Doctor Strange in the Multiverse of Madness

A meglepetéseket semmiképp sem akarnám elrontani, szóval spoilermentes kritika, ahogy mindig, csak most valamiért extrán kiemelem ezt. Viszont így nagyon nehéz értelmesen a film érzelmi központjáról írni.

Ami biztos, hogy itt az új Marvel-film, és néha úgy éreztem, mintha a netes kritikára is reagáltak volna vele, bár inkább Sam Raimi rendezésének tudnám be, hogy így sült el. Konkrétan: nincs minden viccel elütve. Van humor a filmben, de minden látható képtelenség normálisan van kezelve, nem erőltetik a kikacsintós “mi sem vesszük teljesen komolyan ám” hangulatot. Igen, olyan, mint Raimi első két Pókember filmje. Lehet ez megosztja a rajongókat is?

A történetről elég annyit, hogy egy démon üldöz egy fiatal lányt, aki képes a multiverzumok között mászkálni, mivel le akarja szívni a képességét. Doctor Strange pár társával pedig segít neki, ami nyilván azzal jár, hogy maga is kiköt egy másik univerzumban, olyanban ahol a piros a menj és a zöld az állj. Izé, tényleg nem akarok több mindent ellőni, de ez a terep bizony a kesztyű levételére is terepet ad a hősök kapcsán.

Vicces, hogy azt hittük micsoda Loki-sorozat kapcsolódások várhatóak itt a Multiverse of Madness cím alapján, erre valójában több szálon is megérkezett a tényleges folytatása az Endgame-nek, és a Marvel sorozatok közül talán a WandaVisiont érdemes megnézni hozzá. De utóbbi sem kötelező, természetesen minden fontosabb dolgot elárulnak a filmen belül is!

Ami mindenképp érdekes, a film megvalósítása, hiszen azon alkalmak előtt ülhetünk, amikor egyedi rendezőre bízták a munkát, akit nem egy 2 milliós indie filmtől rángattak el, és aki így minden MCU szabály és kötöttség között is képes volt valamennyire kivillantani a szemfogát. Még az akciójelenetekben is! Ugye képesek voltak erre még páran, nem akarom A Nagy Raimi zászlót lengetni, de a film második felében egyértelműen látszott, hogy nem mindent a Marvel VFX csapat tervezett el 5 évvel a forgatás előtt (túlzok nyilván).

Nem fogom a horror jelzőt nagyon dobálni, egyáltalán nem tartanám ezt a ‘Marvel filmek horror kirándulásának’, de letagadhatatlan, hogy némelyik jelenet azért abból a zsánerből merített ezúttal. Nekem a Carrie-Terminátor hatású menekülés jött be a legjobban, iszonyat hatásos volt. És mondom, nem erőltették minden esemény humoros feloldását a vérengzés közepén. Mármint… ööö… ha nem is horror a film, azért a 14 éves gyerkőcök lehet meglepődnek majd néhol.

Viszont összességében eltartott egy ideig, mire rendesen be tudott indulni a cselekmény és Raimi keze felvillanhatott, mert a sok magyarázás helyett már a cselekedetek is számítottak, szóval valójában míg a film második fele nagyon szórakoztató, és van benne pár épphogy az eddigi MCU-val kompatibilis húzás, mire addig eljutunk az kicsit döcögős, és ott még a Marvel csapat kezét is jobban éreztem. Na meg ott van az is, hogy ez a “bármikor feltűnhet rég látott esetleg halott karakter más univerzumból”, amit megfejel, hogy bárki lehet alakváltó, nos bár kreatívan lehet egyben tartani, de nézőként kíváncsi leszek mi sül ki a dologból hosszabb távon.

Még a végére: 2 jelenet is van a végén, amiből viszont az egyik teljes kikacsintás Raimi rajongóknak. A kommentek között biztosan lesznek spoilerek. Óvatosan!

57 hozzászólás a “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” bejegyzéshez

  1. Ez az elso MCU film ami tetszett a guardians elso reszen es az infinity war part 1-en kivul. Es errol szerintem csak Raimi tehet.

    Igen is erosen horroros volt foleg miutan megerkeznek Pizza Papa univerzumaba. A kamera munka is nagyon Raimi volt, nagyon mozgekony es sokszor belemaszott a szineszek arcaba.

    Meg kevesebb marvel kezfogas es meg tobb Raimi kell a szuperhosos filmek vilagaba a velemenyem szerint. Jo kis 8/10 kepregenyes film szamozassal.

  2. Nem volt rossz, de az Everything Everywhere all at Once köröket vert erre.

  3. Nem rosszból, de film minősége egy pornóparódiával ér fel. Elképesztően bugyuták voltak a párbeszédek, a ruhák és egyes effektek is nagyon gázak voltak. Én nem értem, hogy a forgatókönyvírót és Raimit, hogy hogy nem rúgtak ki. Pedig bírom Raimi munkásságát, de most egy rosszul sikerült Robert Rodríguez másolatot csinált. Ez nem egy marvel hater komment, szeretem a marvel filmeket, de ez most egy skywalker kora szintű förtelem lett.

  4. akkor most earth-616 vagy 199999? :D ha a képregény a 616 az MCU nem nagyon lehet ugyanaz :)

    jó volt. elég darkosra sikeredett. jó volt a villain. nem láttam semmi trailert és nem olvastam híreket, így az illuminati nekem meglepő volt. és ezek után kb hivatalos ki is a legerősebb avenger. (és hogy világos legyen nem dr strange-re gondolok) :)

  5. Hallani lehetett a sok utoforgatasrol. Hogy pontosan mi minden lett mas, azt nem tudom, de par szekvencia, amin a cegem dolgozott eleg sokat valtozott:

    A film legeleje mas volt. A helyszin es a szituacio hasonlo, de az, hogy Strange el akarta volna venni az erejet Americanak, az nem volt benne. Helyette ott volt Wong is, harman menekultek. Eloszor Wong halt meg hosies kuzdelemben, majd vegul Strange. Egyebkent sajnalom, hogy nem maradt meg az eredeti kezdes, mert az nagyon Raimis volt: A MARVEL STUDIOS logo nem eltunt, hanem belezoomolt a kamera, vagyis pontosabban belerepult, at a betuk kozott abba a szurrealis vilagba, majd egyre jobban kezdett cikazni, ahogy kozelitett a menekulo hosok fele, hogy aztan kideruljon, hogy a kamera nem mas, mint a demon szemszoge, akarcsak az Evil Dead filmekben.

    A masik nagy valtozas, hogy Rintrah (a zold minotaurus) szerepe sokkal nagyobb volt eredetileg. Strangenek volt a szemelyes tanonca es ott lakott vele a new york-i otthonaban. Azok a jelenetek mind ki lettek vagva, pedig elkepeszto mennyire ki volt dolgozva a helyszin. Jartam a forgatason amikor bescanneltem a foszereploket es a sok varakozas kozben besetaltam a set-re amikor nem forgattak es bejartam Strange lakasat. Eleg szurrealis elmeny volt.

    Amugy a film szerintem nem rossz, de azert nem is olyan jo. Ha ilyen lenne egy atlagos MCU film, akkor en elegedett lennek. A sztori nem nagy szam, de a rendezes vegre nem volt olyan se ize, se buze.

