Cruise nem pihent

Sajnos a rovatot főleg vivő abelh nem ért rá, de azért mindenképp megemlékeznék egy posztban arról, hogy a Top Gun Maverick mit kaszált a 2. hétvégéjén.

A filmet ugye nemrég mutatták be Amerika 4 napos hétvégéjén. Innen általában a 2. hétvége nagy esés szokott lenni, és már 70 milliót beszedve is simán a legjobb nézőtartó lett volna a film. Erre 90 milliót hozott! A pandémia alatt hozzászoktuk, hogy 60% közel esnek a 2. hétvégéjükre a művek, még akkor is, ha nincs ellenfelük a moziban, mint most a Top Gunnak sem volt (csak 3. héten lesz a Jurassic Worlddel), erre Cruise és csapata 29%-os esést hozott. Ez iszonyat kicsi. Összehasonlításnak a második legkisebb esés a Memorial Day-ről a 2. hétre a Bruce Almighty… 45%-kal, ami nagyon jó adatnak számított. Amikor ezt a posztot írom már 595,4 milliós világbevételnél jár a film.

Nyilván most jön a döccenő, már nem királykodhat a mozikban Tom Cruise tovább egyedül (elnézést a Bob’s Burger rajongóktól), de akkor is iszonyat szép amit a Top Gun Maverick villantott.

human
írta
2022. 06. 10. 11:13
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Cruise nem pihent” bejegyzéshez

  1. Az egyetlen film hosszú idők óta, ami nagyon meg is érdemli. Remélem ezen elgondolkodnak végre Hollywoodban is. Ezt a brutális eredményt nem lehet a nosztalgia faktorra fogni, lásd Jurassic World.

  2. És még mindig nem volt időm elmenni…remélem jövő héten már nem csak kis teremben tudom megnézni.

  3. Már 2x láttam, kiváló film. Tom Cruise még mindig oda tud ütni, ahova kell. Minden centet megér.

  4. Islander: úgy látszik az erőltetett “Epic Saga Conclusion” mánia az Endgame után már kifulladni látszik, lásd Jurassic Park, de valóban, 80-as évek nosztalgia, meg a cameo/fanservice mánia marad most az új trend

  5. de hát már évek óta 80-as évek nosztalgia van, most rádupláznak vagy mi? mondjuk nem lepne meg, hogy a rendes múltra építés helyett erre gyúrnának

  6. Azért azt ne felejtsétek el, hogy ez a film nem csak megidézte az első részt, hanem nagyon ügyesen folytatta is. Azért is méltatták a külföldi kritikák is, hogy ez egy olyan legacyquel, ami nagyon tisztában van azzal, hogy nem elég csak 1-2 jelenetben elmerengni a múlton, hanem kezdeni kell valamit a jelennel is. Ez nem sikerült maradéktalanul a Terminátornak, a Star Warsnak, a Dumb és Dumbernek, a Mátrixnak, vagy a mostani Jurrassic Worldnek sem.

    Nagyon jó lett viszont a Blade Runner 2049 vagy a Creed. Szóval még mindig nem egyszerű ez, még, ha olyan könnyű tűnik is egy bejáratott brandet felmelegíteni, pedig nem az.

  7. Amellett se menjünk el, hogy ez egy pörgős repülős-romantikus akciófilm, aminek a főhőse 59 éves (oké, a forgatás alatt hárommal kevesebb volt), és választott maga mellé egy 51 éves párt (kamasz gyerekkel). Tehát nem egy 25 éves csaj mellett akarta eljátszani a macsót Tom, szerintem ezért is jár neki a respect. Meg persze Connelly-nek :), aki az egyik legstílusosabb, legelegánsabb hollywoodi színésznő.

  8. Jó volt a film, örülök, hogy anyagilag is sikeres. Annyira azért nem jó szerintem, mint ahogy az amerikai kritikák meg az imdb mutatja, nem váltja meg a világot, de a mai mezőnyben kiemelkedő, sokkal jobb a tipikus kései folytatásoknál, bőven felér az eredeti filmhez. Ráadásul semmi ma divatos barom propaganda nincs benne, jó ízléssel rakták össze.

  9. Nagyon szeretném megnézni és Imaxben terveztem, de már múlt hét elején sem lehetett látni a JP miatt.

    Tudja valaki, hogy miért nem képesek egyidejűleg több filmet is adni itthon Imax-ben? Régebben ez nem volt gond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.