Sweet Girl – inkább atyaúr…

A Netflix nem könnyíti meg, hogy várjuk a filmjeit. Jön ősszel DONTLOOKUP, Red Notice, Power Dog és még pár ami most nem jut eszembe, de közben folyamat szállítják az Édes kislányomhoz hasonló semmiket is.

Aki egy Jason Momoa akciófilmre vágyik, az ne olvasson tovább (kommenteket se kivételesen), nem leszek nagyon spoileres, de még így is elrontaná ez a rövid poszt a filmet, viszont máshogy nem lehet róla beszélni.

A történet egy apáról szól, aki rákban elveszti a feleségét, pedig egy olcsó gyógyszer segíthetett volna rajta, csak valami gonosz gyógyszercég megakadályozta annak piacra kerülését, és a drágábbra egyszerűen nem volt már pénzük. A lányát egyedül neveli tovább, de a cég vezetőjét okolva a bosszú izzasztja, így amikor egy újságíró felhívja, akkor találkozik azzal. Aztán feltűnik valami sötét figura aki megöli a firkászt, és a férfira is rátámad. Innentől kezd durvulni a bosszúhadjárat, hiszen egy nagyobb összeesküvésbe botlik, miközben a lányával közösen nyomoz.

Igazából semmilyen a sztori, a legtipikusabb tipikus, viszont a filmben van egy nagyobb fordulat, és tutira azzal tudták eladni, na meg közben a saját vállukat veregetni. A gond? Hogy a csattanóra tök gyorsan rá lehet jönni. Vagy én néztem már sok nézőt átverő “wooow” pillanatra kihegyezett művet, de sajnos nagyon-nagyon az elején leesett. Ami ezzel a gond, hogy nagyon a végére van kihegyezve a film. Mármint ami kitölti addig az időt, az magában egyszerűen nem működik, se drámának, se thrillernek, és még az akciójelenetek sem erősek mellette, amik felhúzhatnák az élményt talán. Tényleg csak az rángatott el a végéig, hogy vajon igazam volt-e a film eleji tippemmel. Ami vicces, hogy visszanézve a történtekre csak még nevetségesebbé válik minden amit láttunk, mert a hihetőséget teljesen feláldozták a meglepetésért.

Az ilyesmi csattanós filmeknek amúgy két útja van általában, az egyik, hogy jó újranézni őket már a végük ismeretében, legyen az a Fight Club vagy a Hatodik érzék, mert azok addig is jók, amikhez új szintet ad a tényleges második megtekintés, az utalások a csattanóra. A másik út pedig a teljes érdektelenség, mert mint film nem működik mű. A Sweet Girlnél ez áll fenn.

Tényleg nagyon röviden: teljes B-Zs, töltelék, az akció is gyenge benne és egy percre nem fogunk emlékezni rá 1 héttel később.

human
írta
2021. 09. 12. 03:16
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Sweet Girl – inkább atyaúr…” bejegyzéshez

  1. Én nem rossznak mondanám (amúgy közepes), inkább feleslegesnek. Tényleg csak egy tucatbosszúfilm. Legalább, ha akciódúsabb lett volna.

    És Momoát inkább nézném Conan 2-ben akár, tucatfantasy, mint olyan, nem létezik. Még.

  2. Engem is zavart nagyon a filmben, hogy a nagy csattanót mérföldekre előre lehetett látni.

    A kiscsaj pedig Momoa mellett teljesen háttérbe szorult, nem is nagyon éreztem azt, hogy lenne igazán karaktere, abszolút mellékszereplő volt, így amikor ő került előtérbe, akkor esett szét a film igazán számomra.

  3. Én a csattanóig el se jutottam. Borzasztó a film. Momoa meglepően rossz akció színész, semmi mozgas kultúrája, es a koreografiak is gagyik voltak.

  4. Én a csattanót nem találtam ki előre, de nagyon béna volt ez a film. Gagyi. Ami a végén a vízben lévő bunyónál teljesedett ki. Ott már nagyon húztam a szám, hogy mennyire szar. Kár, mert bírom Momoa-t.

  5. Tettem volna még egy csavart a végére, hogy a csajszi felébred, és az egészet csak álmodta. Nálam az év legrosszabb filmje (eddig).

  6. Nekem tetszett, bár újat mutatni nem igazán tudott, újranézni meg nem fogom. Sajnos túl sok ilyen témájú mozi volt már, a késelős jelenetnél már kitaláltam az egészet.
    Ez nem akciófilm akart lenni, full átlagos csávót játszott Momoa, aki max kocsmai bunyózni tud, nem értem, hogy miért vártok ilyen karaktertől Donnie Yen bunyókat és John Wick lövöldözéseket?

  7. ööö, átlagember is keveredhet jobb akcióba, plusz láthatóan készült a bosszúra az edzőteremben, elvileg verekedni jól tudott a karakter. senki sem john wicket vár, az ilyen túlzásnak semmi értelme, egy szökevényben is átlagember menekül és mégis izgalmasak az akciók is.

  8. Adi89

    Spoiler
    Momoa meghal a film első felében, de utána is őt mutatják majdnem végig, verekedik, nyomoz, menekül, mígnem egy jelenetnél váltanak a lányára és kiderül, hogy végig ő akciózott és állt bosszút.
    Spoiler vége

  9. Van Netflix előfizetésem, de az F1 sorozaton meg a kínai zombison kívül jó fiomet még nem láttam rajta.

  10. Nekem a “fordulatig” működött a film utánna teljessen széthullott. Kár érte jobb lett volna egy sima Momoás akciófilm egy unalmas délutánra de ahogy Human is írja sajnos nem az akciókra hegyezté ki a filmet.

  11. Uzsonna: egyszer mindent meg lehet nézni, nem is 3 órás :) az a baj, hogy még egynek sem ment el igazán.

  12. Ez a legnagyobb baj a legtöbb Netflixes filmmel a rendezők személye. Nem értem ezt komolyan, csak olyan rendezőket alkalmaznak a netfixnél, akik egy vagy két filmet csináltak életükben de azok is max 3-4 pontot kaptak az IMdb-n.
    Lehet ez az üzletpolitikájuk.
    De tényleg miért ilyen silány minőségű a legtöbb filmjük? Én csakis ennek tudhatom be… Oké vannak nagyon jó filmjei és sorozatai a Netflixnek de sajnos a gagyi több, úgy mint ez a Momoa film is. Komolyan a film csattanójánál én éreztem magam kényelmetlenül.

  13. Aki ennyire látta már az elején a csattanót, az regélje már el, hogy hol? Nekem csak az volt fura, hogy a női cateringes ruhát vette le fogasról, de ezt benéztem hibának. Amúgy nekem nem esett le a végéig….

  14. DnP: nekem amikor verekedett a kiscsaj az edzőteremben akkor beugrott, hogy fura volt a metrós jelenet, és ott rögtön leesett, valami “apád is büszke lenne” vagy mi hangzott le, ami kicsit érdekesen hangzott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.