    Itt angliaban 12-es besorolast kapott, de el tudom kepzelni, hogy a fiatalabb korosztaly bizony rosszakat fog almodni a film nezese utan. Eszembe jutott, ovodas vagy talan elsos lehettem, amikor elkezdett terjengeni videon az Evil Dead, amit itthon csak az “Erdo Szelleme” cimen ismertunk. Minden gyerek csak ugy hivatkozott ra, hogy a vilag legfelelmetesebb filmje. El tudom kepzelni, hogy Raimi most az egy uj generacionak okozott egy kis kellemes(!) “traumat” es ennek en csak orulni tudok. Persze lehet, a mai gyerekek az Invincible-on nevelkednek, ebben az esetben kevesbe hatasos.

  6. Először is, nagyon bejött a film. Kivételesen egyből premier napon láttam este és a mozis közönséggel se volt gond. Mondjuk eredeti hangos vetítéseken általában jobban viselkednek. :D
    16os karikával indított a film, amin meglepődtem, aztán később már nem csodálkoztam.
    Elizabeth Olsen durván lopta a showt. Az Illuminátus tagok elleni harc, mennyire állat volt már.
    Mikor kimászott Wanda a gong-ból és jött a horror filmes mozgás, arról full az IT első része jutott eszembe, ott volt egy ilyen. :D
    Zombie Strange azért vicces volt. A második stáblistás jelenet meg no comment. :D
    Nálam simán 9/10 a film.

  7. Nekem ez most nem jött be. Nem mondom, hogy rossz volt, de ennél sokkal többet vártam. Pláne úgy, hogy az előző multiverzumos film a pókember volt, és ott sokkal több volt a jóság.
    Ez kb egy Wandavision volt, ugyanazokkal a panelekkel. A legrosszabb az, hogy ez nem is Strange-ről szólt..meh

  8. Nem semmi munkát végeztek a castingosok, konkrétan a 2017-es Inhumans sorozatból is volt olyan karakter, amit ugyanaz a színész formált meg.

  9. SPOILEREKET TARTALMAZHAT!

    Nálam egy erős 8/10 a film de ez nem meglepő mert az első Strange film mai napig a legjobb MCU film nálam, azért a mai napig mert mától átvette a helyét ez a rész. Egyébként maga a film ahogy láttam eléggé megosztó ami annyira nem meglepő hiszen maga Sam Raimi is az. Az ő stílusa soha nem volt az a tipikus mindenkinek való. Kicsit csodáltam is hogy Feige őt választotta mert ahogy a kritikában is írva van ez nem az a tipikus Marvel formula még ha pár helyen meg is maradtak az elemek.

    Számomra Wanda jelenetei mindent vittek bár ez nem meglepetés hiszen már jóval az MCU előtt is nagy kedvencem volt. Lizzie Olsen erre a szerepre született és végre mozivásznon is láthatta mindenki, hogy mire képes nem csak ő de a karakter is. Viszont a WandaVision nélkül hiába érthető a film, szerintem anélkül nem biztos, hogy ugyanannyira együtt lehetne vele érezni, arról nem is beszélve, hogy a Darkhold sincs agyonmagyarázva. Nem, nem akarom Setét Könyvnek hívni. :D Szóval ilyen téren elég sok pluszt ad a sorozat a filmhez, amit nem feltétlen tartok jó iránynak mert erősen kétlem hogy minden mozinéző megnézi az MCU sorika. A moziban ülve két srácot hallottam is arról beszélgetni, hogy mi lett Wandával, mi ez az új ruha, hogy a fenébe lettek gyerekei stb. Ezek ugye egyáltalán nem voltak megmagyarázva főleg mivel Víziót egyszer említik összesen és az sem arról szól, hogy papíron ő a gyerekek apja.

    A VFX néhol, pláne a film elején a szörnnyel kicsit kilógott de amúgy semmi komoly gond nem volt vele. A zene fantasztikus volt és leszámítva Wanda és 1-2 másik jelenet még, számomra az egyik legjobb jelenet mikor zene-harcolt a két Strange. Az baromi kreatív volt.

    Az Illuminati csapatot még megemlítem mert hihetetlen hogy John Krasinskit becastingoltáék Reed szerepére a fanok miatt. Remélem nem csak erre a filmre kapta meg a szerepet. Nyilván Xavierről mindenki tudott de azért basszus, amikor megszólalat az X-Men animáció zenéje mikor bejött a képregényes sárga, lebegő “székével” attól kirázott a hideg. És azért is plusz pont, hogy Blackbolt visszatért és normálisan láthattuk végre. Igaz a halála eléggé nevetséges volt de örültem hogy nem cserélték le a színészt aki a sorozatban játszotta mert nagyon illik rá a szerep. Carter Kapitányt meg ugye mindenki szereti. Egyébként az Illuminati harca Wanda ellen talán a másik legjobb harc jelenet.

    Amira nagyon kíváncsi lennék, hogy vajon mit tartalmazhat az a plusz 40 perc amit kivágtak. Megnéznék egy rendezői változatot. ^^’

    A 2. credit jeleneten pedig sírva röhögtem. A fél mozi már menni akart aztán valaki benyögte hogy van még egy jelenet és mindenki állva várta meg amíg lement az 5 perces betű-áradat hogy ezt a jelenetet láthassák. Visítva röhögött mindenki kb. :D

  10. Jó kis film volt, kivéve

    SPOILER!!!!

    Oltárira nem tetszett, hogy Wandából főgonoszt kreáltak és kinyírták. Egy baromi jó szerep, hozzá a tökéletes színésznő, szépen felépítve az évek alatt, erős karakter, aki sok-sok gonosszal el tudna bánni, erre….ehhhh..
    A dízni bek*ja.

    SPOILER OFF

    A kiscsaj alakítása – lehet, hogy csak a szinkron miatt – nem nyűgözött le, más bajom nem volt vele.

  11. Wittgen: dehogy nyírták ki.. Offscreen történt és emlékeim szerint még csak olyan állítás sem hangzott el, hogy halott lenne.

  12. Igazi kozepsz*r volt. Poen nelkul, csak par cringe probalkozassal. Futoszalagos sorozatresz.

    SPOILER

    Most komolyan kinyirtak vagy 100 embert/hőst egy csaj miatt, akit senki nem ismer, de mindenkinek rohadt fontos. Pedig itt nem a vilag volt a tét, csak tenyleg az az egy elet.
    A “Minden, mindenhol, mindenkor” utan ez a multiverzum egy fantaziatlan semmi, ami kimondottan azert van kitalalva, hogy barmikor barkit kinyirhassanaj, hogy egy ket resszel kesobb majd visszahozzak valahonnan mashonnan. Eddig se nagyon volt tét, ezutan zero. Tenyleg annyi a kulonbseg vilagok kozott, hogy itt kicsit maskent hordja a hajat, meg ott valaki mas captain amerika, lol. A szokasos gonosz meghal jo megmenekul barmilyen sulyos halal nelkul termeszetesen pipa. Vandat majd visszarangatjak valahonnan ha ujra erdekes lesz.

