VFX srácok és egy profi

A rengeteg blockbusteren dolgozó Joe Farrell pattant a kanapéra, hogy a kompozitálásról beszéljen.

Ez az első rendesebb kritika a LED-falas megoldásokra, amik a Mandalorian miatt nagy slágerek lettek. Az idei Batman kapcsán kerül elő a téma, nyugi, az ottani használatát éltetik, de Farrell szerint kicsit túl van tolva a dolog.

human
írta
2022. 07. 10. 01:50
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “VFX srácok és egy profi” bejegyzéshez

  1. A legnagyobb baja az a Volume-mal, hogy (majdnem) kész képet lehet vele forgatni, utólag már nem módosítható, vagy csak nagyon nehezen, hiszen nem kék háttér van a képen, hanem a végleges, “igazi”.

    Ezt nem érzem akkora problémának, csak ki kell előre találni mindent :). Értem, hogy nem minden filmkészítő működik így, és nincs is értelme minden filmet előre kitalálni (kézikamerás művészfilmeknél nem erőltetném ezt). Viszont iparági szinten lehet, hogy jót is tenne (a költségvetéseknek), ha már a forgatás előtt ki kellene találni a filmet, és nem lehetne utólag variálni azzal, hogy két vagy három felhőkarcoló legyen a háttérben.

  2. Sosem értettem, hogy nyáron 30 meg 40 fok melegbe miért hordanak emberek téli sapkát? Ennyire behűtötték a stúdiót vagy elértek egy olyan hipster szintet amit már lehet nem kellene csak erre tudok gondolni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.