18 hozzászólás a “Tessék, egyesével is az új Mátrix szereplői” bejegyzéshez

  1. Matrix Fanboi féleség vagyok, de a képek láttán komolyan aggódni kezdtem. Semmi nem maradt az eredeti digi-noirságból.

  2. Az utolsó tetszik, a többi szerintem szar. Morpheus úgy néz ki azon a képen, mint Fekete Pákó.

  3. Igen, ezek nem teljesen eredeti “mátrixos” plakátok, de azért van stílusuk. Ez az elmosódott, direkt photoshopos stílus nekem bejön, és akár azt is bele lehet látni, hogy ez a mai igazi/nemigazi élményt fejezi ki. Ami húsz éve a lefolyó high-tech zöld betűk voltak, az ma a photoshop: hitelesség vagy átverés, igaz vagy nem, színes-szagos, vagy szürke.

  4. Az utolsót kivéve nem tetszenek. Nagyon remélem, hogy nem az a dizájn lesz a végleges változatban, mint ami az előzetesekben, a régi részekhez képest eléggé visszaesésnek tűnik. Erre rátesz egy kis lapáttal a látszólag tescós Morpheus és az egyelőre oda nem illőnek tűnő mellékek. De nem temetem, Jackass mellé nagyon várom.

  5. Magam részéről mindegyikben látnék fantáziát, de azt hiszem kívánatos lenne egy nagyjából egységes kampány arculatot végig vinni, mert ez így nagyon kusza. Pedig jól indult a kampány a teaser website-tal… talán egy erős második trailer javít a dolgok állásán.

  6. Az első és az utolsó igazán menő. A többi olyan kis bénácska, mintha beleestek volna az oldószerbe és a ruháik színét kioldja a Mátrix új verziója. Nem beszélve a szivárvány színekről, gondolom itt is érintik majd ezt a témát. Mert ha valahol el lehet sütni a nemváltoztatást vagy a genderfluid átmenetet, akkor az éppen ez a film, hiszen bárki bármi lehet, ha a Mátrix a saját maga által elfogadott digitális önképét jeleníti meg. Kiváncsian várom, hogy a sense8 finom érzékenyítése után vajon ebbe az irányba tolódik el a történet egy része.

  7. @Platschu

    Már anno az első részben is Switch eredetileg férfi lett volna a való világban, csak a stúdió úgy gondolta, hogy az túl sok lenne, azért végül elvetették.

  8. “Túlzottan új, nem olyan mint a régi, nincs meg a stílus…”
    “Ez ugyanaz, mint a régi, újrázták az egészet…”
    Ugyanaz a lemez mint mindenütt

    Nekem rohadtul tetszik az új irány, nem 2003 van már, más problémák, más nézőpontok, let’s keep an open mind, de komolyan…

  9. Van egy olyan nagy rossz érzésem, hogy ez oltári nagy bukta lesz :(
    Nem azért, mert nekem nem tetszik. Mondjuk a fotelben ülő NPH karakterposzter kifejezetten nevetséges számora. Az eddigi anyagok alapján nekem nem jön át, hogy mi akar lenni ez a film.
    A színezés, effektek alapján mintha a mai fiatalokhoz szólna, de nekik (már bocsánat) nem jelentenek sokat ezek a karakterek, az újak meg a Mátrixon felnőtteknek nem. Gondolom a nosztalgiát meglovagolni akaró film, de közben új közönséget szeretné megszólítani. Vagy nem tudom.
    Sajnos az utóbbi években láttunk már nem egy 10-15-20 év után folytatott kultikus filme bukását.

  10. Még a reklámkampány is béna. Az előzetes sem volt ütős.
    Rossz előérzetem van. Csak erőtlen bőrlehúzás lesz?

  11. Mindegyik jó! A trailer első képkockái alapján látni lehet , ez egy új verziója a mátrixnak, az nagyon bóvli lenne ha az előző részeket totál le másolnák. Nekemk ez az irány tetszik ( egyelőre).

  12. Engem sokkal jobban aggasztana, ha az 1999-2003-as hangulatot próbálnák erőltetni negyedszer is 2021-ben, a zöldes-szürkés cyberpunk-noir látványvilággal. Jó volt az, de lejárt már a sötét szobákban zöld-fekete karakteres képernyőkön hegesztő szuperhackerek divatja, amiből az a hangulat meritett…érdekes lesz új köntösben látni ezt a világot.

  13. Ha emlékeztek a harmadik rész végén az indiai kislány is új napfelkeltével új Mátrixot hozott. Így lehet kapott az egész egy frissitést.

    Sztori szempontjából lehet kapunk ilyen Mátrix a mátrixban sztorit. Lehet a zionos “kinti” rész is csak egy újabb réteg volt.

  14. Platschu:

    Jaja, már a teasernél is írtam, amikor ment az elégedetlenkedés a “színes mátrix” miatt, hogy ez nem új dolog, hanem konkrétan a zárókép az előző részből.

    Nyilván a posztereknél is valami hasonlót próbálnak, csak az a gond, hogy ez a nagyon színes, nagyon digitális, glitches szétfolyás sokkal inkább 2010 mint 21, és a biztonság kedvéért elsütik a klasszikus dizájnt is, kicsit tényleg kusza így.

  15. A második filmben konkrétan kimondják vagy 4x, hogy a mátrix sosem szakad meg és x. verzió fut épp- Volt előtte már szellemes, farkasemberes..mindenféle (Merovingi emberei a régi verziók maradványai).
    csak a Neo-a-kiválasztottas verzióból volt minimum 6.

    –és épp ez az, ami miatt kb végtelen számú film készülhet.
    Ahogy elér a ciklus végére a mátrix, jön a lázadás, kiválasztott vagy csak a gyalu. Aztán indul az új ciklus.

    Épp ezért nem tudom komolyan venni a vér-fanokat akik kb. az első képek óta fanyalognak, hogy jajj de színes, jajj, de szagos és még a morfeusz is máshogy néz ki ez nem is A Mátrix.
    Ebben a verziószámban most épp ilyen. Na bumm.
    Tiszta ciki mert sokszor úgy jön le, hogy épp ezek a “vér-fanok” nem értették az első 3 filmet se :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.