A Jurassic World Dominion felvezetése

Na végre kiadták a videót, a  Jurassic World Dominion prológját, ami tulajdonképpen bemutatja milyen volt a dinoszauruszok normál élete még a kihalásuk előtt. Ez remek a kontraszt ahhoz, hogy milyen ha elszabadulnak a mostani világban, aminek egy részét is megnézhetjük most, amikor a T-Rex benéz a moziba.

Nem csak az 5 perces elég jó animáció, de egy poszter is van itt:

25 hozzászólás a “A Jurassic World Dominion felvezetése” bejegyzéshez

  1. Nekem mindig is jobban tetszett mikor az ember van a dínók környezetében és nem fordítva. Ösztönök és túlélés vs önkényes pusztításpornó.

    Nem tudom elképzelni mi lesz itt a sztori, azt a kiszabadult kb 20 állatot 2 nap alatt kilövik, utána meg 1 órán keresztül kártérítési pereket nézünk majd a vadászok meg az ingen között?

    Az animáció szép.

  2. Valószínűleg kint kell hagynod az agyadat a vetítőterembe lépve. :D
    Az előző film ugye azzal zárult, hogy alig 1-2 tucat állat kiszabadult valahol Amerikában. Na most a mai haditechnikával ezeket az állatokat kevesebb, mint 24 óra alatt befognák/kilőnék. De akkor ugyebár nem lenne film. :D
    Imdb-n olvastam tök jó nézői kritikákat az előző filmről is, kivesézve a film oltári nagy hülyeségeit. Pl minek kifizhetni tízmilliókat egy dínóért, ami elvileg milyen hatékony fegyver, de közben meg annyira nem hatékony, hogy fél óra alatt sem tudott 3 emberből egyet sem megölni, miközben az egyikük egy tízéves kislány :D Ennél még egy olcsó pisztoly is hatékonyabb fegyver. :D
    Ha már Dominion a film címe, akkor gondolom ez a 20 állat valahogy mégis szétszéled a világban és úgy elkezdenek szaporodni, mint a sáskák :D Agyatlan bűnös élvezet lesz ez. :D

  3. Az animáció gyönyörű, és tetszik, hogy figyeltek a szúnyogok mutogatására — lehet, hogy pont azt a T. Rexet klónozták újra a jelenben, amelyiket ott megharapták. És tetszett, hogy a T. Rex nem csupasz, de nem is tollas (már bebizonyosodott, hogy nem volt tollas), hanem a kettő között ábrázolták: kicsit szőrös a feje meg a háta. Ezt teljesen elfogadom. A Triceratopsok szarva viszont túlságosan előre mered: csak a fiataloké meredt előre, a felnőtteké felfelé állt. De ez csak apróság, mint a „65 millió év” felirat: mostanában beleástam magam a Chicxulub-eseménybe, és mindenhol azt mondják, hogy 66 millió évvel ezelőtt történt. De mindegy, tekintsünk el ezektől, és nézzük meg a filmet. 👍

  4. Ezeket a felvezetőket az Alien Covenant óta tartom hülyeségnek. Persze abban az esetben hülyeség, ha valami fontos dolgot magyaráznak meg benne és aki nem látta az a moziban nem kap teljes képet a történtről. Mellesleg nekem anno a Jurassic Park 1-2 esetében pont az a marketing tetszett, hogy csak az utolsó trailerek mutattak valami keveset a filmből. Lehetett agyalni, hogy vajon mi lesz a sztori? A JW filmek esetében meg gyakorlatilag nem csak mindent grandiózusra akarnak venni, de majdnem mindent meg is mutogatnak a trailerekben. Az végképp gáz, hogy a kicsit butácska, viszont érdekes JP filmek után a JW érezhetően felsorakozott a “kapcsold ki az agyad” filmek közé. Már az előzőnél is fogtam a fejem, mikor simán megmagyarázták, hogy a dino azért rendelkezik ilyen-olyan szuper tulajdonságokkal, mert egy kicsi ilyen gént, megy egy kicsi olyan gént is kapott. Atya ég!

  5. Állat, meglepő a 65 millió évvel ezelőtti jelenet, de örülök neki :) A jelenkori történések meg… oh boi, legyen már nyár!

  6. Szépséges animáció. A socotrai sárkányfenyők nagyon királyul néztek ki, de több akkori növényt vártam volna pálmafák helyett.

    Legalább a Sztegoszuaruszos hibát itt nem követték el a flashbackben, mivel ők korábbi földtörténeti korban élve soha nem találkozhattak a T-Rexekkel.

  7. Azért itt látszik meg igazán, hogy az eredeti könyvet egy kivételesen intelligens ember írta, míg ezeket a bőrlehúzásokat pedig csak hollywoodi szórakoztatók.

  8. bobjay: tippre ezzel fog kezdődni a film, kicsit rövidebbre vágva talán. Mennyit költöttek már a CGI-ra, tuti mutatni akarják, és a vágás a jelenre is tipikus filmkezdéses.

