Den of Thieves valami

A film aminek semmi joga nem volt arra, hogy ilyen szórakoztató legyen. Elnézted az előzeteseket, és minden egy gyengébb szereplőgárdás Heat (Szemtől szemben) másolatra mutatott, ami igaz is lett 80%-ban, de összességében mégis volt benne valami.

Nyilván az élményben közrejátszik, hogy jó rablós filmből kevés van, hát még moziba szánt változatból, mióta a Fast & Furious az MCU felé kacsingat végképp. Amúgy pont a Wrath of Manről ugrott be, hogy pótolnom kéne a Den of Thievest, mert többször is emlegettétek kommentben a meglepetés minőségét, erre igazatok volt. Azért ne bátorodjatok fel! (per s nyilván).

A felépítés a bevált: vannak a profi rablók, amit láthatunk is egy kisebb akcióban bemutatva. Nyilván nem elég nekik a sok kis zsákmány, van egy hatalmas célpontjuk, amihez egyrészt kell egy újonc, másrészt elég nagy falat lesz még számukra is a feladat. Ezen kívül van egy borzasztó magánéletes zsaru, meg a többi “modern cowboyok vagyunk” társa, akik a nyomukban vannak.

Igazából nem a történet a fontos, nem attól lett ez nézhető, hanem a megvalósításától, kezdve a magát kiskirálynak képzelő zsarut alakító Gerard Butlertől, a sok kisebb szerepben ismerős arcon át, konkrétan a végső harcig. Érdekes a rablás is, a pepecselés ahogy összehozzák, a filmben található fordulatok némelyike, de az egész élményt az húzza fel, hogy a végén ha nem is múlják felül a Heat lövöldözését, ki tudná azt megtenni(?), mégis egy baromi fasza akcióval zárul a film, amiben nem maradhat mindenki életben. Ez nem cool rablós, hanem “realistább”, ha mondhatunk rá ilyet.

A lényeg: azon rablós film rajongók, akik valamiért kihagyták anno, a nem túl erős reklámkampány fényében szerintem teljesen érthetően, azok adjanak neki egy esélyt. Nem mellesleg a napokban mondta Butler, hogy a folytatás jövőre forog majd.

9 hozzászólás a “Den of Thieves valami” bejegyzéshez

  1. Ideje volt Human, örülök hogy tetszett annyira hogy írtál is róla! Az előzetes alapján nem tűnt nagy számnak így utólag nagyon bántam a mozit. Akinek tetszett és most az írás miatt kedvet kapna akkor picit másabb sorrendben és Butler családját is bemutatva a + 9 perc unrated változat javasolt.

  2. Ezt konkrétan nem tudtam végignézni, és nem is emlékszem túl sokra abból sem amit láttam belőle, azon kívül, hogy rossz volt. Nem vitatkozni jöttem, csak leírni, hogy ennél pl. mennyire máshogy jött át, pedig sokszor adom human véleményét és a rablós filmeket kifejezetten szeretem. De ez egy film+ szökevény gagyi.

  3. Jobb lenne ha Butler ennél roszabbakat nem válalna el. Teljessen jó B akció film volt Has Fallen sorozatnál sokkal realisztikusabb akciókkal. Fegyverkezelés teljessen rendben volt. (Nem volt végtelen tár sorozatlövésekkel az a halálom egy profi katona soha nem használna sorozatlövést)
    Szóval teljessen válalható volt újra is nézem valamikor ja és nekem még a WoM-nál is jobban tetszett az akció részek miatt.

  4. Végre! :D Jó kis film, nekem tetszett. Hihetetlen, hogy a heti bemutatóknál “a Heat meggyalázása”-ként aposztrofáltad:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.