Véresen is itt a Northman

Tessék, eddig is tudtuk, hogy R besorolású a The VVitch rendezőjének új filmje, amiben egy viking bosszúhadjárata a téma, de kiadtak egy véres előzetest is végre, amiben mutatnak pár gyilokot. Nem tűnik öncélúnak, nem fröcsög minden vagy hasonló, egyszerűen csak oda mer nézni a kamera.

human
írta
2022. 04. 20. 03:22
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Véresen is itt a Northman” bejegyzéshez

  1. Ez még mindig iszonyat gagyi. Annyira mesterkéltek a mozdulatok, annyira távol állnak a realitástól, hogy engem kizökkentenek. Úgy feszeget az a szerencsétlen izomcsávó, mint egy pankrátor, és olyan szinten merev a csóka, hogy vicc nézni is a szerencsétlenkedést, amit harc címén itt látunk. Túltolt, kitartott mozdulatok mint egy színdarabban, a valóság gyorsabb és egyszerűbb, meg hatékonyabb. Ez egy rakat semmi eddig.

  2. Nem segít a film komolyanvételén, ha ilyen idézeteket raknak ki, hogy “Sick AF”… : DD bajban lehetnek ami az érdeklődést illeti. Nade, engem nem a trailerek győztek meg, hanem egy Behind the scenes videó. Szimpi fazon a rendező, és láthatóan sok energiát tettek abba, hogy korhű legyen a film. A storyt illetően nekem meglepetés volt az alapanyag. Majd kiderül a közönség mit dob rá…

  3. Tegnap nèztem meg.
    Jó volt, de ez nagyon réteg film lesz.
    Aki szereti a VVitch ès a Lighthouse filmeket azoknak ez is tetszeni fog. Ellenkező esetben èn inkàbb elkerülnèm.

  4. totoro….csatlakozom,ez jutott nekem is rögtön az eszembe! Egyébként ezen mi véres vagy durva? Közeli bevágott rövid jelenetek és gyorsabb harc az már odab@szósabb lenne,,de ez így tényleg kicsit gagyi! Próbálnak megfelelni a mai “hiperérzékeny” kor követelményeinek,de ugyanakkor akciót is szerettek volna vagy mi?

  5. Én tegnap néztem meg, szerintem jó volt.
    Az ilyen harc jelenetek a moziban jobban fognak kinézni, főleg hogy majdnem az összes egy hosszú, vàgàs nélküli jelenet lesz.

    Ha tetszett a VVitch és a Ligthouse akkor ez is tetszeni fog, ellenkező esetben én kerülném ezt a filmet.

  6. én azt nem értem már az első perctől ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy ki a fszt érdekel csak azért pont ez a film, mert omlanak benne a belek, meg spriccel a vér a csonkolt végtagokból. semmi mást nem reklámoz magáról az egész produkció csak azt, hogy itt darálóba lesznek dobva páran – és emberek ettől elalélnak. ennyi elég? ez mitől nagy szám? a 80-as évekig készült egy rakás hentelős film, sokat láttam is, nem nagyon hiszem, hogy attól többet ki lehet hozni a témából. más a trancsírozásra gondolok, mint egyedüli kiemelt tényre.

    aztán ott van mondjuk a Last Duel, amiben mondjuk a címe alapján lehetett számítani valami súlyosra, erre kaptunk egy nagyon érdekes sztorit, tök jó karaktereket, gondolkodnivalót és a végén bamm egy olyan durván véres párbajt, olyan téttel, hogy máig nem felejtettem el. ott volt alapja, meg tétje a vadállati durvulásnak.

    itt mi lesz az alap, mi lesz a tét? az izmos, félmeztelen faszi, meg a gipszarcú Nicole Kidman (disznót vág)? marha nagy blöffnek érzem az egészet.

  7. Úgy fehérlik főhösünk makulátlan fogsora, miközben gázol vérben és mocsokban, hogy messziről kiszüri az ellen.Erre azért odafigyelhettek volna hitelesség szempontjából.

  8. Zombeeka: most félretéve a tetszést, a koncepció az, hogy ott nézed a harcot emberközelből, és hát a szemed nem képes zoomolni.

  9. Malachi: és lám, a Last Duel anyagilag bukta mint a szar. Na az A24 más reklámozást választott.

  10. 10: Human, mi ez a mint a szar? Miért viseltetsz ellenszenvvel a Last Duellel szemben? Már jó ideje figyelem, rendre leszólod a box office teljesítménye miatt, miközben a tavalyi szezon kevés jó filmjének egyike. Én moziban láttam, és már akkor is furcsálltam, hogy te nem mentél el rá, pedig akármilyen volt is a marketing, a téma és a rendező miatt én kötelezőnek éreztem egy filmbuzi számára. Nálam a legjobb mozis élmény volt tavaly.

  11. jó film, de ugye nem az a kérdés, és hát a boxoffice-ja katasztrófa volt, ezt vitatni felesleges. nem kell keverni a két a dolgot.

  12. Óriási dolog, hogy ez a film elkészült/elkészülhetett. Annak ellenére, hogy gondolom kb. borítékolható az anyagi bukása, hiába próbálják közönségfilmként eladni (persze mi más esélyük lenne, áll benne a pénz, ráadásul ez már nem az A24 méretű terjesztés), nyilván ez akkor is egy rétegfilm. Ráadásul a témája, műfaja stb. alapján (kosztümös/történelmi), ill. a széles közönség befogadásképességét és igényeit ismerve, abszolút bukásra ítélt alkotás. Ettől függetlenül nagyon bízom benne, hogy hosszú távon a kritikai összesítése pozitív lesz, és szépen viszi majd tovább Eggerst az úton. Egyébként tényleg érdemes a fent is említett Northman-behind the scenes videókat megnézni, egyrészt hogy mennyire gondosan rakták össze a filmet, másrészt hogy még a “nagy nevű” színészek is milyen lelkesedéssel és büszkeséggel beszélnek Eggersről, meg a közös munkáról. Miközben az arc 40 éves sincs, és a 3. filmjénél tart. Jó nagy respektje lehet már most a filmiparban. Egyébként kiugrásnak is elég jó referencia, a The VVitch és a The Lighthouse is iszonyúan megdobta anno pl. Anya Taylor-Joy és Pattinson karrierjét.

  13. Én már kétszer megnéztem, és attól függetlenül hogy a második alkalommal egyedül voltam a teremben, számomra idén eddig a legjobb film. Lényegében ugyan azt csinálta Eggers, mint anno a Vvitch esetében (amelyet 5 év kutató munka előzött meg). Fogott egy történelmi időszakot, és megcsinálta úgy mintha annak az aktuális mítosza valós lenne. A Vvitch esetében feljegyzett boszorkány pereket és hiedelmeket használt, a Northman esetében pedig az északi vallást meg a Poetic Eddát. Szerintem tökéletesen kivitelezte, amit kitűzött maga elé. Nekem főleg a bevatási, csatára felkészítő, meg a hajós temetést kísérő szertartások voltak a kedvenceim. Remélem látok még ilyen filmeket tőle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.