  9. Nem a fél tucat elszabadult állat lesz a gond, hanem az: a technológia kikerült az InGen kezéből. Innentől kezdve boldog, boldogtalan tud klónozni. Malcolm erre mondta, hogy ezt már nem lehet szabályozni.
    Az előző film végén benne volt.

    Egyébként a Gigantosaurus és a Rex nem éltek egy időben.

  10. Bayay, ha úgy érted, hogy időutazós film kéne, amiben emberek rekednek 65 (vagy 66) millió évvel ezelőtt, akkor osztom. Hiányolok is egy ilyen filmet, ott tudnának igazán kibontakozni a dínók!
    Vagy mehetnénk jóval visszább az időben. Másik adóssága a filmiparnak, egy fasza ősemberes vagy neandervölgyis film. A tűz háborúja óta nem volt a zsánerben semmi értékelhető. Erre nincs kereslet?

  11. Istenem, bárcsak ilyen igényességű CGI-vel csinálnának természet filmet az őslényekről. Gyönyörű… még azt is megbocsátanám ha ismét Pállfy István unná végig a narrációt. : D

    Az előző film hervasztó volt számomra, mérsékelt lelkesedéssel, de a dínók miatt szerintem ott leszek a teremben nyáron. Zseniális ötlet volt ezzel a videóval kezdeni a kampányt.

  12. CaptainJaffar, az a csiga2-es szinkron volt, de készült másik is. De jót röhögtem a múlt idézésen! :) Anno, nagy kedvenc volt. Így, hogy mondod, lehet jobb is lenne zavaró, emberi tényező nélkül, természetfilmes megvalósításban.

  13. Én egy Dino crisis vagy Turok kaliberű dínós hentelést várok már régóta, igényes kivitelezésben, R kategóriában. Tudom, sose valósul meg.

  14. Tetszik, hogy kicsit szőrösebbre vették a Trexet a mai bővebb ismereteink birtokában.

    A végén a beuszó logó alatt pedig a Batman ’89 átdolgozott témáját lehet felismerni… :D

  15. Kivanom, hogy a jelenben jatszodo 1 perc csak ugy volt itt osszevagva, mert ez igy hihetelenul tehetsegtelenul volt megcsinalva.

  16. A sok ájuldozás közepette muszáj megjegyezni, hogy 90-es évek közepén készült brachiosaurus-nagytotál a dzsipes jelenetben sokkal hihetőbb, mint ez a gumiizé a trailer elején.

  17. Az első 4 parc fasza. Aztán jön top of the line GI army guy aki nem találja el a 10 méteres trexet, majd szem elől is téveszti és a lelkesedésem itt el is halt. Ahogy cap mondja, valszeg jobban jártunk volna egy 80 perces dokuról ezzel a minőségben 65(66?) millió évvel ezelőttről amit Mr Freeman narrál mint azzal a halom guanoval ami ez a film lesz.

  18. Ez valami egészen igénytelen, néztem a kommenteket a youtubeon is, lehet velem van a baj, de eddig moziban akartam nézni, most bőven jó lesz itthon is. Sután járnak a dinok az elején, full gagyi a cgi, vagyis inkább azt mondanám, hogy sorozatszintű. A jelenben játszódó rész rendezésében és vágásában is zavaró, ahhoz képest, hogy elszabadul egy Rex, alig van veszélyérzetem, a zene olyan, mintha egy szintin ütötték volna össze, az a bénázás, hogy nem találják el a helikopterről, meg szintén dühítő. Ez így nagyon bután néz ki, mint egy B kategóriás streaming film.

  19. bírom ezt a trendet, hogy divat fikázni a CGI-t. Bármi, ami nem tökéletes, az csak “full gagyi” “sorozatszintű” szar lehet csak……

  20. Ahogyan azt is divat fikázni, ha valaki szóvá teszi, ha valami nem jó, mert fikázni nyilván csak divatból lehet, embereknek ez a fétise :D

  21. És az is jó, hogy mindig az a baja mindenkinek, hogy a főszereplők egyből headshotot osztanak. Most végre jön egy ahol nem találják el a célpontot és most meg az a baj.

  22. Nicsi,
    Itt a Rex a főszereplő, tehát ha ő itt golyóálló az a sztenderd. :D

    Egyébként én is azt várom már, hogy mikor néznek majd ki úgy a dínók, ahogy ’93-ban. Amíg nincs meg az az érzet minimum, addig minden CGI fikázás jogos

  23. @Ayrons
    Az ott semmiképp sem “Gigantosaurus”. A Gigantosaurus egy, -mint kiderült- nem létező, csupán rosszul besorolt szauropoda dinoszaurusz.
    Ami a trailerben van az Giganotosaurus, ami egy carcharodontosaurida csoportba tartozó theropoda dínó. :)
    Az igaz, hogy “cirka” 30 millió év van köztük :D

    A trailer so-so.
    Nekem tetszene ez a szörnyfilmes bújócska, viszont sajnos ezzel már nagyon távol vagyunk az eredeti regénytől/2 filmtől. Illetve, 2021-ben nem túl reális, hogy 10-20 állat ekkora gondot okozzon. (az pedig, hogy XY biotech vállalat is szörnyeket klónozzon nem fér bele a sztori kontinuitásába.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.