  13. Alapvetően szeretem a marvel filmeket, mert ezidáig, vagyis a 4. fázis kezdetéig kiváló 1,5-2 órás szórakozást nyújtott.
    Éppen ezért és az első része miatt nagyon vártam a Doktor Strange2-t.Amit viszont kaptam az egy összehányt katyvasz volt, tele logikai hibákkal és látványbeli (gondolok itt a harcokra) spórolással!

    ***SPOILER***

    Wanda kamar taj-os, Dr. Strange-s vagy épp az illuminátusok elleni harca kreativitást nélkülöző kb. sorozatszintű megvalósitású volt.
    Sok párhuzamot szoktak vonni Wanda és Jean Grey főnixe között.Akár a Dark főnix vagy az X-men3 esetén, ahol a film ugyan ezer sebből vérzett a párharcok a Főnix ellen mégis monumentálisak voltak.Ahogyan Főnix megölte Xaviert vagy Apokalipszist vagy épp Rozsomák nyírta ki, mind félelmetes és egyben katartikus élményt adott.De mondhatnám akár a végtelen háborúban lezajló harcot Thanos ellen.Ugyanezt vártam volna el Wanda esetében is, mikor Strange vagy az illuminátusok ellen ment.Ehelyett kaptam egy üres semmitmondó 2 perces időtartalmú összecsapásokat, ahol mire elkezdődött volna már véget is értek a harcok.Wongot már ide sem hozom, aki mint főmágus csupán egy boxzsák funkcióját látta el.Röhej volt!
    Arról nem beszélve, hogy a 2 kapitány szeme láttára nyírta ki Wanda Black Boltot és Reed Richardsot, majd egy vállránditással és humoros beszólással mentek neki Wandának!Jól működött náluk a kohézió!

    Aztán a történet…
    Wanda volt egyértelműen a középpontban, míg Strange csupán asszisztált a saját filmjében.Kb. mint a Dark knight esetén, ahol Joker lopta el a showt.Tehát Wanda ismét dühbe gurult.A Wandavision-t imádtam.A sorozat végén belátta, hogy milyen szörnyűséget tett és próbálta rendbe hozni a dolgokat, majd most gondolt egyet és mint egy terminátor mindenkit le akart gyilkolni, aki a céljaiban gátolta.Akár gyereket is ölt volna, mondván, hogy a cél szentesíti az eszközt.Gyakorlatilag a sorozatbeli szenvedését emelték filmszerűre, ahol annyival emelték a tétet, hogy most már nem csak megszáll elméket, hanem mindenkit legyilkol.Pazar!
    Ebből mégis hány sorozatot és filmet terveznek még gyártani a jövőben?
    Hányszor lehet ezt még eladni?

    A végére, hogy jót is mondjak.Elisabeth Olsen nagyszerű szinész.Őt imádom továbbra is.Az általa megformált Wanda-t, viszont totál meggyalázták!Neki nem ilyen sorsot kellett volna szánni!

    Olvasni híreket arról, hogy Feigeknek fogalmuk sincs merre haladjon tovább a marvel szál…Erre eddig nem adtam, de a Pókember és legfőképp ez a Strange film rávilágított, hogy tényleg semmi ötletük nincs és ezt úgy próbálják palástolni, az érdeklődést fenntartani, hogy minden szóló filmjükbe beletesznek még egy másik rakatt szuperhőst, biodiszletnek.A Thor esetében is ugyanez lesz a helyzet!

    Én innentől ezeket a filmeket már csak otthon fogom megnézni, mert belátom, hogy végjáték szintű koherens és látványos filmet már nem fognak tudni összehozni! :(

  14. Miért baj az, hogy most minden hős kap egy különálló sztorit? Szerintem jó, hogy most nincs az a sorozatos hatása a filmeknek, mint ezelőt volt. Majd csinálnak ismét egy avangers part 1, 2 filmeket ahol lesz idő felépíteni a gonoszt és összeboronálni a csapat tagokat.

  15. Nem temetem, mert tisztában vagyok vele, hogy sajnos anyagilag sikeres lesz a továbbiakban is.Én a magam részéről, viszont nem fogom a továbbiakban támogatni, ezzel kifejezve mérhetetlen nagy csalódásomat feléjük!

  16. “Pláne úgy, hogy az előző multiverzumos film a pókember volt, és ott sokkal több volt a jóság.”

    Oké, de a Pókember konkrétan erre épült de a Strange 2-nek nem az volt a lényege, hogy a nosztalgiára meg a fanszervízre épüljön, szerencsére.

    “Oltárira nem tetszett, hogy Wandából főgonoszt kreáltak és kinyírták.”

    Wanda sosem volt igazi hős. Még az MCU-ban sem. Mindig is komplexebb volt ennél, alapból ugye ellenségként kezdte. A képregényekben is ugye inkább antihős de még ez sem lenne jó megnevezés mert olyan mint Strange, a saját feje után megy. Egyébként nem ölték meg.

    @Garfield: Egyetértek, a legtöbb harc tényleg nem volt túl kreatív vagy ha azt volt akkor rövid volt. Viszont az Illuminátusok elleni harcot nem tudom ide venni mert ott nyilvánvaló volt, hogy nem akartak velük sokat foglalkozni. Nem akarták többnek mint egyszerű fanszervíznek. Egyébként nekem annyiban tetszett, hogy nekik köszönhetően látszott igazán, miért is tartottam Wandát a legerősebbnek mindig is. Mármint az MCU-n belül. Elvégre a Marvel legkeményebbjeit verte agyon pillanatok alatt. Őszintén szólva szerintem Feige tesztként rakta őket csak ide, hogy lássa majd a fanok visszajelzését. Mondjuk az ahogy a két Kapitány csak nézte a harcot az tényleg röhejes volt és ebből is látszik hogy nem akartak ezzel komolyan foglalkozni. Bár, ki tudja mi van abban a kivágott 40 percben. Nem lepne meg ha pont a harcokat vágták volna ki.

    “A Wandavision-t imádtam.A sorozat végén belátta, hogy milyen szörnyűséget tett és próbálta rendbe hozni a dolgokat, majd most gondolt egyet és mint egy terminátor mindenkit le akart gyilkolni, aki a céljaiban gátolta.”

    Ez így azért nem igaz. Wanda egyáltalán nem bánt meg semmit vagy legalábbis nem hosszú ideig. Elvégre a WandaVision végén ott olvasta a Darkholdot szóval egyáltalán nem lépett túl semmin. Ez egyébként nagyon képregényhű ábrázolása Wandának mert ő mindig is az a karakter volt aki bármeddig képes elmenni ha akar valamit. Itt még egyébként vissza is fogta magát, akik ismerik a House of M képregényt tudják mire gondolok.

    Amúgy a tetteinek a java Strange-nek köszönhető. Wanda előre figyelmeztette hogy mi lesz. Ráadásul Wanda jogosan mondta ami, hogy ha ő csinál valamit akkor ő hős lesz ha Wanda csinál valamit önmagáért akkor meg ellenség. Miközben Strange ugyanúgy elolvasta a könyvet, ugyanúgy megrontotta a könyv, hiszen ezért maradt meg a 3. szeme. Nyilván nem Wanda tetteit akarom védeni de tőle ez kevésbé meglepő, a meglepő inkább az hogy Strange-et továbbra is hősnek tartják pedig ő is csinált már nem kevés hasonlót.

