12 hozzászólás a “Így menekül motoron” bejegyzéshez

  1. kíváncsian várom, hogy hogyan fogja lezárni: kiírtják a dinókat? De azért a végén mégiscsak marad ott egy kis kémcső, amiben lesz dinómaradvány, hogy kb 10 év múlve rebooltolni lehessen?

  2. “Jurassic Galaxy” :)))

    amúgy gondolom akkor nem vicceltek, tényleg utána jön új trilógia… Pedig hát mind Ranfalltől tudhatjuk a shop stopban, trilógiából csak egy létezik :))) mondjuk az édes f*szom meg amúgy is ehhez a filmhez illik… :D

  3. (afrancba, most kedvem is lett újranézni yt-on, erre visszatérésből van egy és nem trilógiából… pech :)

  4. Na most a Universal-nak a FF-n kívül ez az egyetlen másik igazán kasszasiker franchise-a. Teljesen egyértelmű, hogy nem fogják hagyni, hogy vége legyen, amikor a konkurencia Star Wars, DC, Marvel, Harry Potter, Transformers vagy Pókember franchise-okkal száll a mozis ringbe.
    Valamit úgyis kitalálnak, hogy tovább vigyék a franchise-t.

  5. Valamit biztos kitalálnak, csak éppen 99,99% hogy komplett baromság lesz. Mert van amit lehet (a saját kategóriájában) értelmesen folytatni van amit pedig nem. Az olyasmi mint Star Wars, stb, semmi elvi akadálya. Képregényfilmek? Évtizednyi képregényanyag van hozzá (transformers nem volt a világom, de ott meg a rajzfilmek. A FF szintén nem az én világom, kb kettőt láttam a közepe felé, de ott sincs semmi elvi akadálya hogy gyártsanak akármennyit. A HP már más ügy, ott eleve volt egy regényfolyam – azóta csak szenvedés. Elvileg lehetne hozzá jót írni, más kérdés hogy nem sikerült, meg hogy az mennyire lenne tulajdonképpen azért valami más)

    De basszus a JP az tipikus egyszeri zseniális ötlet volt: a klónozás a 90es években, plusz dínók – és csinálni belőle egy kevés szereplős katasztrófafilmet (távoli egzotikus sziget, ahol elvileg minden műszaki dolog ki van találva, de a gyakorlatban még csak próbaüzem és hibaelhárítás, plusz vihar, plusz szabotázs, ez mind mind kell, és ezt csak egyszer lehet megcsinálni! Még _ha_ lettek volna ugyanolyan jó karakterek és dinamikák, a kerettörténet akkor is azóta folyamatos egyre nagyobb baromság (és semmi kétségem hogy ez a mostani még a korábbiaknál is nagyobb baromság lesz)
    Ennél még az alien franchiseban is sokkal-sokkal jobban benne volt a potenciál hogy (műfajváltásokkal megbolondítva) kijöjjön belőle 2 zseniális rész, meg mondjuk még egy-egy elfogadható. És alapötlet szinten a többi sem lett volna azért teljesen reménytelen.
    De dínókkal? Ez a fentiek miatt egyszeri volt és megismételhetetlen (ettől persze nyilván csinálják, addig amíg nyerőautomataként sokkal több zseton jön ki belőle mint amennyit bele kell tenni, csak számomra reménytelen és nem nézem)

  6. Nem olyan bonyolult lezárni: rájönnek, hogy van egy dinó-királynő, akit ha megölnek, akkor az összes dinó varázsütésre összeesik, és az emberek újra birtokba vehetik a Földet – de persze (ahogy @debali írja) a végén valóban ott lesz a kémcső, benne egy dinó-szőrrel, amiből majd klónozni lehet a franchise-t).

  7. bvr: a kerettörténet akkor is azóta folyamatos egyre nagyobb baromság

    Nem is értem mi a baromság abban, hogy van egy ketrec, amit egy ember folyamatosan megfigyel, vannak monitorok, ezernyi érzékelő+jeladó, de azt képtelenség kirakni arra a sok monitorra, hanem előbb be kell engedni embereket a ketrecbe és kinyitni az ajtaját, majd kocsiba ülni, elhajtani és csak akkor felhívni a központot, hogy találják meg a jeladó helyét, mert persze ott se figyelik folyamatosan..

    Már így leírva is fáj a fejem a sok baromságtól, hát még végignézve..

    Esetleg a vérszomjas dinó, akinek a célpontját lőfegyverre szerelt lézerrel kell kijelölni és majd ő elintézi ahelyett, hogy mondjuk ha már van egy célzóval felszerelt lőfegyevered a célpontra tartva, esetleg elég lenne meghúzni a ravaszt irányíthatatlan dinó szabadon engedése helyett..

    Vagy a klón kislány, aki a dinókat a testvéreinek érzi, közösséget vállal velük, ezért rászabadítja a világra őket, had gyilkolásszanak szabadon, és mindez hatalmas érzelmi csúcsként tálalva..

    De most már megvan az újabb érzelmi löket: megígéri a dinónak, hogy visszahozza a gyerekét!

  8. Tüske, vagy megtalálják az eredeti trilógiában a Nerdy által kicsempészett “borotva habot”. :)))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.