Moonfall: IQFall inkább

Hahahahahahah. Minden tiszteletem azon sorstársak irányába, akiknek meg kell próbálni egy normális kritikát kiszenvedni erről a valamiről. Filmvázlatról? Persze adná magát egy anyázós földbe döngölés, de mára nagyon szarul érzem magam, és egyszerűn nem éri meg annyira sok energiát feccölni bele. Meg ha akarnám is, akkor sem emlékszem olyan tisztán rá, hogy a hülyeségeket felidézzem, pedig másfél napja láttam.

Látjátok, ilyen amikor egy filmre minden előzetes szirénázó előjel ellenére elmegy az ember “csak megüt valami szintet katasztrófafilmként” felkiáltással. Erre nem, basszus, még annak sem megy el. Ezt az egészet egyszerűen nem is értem, itt vannak azok a panelek, amikből Emmerich építette a Függetlenség napját is anno, de semmit nem tud kezdeni velük. Mondjuk a szinte semmi sztárerő sem segíti a végeredményt. Tudom, Hale Berry, na de nem is ő a főszereplő, hanem Patrick Wilson. Még egy szórakoztató őrült tech-nerdöt sem tudtak castingolni mellé.

A történet tényleg annyi, hogy jön a Hold. Csak páran tudják megakadályozni. Mindeközben az írók minden fizikai dologra próbálnak magyarázatot adni! Nem mellesleg természetesen a Földön is zajlik a látványos káosz elől menekülés, hiszen kell “a kölykök bajban vannak”-szál. De az egész nem áll össze. Nincs semmi tét. Nem egy karakteres művészfilmhez vagy jó thrillerhez képest, tényleg, hanem a popcornok között, de még Emmerich Day after Tomorrow-jához képest sem. És még a látvány sem az igazi.

Konkrétan az utolsó fér órában, amikor Emmerich már Kubrick felé kacsingatott valamiért, akkor már csak nevetni tudtam a filmen, de nem úgy, mint egy agyatlan, de elmegy blockbusternél, hanem mert valahogy fel kellett dolgoznom, hogy ezért fizettem külön. Így is hosszabb lett a poszt, mint terveztem. Ennyi. Erre semmiképp se menjen senki, nem kell neki a nagyvászon, mivel időt sem szabad adni rá, nem hogy pénzt.

human
írta
2022. 02. 05. 03:28
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Moonfall: IQFall inkább” bejegyzéshez

  1. Engem többször nem szivat meg a rendező Úr!
    Függetlenség napja, Holnapután nagy kedvencek.
    Biztos vagyok benne, hogy itt kapott valakitől, valakiktől segítséget, mert az összes többi munkája pocsék.
    Kösz a megerősítést human!

  2. Hát igen khmmm.

    Csak fogtam a fejem a film nagy részében, el is fáradtak a vállaim rendesen.

    A párom szerint 2 órát elvettek az életéből, az ifjú barátunk szerint szépséges borzadáj, én meg azon gondolkoztam utána, hogy, mennyi pénzt kellett adni vajon a főszereplőknek, hogy ezt elvállalják..????? Biztos elolvasták a forgatókönyvet a szerződés aláírása előtt, nem!!???

    Amúgy szerintem a látvány szép, arra azért adtak, nade a film többi része….klisés (de nagyon durván), kellemetlen, a már talán szokásos smúzolás a legnagyobb mozipiacnak, gyenge poénok, fizika nuku, stb stb…

    Meleg ajánlom megfogadni a kritika utolsó, vastagon kiemelt mondatát.

  3. Amúgy nem értem ezeket a meglepődéseket.
    Emmerich csinàlt egy filmet amiben lezuhan a hold.
    És ennyi a film, ettől lehet többet vàrni mi de minek?
    A film pont azt szállítja amit vàrni lehetett tőle.