    “Feigeknek fogalmuk sincs merre haladjon tovább a marvel szál”

    Ez megint nem igaz hiszen most jelentette be nem rég, hogy már eltervezték a kövi 10 évet és egyébként a Strange 2-vel is elég komoly sztoriszálat vezettek fel, nem beszélve a Loki sorozatról amiben ugye az MCU kövi nagy gonosza volt benne és jön a Secret Invasion sorozat is szóval tudják ők merre akarnak menni. Az már más kérdés hogy a megvalósítás milyen lesz.

    Egyébként engem nagyon érdekelne egy sztori majd arról, hogy Wanda tetteinek milyen következményei lesznek bár nem tudom ki tudja majd megállítani. Wanda legközelebb az Agatha: House of Harkness sorozatban fog szerintem feltűnni majd hiszen Agatha az egyetlen aki megérti, hogy min megy keresztül, mindkettőt megrontotta a Darkhold ugye. Szóval van itt potenciál még bőven de nem véletlen hogy engem is csak ez a film érdekelt.

  17. Hát én szerintem meg ez a film egy óriási nagy csalódás. Igen érződött egyedi stílusa és a horror elemek is jók voltak, de ezzel csak annyit értek el nálam, hogy ne nevezzem a filmet szarnak. Mert ezek nélkül konkrétan egy az egyben egy Morbius féle katyvasz lenne. Azért egy szimpla Strange vs Wanda filmnél (amit még annak se nagyon lehet nevezni) többet is ki lehetett volna hozni, ha már egyszer a film alcíme “Az Őrület Multiverzuma”. Például:

    !!!SPOILER!!!

    1. Ha már multiverzum, akkor azért több világokat és több variánsok (azaz Marveles cameot) is lehettek volna. Például Deadpoolt itt behozhatták volna az MCU-ba, de akár Nicholas Cage Szellemlovasa, Thomas Jane Megtorlója, vagy What if sorozatban látott karakterek is cameozhattak volna. Az Illuminati is fontosabb szerepet kaphatott volna.
    2. Wanda mögött állhatott volna egy nagyobb gonosz is, amitől sokkal hitelesebb lett volna az ő gonosszá válása. Mondjuk a sokak által belengetett Doctor Strange gonosz, Nightmare, akitől mondjuk a Darkhold könyv is származhatna és valójában ő akarja Chavez erejét. Már a képességei miatt a karakter pont bele illett volna a filmbe, mint főgenya.
    3. Ha már az első Doctor Strange stáblistás jelenetében felvezették, hogy Mordo gonosz lett és megakar semmisíteni minden varázslattal bíró személyt, akkor nem ártott volna betenni őt is mellékgonosznak, aki mondjuk nem csak Strange-et, hanem Wandát is ugyanúgy elakarta volna intézni (hisz Wanda is varázserővel bír). És nem csak annyit kapunk, hogy Strange megemlíti “Hát gonosszá vált és megpróbált néhányszor megölni.”
    4. Lehetett volna a film végén egy Végjáték szintű leszámolás, ahol Strange, Wanda, Wong, Mordo és az Illuminati Nightmare ellen küzdött volna. Ott Nightmare nyugodtan legyilkolhatta volna az Illuminati tagjait.

  18. Dontgetit88 says:

    ***Spoiler***

    Szerintem nem őrület multiverzuma, hanem sokkal inkább örülten nagy rohanás volt ez a film.Majd minden helyszínre jutott kb. 10 perc és máris rohanás a következő szintérre.Ideje sem volt leülepedni a cselekményeknek, feldolgozni a haláleseteket, megérteni Wanda motivációját, hiszen máris indult a következő csitt-csatt,bumm-bumm.Igy az hogy elesett a szent kamar taj, vagy meghaltak az illuminátusok már 5perc után már a kutyát nem érdekelte!Nulla érzelmi töltete volt végig a filmnek!
    Tudtam, hogy egy ilyen volumenű filmnek kevés lesz ez a 2 óra, de hogy ennyire nem tudták jól beosztani a játékidőt az felfoghatatlan volt számomra!

    Az illuminátusok elleni összecsapott harc is az örült rohanás eredménye volt!Szerettem volna látni egy Marvel kapitány vs Wanda harcot, amit meg is kaptam, mégsem tudtam élvezni.Mert nem ilyen megvalósitásra vágytam.Xavier vs Wanda harcról nem beszélve…

    A Wandavision végén Wanda feloldotta a mentális blokkokat az emberekben és elengedte a kreált családját.Ez részéről hatalmas áldozat volt és egyben belátása annak, hogy amit tett az nagyon nem helyes!
    Most kitalálták az írók, hogy nem szenvedett még eleget a sorozatában, szenvedtessük még egy kicsit a következő Strange-ben is.Csak annyi különbséggel, hogy mivel horror köntöst adtak a filmnek, itt már gyilkolnia is kell, nem csak elméket befolyásolni.
    A Darkhold semmi jelét nem adta annak, hogy befolyása alá került volna.Nem azért áldozta fel magát, mert megtört a varázs, hanem mert a másik Wanda gyerekei féltek tőle, és az ottani csóri Wanda megigérte, hogy szeretettben fogja felnevelni őket.Ez elég volt, hogy magába szálljon Wanda és 180 fokos fordulattal elpusztítsa a szentélyét.

    Sokkal ütősebb lett volna a sztori, ha Wanda ebben a részben vezekel a Westview miatt és a végén valami főgenya ellen feláldozza magát, hogy aztán tiszta lappal egy későbbi csapatfilmben ismét felbukkanjon.
    Mert hogy látszatra meg kellett halnia az tiszta sor volt, hiszen olyan OP lett, ami megborítja az egyensúlyt, ezért ki kell vonni ideiglenesen a forgalomból.Ám a halála ebben a formában semmilyen érzelmet nem váltott ki!És mivel ő és szenved(tet)ése volt a középpontban, ezért ezt óriási hiányosságként rovom fel.

    Ami az építkezést illeti, legyen igazad.Én azt látom, hogy egyelőre csupán lebegtetnek és alibi filmeket gyártanak, hogy időt nyerjenek, amíg valamifajta képük nem lesz a hogyan továbbról.De addig is a pénznek jönni kell a sztárok pedig nem élnek örökké, tehát ütni kell a vasat!

  19. Nálam ugyanaz játszódik le, mint a No Way Home-mal, csak fordítva.
    Az NWH után a moziból úgy jöttem ki hogy ez a világ legjobb filmje volt, de ahogy vissza visszagondoltam rá egyre kevésbé tűnt jó filmnek.
    Ennel a filmnél pedig úgy jöttem ki a vetitesrol, hogy jó jó, nem rossz, de nem erre számítottam, fura volt. De minel többet gondolok rá, annál jobban feljavul. Ezt fixen nézem meg egyszer moziban immár elvárások nélkül.

  20. 19. Garfield +1

    nulla érzelmi töltet, jó volt, látványos volt, élveztem, de mikor bármelyik karakter meghalt, nem tudott érdekelni, egyszerűen nem hagyott a sztori levegőhöz jutni. hosszabb játékidő kellett volna neki.

    az illuminatinál a leginkább, egyértelmű fanservice volt az első pillanattól kezdve, nesztek, örüljetek, de ki is nyírtuk őket, aztán ezekután csinálhatunk teljesen mást ugyanezekkel a karakterekkel, vagy visszahozhatjük őket egy alig különböző univerzumból, tökmindegy. semmi tétje nem volt ennek az interakciónak.

