Deep Water

Meg lehet nyugodni. Bármi is vágyad egy párkapcsolatban, a világon biztosan létezik egy ember, aki segít a beteljesítésében. Csak találd meg. Természetesen az a lényeg, hogy ne unatkozzatok közösen!

A történet röviden nehezen összefoglalható. Mármint spoilerek nélkül, nem véletlenül volt siralmas az előzetese is. Egy nagyon furcsa házasságról szól, és “erotikus” thriller. Mármint valójában nem kéne idézőjelbe tennem az erotikust, központi szerepben van a csábítás, és még vetkőzik is a főszereplője, viszont egy Titane vagy bármilyen Verhoevenhez képest sehol nincs természetesen bevállalásban. Talán nem is kell neki.

Igazából a Deep Water első órája egész jó volt, aztán elindult a lejtmenet, ami a végső akciójelenetben csúcsosodott ki. Nyilván az működött, amikor a film is be akart csábítani minket a rejtélyébe, valójában ez nem akkora meglepetés, teljesen lekötött, hogy mi a fene lesz ebből.

A kidolgozása is elég kettős. Amikor az operatőre az Ana De Armas imádatát akarta kimutatni (nyilván poénkodok, amikor Armas csábító erejére koncentráltak a néző felé), az nagyon szép, ahogy a mérgesen, tele agresszióval és csalódással maga elé meredő Ben Affleck is lejött a képernyőről. Viszont amint elhagyták a kis helyszíneket, lakásokat, a gazdagok piálós mindennapjait, és kimentek a szabadba, az valami siralmasan nézett ki.

Külön kiemelném a kocsis és biciklizős jeleneteket, mert olyanok voltak, mintha visszafelé haladnánk a trükktechnikában. Meg sem próbálták ezeket hihetővé tenni? Rohadt vicces volt, hogy Ben Affleck nem ült biciklire egy vágókép erejéig sem a szabadban.

Bár nehezen hiszem el, hogy tényleg moziba szánták, miután Affleck és Armas szakítottak főleg nem, hiszen micsoda sajtókörút lett volna az (voltak egyáltalán talkshowban reklámozni a filmet?:), de közben meg rohadt szomorú, hogy az ilyen felnőtteknek szánt, a klasszikusabb stúdiórendszer által gyártott darabok nem kiemelt premierek. Nem öregúrként kiáltok a felhőkre, de jó lenne, ha ezek is többször kapnának zöld utat hasonló stúdióknál. Nem volt minden jobb régen, de azért egy Basic Instinct (Elemi ösztön) blockbuster tudott lenni például, bár nyilván arra nem ülhettem be anno.

Mindezt azok ellenére írom, hogy a Deep Water azért bőven lehetett volna jobb. Bár az új hobbikkal és mással feldobódó kapcsolatokról is szól, a vonzalom megtartásáról, az unalom elleni harcról, sajnos saját maga kicsit utóbbiba fulladt.

human
írta
2022. 03. 25. 16:02
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Deep Water” bejegyzéshez

  1. Iszonyat csalódás.
    Gone girl-höz képest sehol nincs.

    SPOILER
    A végén az lett volna az üzenet, hogy minden okés és mehet minden tovább, így ahogy eddig? Komolyan?

  2. ótejóég ezt mégis hogy gondolta bárki is?! A múfajjal kezdve, azért mert van benne meztelenség attól nem lesz erotikus, na de thriller meg aztán végképp nem volt. Ilyen rossz forgatókönyvet filmben nem tudom mikor láttam utoljára Számomra az első egy óra is rendkívül rossz volt, csak akkor még abban reménykedtem hogy á majd most már biztos elkezdődik. Utána meg már csak azért maradtam hogy meggyőződhessek hogy ez tényleg egy ekkora trágya forgatókönyv, és milyen jól tettem hogy maradtam mert bár nehezen tudtam volna elképzelni de onnan is volt lejjebb. Ezt a filmnek szánt mozgóképet csak katasztrófaturistáknak tudom ajánlani.

  3. és csak hogy kapjon egy újabb koporsószöget, rákerestem hogy ez mégis mi volt, és találtam egy collider cikket amiből egyrészt kiderül hogy egy regény volt az alapja, aminek persze más a vége, amit (anélkül hogy erről tudtam volna) amúgy ki is találtam a film nézése közben, de nem mintha ez nagy tudomány lett volna hanem egyrészt baromira úntam és elkezdtem gondolkozni az opciókon, és másrészt ez egy elég kézenfekvő panel (a dupla csavarral kiegészítve is). Szóval ha tisztességesen megcsinálják (de a nulláról, mert itt ugye a felvezetés is dögunalmas volt) akkor legalább egy tisztességes tucat-thrillert még akár csinálhattak is volna belőle, ehelyett lett belőle ez a katasztrófa…. Na nem baj, legalább el lehet tenni a jövőnek mint elrettentő példa :)

  4. Nekem tetszett a film, eszméletlen jók voltak az alakítások, a két főszereplő hozta amit kell, a hangulata nagyon ottvan, egyszer simán meg lehet nézni akkor sem ha nem egy kiemelkedő darab. 7/10-et adok neki.