  4. Íme a tipikus magyar kispolgár néző, aki szerint “ha nem tetszik, ne nézd” és amúgy is hogy jössz ahhoz, hogy kritizálni merészelj egy filmet:
    “Ez a negativ kommentelő embereknek szól:
    Először is ha nem tetszik akkor ne nézzétek.
    Másodszor ,mert kell mindenben a rosszat nézniennyire nagy kritikusok vagytok, akkor csináljatok egy ennél jobb filmet, ha már ennyire lenéztek egy hires embert. Ti hozzá képest semmit nem tettetek le az asztalra…Szóval amíg nem látom a neveteket egy film címe alatt addig fejezzétek ezt be.Szerintem nagyon jó film lett. Attól hogy neked nem tetszett , senki sem kíváncsi a véleményedre. És attól hogy írsz egy negativ kommentet , mintha te lennél a nagy szakértő, nem leszel több a másiknál. Az ilyen viselkedéssel ,hogy híres emberek munkáját mocskolod , ugyanott a béka segge alatt maradsz, ahelyett hogy gondolkozzál, inspirálodj és csinálj egy ennél jobb filmet. Miattatok van ennyire lemaradva Magyarország ,mert ahelyett hogy cselekedne bárki is inkább otthon a számítogép előtt ültök egész nap, veritek a farkatokat és nálatok sokkal nagyobb emberek munkáját mocskoljátok, közben senkik vagytok mellette. Nem szenvedtek meg semmiért ,és azoknak az emberek munkáját mocskoljátok akik keményen megdolgoztak a sikerükért.”

  5. @Endymion

    A “csinálj jobbat ha nem tetszik” ugyanaz a szint mint a “ha nem tetszik, ne nézd” szóval gratulálok, tökéletesen megformáltad azokat akiket elméletileg utálsz holott egy vagy közölük :D “Híres emberek” meg “sztárok” is csinálhatnak, mondjuk ki, szart. Attól, hogy piedesztálra emeled őket attól Ők még ugyanolyan emberi lények mint mások. Nem valami megvilágosodott ötödik dimenziós lények akikre egy rossz szót nem lehet mondani.

    Na, hogy a filmről is szó essen. Kösz human, hogy megnézted, így már nekem nem kell. :D

  6. Holnap nézzük, katasztrófaturizmus jeligével. Este meg pótoljuk Az unokát, hogyha ez nagyon rossz lenne, akkor valami húzza fel a napot. :D

  7. Sztori szempontjából szerintem jobb volt, mint a Függetlenség Napja 2 és ez számomra már hatalmas pozitívum. A Dean Devlin-es Űrviharnál pedig mérföldekkel jobb. Míg a Függetlenség Napja 2 nézésekor szinte minden új szereplő viselkedése irritált, addig ebben a filmben csak a nerd fickó. Ami zavart, hogy néha olyan a film, mintha 1-1 jelenetből kivágtak volna pár percet, hogy ne legyen hosszabb a játékidő 2 óránál, meg persze Emmerich a Holnapután óta csak papírvékony karaktereket képes produkálni. Tisztán emlékszem, hogy amikor 96-ban megnéztem a Függetlenség Napját, akkor utána simán emlékeztem minden karakterre és még a fejlődésüknek is volt egy szép íve. Ez még megvolt a Holnaputánnál, de aztán a 2012-nél annyira hanyagolva lettek a karakterek, hogy a moziból kijövet már csak a főszereplőre emlékeztem. Sajnos ez a Moonfall esetében is így volt. Ennek ellenére továbbra is moziban fogom nézni Emmerich filmjeit, mert egy olyan rendező, aki képes volt 2011-ben letenni az Anonymus-t az asztalra, az egyértelmű, hogy egy klassz rendező. Az egy fantasztikus mű és csodálkozom, hogy még a Wikipédián sincs a filmjei között. Talán pont az a baj, hogy mindig visszatér a katasztrófafilmekhez. Bár sokan utálják a Hazafit, de az a másik kedvencem tőle. Az sem katasztrófafilm és persze a Tökéletes Katona sem volt az.