    és kíváncsi vagyok, bármi koherens ki fog-e sülni ebből a phase fourból, a loki-féle idővonalas multiverzummal, a pókember végén repedező valóságos multiverzummal, a America Chavez-féle univerzumok közti ugrálással, mert ez eddig három, egymástól teljesen független megközelítés, mindegyik folytatás nélkül, és ki tudja, mit hoz a quantumania. ott van a rengeteg új hős a gonoszaikkal és mitológiájukkal, akik és amik teljesen feledhetőek és kihagyhatóak, és még évekig biztosan nem térnek vissza, Eternals, Shang-Chi, Moon Knight. a rengeteg megmaradt karakter a phase 1-3-ból, és a szépen lassan becsepegtetett young/west coast avangers. pár év és nem marad néző aki mindennel képben lenne az mcu-ban, pedig szerintem épp ezért tudott ilyen sikeres lenni az infinity saga alatt, ha bementél a moziba, ott folytatták, ahol néhány hónappal ezelőtt abbamaradt, talán kicsit kalandoztál közben a hat szuperhős közül egy másikkal, de ismerted mindet, tudtad hol tart a sztorijuk, ki kicsoda.

    illetve logikai hibát szuperhősfilmeknél keresni teljesen feleslegesnek tartok, de ahogyan ebben a filmben elkezdték magyarázni a multiverzumot az teljesen matematikai faszság:
    – végtelen univerzum van, és mindben élnek a gyerekeim: ha végtelen univerzum van, akkor ugyanannyiban vannak gyerekeid, mint amennyiben nincsenek, végtelenben
    – végtelen univerzum van, én elkezdtem őket megszámozni, mert ha mucsaröcsöge déli településnévtáblájától kétszázhárom méterrel észak-északkeletre egy fűszál másképp nőtt ki, az már egy új univerzum, nekem feltűnik, van értelme külön kezelni. és amúgy nem esik le, hogy ez azt jelenti, hogy végtelen számú olyan univerzum is létezik, ami effektíve pontosan ugyanolyan, mint a sajátom, a végtelen számú alig és a végtelen számú nagyon különböző mellett.
    vagy végtelen legyen és maradjunk ebben az univerzumban, vagy pedig megszámlálható és legyen átmozgás és interakció a karakterek közt, de a kettő együtt hosszútávon logikai és kreatív zsákutca, hisz semminek nem maradna így tétje.

  21. “semmi tétje nem volt ennek az interakciónak.”

    ööö, nézted a filmet? mármint nyilván nem az volt a tét, hogy ők életben maradnak-e, de elárult strangeről dolgokat, elárulta a nagyképüségüket, felfedte wanda igazi erejét, szemben ott ahol még reasonable volt a monkok helyén. rengeteg infót adott. az tény, hogy jobb is lehetett volna a harc, mert ez a sorbanállás kicsit gyengítette, de közben meg vicces is volt, hogy “a boszorkáért nem aggódunk” és erre legyakja őket 4 perc alatt.

    igyekszem nyitottan kommenteket olvasni, de ezt a “semmi tétje” felvetéseket néha nem értem.

  22. 10/8…nekem…:))) volt olyan rész ahol felkiáltottam..majd elnézést kértem a mellettem ülőktől..:)))) ooh igen a F4-es résznél..:)))

  23. “Ráadásul Wanda jogosan mondta ami, hogy ha ő csinál valamit akkor ő hős lesz ha Wanda csinál valamit önmagáért akkor meg ellenség.”
    Nem írtam (még) ide a filmről, de ez pont jeles példája a lazy writingnak és az a szomorú, hogy egyes nézők efölött elsiklanak és képesek azt gondolni, hogy “jogosan”.
    Nos, ez valójában úgy hangzott, hogy ha Strange szegi meg/hágja át a szabályokat, akkor ő a hős, de ha Wanda teszi ugyanezt, akkor ő lesz az ellenség és ez nem fair.
    Az a bajom ezzel, hogy lazy writing: még kívülálló laikusként is azonnal rávágom, hogy ácsi, rohadtul nem így van, mivel baromira nem mindegy, hogy valaki a közjó érdekében szegi meg a szabályokat, azért hogy önzetlenül másokat mentsen, vagy pedig kizárólag a saját önös érdekei miatt hágja meg azokat a szabályokat.
    Szóval ezért egyrészt baromira nem jogos, amit Wanda mondott, másrészt ha még az egyszeri nézőben is azonnal felötlik, hogy ez a párhuzam nem állja meg a helyét, akkor a film szereplője hogy nem szólal meg és érvel józan ésszel?
    Sajnálom, de ezzel csak hülyére veszik a nézőt, már akit lehet, hogy ja ez tényleg így van, miközben egyáltalán nincs így, csak egy retorikai fogás, amin azért könnyen átlátni.
    Azt sajnálom, hogy Strange ebben a filmben nem annak az okos karakternek lett megírva, mint amilyen eredetileg volt, és ez csak egy példa rá.
    Amúgy a film jó, nem rossz, nem közepes, de azért a remektől sajnos távol van. Hullámzó. Írásilag, történetileg, érzelmileg (Wanda érzelmi szála működött, Strange-é egyáltalán nem), látványilag. Ebből sokkal többet ki kellett volna hozni.

  24. SPOILER

    Rögtön úgy vezetik fel Mr. Fantasticot, hogy a smartest man alive, erre ő elmondja Wandának, hogy Blackbolt meg tudja ölni a hanghullámaival, a csaj meg bevarrja a száját, hogy ez még véletlenül se történjen meg….:D

    Ez még jobban bebizonyította, hogy a KevinFídzsi csak egy üzletember, és nem egy kreatív elme, aki úgy használná fel az alapanyagot, ahogy az valójában van. Egy büdös suttyó ő. Röhejes sőt undorító, hogy még mindig töretlen ennek a szartenger MCU-nak a népserűsége.

  25. Nem volt rossz, de nem is voltam elajulva tőle, ez inkább egy Wanda film volt mintsem strange. És ez engem zavart de nagyon, wanda karaktere számomra unalmas,a film háromnegyed része róla szól. Megbántam hogy moziban néztem meg. Az Evil Deades megoldások jók voltak, de ezen kívül nem nagyon tudnák mást kiemelni. Inkább ez egy sorozat színvonalú valami volt. Pedig imádom Raimi filmjeit.

  26. Minél többet gondolkozom ennek a filmnek a “plot”-ján annál világosabb hogy sajnos az irók amit leraktak az asztalra az egy nagy halom gőzőlgő “f*s”. Karakterek, történet, mondanivaló mind a Disney+ sorozatok legrosszabb részeit idézték meg, és sajnos erőteljsesen úgy is érződik mintha ha wandavision folytatását néztem volna. A durva pedig az, hogy ez szerintem nem is Raimi hibája, hanem a marvelé. Katasztrofális az irány amibe az MCU megy, látszik az is hogy a no way home csak egy kivétel volt a post endgame érába.

