Kidumáló: Cruella

Remek soundtrack, bár kicsit sok szám van benne? Emma Stone lopta a filmet? Mit gondoltok a Cruella (Szörnyella), avagy a 101 kiskutya előzményéről? Lehet jót meg rosszat is, nem veszünk össze, remélem.

Részemről 1 órányi esélyt adtam neki. Tökéletesen semmilyennek éreztem. Nem hiszem, hogy lerombolja a gyerekkorom vagy bármi ilyesmit, egyszerűen egy túlírt, de gyönyörű jelmezes, korrekten fényképezett, remekül eljátszott… semmi. Iparos munka. Content. Igazából az nem tetszett csak ténylegesen, hogy kicsit sem fun, pedig van benne rablás rész, laza zenék, Devil Wears Parada hangulat, láthatóan szórakoztató akar lenni, csak nem megy, nem tud igazán elszabadult antihős lenni Cruella, mert lehúzza a dráma. De így akkor komolyan kinek készül? Mármint tényleg ki a célcsoport, akit meg akarnak szólítani? Senki konkrét, hiszen content, csak lefed mindenkit? Majd a kommentekből talán kiderül valamennyire. Részemről nem rohantak elég messzire az alapoktól, hogy feledtessék mihez kapcsolódik és hova vezet amit látunk.

Konkrétan a kérdés továbbra is adja magát, hogy minek kell morálisan fekete-fehér mesék gonoszait szürkíteni. Ú, elvesztette az anyját (tudom, később bonyolódik, túlírt, a dráma része nem is működött az elején emiatt), mindjárt érthető amit később tenni akar. Hogy Jaspert és Horace duójáról ne is beszéljek…

Sőt, tényleg érthető a film végére, elhiszitek az itt látott Cruelláról, hogy kutyabőr kabátot akar magának? Vagyis megnéztem a befejezést és a végefőcím jelenetet, és nyilván majd a trilógia harmadik része után kellene elhinni a nyúzást, hiszen egy Disney filmben majd jól megmutatják ahogy a sötétség teljesen elborítja a karaktert… haha.

human
írta
2021. 05. 30. 02:41
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “Kidumáló: Cruella” bejegyzéshez

  1. Szerintem rossz a casting: Emma Stone-t lehetetlen utálni. 😍 Meg elhinni róla, hogy gonosz. Emma Thompson is csak botladozik Meryl Streep cipőjében, ő túl cuki ehhez a szerephez. Bár még nem néztem végig, belealudtam tegnap…

  2. SPOILER pedig nem is láttam

    most olvastam a sztorit valahol, mert nem hittem el, hogy komolyan gyilkos ékszertolvaj dalmaták vannak benne, szóval, hogy ezt tudták kitalálni, én ezt… ez rosszabb, mint amit a Star Warsszal csináltak.

  3. Én azt hittem, hogy azért válik gonosszá, mert elmesélték neki Darth Plagueis a bölcs történetét.

  4. Simán. Ez nem csupán crossover lenne, hanem a sequel-ben már jarjar menthetné a kiskutyákat cruella és jango fett elől. Két franchise többet hoz, mint egy.

  5. Engem kikapcsolt. Ott van az igazi gonosz Emma Stone szemében de nem lesz szabadjára engedve a Disney ègisze alatt. Pedig lehetne tombolás….

  6. Én remekül szórakoztam, eltelt ez a több, mint 2 óra. Emma stone remekelt a szerepben, kb. 1:1-ben az ő karaktere. Középszerű filmnek hittem, de teljesen jó volt 1x.

    20 éve láttam kb a mesét, ennek ellenére simán el tudom vonatkozatni a kettőt, valahogy működik ez a szürkítés. Nem gondolom, hogy meg lehetne magyarázni, hogy lesz valaki gonosz. Mesébe mint abszolút negatív karakter működött, itt meg mint említett szürkeként.

  7. Nem láttam és nem is fogom sose, de szerintem az amcsik a fél világot cseszték szét a fekete-fehér moralitásukkal, szóval szürkítsenek csak.

  8. Legjobb dolgok szoktak kisülni abból, amikor szürkítenek valakit vagy ahogy írod is, nem tudták igazán belőni a célcsoportot. Rengeteg ilyen film és sorozat van manapság, amire amúgy semmi szükség.

    Csak pár példa, ami eszembe jut:
    – Demóna, oké, korrekt kis film, de őszintén szükség volt rá?
    – Ratched, egy gonosz nővérről megtudjuk, hogy jut el addig, hogy valóban gonosz lesz, hát bravó
    – Oceans 8, eleget szidták, tudjátok miért vakvágány már kezdettől
    – Az 2. része, mindenből több és rosszabb volt, mint amitől az első működött

    Sajnos ez csak pár példa, ami így beugrott, de biztos van sok-sok még.

  9. én nagyon jól szórakoztam. Az elején csak betettem hogy menjen valami a háttérben de nagyon jó szórakozás volt. Persze azt tegyük hozzá, hogy munka közben akartam valamit nézni. Azért nem az a neki készülök és leülök elé film de egynek pozitív csalódás volt. Hozzá segített az élményhez az a tény is hogy 10 évet éltem Londonban és nagyon jó volt látni a régi ismerős helyeket és stílusokat egy kicsit régebbi köntösben.