  8. Crash, azt hittem, egyértelmű mind a felvezetőmből, mind az idézőjelekből, hogy ezt elrettentő példaként IDÉZTEM egy (szerintem teljesen átlagos és tipikus) filmnéző honfitársunktól egy másik oldalról. :D
    Én természetesen padlót fogok az idézett eszmefuttatástól, ami sajnos teljesen jellemző az átlag magyar filmnézőre, akik ncore-ról meg egyéb ingyenes online lehetőségeken keresztül nézik az akár kamerás verziókat. Ők azok, akik sorra 9-10 pontokat adnak a FF, Transformers és a többi látványos tömegfilmre. Akik bevédik a Moonfall féle/szintű alkotásokat azzal, hogy “ha nem tetszik, minek nézed?” vagy “aki nem tud jobbat csinálni, az ne kritizálja”.

  9. Mozibérletem van, tervezek rá elmenni. És tervezek valami alkoholt is bevinni a vetítésre :D
    Láttam a Függetlenség 2-t, nem ver át mégegyszer Roland, hogy ép ésszel üljek be egy filmjére.

  10. Egy teljesen jó moziélmény volt.
    Most komolyan….
    Mint film? Nyilván nem jó..de tudtuk mire ülünk be..
    Akikkel voltam végig vigyorogtuk, vígjátékokon nem röhögünk ennyit.
    Bőven megérte a jegy árát.
    Élménynek élmény, filmnek nem egy maradandó, szerintem valahol szét kell választani a kettőt.

  11. Dean Devlin és Emmerich
    Fel nem tudom fogni anno hogy voltak képesek letenni az asztalra a csillagkaput és a függetlenség napját. Most pedig ilyenekkel képesek előjönni.
    Mindig reménykedem benne, de nem tudom miért ültem be rá már az első napon. Úgy néz ki rám is igaz, hogy nem tanulok elsőnek a hibámból. Úgy ötször-hatszor elkövetem hogy biztos legyek benne :D

  12. Mi végig szórakoztuk. Nem tudom mit vár az ember a bemutató után. Valami jön megtámadja az űrhajósokat és a Holdba csapódik… Sejteni lehettet a trailer után valami ilyesmi lesz benne :D
    Volt pár poén meg romboláspornó :D

  13. Nálam valahogy így néz ki egy jó Marvel film kritika is. :D Csak ott mondjuk a CGI rendben van.

  14. Most néztem meg original nyelven itt UK-ben és bár akad benne rengeteg lekaparom az arcom jelenet perverz módon reménykedem egy bővített verzióban. Nemtom valahogy a katasztrófa jelenetek nem voltak felépítve, egyszerűen csak voltak és némelyik jól is nézett ki (Mexikói öbölben visszahúzódik a víz a megacunamihoz/gravitációs örvényhez az jó volt), de nem volt az igazi. Pl. 2012-ben ezek valahogy sokkal jobban ki voltak dolgozva, mondjuk ott lehet 2x ennyi pénze volt Emmerichnek rombolni. Egyébként kb erre számítottam mielőtt olvastam a fentebbi értékelést, de utána kicsit alacsonyabb lett a lelkesedés, viszont összességében nem csalódtam.
    Az egész megastructure-dyson sphere ősi alien vonal bejött leszámítva a konklúziót, ami már a Terminatorban és a Matrixban is el lett lőve (többek között), ne baszakodj az MI-vel, mert megbassz szárazon.

    Egynek elment, majd újra nézem ha jön a bővített verzió ;)

  15. “Ami zavart, hogy néha olyan a film, mintha 1-1 jelenetből kivágtak volna pár perce”
    Érdekes én ezt a Midwaynél éreztem.

    Ezt valahogy jobban összerittyentette de az utolsó fél órára nagyon elfáradt. Többször nem kell de egyszer meg lehetett nézni.

  16. ““Ami zavart, hogy néha olyan a film, mintha 1-1 jelenetből kivágtak volna pár perce””

    Pát percet? Inkább a komplett jelenetet! :D

    A 2012-ben legalább látni lehetett a katasztrófát, itt meg elöntötte a víz egy szálloda portáját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.