    Azoknak akik szerint ez a film “jó” volt ajánlanám, hogy nézzenek újra pl egy winter soldiert, vagy akár a DS1-et. Erős a kontraszt.

  27. Spoiler:

    Az ugye meg van hogy ha Wanda egyszerűbb megoldást vállal és felcsináltatja magát a tinderen akkor nincs film?
    kicsit túlbonyolította a probléma megoldását.
    Meg ha egy androiddal szeretkezik ne csodálkozzon ha nem lesz terhes.
    Maga a film a fenti plot hole-t eltekintve jó:)

  28. Nekem baromira tetszett a film.
    Némi spoiler
    Elolvasva a véleményeket van, amit nem értek.
    Wanda motivációja teljesen érthető, és megalapozottak. Kétségtelen hogy ehhez kell a WandaVision, de a film során többször elhangzik, hogy aki a Darkholdot olvassa annak személyisége is eltorzult. Vision hiánya sokkal több kérdést felvet, hiszen a gyerekeit akarta visszaszerezni, de az apa nem kell hozzá. Bár ezt el lehet intézni azzal, hogy Vision halálával megbékélt.
    Nekem az Illuminátusok elleni harc is tetszett, és éreztem hogy ott van tét. Még mókás volt, hogy előtte még azt mondta Marvel Kapitány, hogy a boszi nem okoz gondot. Mivel a karakterek erejét képességét ismerjük, így sokkolóan hatott, hogy milyen könnyedén megölte őket.
    A főgonoszt illetően. Az Örökkévalók azért tetszett mert nem volt klasszikus antagonistaja. A Polgárháború nálam azért bukott el, mert Zémo karaktere túlságosan bele volt erőltette. Wanda viszont alkalmas volt erre a szerepkörre, mert az alapokat megkapta ahhoz, hogy gonosszá váljon.
    Amikor azt mondja, hogy ha valamit csinál akkor elítélik, itt szerintem az írók nem Wandát akartak felmenteni, hanem azt prezentálták hogy miképp próbálja Wanda igazolni a tetteit.
    Nekem a fő problémám az volt, hogy rövid volt a film. Az Illuminátus univerzumnak hosszabbnak kellett volna lennie. El lehetett volna elmélkedni azon, hogy mi fér bele a hoskodesbe, és mi nem. Valamint azon is, hogy ha Stranget veszélyesnek tartják, akkor Xaviert miért nem. Továbbá hol van az a pont, ahol egy szuperhős képessége már potenciális veszélyt jelent.
    De a film összképet még mindig pozitív, és tetszett hogy próbálkoztak valami újjal, s nem a szokásos Marvel paneleket használták.

  29. RAcoon: mert ha elveszted a gyerekeidet aztàn elmèsz tinderezni akkor attól vissza kapod ugyanazokat a gyerekeket, ugye?
    Nem lehet hogy nàlad van plot hole?

  30. Namu soha nem voltak gyerekei. Kitalált magának kettőt amíg hónapokig kínzott egy komplett várost. Sejtettem, hogy ebben a filmben is végig emiatt fog rinyálni, jó döntés volt nem megnézni.

  31. Mate815: ha láttad volna a filmet, akkor tudnád hogy a kölköket nem kifejezetten kitalálta, hanem lényegében “lemásolta” a multiverzumból.

  32. Mate: Most az mindegy hogy kitalàlta őket, àlmodta vagy örökbe fogadta. Ahogy zolij is mondja valószínűleg valós gyerekek màsolatai.
    De Wanda szàmàra igaziak voltak. Ez az ami szàmít. Ès azutàn a kèt személyisèg utàn vàgyokozik.

  33. Fu, hát nemtudom. Jó volt persze, meg tetszett, de közel sem dobtam el annyira az agyam tőle, mint ahogyan az a net-szerte lévő írások alapján elvárható lett volna.
    A multiverzumból szerintem nagyon keveset fogott, a montázs az valóban izgalmas lehetőségeket vetett fel, de ahová megérkeztünk, ott azért kis túlzással annyi volt, hogy “a zöld az állj”. Összességében, mint önálló Strange film nekem nem kevés volt, vagy nemistudom.

    -innentől SPOILER-

    A plot nekem számtalan helyen bicsaklott meg, kezdve onnan, hogy Wanda miért nem választott egy olyan verziót, ahol mondjuk halott az anyjuk, aztán menjen oda, boldogság, függöny. (Jó, akkor nem lett volna film.)
    Vagy a “menekülnénk, de nem nyílik a cella”, ’90-ben még ezek elmentek, de most komolyan? Ez?
    Ami viszont meglepett, hogy az elképzelésekkel szemben nem a Loki-ra épített tovább, hanem a WV-re, amit kérdeztem cimborától, aki nem látta, hogy nála pl lehúzta-e az élményt, de azt mondta igazából értette így is.
    Ami a cameo-kat illeti, erre már kitértem: szerintem nagyon keveset fogott. ProfX sajnos le lett lőve már a neten (pedig nem néztem egy trélert sem, de így is tudtam), így nekem igazi meglepetés csak Black Bolt és Mr.F4 volt, de pl a pletykált Cruise-féle IM csak egy Cpt.Marvel variáns volt, lol.
    Talán pár hónapja kikerült a netre egy lista, amin vagy két tucat cameo fel volt sorolva, nem mondom, hogy a kevesebb nem több néha, de azért ha van egy ilyen lehetőség éljenek vele. Itt nem tették.
    A kiscsaj meglepően jó volt szerintem 15 éves létére, pedig nem kis nevekkel szerepelt egy képkockákon.
    Bruce Campbell-t imádtam :) + “zenés” párviadal volt még ötletes.

    -OFF-
    7/10

  34. Csigusz: ezt speciel elmondták a filmben. Wandának nem felelt meg hogy csak elmegy valamelyik univerzumba és él ott boldogan, mert mi van ha mondjuk betegek lesznek, akkor keresni kéne egy olyan univerzumot ahol van rá gyógymód, stb. Szóval ezért kellett neki Chavez ereje, mert biztosra akart menni.

  35. Szórakoztató volt a film. Kicsit sajnálom, hogy ennyi mindent felfedtek a trailerben, mert így nem sok meglepetés maradt.

    Számomra a film csúcsjelenete, amikor átesnek a különböző valóságokon, ahol egyszer még amorf festékpacák, majd rajzfilmfigurák voltak. A kert átalakulása is félelmetes volt.

    Az Illuminati kapcsán több cameot vártam, hiszen Sophie Turner, Tom Cruise is be volt lebegtetve. Így viszont olyan szegényes lett a megvalósítás, mert más vendégsztárokat is ki lehetett volna ebből hozni akár a korábbi filmekből. Még csak véletlenül sem használták a mutáns szót sem.

    Wanda kapcsán vártam a tesója, de még inkább Vision felbukkanását. Azt ne mondják már, hogy több száz valóságot feltérképeztek, akkor mindben meghalt? Valamelyikben bele kellett volna botlaniuk. Ilyen erővel sokkal több Wandának kellett volna egyszerre más valóságokat is meghódítani. A kamu halálát se higgyük el, hiszen lesz még Agatha széria is és nem véletlenül hozták vissza a párja új változatát is.

