobb karakter a kaszkadőr csaj által megformált mexikói bandatag volt, aki simán megmenekült volna, csak hát a nagy hősök 3 méterről inkább végignézték a halálát, semmint segítettek volna. Nagy bajtársiasság, ja, mert ha kevesebben vagyunk, akkor erősebbek vagyunk.

    A klisés befejezés meg egyszerűen röhejes. Nem hiszem el, hogy nem lehetett volna meglépni egy olyan befejezést, amivel nem operál 100ból 99 zombis film.

    SPOILER vége.

    Ja, az operatőri munka oltári zavaró volt, vagyis a szűrő, hogy csak a kép középső harmada éles, körbe el van mosva. Itt most vagy az olcsóság miatt történt ez, vagy mert ezt a Tig Notaro karaktert be kellett illeszteni a nem elég PC színész helyére.

    Újranézési faktor: nulla.

  48. Endymion

    Semmit! Nem szívok egyáltalán! :)))
    De most nem csak konkrétan ezen film miatt, hanem mert minden Snyder film alatt kb csak fikázás van, ezt olvasom mindenhol. Ezért mondom, hogy az emberek nem értik. Nekem bejön ez a stílus!

  49. Nem leszek hosszú.
    1. Hosszú.
    2. Elcsépelt karakterek.
    3. Elcsépelt dumák.
    4. Alapvetően nekem Snyderrel nekem nincs bajom, de ezt most úgy érzem túltolta. Ritmusban csak a végére állt nekem össze a film.
    5. A fényképezés viszont meglepő volt és egyedi néhol.
    6. A zene a “nagyon trendi feldolgozásokat használok” érzést juttatta eszembe.

    Egyszer megnéztem. Nem az a film, amit többször meg fogok.

  50. Nekem tetszett a film, nagyon jól szórakoztam rajta. A Walking Dead zombiejai után felüdülés volt látni ezeket az alfákat, meg elég parák is voltak.

  51. Sokan leírták előttem, örülök, hogy csak én érzem így. Ez így borzalom volt. Paródia vagy asylum szintű rettenet akart lenni szándékosan?

  52. Szerintem egynek jó volt, én nem foglalkoztam az esetleges logikai problémákkal, hiszen paródiafilm.
    Nekem a zenék nagyon bejöttek, Viva Las Vegas cover tökéletes volt!
    Snyderről lehet vitázni, de minek, vannak jó filmjei meg rosszabbak, mint mindenki másnak, de megrendezte a Watchment ami számomra minden idők legjobb szuperhősfilmje úgyhogy nem rugdosom, még a Sucker Punchért sem.

  53. Marla: nem hiszem, hogy paródiának volt szánva, mert folyamatosan a zombi zsáner új megújításáról beszéltek

  54. Hmmm, paródiaként nekem értelmezhetőbb lenne…azért a zsáner megújítástól messze voltunk, kár hogy mindig ilyen nagyra akarnak törni

  55. Tudod mi a baja Human! :) Te is túl sok filmet láttál már életedben és magas a léc már nagyon :) De ez így is van rendjén. Aztán majd jön egy jól megírt átgondolt film jó színészekkel és helyre ál a világ rendje :)

  56. 48. Tyrone,
    Nálam is hasonló pixelhibák jelentek meg bizonyos jelenetekben.
    Korábban egyszer tapasztaltam ilyet, az Extraction-nél, ugyanúgy netflix ugyebár.
    Vicces de én is arra gondoltam hogy hibás kamerával vettek volna fel jeleneteket vagy wtf.
    Valószínű máshoz lesz köze. De érdekes hogy csak ennél a 2 filmnél volt ilyen.

  57. Ha jól olvasom, csak egy kommentben vannak említve.

    A robotzombikra bármiféle magyarázat?

    Néhány esetben, elég látványosan szikráztak a fejlövésnél.
    Ennek kifejtésére lesz majd a Snyder cut?

  58. röviden …
    a filmben csalódtam, nem tudom a sztori kinek köszöhető, és volt is benne 1-2 értékelhető jelenet…. de összességében semmi olyat nem mutatott amit ne láttunk volna 800 miliószor.

    Zack Snydertől kb ennyit vártam … szerintem el fog ő tűnni szép lassan a köztudatból.

  59. Igazából nem is az a baj, hogy bugyuta, hanem hogy nem eléggé a – nagyon jól kifejezted.
    Elolvastam az előző kommenteket és csak annyit kérdeznék, amit nem láttam, hogy MIÉRT NEM TUDTA A SZÉFJE KÓDJÁT? Nekem ez volt nagyon furcsa.

