Free Reynolds végre!

A Deadpool óta erre vártam, hogy mikor tudja Ryan Reynolds végre kamatoztatni a sikert, mikor látja meg benne ismét Hollywood a potenciált és vállalhat saját projekteket. Ugyebár kellett egy kis idő, amíg a leszerződött felemás bukták (Life, Criminal) kifutottak és kicsit újra sztárként tekintettek rá. Mert az R.I.P.D. és a Green Lantern túl gyorsan jöttek egymás után és lökték túl mélyre. Aztán a Hitman’s Bodyguard relatív sikere villantott valamit a Deadpoolon kívüli életéből és most itt állunk a Free Guy-nál, ami szerelemprojekt, mert a sajátja, és még pénz is jutott rá.

Na ennyit a szentimentális felütésből, mert ugyebár múlt héten még arról beszélgettünk, hogy a Suicide Squadot a covid, az R rating, az érdektelenség, vagy a warez nyírta ki. És most úgy tűnik, hogy valóban az utóbbi a ludas. A Free Guy nem került ki otthoni platformra, only in theaters cucc és így jó 50 százalékot rá is vert az elvárásokra. Mert hiába nem pörög a vírus miatt az amerikai piac, 28.4 millióval nyitott Reynolds mozija úgy, hogy péntekről szombatra gyakorlatilag alig esett, ami jó kilátás akár a 100 millióig is. Erre azért manapság kevés a jó példa, nem csak a 100 millióra, hanem hogy egy nyári mozi az erős hétköznapok ellenére is sokáig a víz felszínén maradjon (ellenpélda is nyilván akad, mert pl. a Quiet place II, vagy a Cruella is szépen megszorozta a nyitóhétvégéjét végül). A folytatás már berendelve, így ez mindenképp egy szép sztori a nyár végére, és jó boost az eredeti ötleteknek.

A Don’t breathe 2 kapcsán viszont kevesebb a jó hír, vagy akár nincs is, mivel az első rész ütős sikere (89 millió otthon 9 millió dollárból) után a második elvérzett, a 10 milliós nyitás valószínűleg ebben az esetben nem sokáig tart ki – de ha mégis, az is kevés lesz egy franchise-hoz.

És végül kicsit hátranézve a Suicide Squadra – James Gunn mozija beállt a sorba, és brutális második hétvégés esést produkált, ami a covid időszak abszolút sajátja. A 71.5%-os bukfenc első ránézésre brutális, de sajnos nem egyedi, viszont ezen a ponton a nemzetközi piacon nagyon meg kéne magát szednie, hogy ne legyen totális kudarc, miközben otthon 55-60 millió környékén le is köszön majd.

A hétvége amerikai bevételei:

  1. Free Guy – $28,365,416 – össz: $28,365,416
  2. Don’t Breathe 2 – $10,622,473 – össz: $10,622,473
  3. Jungle Cruise – $9,123,807 – össz: $82,266,361
  4. Respect – $8,807,513 – össz: $8,807,513
  5. The Suicide Squad – $7,471,391 – össz: $42,606,138
  6. Old – $2,368,220 – össz: $42,925,860
  7. Black Widow – $1,911,613 – össz: $178,111,144
  8. Stillwater – $1,295,360 – össz: $12,538,055
  9. The Green Knight – $1,163,401 – össz: $14,738,256
  10. Space Jam: A New Legacy – $1,107,295 – össz: $68,165,033

14 hozzászólás a “Free Reynolds végre!” bejegyzéshez

  1. Régen sajnáltam úgy filmet a bukástól, mint a Gunn filmjét. Nagyon szomorú, hogy még egy átlag képregényfilm sokkal többet keres, addig egy tényleg minőségi darab meg elvérzik a kasszáknál.

    Mondjuk ez rendhagyó év, csoda, ami nem bukott. Viszont attól még nem fest jól a dolog. Bármelyik stúdió is ki tudja mikor ad majd pénzt ismét ekkora kísérletezésre?

  2. Watchmen:

    nem szerettem a Suicide Squadot, de elismerem az erényeit és visszatekintve tényleg hatalmas respect, hogy ennyi pénzt adtak egy elszállt B-mozira. ritkán látni manapság olyan drága mozit, ahol így elengedik a gyeplőt – emiatt egyetértek, nagy kár a buktája.

  3. lehet a THE Suicide Squad elég előfizetőt hozott, ott meglett a szám amit akarta, és így nem könyvelik bukásnak. A folytatás berendelése jelentheti csak a megerősítést ebben az adatszikár korba amit a Covid hozott.

  4. A TSS nemzetközileg, ahol nincs Max normálisakat esik, nem ilyen kiugrót. Úgyhogy Amerikában nagyrészt tényleg a streaming nyírta ki. De ezt gondolom belekalkulálták, a mostani ’21-es évnek az a célja, hogy a Max előfizetőit növeljék. Az AT&T kiadta a parancsot, így a Warner nem tehet mást. Nem hiába állnak vissza a következő évtől a 45 napos moziexkluzivitásra.

  5. Bár, sc sem olyan sokkal maradt el mögötte, 2 millával, és ott még plusz warez is volt. Nem mentek sokkal többen most sem moziba a streaming hiány ellenére. Ez szimplán egy elcseszett időszak szerintem.

  6. Biztosan a warezre kell fogni? Nem pedig arra, hogy az egy harmatos szar volt, ez pedig igen jónak ígérkezik? Ha csak mozis lett volna a SS, akkor sem gurított volna jobbat abban biztos vagyok… ez az elsőre nem ment, hátha másodszorra jobb lesz elgondolás nem hiszem annyira fekszik a népnek.

  7. Mammut: oké, de a Squad egy létező IP volt és kétszer annyiba került a reklámköltés előtt rögtön.

  8. Ne érts félre, én nem azt vitatom, hogy az nem volt bukta és ez nem siker, hanem csak azt, hogy csak azért volt siker, mert nem volt fent streamingen. Szerintem most szimplán ugyanennyit hozott volna úgy is.

  9. Ez a film jó volt. Rég szórakoztam ilyen jól. A humor is helyén volt. Sztem ez a siker ennek is köszönhető, nem csak a stream kihagyasának. Lehet még eredeti és jó filmeket csinálni.

  10. Nem tudom, az idei nyári mozizásaim közt ez az alján csücsül, a Jungle Cruise volt ennél semmilyenebb és kiszámíthatóbb. Konkrétan untam.

  11. Biztos, hogy a warez?
    Mármint oké, itt a nyugatbalkánon ez tényező, de pl EU-ban kizárt, ott keményen szankcionálják az ilyet, nem tudom USA területen mennyire van ez jelen.
    (Egyébként továbbra sem értem ezt a felár nélküli, azonnal streaming elérést. Mármint ha ezt tényleg komolyan gondolták, akkor nem tudom mire számítottak, ha 10$ egy előfizetés…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.