    Dr. Strange kicsit mellékszereplő lett a saját filmjében. Szerintem ez a sztori tévésorozatot érdemelt volna, hogy ilyen élőszereplős WhatIf kalandként jobban ki tudják ezt fejteni.

  36. SPoilerek A trailer alapján azt hittem, hogy gonosz Wanda egy verzió lesz nem a fő ellenség, a filmből maradtak ki jelenetek, amik az első trailerben benne voltak, pl őrült Strange és a “things got out of hand” szöveg, amit csak beidéztek a “tárgyaláson” az Illuminatik.
    Nekem ez nem jött be, rövid volt, baromi fura volt, amilyen hirtelenséggel lett Wanda felfedve mint főgonosz.
    Az Illuminati karakterek jók voltak, de az tényleg baromi nagy hülyeség volt ahogy az F4 karakter felfedte Blackbolt képességét.
    Több cameo lehetett volna ha már multiverse.
    Ami tetszett az a rengeteg klasszik horror beállítás is kikacsintás. Zombi Strange ébredése, a kritikában említett terminatoros üldözéses jelenet.
    Ez így csalódás volt nálam.

  37. Valoszínüleg megöregedtem, vagy kiégtem de engem olyan szinten elszomorított a film kifelé jövet, hogy azóta is folyton eszembe jut és keserüséget érzek.

    /Spoiler/Amikor Wong inkább elviszi Wandát a hegyhez ahelyett hogy feláldozná magát és a társait/Spoiler/ annyira felbosszantott a film, hogy végig teljesen el is vesztett és nem tudtam mást látni csakhogy mennyire gyenge és bugyuta az egész forgatókönyv, nevetségesek a párbeszédek és mesterkéltek a motivációk. A végén meg attol a beleeröltetett pátoszoktól pedig még jobban feszengtem. Kivitelezésre is ha már multiverzumról van szó annyival magasabbra tette kreativitás terén a lécet a Everything Everywhere all at Once hogy az a két kreativ ötlettől se tudtam hasra esni.

    Folyamatosan az volt a fejembe hogy ez a film robbantja a kasszát , jövőre 7 marvel film várható és nem kapunnk már minőségi új ötleten alapuló blockbustereket mindenféle egyéb műfajon belűl és ez mennyire igazságtalan.

  38. ***SPOILER***

    Egyrészt nem teljesen tiszta, hogy Reed Richards, miért akarta Black Bolt-tal elintézni Wandát, mikor az ottani Wanda ártatlan volt és megszállás áldozata.Az nem tiszta, hogy távjárásban elpusztitható-e valaki, de hogy az ottani ártatlan Wanda meghal az bizonyos.

    Érdekes amúgy, hogy a Setét könyv még csak említést sem tett arról, hogy Wandának van egy szentélye…

    Rejtély, hogy a Wandavision-ben látott fehér Viziót miért nem hozták be.Ő lett volna a valós megoldás arra, hogy Wanda megtörjön.Ehelyett kaptunk egy olcsó gagyi megoldást!Hisztiztek a gyerekei, erre hirtelen 180fokos fordulatot vett.Ahelyett, hogy titokban megölte volna az anyjukat és átvette volna a szerepét.Probléma megoldva és a gyerekek is kezesbárányok lettek volna!

  39. Garfield: De hàt pont ez volt a megoldàs.
    Teljesen elborult az elmèje, nem hallgatott semmire ès senkire.
    Csak úgy tudott visszatèrni a józansàga, hogy a rèmült gyerekeken keresztül vègre meglàtta hogy sajàt maga hova züllött.

    Most ez mitől gagyi megoldàs, az jobb lett volna ha csak simàn leverik?

  40. Hétfőn néztem, legutolsó időpont a mammutban, elég nyugis volt, ha pont a kezdésre nem érkezik egy pár akkor egyedül néztem volna az egész teremben :) Részemről alapvetően rendben volt, meg direkt traileket sem néztem, szóval sokminden meglepetés volt (illetve hogy csak akkor esett le, hogy ja tényleg, erről a cameoról volt szó, stb) Illetve az is jó volt hogy meglepett hogy arra emlékeztem hogy itt lesz korhatár, de amikor konkrétan már az elejétől látszott hogy ebben azért vannak véres meg szabdalós dolgok, hát azért az meglepett. Nem gondoltam volna hogy lesz marvel film ahol ilyet is lehet (na meg két jump scare is működött mert hát a fene számított rá hogy ez ilyen :)Ami részemről működött hogy kedvelem Strange karakterét és Cumberbatchet is, továbbá ahogy vártam is az első rész után, voltak benne vizuálisan ötletesen kitalált akciók. Ennek ellentetjeként, ami nem tetszett és untam azok a “tömegjelenetek” (mint pl. a kamar taj, stb, számomra az ugyanaz a tucat mint bármelyik másik filmjukben. Szóval azok a részek sokkal jobbak voltak amikor csak két esetleg három szereplő feszült egymásnak.
    Illetve ami szintén tetszett, és itt muszáj szembeállítanom a Spidermannel, hogy bár abban is lett volna bőven potenciál mert sokszor jók voltak a karakterek, az interakciók, de nálam teljesen hazavágja hogy basszus annyi a kiindulás hogy megtudták a nevét meg mi lesz az egyetemmel és akkor ehhez képest brutál nagyságrendű varázslatokba kezdenek, de még a fun hangulatot is hazavágják egy tragédiával (ami engem személy szerint ugyan nem hatott meg, nadehát teljesen hazavágja a filmet hogy basszus egy ilyen hülyeség miatt ez a következmény, minimum meg kéne őrülnie) Na ezzel szemben itt legalább bármilyen hiányosságok voltak is szori szinten, az érzelmi rész az nálam működött, hogy ez egy kőkemény dráma, egy szétesett, őrült anti-hőssel és annak tragédiájával (és persze szori szinten nem volt túl kidolgozott hogy miért csak akkorra értette ezt meg mikor ez már az elején is világos volt, de hát ha egyszer nem volt tiszta) Szóval bár Wanda karaktere sosem volt számomra túl érdekes, de ez a film számomra át tudott éreztetni egy tragédiát, amihez a formát is jól megtalálta.

  41. Én amin a legjobban kiakadtam, az az volt, hogy a legfőbb szentélybe odacsődízették a legjobb varázslókat, akik aztán NYILLAL kezdték el lődözni a legfőbb boszorkányt!
    Az illuminátikat hagyjuk is inkább. Semmi összhang nem volt köztük. Nem voltak csapat.
    Aztán ahogy a törhetetlen cellát egy poroltó palackkal kezdte el püfölni a csaj.. bakker ne már.

    Én nem erre számítottam és a kommentár alapján nem értem miért tetszik ennyire másoknak. Na mindegy.

  42. “Az illuminátikat hagyjuk is inkább. Semmi összhang nem volt köztük. Nem voltak csapat.”

    itt megvédeném a filmet, mert ők direkt voltak szarok, mármint előtte is utalt sok minden rá, hogy nem igazi erős csapat ők, hiszen Strange nyomta le Thanost a könyvvel.