  10. Elöre tudom, hogy nem kellene ezt írnom, de nekem semmi bajom nincs az élöszereplös Disney filmekkel. Ez még mindíg jobb mint egy 87. remake a hamupipökéböl meg a hófehérkéböl vagy az Aladdin értelmetlen kasztrálása csak, hogy woke legyen egy kicsit a story így 2020-ban vagy a Mulan csodálatos újragondolása.😂Persze ez nem jelenti azt, hogy ezek jók is, mert nem azok. Óz, Demóna 1-2, a favágós Chris Hemsworthös 1-2 mellé most csatlakozik a Cruella is ami gyorsan a feledés homályába vesz majd ahogy az elöbb említettekkel is történt. De nem is mi vagyunk a célközönség a gyerekeknek meg mindegy kb 😂😂 Egy szó mint száz szimplán hozta azt a nem túl magas minöséget amit az elödei is szállítottak és ami a legfontosabb a gyerek két óráig elfoglalt😁
    Lehet csak a 4k TV miatt de a kutya cgira költhettek volna többet is, mert föleg a dalmatáknál nagyon cinkesen nézett ki.
    Amúgy tök fölösleges volt a vége jelenet, mert most kajak higyem el, hogy KB 1-5 év alatt Cruella ennyit fog változni, hogy Dalmatát akar majd nyúzni és Roger meg Anita pedig elfelejtik ilyen rövid idö alatt, hogy nagyon is jól ismerték Cruellát.

  11. “De nem is mi vagyunk a célközönség a gyerekeknek meg mindegy kb”

    de épp ezaz, hogy szerintem ennek a filmnek baromira nem a gyerekek a célközönsége

  12. Human: Oké nem kis gyerekeknek, mert pg-13 de rengetegszer a hajamat téptem volna a forgatókönyv minösége miatt ha egy percig is azt gondoltam volna, hogy ez több szeretne lenni annál mint, egy szépen fényképezett, jó színészekkel eljátszott gyerekmese. Mint a fent említett “elödeihez” hasonlóan amelyek szép látványos de egyáltalán nem emlékezetes filmek voltak és ez a darab is tökéletesen illik ebbe a sormintába. De javítok gyerekröl ifjúsági filmre 😁.

  13. igen a célcsoport engem is elgondolkoztatott
    gyerekfilmnek túl brutális
    most őszintén magyarázd meg egy pl 8 éves gyereknek, hogy nem a habzószájú, vicsorgó dalmaták! a gonoszak hanem aki a sípot fújja

    de ami engem igazán zavart, hogy egy kedves, szerethető karakternek állítják be Szörnyellát illetve barátait
    miközben tudjuk, hogy néhány év múlva kis kutyákat akar elrabolni, megnyúzni a divat kedvéért
    ezzel a filmmel nem “szürkítik” Szörnyellát hanem gyakorlatilag rehabilitálják

    nekem is mint pár kritikusnak a Joker film jutott eszembe
    de ott nem felmentik, nem mosdatják a karaktert hanem egy hihető háttérsztorit kap

    itt ez nincs meg
    nem kapcsolódik ez a film a korábban kialakult karakterképhez
    és ez számomra baromi zavaró és morálisan nem elfogadható

  14. Ja amúgy sok mindent kell a gyereknek elmagyarázni a film után.
    – az a gonosz aki a sípot fújja
    – csak azért, mert éppen nincsen semmid az még nem jogosít fel arra, hogy megélhetési bünözö legyél
    – szülés utáni depresszió fogalma
    – ez egy mese szóval a való életben a kutyák nem képesek ilyen mutatványokra szóval ne próbáljuk Fifikét a matracra dobni 6m magasról.
    – ne eszközként bánj a barátaiddal
    – az okirat hamisítás csúnya dolog és törvény bünteti

  15. Ez a film a 21. század emberiségének kórképe. Igazából nem tudok haragudni a díznire, nyilván ők is enne részei, ezért pontosan megmutatják azt a tükröt felénk, amit kóros relativizálásnak hívnak.
    Akiben van még morális vészcsengő az érzi a bajt, akiből kiirtották annak tetszett és szórakoztatónak találta.

  16. Fejvak…disney ba..meg.. ha lesz 3. rész, a disney-nek kellene alapítania egy lionsgate-hez hasonló alstúdiót, ami pg13-as filmeken kívül minden mást visz és ahol a film előtti disney design-ban tüzijáték helyett vér ömlik a várból..vagy lerobban a teteje😅 mert tényleg nem világos, mire gondolt a költő..
    Azon gondolkodtam, hogy esetleg a korombeli csajok lett volna a célközönség, de akkor mire a pg13?
    Zseniálisak voltak a ruhák, a zenék, uh a zenék, imádtam!, Emma ebben a szerepben, és ennyit élveztem összvissz.
    A látványos helyszinek helyett kicsit(?) többet dolgoztam volna a cgi kutyákon, (rémesek voltak, nagyon bántotta a szemem) a drámán, faragtam volna a játékidőn, mert kb 2 óránál már én is kezdtem toporzékolni. Indokolatlanul hosszú lett..és egyáltalán nem áll össze, hogy jut el erről a szintről a nyúzdáig. Pedig sok könyvet olvasok, nem hiszem, hogy ne lenne hozzá fantáziám továbbgondolni de ezen nem lehet mit.

    Egyszerűen nem a disney égisze alatt kellett volna kiadni és lehetett volna káosz, őrület, tombolás, de így csak meh..

  17. Hétvégén láttam, teljesen jól szórakoztam.

    SPOILER.
    Kicsit húztam a számat, hogy nem nyúzta meg a kutyákat a végén, dehát 2021-et írunk, erre lehetett számítani. (Lásd még Jasper és Aníta Drágám bőrszíne.)
    Tetszett a kikacsintás/kalapemelés az eredeti felé (Horace: Észrevetted, hogy a gazdák hasonlítanak a kutyáikra?).
    Majd még pár év múlva megnézem újra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.