Kate – hajsza a műanyag üdítőért

A játék előzetese eszembe juttatta Kate-et, így a hétvégén délutáni punnyadásnak belőttem a Netflix filmjét, ami nem nézett ki rossznak, szemben más húzásaikkal, de valahogy nem verte be nálam a kaput a kötelezőségével.

A történet középpontjában egy bérgyilkos nő áll, aki még nagyon fiatalon rántott be a szakmába egy tapasztalt róka. A cselekményt két elbaltázott merénylete indítja be, mindnél akad valami bökkenő, ami után főszereplőnőnket megmérgezik (bosszúból? valami más miatt?), és 24 órája van arra, hogy a dolgok végére járjon. Igazából nagy bakugrásokat végeztem a leírásnál, de annyira nyílegyenes a sztori, hogy nem érdemes többet tudni. A nő megy a ranglétrán, hogy elkapja a mérgezésért felelősöket.

A filmnek több ereje is van, az egyik, hogy jó pár dolog bemutatását a készítők is csak ragoznak túl. Ismerjük már a történetet, ezerszer láttuk, és erre építettek az írásnál, így ahelyett, hogy 30-40 perceket áldoznának a mentorral levő kapcsolatra, kapunk 3 flashbacket kábé, amik összesen ha 5 percet tesznek ki. És még sok ilyesmit mondhatnék, a nézőként ismerős helyzeteket a film úgy kezeli, hogy ott ezerrel száguldhat előre a szerinte fontos pillanatokhoz. Ez persze el is vesz a Kate erejéből, mert az emlékeink kölcsönvevésével a saját karaktereit nem építi rendesen, de mégis koherens azért a végeredmény. Ezzel lehet vitatkoznak majd páran, de szerintem sokkal kevesebb a kapcsolódási pont a sztorihoz az előbbiek miatt, viszont ha ezt nem negatívumként kezeljük, hanem csak a látványos akciókat összekötő töltelékként, akkor remek, hogy átrohan rajtuk a mű.

Ha már akciójelenetek, akkor eléggé kettős a helyzet. Egyrészt a film első harmadában van egy borzasztó cgi autós üldözés, másrészt néha a verekedésnél (főleg a kajáldásban) egyszerűen érezni, hogy mindenki sorban áll a pofonért, még kellett volna pár nap próba oda. Viszont nem akadtam ki túlzottan, mert néha meg nagyon ötletesen véres akciót kaptunk. Bár kicsit “női John Wick” akart lenni a Kate, de ezt egész jól ragadta meg, szerintem főleg a fegyveres harcoknál. A végére kicsit kipukkadt ez a lendület, és a nagy leszámolásra túl sok maradt a töltelék. Itt is akadtak jó megoldások, de nem érthető, hogy miért tettek oda annyi elhulló gyalogot. Konkrétan jobb lett volna, ha van 3 őr, és utána már rögtön a leszámolással nézhetünk szembe.

A végső képsoroknál pont ezt a fenti mondatokból talán érezhető ehhh hangulat járt át. Nem újabb semmi, de végül csak nem lett annyira kiemelkedő sem.

human
írta
2021. 10. 26. 12:27
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Kate – hajsza a műanyag üdítőért” bejegyzéshez

  1. Én annyit tennék még hozzá, hogy bizonyos részeknél igen erős Ripley hangulatot árasztott magából, végig az járt a fejemben, hogy Mary Elizabeth Winstead rohadt jó lenne Amanda Ripleynek egy Alien folytatásban.

  2. Tetszett, hogy véres volt, erőszakos, kaptunk pár jópofa kivégzést, de igen, helyenként meg gagyi volt a bunyó, nagyon az jött át, hogy ezek csak statiszták, színészek és ez kizökkentett. De összességében a pozitív fele billen a mérleg!

  3. Jó kis iparos munka volt, mint a Free Guy, bár annál kicsit jobban tetszett. Az üldözéses jelenet tényleg hoki volt és a befejezésen is lehetett volna mit csiszolni. Főleg a vége főcím első számát cseréltem volna le, az valahogy azt a kis drámát is elcseszte.

  4. A CGI autós üldözés valami horribilis volt de a zene legalább jó volt.
    De mindent összevéve a Kate egy elégé vállalható film lett. :D

  5. Nekem bejött a film tetszettek az akció jelentek az Animés stílusra jobban is rájátszhattak volna még nekem az autós üldözésnél is az Animék ugrottak be meg még egy két akciójelentnél. Mary Elizabeth Winstead-nek nagyon jól állt ez az akcióhős szerep és igen leforgathatnák vele az Alien Isolation-t.