  43. Tegnap lement, volt előtte avatar előzetes:)

    Leszögezem, nem vagyok marvel fan, nem követem a sorikat, de Strange dokit kedvelem? Raimi dolgait is bírom. Csak ez a két dolog szólt amellett, hogy moziban akarom latni. Amugy hiaba a felirat, hiaba 12.30-as időpont, így is sikerült kifogni egy kulturalatlan tahót, aki végig zavarta a filmet…
    Node a filmről;
    Kicsit utána kellett olvasnom, mi volt Westview-ban…Ezt leszámítva minden tökre érthető volt, én jókat szórakoztam. Jó volt a zene, univerzumokon átesés volt a legjobb, de az everything everywhere tényleg olyan magasra pakolta a lécet, hogy szerintem egy marvel film se fogja tudni megugrani.
    Tökre átéreztem Strange es Wanda fájdalmát is, egyedüli negatívum talán, hogy Strange tényleg kicsit a saját filmje mellékszereplőjévé vált. :( de nem haragszom, Olsen játéka nagyon jó volt.

    Spoiler
    Hamar kiderült h ki a legerőseb marvel karakter csak így utólag belegondolva mégiscsak faszság,.. nem hozzáértőként teszem fel a kérdést, h ha ennyire hardcore a csaj, miért nem tudta kinyírni anno Thanost? Mert nem volt hozza meg az a könyv?

    Spoiler off

    Zombis résztől kész voltam, utólag vicces, hogy a kinézetről azonnal Harvey Dent jutott eszembe, Wanda 1x tényleg Carrie-s volt, kiscsaj neve okán meg akaratlanul is a Hugh Laurie féle “Americaaaaaaa”-t kezdtem dalolászni..:D

    Nem volt olyan jó, mint az első, nem is biztos, hogy többszörnézős, de nem bánom a mozit, ha jó hangulatban kapja el az embert, szórakoztató tud lenni és ez a lényeg. Persze annak, akinek nincs még teljesen csömöre a marveltől es érti/értékeli a Raimi humort

  44. Rég bántam meg minden forintot, hogy kiadtam egy filmért, de ez az volt. Cumberbatch sármja 3 Rose nagyfröccs és jack se tudta megmenteni ezt a filmet. És a gusztustalan taktika a Marvel részéről, hogy “élvezz” egy mozifilmet meg kell nézned egy évad Wandavisiont meg egy What If-et igazán mocskos dolog. Én láttam a sorozatokat és mondjuk így sem élveztem jobban a filmet.

  45. Én most azt nem tudom, hogy az Örökkévalók “jelenben” játszódó részei pontosan mikor is játszódnak pl. ehhez a filmhez, meg a pókembereshez, meg mondjuk a Sólyomszem sorihoz képest?
    Csak mert az Örökkévalók végén majdnem előmászik a földből egy *******nagy Égi és a jéggé változtatása után is kilóg néhány nem kis része még a földből. Vagy elolvadt? Csak mert szerintem ez a filmuniverzumot tekintve is hihetetlen, szinte a csettintéshez fogható esemény, ráadásul a legvégén még Arishem is bekukucskál. És ezekről a többi filmben semmi reflektálás. Nem vagyok még hobbicsillagász sem, de pl akkora kiálló részeknek nem kéne hatással lennie a Föld forgására vagy keringésére? De ha nem, hát még akkor is basszus, egy *******nagy fej meg kéz…
    És ahogy egyre jobban telik az idő, úgy egyre jobban zavar. :)

  46. Raidon: az még a jövő szele szerintem, hogy ez szóba kerül, lehet pont 1 időben volt a Strange-dzsel, hiszen itt a mi világunkban annyira nagy dolgok nem történnek, még églézer sincs.

  47. Raidon:
    Hát én nem bánnám, ha a stúdió úgy tekintene annak a filmnek a cselekményére, mintha meg se történt volna, vagy egy alternatív földön történt volna meg, ha már egyszer olyan nagy téma náluk most a multiverzum.

  48. blady says:

    “Spoiler
    Hamar kiderült h ki a legerőseb marvel karakter csak így utólag belegondolva mégiscsak faszság,.. nem hozzáértőként teszem fel a kérdést, h ha ennyire hardcore a csaj, miért nem tudta kinyírni anno Thanost? Mert nem volt hozza meg az a könyv?”

    Akkor még nem volt tudatában az erejének!A Wandavision-ban ébredt rá!

  49. Mivel az asszony látni akarta megnéztem vele. Nem kellett volna. Eléggé meg szoktuk válogatni mire megyünk és a valaha moziban látottak közül nekem ez volt a legrosszabb. Végiguntam. Három jó látvány jelenet volt ami jól nézett ki a vásznon és pár poén. Minden más siralmas. Az első rész se nagy kedvencem, azt is csak egyszer láttam, de még mindig emlékszem Mikkelsen falba építésére. Itt nem volt ilyen maradandó élmény. Nekem jobban adta volna ha felütik humorral mint a Pókemberben de a nagy képregény fanok majd megmagyarázzák milyennek kell lenni a karakternek és hogy attól ne térjenek el és fogadjam el stb. Soha többet nem akarom látni. Év legrosszabbja eddig.

  50. human, köszi a választ! SZSZFilm, én pont az ellenkezőjét remélem. :) A képregényekben is a világűrben, más bolygókon játszódó füzeteket szeretem, én örülnék, ha ez az égis dolog most komolyan lenne véve. Bár azért arra is kíváncsi lennék, hogy a Bosszúállók nagy része hogyan tudna hasznosulni egy Égi ellen… :)
    Egyébként human válaszára még kicsit visszatérve: Ez azért mégis kicsit bosszantó film/sorozat-készítési módszer, hogy egy X dolog megtörténtét követően még párhuzamos cselekmények, előzmények kerülnek leadásra, mielőtt folytatnánk az amúgy egész nagy jelentőségű X dologtól a történetet. Ráadásul akár éveket is várva.

  51. Szvsz ez jó film volt. Meg is lepődtem. A pókitól jobb simán. Bar Holland béna, Vanda meg +1. De az a magyar hang neki.. Argh..

  52. OK, kényszernéző voltam, nem láttam az első részt és alapvetően nem követem az eseményeket, így nálam csak 3/10. Hogy szórakoztatóbb legyen rögtön az elejétől úgy néztem, mintha Dóra a Felfedező került volna sztoriba :D

  53. de jó, hogy van dizniplösz, de jó, hogy egy fillért nem adtam ezért külön! én nem tudom. nem gondolom, hogy kezdek kiöregedni ebből a tét nélküli színesgöncös csihipuhiból, mert az utolsó pókot moziban láttam és korrekt élmény volt. ez meg…

    én nem is tudom, mit lehetne erről írni. a WandaVision sorozat jobb volt? túlzás ez? mindegy, én így érzem. ennyire érdektelen, unalmas, nulla Marvel izét szerintem a második Thor óta nem láttam. ez a karakter így önmagában semmit nem ér. semmit. mármint Strange. Wanda meg ezerszer jobb volt a saját sorozatában.

    olyan érzésem is volt film közben végig, mintha egy elnagyolt négyrészes sorozatot látnék. még az effektekben sem volt kiemelkedő. semmiben. nem is értem.

  54. A Doctor Strange 2 a poszt-Endgame Thor 2-je.
    A semmiböl indul és a semmibe vezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.