Készül a Firestarter remake

A Blumhouse állt mögé pénzzel, a főszereplő pedig Zac Efron és Michael Greyeyes. Ugye egy King adapotáció, szóval van eredeti történet:

Charlie McGee 8 éves, szép szőke amerikai iskolás leány. Jó gyerek, a szülei szemefénye. De a kislány a föld leghatalmasabb fegyvere is egyszersmind. Puszta figyelem- öszpontosítással lángra lobbanthatja környezetét. A kislányra ezért van szüksége a CIA-nak, de a legkülönbözőbb egyéb titkos szervezeteknek is. Ha nem kaparinthatják meg élve, legalább holtnak szeretnék tudni. Andy, a kislány édesapja rettenetes gyerekével folyvást menekül, menekül, keresztül-kasul az Egyesült Államokban. Útjukat felrobbanó benzinkutak, lángoló épületek, hamuvá porladó emberek szegélyezik.

human
írta
2021. 05. 26. 01:19
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Készül a Firestarter remake” bejegyzéshez

  1. noname rendező+író mögé is beáll megint a blumhouse, kíváncsi leszek, mi sül ki belőle..az írónak sincs ismert munkája, max a 2021-es halloween kills [ásít]… végülis tiszta lappal indulnak, de a legnagyobb szerencséjük, hogy baromira nem emlékszem a 84-es filmre..

  2. A fenti felvétel alapján maximum a lángok kerülnek bele a filmbe (bár ez inkább valami tsztnek látszik), de az legalább igazi lesz.
    King nehéz alapanyag, egy kezemen meg tudom számolni, hány jó film készült a műveiből, de nem lehetetlen, volt akinek sikerült, úgyhogy reménykedjünk.

  3. Az első verzió egészen jó volt és viszonylag hű a könyvhöz. Csak a zenéjét tudnám feledni…

  4. A könyvet olvastam, az nagyon jó. Egy bitang erős, elkeseredett menekülős, összeesküvéses, megrázó filmet lehetne belőle csinálni és simán lehetne aktualizálni is. Emlékszem, a könyvben vezetékes telefonon beszéltek, azon keresztül is képes volt az apa érvényesíteni a rábeszélőkéjét, illetve a Rolling Stone magazinban akarták nyilvánosságra hozni a dolgokat.
    De Zac Ephron az új arcával? Láttátok? Szörnyű!
    És egy tényleg 10 év alatti tehetséges gyerekszínészt találjanak, ne egy 15 évest, akiről el kellene hinnünk, hogy 8 éves.

  5. csuszu1

    Azért van pár igen jól sikerült próbálkozás.
    Cujo, Tortúra, Remény Rabjai, A Köd, Hasznos Holmik, Halálsoron, Az.
    Hirtelen most ennyi jutott eszembe.
    Szerintem King nem annyira nehéz. Egy jó forgatókönyv író és egy annál is jobb rendezőnek nem probléma mozgóképpé varázsolni a történeteit, lásd Frank Darabont. Aminél viszont már több embernek is beletört a bicskája, az inkább Lovecraft.

  6. Swarnaus :DD

    I’m the trouble starter, punkin’ instigator
    I’m the fear addicted, a danger illustrated
    I’m a firestarter, twisted firestarter

  7. “Charlie McGee 8 éves, szép szőke amerikai iskolás leány.”

    Most letennék egy igen nagy összeget arra, hogy egy kopasz néger lesz a főszereplő…. pont mint a kiéhezettekben. Könyv első oldala szint pont ezzel a felütéssel kezdődik és tudjuk mi lett belőle.

  8. @DnP

    tényleg nem érzed, hogy kezd már baromira elcsépeltté és unalmassá válni ez a reakció és poénkodás?
    ezredjére leírni ugyanarra a kaptafára készült reakciót? ennyire futja csak?
    annyira kiszámítható és sablonos már. valami eredeti gondolat?

  9. turrican: van, persze, de több a gyenge próbálkozás és a nézhetők között is a legtöbben nincs meg az alapanyag esszenciája. Ami nem jó, de nem is tragikus.:) Szóval szerintem nem olyan egyszerű…
    Lovecraft-al az a “baj” ebből a szempontból, hogy a fantáziánkat használja borzongatásra, a mozgókép meg mindent meg akar mutatni (mi mást tehetne?), így elvész az iszonyat, marad a középszerű borzongás. Nehéz megragadni a lényeget.

  10. Jaj ne legyünk már izék…Idris Elba pl remek választás volt a Setét Toronyban, holott Roland fehér a könyvben és nem miatta ment félre az egész film..de talán értettem a viccet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.