Prey

Dan “This is a real movie” Trachtenberg csak a nyílegyenes, nem túl művészi filmekhez ért? Csak mert a Prey egy nagyon egyszerű szörnyfilm lett. Annak mondjuk simán elment, már persze miután túlestünk az első 30 percen.

Igazából tökre érdekelne, hogy milyen lehet az ilyesmi régi franchise filmeket teljesen zöldfülűen nézni. Az első fél óra arra megy el, hogy a komancs “maradj a konyhában kislány” társadalmi elvárás ellen küzdő főszereplő szépen lassan többet tud meg a környéken vadászgató predátorról. Na de mi nézőként mindent tudunk. Várjuk mikor ér minket utol a lány? Ellenben újoncnak lehet tök jó, ahogy többet tud meg a lényről, a ruhájáról és harcmodoráról.

Mondjuk előzetes információk szintjén az meg jó húzás volt, hogy a környéken levő fehér emberek sok mindent tudnak már róla, és ott nincs sok magyarázat, csak beindul az akció. De igazából sokat nem tudom vagy akarom koptatni a billentyűket a filmről, mert mint írtam, nyílegyenes. A “tiszteli a régi predator filmeket” kijelentéseket pedig úgy értették, hogy az 1. és 2. részt tövig lenyúlják. Aki még nem nézte meg a Prey-t, az tippeljen, hogy melyikből mit vettek.

Ellenben miután beindul az akció teljesen szórakoztatóvá válik a Prey. Sima szörnyfilm, korrekt látvánnyal és bunyókkal, kellően csöpögő vérrel. A Földre szafariként látogató űrlény körbeirtja a környéket, hogy végül szembeszálljon az emberekkel, akik közül egy rendesen megfigyelte a sok harc közben, így képes felvenni a harcot valamennyire. Ennyi. Teljesen agykikapcsolós sima popcorn a végeredmény. Hogy is mondjam…. iparosmunka, de jó értelemben.

Az egyetlen bajom az volt, hogy a főszereplő egyszerűen túl kicsi. Értem, az eszével győz, de sokszor fizikálisan is harcol, szóval valami amazonosabb kinézetű nő kellett volna ide. Gondolom a woke rémlátók csapkodták az asztalt a film nézése közben, de az első 10-20 percet kivéve simán elfértek azok a gondolatok, viszont egyszerűen hihetőbb színésznő kellett volna ide. Egy Gal Gadot sem nyom ki 200 kilót fekve, de mégis hihetőbb, ha orron vág valakit.

Amúgy még ha nem is volt a legjobb a film, akkor is elmondható, hogy a mostani kihalt nyáron simán hozhatott volna a Hulu ki tudja mennyit erő premierje mellé vagy 100 milliót. Elment volna moziban popcornnal nagyvásznon, még ha most esetleg sokan is mondják, hogy EZ?!? nem érte volna meg.

human
írta
2022. 08. 05. 19:14
megjelenés
114
hozzászolás


114 hozzászólás a “Prey” bejegyzéshez

  1. POnt olyan volt mint amire számítottam. Egy CG szörnyfilm amiben semmi predator életérzés nincs. RIP

  2. Simán mehetett volna moziba is. A legutóbbi próbálkozásra köröket ver, kb a Ragadozók mellé tenném, de az első két részhez nem ér fel.
    Simán megvenném lemezen, ha lenne.

  3. Nincs 5 perce, hogy végeztem vele. Kellemes 100 perc volt, gyorsan elrepült vele az idő. Külön kiemelném a zenét, olykor kifejezetten dallamos, néhol lüktető. Szerintem volt lelke a filmnek, de már nehéz újat mutatni ennyi predatoros film után.

  4. Nekem tetszett, a főszereplővel sem volt bajom. Megnéznék egy folytatást. De még inkább megnéznék egy olyan prdei filmet, ahol lezúzza a nyamvadt embereket és vigyorral az arcán hazarepül dicsekedni.

    SPOILER!!!!!

    Amúgy a kiscsaj nem igazán tudott leverni senkit a filmben, csak gyors volt, mint állat, emiatt tudott bevinni pár ütést az indián srácnak, meg megkéselni 2-3 fehér embert. A predit is csak ímmel-ámmal tudta megsebezni, a fő sérüléseket közvetetten okozta csak a lány. Kijátszotta a predit saját maga ellen kvázi. Meg ugye addigra szegény űrlény már kapott komoly sebeket másoktól.

    Amúgy nekem ez a feminista vonal annyira nem jött át, ha egyáltalán jelen is volt a filmben. A kommancsoknál a nők nem olyan szinten voltak kezelve, mint pl manapság egyes “fejlett” országokban. Ha valaki tudott vadászni, ölni, azt elismerték.

  5. Nagy hiba volt kihagyni a mozikból. Simán kereshetett volna 50- 60 milliót csak usa- ban. Gondolom 30 misiből kihozták így,hogy csak streamigre jött. Tetszett. Holnap újra megnézem.