  6. Mary Elizabeth Winstead miatt 1x érdemes volt megnézni:D nyilván nem ez lesz az, amit majd egy uborkaszezon esős vasárnap délutánján újra elő akarok szedni, de egynek tényleg jó volt. Szegény csaj lecserélhetné már az ügynökét..

  7. Winstead hiteles volt a szerepben, úgy mint Theron az Atomszőkében mondjuk.

    Az kifejezetten tetszett, hogy a tokiói helyszín egy külön ízt adott a filmnek. Végre nem valami amcsi vagy híresebb eu-s város. Nekem ez abszolút plusz pont.

  8. Nekem nagyon tetszett mondjuk én alapbol elfogult vagyok Japán miatt mert imádom bár pont a Japán zenéket nem szeretem de itt olyan fasza trackeket nyomattak, hogy a konyhás verekedésnél lévő zenét azóta szarrá hallgattam szégyen nem szégyen. Autós üldözes valóban ps2es hangatu volt de szerencsére nem tartott sokáig. Harcok nekem tetszettek volt ereje volt íze volt szaga csak azt sajnálom, hogy nem lesz 2. Rész.

  9. Pont ezek az újrahasznosított panelek ölték meg a hangulatot, nem maradt izgulni való. Engem nem zavar a gagyi cgi, sokkal dragább filmek elvéreznek máson, hiába a hibátlan látvány. Mikor beindította az autót az kimondottan poén volt. De mikor egy napod se maradt és még millió dolgod van, nem ülsz be egy kajáldába, nem plázázol, nem csevegsz mindenféléről egy gyerekkel, az ilyen hülyeségekkel leültették a filmet. De akárhogy is, Winstead miatt +1 pont. Így jön ki nekem is a 10/6.

  10. Az elmúlt másfél évben vagy 10 női bérgyilkosos filmet láttam, és a legjobb is közepes volt. Már nagyon unom őket. (Nálam ez 40%-ot ért).

  11. Áthoztam az írást a trailer alól. Szóval sok utalásom a trailerhez és ahhoz a poszthoz szólt.

    Ebből is lesz aztán bővített verzió?

    ***********************SPOILER**********************

    Meglestem a filmet gyorsba, aztán újra néztem a trailert és számos jelenet megvágva került vagy csak kimaradt vagy másképp volt. Inkább pofázós részek, pl a fentebbi szarul fordított “outnumbered” rész sincs benne, a trailer elejéből a gyűrű mutogatása, Winstead dohányzik a sötétben a folyosón. Jah az időkeretet is másképp szabták a trailerben, és a filmben. Trailer 14-15 óra, film legfeljebb egy nap.

    Hát nem váltja meg a világot, de egyébként szórakoztató volt, kellemes akció, nincs teljesen agyonvágva, voltak benne remek durvulások, ez a nő tényleg nagyon jól hozza az akció karaktert, legalábbis ebben a filmben elég hihetően tolta. Volt egy-két beállítás és jelent+ruha kombináció, ahol nagyon emlékeztetett Ripley-re a bolygóból.
    Volt mondjuk olyan fordulat (nem, nem a fentebbi tippelt), amit tudtam, hogy jön, de nem vártam, mert… mert túl tipikus. Viszont a mérgezés kapcsán az érdekes volt. Öreg jakuza nem vén jakuza :D :D Hogy is mondjam, az ott badass volt a karddal a végén.
    Kellően kemény volt, tényleg inkább a John Wickhez állt közelebb, de azzal a megkötéssel, hogy itt nem nagyon volt plot armor (mármint a végén, nem volt kibúvó. “Se mondóka, se kód, se feszült visszaszámlálás…”

    The Protege egy hangyányit jobban adta, valahogy sokkal inkább fun volt, itt is voltak jópofa dolgok, viszont az mindenképp ellene szólt, hogy onnantól, hogy felfedték a mérgezés mibenlétét el is vették az egyik legfőbb feszültség faktort, mégpedig az aggódást a főszereplőért. Ahogy fentebb írtam, itt totál menthetetlen volt a szitu.

    *****************************************************

    Jah éjszakai Tokyo valami eszméletlen jól nézett ki, viszont a neon világításos kocsis üldözés meg picit gagyinak hatott, főleg a borulás a végén…

  12. Nekem tetszett a film, az Atomszőke minőséget nem hozta, de hogy MEW oltári jó akciószerepben, az biztos.

    Én igazából azt sajnálom, hogy a sztori miatt ezzel a karakterrel már nem lesz folytatás, pedig egy Rake-szintű durvulást el bírtam volna képzelni második részként MEW-del a főszerepben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.