  60. Esküszöm, nagyon akartam szeretni. De nem. Nem, nem nem.

    A filmben lévő pozitívumok:
    – Valentine, a tigris
    – Elsőként meghaló csaj – a kis kendőjével szépen megidézte Vasqezt (ha már pofátlanul komplett beállásokat lopott a film az Aliensből), a jelenete volt a kevés igazán menő dolog a filmben. A társai pedig szerencsétlenek.
    – Az ufók

    Egyéb gondolatok:
    – Bautista lánya iszonyatosan idegesítő. A köré épített szál több, mint felesleges.
    – Coyote: “tudok mindent az alfákról, de hallgatok a végéig, hogy megváltást nyerhessek a végén” :/
    – Bementek és nyitva.hagyták.az.ajtót– részemről lehet szánalmas, de utána kb fél órát ezen pörögtem.
    – Tig Notaro karaktere nagyon félrement. Értem én, hogy mentették a menthetőt az eredeti szereplő botránya után, de ami a ST: Discoveryben menő, az nem feltétlenül működik itt. ( Főleg, hogy a Discoban azért alá is játsszanak a karakternek a többiek, így lesz badass és nem csak egyszerűen bunkó)
    – Bautista love interestjével nem tudom, mi történt. Kettőből kétszer aludtam el a film közepén 5 percre :D
    – Ez az Alfa nagy parkouros. Megöli a tetőn Coyoteot, miközben Bautistáék elmennek a helikopterrel..Aztán Alfa lemegy az épületről, megkeresi a zombilovát, majd simán beéri őket :D :D

    -Ez a kis mélyélességű objektív amit Snyder használt hányadék. Ha azt mondja nekem valaki, hogy Las vegas-os zombifilm lesz, akkor a csilli-villi, giccses vegasi látványvilágra számítok. Na, a kis mélyélességgel effektíve nem csak ezt a hangulatot ölte meg, de baromi klausztrofóbbá tette az összes jelenetet. Ráadásul többször volt, hogy az élesnek szánt rész sem volt tejesen fókuszban, ki-ki csúszott belőle- technikailag undorító. Értem én, hogy retro művészobit használt, de az ‘hótbiztos, hogy az a negyven éves üveg nem kapkodó, rohanó akciófilmekhez lett gyártva.

    Tudnám még sorolni.

    Összességében a film nagyon sokat ígért és még kevesebbet nyújtott.

  61. Egynek elment. Kicsit jobbat vártam.
    Ami tetszet: UFO Zombik/másféle zombik.
    Akció jelenetek töbsége.
    Bautista nekem okés volt.
    A zenék szerintem jók voltak Viva Las Vegas meg Cranberries is.
    Zombi Tigris

    Ami nem tetszett: ezt az idióta háttérhomályosítást/maszatolást nem tudom ki találta ki de engem nagyon zavart remélem gyorsan elfelejtik. A túl sok szál engem is zavart. Ja és az Alfa vezér lóval utólérte a helikoptert nagyon gáz volt.

  62. Eszembe jutott még valami. Ki az a hülye, aki zombik közé kart nem fedő ruhában megy be? Valószínűleg azt fogják először megtalálni.

  63. Hát sokat nem vártam de ez még annál is rosszabb volt, tényleg minden szinten (forgatókönyv, storyn belüli logika, subplotok, casting, fényképezés, zene) , ahogy a lényegeseket már le is írtátok. Én hamar át is váltottam katasztrofaturista üzemmódba mert ez a műalkotás hamarosan új mintapéldája lesz annak hogy hányféleképpen lehet egy filmet elb*szni. Viszont mivel sokat amúgy sem vártam már az előzetes alapján sem, így túl sok könnyet sem hullatok érte.

  64. Snyder az ebayről vette a kameraja lencséjét a werkfilmben ott magyarázza hogy mennyire jó képeket lehet vele csinálni. Szerintem kevés volt az a 90millió. Snyder ennél sokkal nagyobb pusutításokat szokott csinálni. Valami hiányzott a filmből nagy hiányérzetem maradt. Szerintm a költségvetés és a műfajok keveredése a legnagyobb probléma. Sok kihagyott ziccer. Pl amilor bemennek vegasba mondják hogy az esőre felébrednek a zombik. Gondoltam magamban a film végén ellövik. De mégsem. Nem volt igazi zombis félelmetes hangulata. Aztán gorenak sem volt eléggé gore. Sokkal durvább jelenetekre számítottam, az akciók is nagyon kevesek voltak. Én azt mondom ha 150-200millió a költségvetéd nag’on durva filmet kaptunk volna, sokkal jobbat több akcióval ami felejthette vilna a gagyi apa lánya szálat. Azért az Alien filmből Vasquez karaktere menő volt.

  65. “Snyder az ebayről vette a kameraja lencséjét a werkfilmben ott magyarázza hogy mennyire jó képeket lehet vele csinálni.”

    Tom, egy jó DP biztos remekelt volna vele.

  66. Fjfox: azért nem sok újat mond, szerintem amúgy az is baj azzal, hogy 0.95f-en tolta, hogy egyszerűen nem szép bokeh-t renderel a lencse. Rányomna egy régi hasselblad medium format lencsét és elolvadna a háttér, nem ilyen “busy bokeh” lenne, mintha a helios 44-2-vel lőném a cicámat.

  67. Tényleg túl hosszú volt a film, szóval kimondom: #releasethewarnercut
    :D :D :D :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.