Rendbe tették a Northman poszterét, és a vágásról szóló hírek

A múltkor volt az a csalódás plakát, most annak kicsit átvariált változata már korrektebben néz ki.

A rendező Eggers a New Yorkernek adott interjút, amiben lehet félreérthető dolgok hangoztak el a film vágásáról. Röviden ebben a két bekezdésben van a lényege:

At seven that morning, he had spoken to an executive at New Regency Productions, to receive the studio’s notes on the latest cut of “The Northman,” the ninety-million-dollar Viking movie that had consumed two years of his life. “The studio is expecting the next cut to be different,” Eggers said.

[…]

Eggers and Ford finished the new cut of “The Northman.” On November 3rd, Eggers woke up to another message from the studio: they liked it. There was no need for more test screenings. “Isn’t that great?” Eggers said, on the phone that afternoon. We met the following week in Soho. Eggers ate a lamb thali and asked if he seemed like a different person. A weight was gone. “I think I’ve delivered the most entertaining version,” he said. “The most entertaining version is not necessarily something I’m usually striving for. But it was here, you know, and it happened.”

Az első rendesen átadott változat elhasalt a tesztvetítéseken, és eltérőbb változatot várt a stúdió. De ezt is a rendezőre és a vágójára bízták, nem nyúltak át fölöttük, és amikor megkapták, akkor már elégedett volt a stúdió, és nem volt szükség több tesztvetítésre sem. Ez elvileg a leg… szórakoztatóbb változat lesz. Gondolom ezt nem úgy kell érteni, hogy hirtelen egy tipikus blockbuster lett belőle. Na majd meglátjuk a mozikban, hiszen a cikkben az is elhangzik, hogy ez a “The Northman” may be the most accurate Viking movie ever made.“, kíváncsi vagyok erre mit lépnek majd a vikingek rajongói.

Aki bekattintott a bónuszért, annak itt van Björk a filmből. All is Full of Love…

11 hozzászólás a “Rendbe tették a Northman poszterét, és a vágásról szóló hírek” bejegyzéshez

  1. azért 90 millió egy ilyen filmre, nem csoda, ha bele akartak nyúlni (és valahol respect, hogy finanszírozták).

  2. “a “The Northman” may be the most accurate Viking movie ever made.“”

    Akkor a fohos sokat fog foldmuveskedni a filmben..?

  3. Tényleg nagyon soknak hangzik az a 90 millió. A Halál a Níluson is annyiba került, pedig az sztárparádét vonultat fel.

  4. ibenny:
    Sőt a játékidő majdnem felét alvással fogják tölteni, és szarással is elmegy majd pár perc…

    Amúgy tudom, hogy ez nem olyan beleszólás, reménykedek is, hogy ütős lesz, de Eggers-el kapcsolatban amúgyis vegyesek az érzéseim. A VVitch egy mestermű, de a Lighthouse-ból minden erénye ellenére többet is ki lehetett volna hozni, és a Nosferatu újrafeldolgozásból is az jön le, hogy sokkal jobban szeret a múltba révedni új utak keresése helyett, miközben minden képessége meg van ahhoz, hogy az egyik leg egyedibb mai rendező legyen.

  5. Reatard:

    Akkor szerintem erdemes megnezni, hogy mikent eltek _tenylegesen_ a vikingek (immar vannak roluk hiteles tortenelmi bizonyitekok, amik ellentmkondanak a szeleskorben elterjedt nezetekkel), mivel elsosorban gazdalkodo es kereskedo nepek voltak, a harcaszat es a hoditas pedig az utolaok kozott alltak a sorban. ¯\_(ツ)_/¯

    Nyilvan ertem, hogy az akkor nem mozifilm, csak azt se mondjuk viszont, hogy a leghitelesebb, mert ezt eddig abszolut semmi nem tamasztotta ala, sot. :)

  6. ibenny: de ettől még stimmelhet minden, nem? a film meg egy bosszúfilm, nem a mindannapjaik leghitelesebb beállítása.

  7. Annyi kapaszkodó segíthet, hogy Sjón – aki Eggers mellett a társíró – a legnagyobb kortárs izlandi költő (Björk rendszeres szövegíró társa), aki igencsak behatóan ismeri a skandináv mondavilágot. Sőt, ha jól rémlik, azt rebesgették a filmről, hogy a viking mondákból fog táplálkozni. Talán onnan az elég érdekesen festő fogszabályzós valkűr. :)

  8. Tényleg merész, hogy ennyi pénzzel megtámogatták, de reménykedjünk benne, hogy legalább nullszaldóra kihozza magát. A rendező első filmje tetszett, a második egy mestermű, meglátjuk ez milyen lesz. :D

  9. Nem azért, de az erős túlzás, hogy elsősorban földművelők és kereskedők voltak csupán. Azért szép számmal fosztogattak és hódítottak, hogy később letelepedjenek és földeket műveljenek, meg kereskedjenek. De ugye a szászok, frankok, muszlimok és más népek annyira nem örültek ennek, hogy letelepednek a vikingek. Ezért kellett a hódítás és fosztogatás. Az acél és a vér elég meggyőző érv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.