  5. Vicces volt amazon filmként az első 3 percben rögtön 2 alexa reklám, utána meg baromira erőlködtek, hogy ne látszódjon, hogy a főszereplő egy teslát vezet, mindenfajta girbe-gürbe szöges jelenettel, de azért csak látszódott.

    Ha ennyire nem akarták reklámozni, miért nem másik autót választottak?

    Amúgy a film maga nagyon gyenge volt.

  6. Meglepett a 6/10 azt hittem, nagyobb savazás lesz, ehhez képest megleptél.

    Megdöbbentett, hogy Adrian Lyne 20 évvel ezelőtt rendezett utoljára, szóval bazi nagy csodának kellett volna történnie, hogy ez átütő siker legyen. Én az előzetes alapján fenntartásokkal kezeltem, nem is okozott csalódást, nem is lepett meg, csodával határos módon nem untam, vártam, hogy megválaszolja-e a kérdéseimet, vagy csak megmozgatja a fantáziámat és esetleg arra ösztökél, hogy elgondolkodjam azon, hogy öhömm milyennek is kéne lennie egy normális kapcsolatnak. Hogy nem ilyennek, az halálbiztos:D ettől függetlenül Ana fantasztikus jelenség.

    Rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennem (némelyik totál hasonló a variety-n olvashatóakkal), értelemszerűen némelyik SPOILERES de bárki válaszolhat bármire, engem ilyen kínzó kérdések ejtettek foglyul a film alatt:D

    – Érdekelt volna, hogy Gézán miért nincs zokni, amikor hazateker a film legelején..
    – Miféle megállapodást köthettek, mikor összeházasodtak, benne lehetett a házassági szerződésben is, hogy ki kivel mit tehet és mit nem?:D
    – Miért ismerte mindenki a Via Con Me-t?
    – (Fél)részegen zsírban tocsogó akármi helyett almát rágicsálni a hazafelé tartó úton; átvitt értelemben ennek jelentenie kéne valamit, vagy nem kell többet belelátni, mint ami?:D
    – Csak nekem volt fura, hogy a reggeli mellett a 8 éves lányuk NASA-t megszégyenítő kísérletet zavar le? Miért pont akkor és miért pont ott? Legjobb ismereteim szerint a házi feladatot általában délután szokták megejteni, nem?:D
    – Ha meghívnak egy ismerőst ebédre, miért pont rákleves lesz a menü, ha utálja az asszony?:D
    – Csak nekem volt abszurd, hogy az egyik legerotikusabb jelenet után szerencsétlenkedő pontosabban focizó kislányokra váltunk hirtelen?:D
    – Miért félnek medencéző emberek az esőtől? Az csak víz..
    – Elképesztően abszurd, hogy ha az asszony vagy a férjem véresen komolyan megvádol gyilkossággal egy barátokkal/szomszédokkal/ismerősökkel teli bulin, nem furikázom haza:D wtf?
    – Miért pont csigaimádat? Ezt is metaforikusan kell érteni?
    – Tracy Lettsék kb 5x mondják a szerencsétlen gyereknek, hogy menjen be, mégse megy be:D nem beszéli a nyelvet?:D
    – Mennyire elbaszott humorra vall azt követelni a vendéglátódtól, hogy főzze meg vacsorára a kedvencét, még ha az éppen egy csiga is?
    – Satuféknél a hátsó ülésen fekvő kutya hogy nem repült előre és törte ki a szélvédőt?
    – Donnak miért kellett 300-zal elszáguldania, ha látta, hogy Vic bicajjal van? Félt, hogy kiharapja a gigáját a bicaj? Meg minek pötyög meg szarakodik telefonnal száguldozás közben? Ez borzasztóan olcsó írói húzás.. viszont ennél sokkal-sokkal rosszabbat érdemelne a woman int he window screenplay-ben elkövetett, megbocsáthatatlan bűneiért..
    – Ahhoz képest, hogy az asszony 100% bizonyossággal le akart lépni, miért is égetett bizonyítékot? Nem volt otthon több bőrönd?:D

    Ha már fentebb említettem a woman int he window-t, azt olvastam is, ezt (még) nem, de a Deep Water semennyivel sem rosszabb az említett műnél, sőt. Mindenesetre ez tényleg csak az Ana/Géza rajongóknak való meg azoknak, akiknek tengernyi türelmük van:D mindenesetre icipicit kár érte..

  7. ,,A bolygó neve” Facebook-oldalasan, alternatív címjavaslataim:

    – ,,Förtelmes flörtölő”
    – ,,Sorra dőlnek ki mellőlem a srácok”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.