A Russo tesók az akciórendezésről

A The Gray Menhez érkezett egy ígykészült videó, amiben az akciójelenetek rendezéséről beszélnek kicsit. Sőt, ha valakit bővebben érdekel, akkor az RRR rendezőjével közösen 40 percben is hasonlókat mondtak errefelé.

human
írta
2022. 07. 30. 03:17
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “A Russo tesók az akciórendezésről” bejegyzéshez

  1. Nem azèrt mondom, mert most divat a Russo tesókat fikàzni, de ők amúgy nem nagyon èrtenek az akció jelenet megrendezèsèhez.
    Ott van a winter soldier, teljesen követhetetlen bàrmelyik akció jelenet, összevissza ràngatjàk a kameràt meg szanaszèt vágjàk benne a jelenetet.

    Civil war sokkal jobban nèz ki, de gondolom csak azért mert a kezükbe nyomtak egy imax kameràt ès azzal màr ezt nem tudták eljàtszani.

  2. Kifejezetten jó mindkét CA-ban a bunyó.
    Pl. Nolan sokkal gyengébb verekedéseket rendez.

  3. A szürke ember nem tetszett, szerintem sótlan volt. Az RRR viszont rendesen odatette magát, de az utóbbi években amúgy is az indiai akciófilmek olyan koreográfiákat mutatnak be, amelyek ellentmondanak ugyan a fizika törvényeinek (de hát az FF-széria is nem ezt teszi?), viszont rendkívül látványosak és kreatívok. Ötletességben náluk aztán nincs hiány.

  4. #Namu: most direkt újranéztem a Winter Soldier akcióit, teljesen követhető mindegyik, eszméletlen dinamikusak, egészen új szintet hoztak be anno a Marvel univerzumba.
    A kezdő hajós akció, aztán Fury autós menekülése, a liftes klasszikus verekedés, vagy az autópályás-utcai harc WS-Bucky ellen mindegyik remekbe szabott, ügyesen koreografált és filmezett akciójelenet.

  5. Scott free:ugyanazt a filmet láttuk? :)
    Most belenèztem én is

    A civil war tènyleg dinamikus ès van energiája a jeleneteknek, de valszeg azèrt mert a 800kilós imax kamerát màr nem bírtàk összevissza ràngatni.

    Winter soldier akciói teljesen követhetetlenek, agyon vannak vàgva meg ràngatva mindenfèle lendület vagy stílus nèlkül.
    Tesóknak ott az volt az alap elv: ha akció akkor rángàs ès vàgás. Nèzd meg mègegyszer, bàrmelyik akció, verekedő, üldöző rèsznèl nincs egy jelenet ami tovàbb tartana egy màsodpercnèl. De tènyleg. Taken 3 szintű vàgàsok vannak benne. Ütès-vàgàs,jobb egyenes-vágàs,rúgás-vágás, fordulás ès rúgàs-vágàs, kèst előkap-vágás, suhintás kèssel-vàgàs

  6. Russoék minden filmjének ugyanaz a second unit directora volt. Ez mindent elmond, amit tudni kell…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.