  6. sajnos kicsit hagytam hogy átverjenek hónapokkal ezelőtt a várakozó kommentek (és az amúgy tényleg hangulatos poszterek), és így kicsit rám is átragadt a várakozás. Kár volt, ez pont olyan bűn gyenge volt mint amire egyébként eleve számítottam.
    Amúgy tényleg őszinte szánakozást érzek a rendező (és többi sorstársa) iránt, hát ja, biztos nagyon szar lehet hogy elmúltak már a 80as évek amikor az ilyen filmek a fénykorukat élték, én elhiszem hogy ezt az érzést fel kell dolgozni csak annak kicsit drága formája ha ezt úgynevezett filmrendezéssel próbálja valaki megtenni.

    Amúgy persze nem zárom ki hogy valahogy 2022ben is érvényessé lehessen tenni egy Predator-feldolgozást, de biztosan nem így mert ez valami egészen reménytelen volt.

  7. Teljesen jó volt, a film elejével se volt gond meg a csajjal se. Mehetne fiatal Lara Croftot játszani.

  8. Rövid volt és elég színtelen-szagtalan, az eredeti film bevezető suspense-e itt sehol se volt. viszont legalább nem volt boszantóan rossz se, 2022-ben úgy látszik Film of the Year-jelölést ér.

    Viszont a zenében kellemes Mohican-vájbok voltak :D

  9. csak hogy ne legyen félreértés: anno a Preadtort láttam is moziban a 80as években és könyvben is megvolt. Nem mondom hogy a kedvencem, de egyrészt akkor az teljesen rendben volt, és amúgy mind koncepciójában és világában mind a történet szintjén (szögegyenes, de akkor is) rendben volt. A film castingjáról nem is beszélve.
    Ez viszont mind casting, mind koncepció, mind történet szinten ezer sebből vérzett, és még (főleg az első fele) rém unalmas is volt.

    PS: a gizda kiscsaj casting és a woke rémlátás amúgy még csak hagyján, de a “vér-puma” és a “vér-medve” úgyismint ötlet és úgyismint CGI megvalósítás, azért külön járna egy f*szkorbács díj.

  10. bvr: az első predi szerintem nem tökegyenes, hiszen kvázi zsánert vált félúton. itt ugye semmi ilyesmi nincs.

  11. human: nem arra gondolok. Hanem hogy azért pár mondatban össze lehet foglalni az alapfelállást (majd előveszem a könyvet/filmet mert szerintem meg is teszik) a Predator (a neve mindent el is mond róla amúgy) járja az univerzumot hogy megmérkőzzön egy-egy bolygó legveszélyesebb élőlényével. És a földön Schwarzi (szintén pár megfelelő széles ecsetvonással felskiccelt) karakterében szó szerint emberére akad.

  12. A Zindiánok korában még a fizika is gyerek cipőben járt ahogy elnézem, de még CGI sem volt még a toppon. Ahogy ez a gyíkarcú vandam ugrált a fákon egy elcseszett gumimaci stílusában, konkrétan felröhögtem rajta. Már a 87-s Arnold kiadásban is sikerült ezt a szintet meglépni azért. A cgi maci meg ugye csak egy vicc volt. A müllermilch reklámban is hihetőbbet raktak össze mint itt. Na meg ez wishről rendelt kamukommancs zsebpi*csa valami annyira hiteltelen, ellenszenves, a nekem ne mondja meg senki mit csináljak, mert én egy felnőtt (kb 12éves szellem szint) zigóta vagyok stílusával….. Ahh. Az első 5 percben zabáltattam volna fel az első arra járó mosómedvével. És ez az év filmje a legtöbb fanboy kommenterdőben… meg a legjobb predátor. Pff

  13. Lucfenieux:
    “Viszont a zenében kellemes Mohican-vájbok voltak :D”

    nekem néhol a last of us jutott eszembe róla :)

  14. Ez egy sima szörnyfilm, se több se kevesebb. Nagyjából nulla Predátor érzéssel. Ha ezt az idegesítő okoskodó kiscsajt kihagyják még talán el is ment volna. Mert ha kellett egyhuszad másodperc alatt hullottak emberek tucatjai, de ha a filmnek az kellett az istenért se lehetett ezt az nyomi csajszit lenyomni. Ha kellett volt rendes fizika de ha nem, akkor meg nem. Vicc az egész. Voltak szórakoztató jelentek, de egyben az egész egy lélektelen ipari termék lett. Azért az előző predátort megugrotta, ezt el kell ismerni, bár azt nem volt nehéz.

  15. Az nem merült fel még eddig senkiben, mind készítői, mind rajongói oldalról, hogy ezekben a filmekben (Predator, Alien, Terminator, stb.) tényleg nincs már több lehetőség mit elmesélni? Egyszerűen egyik sem érdekes már, mert a főellenfeleket töviről hegyire ismerjük, nem maradt bennük egy szemernyi rejtély sem, nem rettegünk tőlük, mert már egymillió féle változatban láttuk őket (pl játékok, játékfigurák, vicces ajándéktárgyak, plüssverzió…). Megváltoztatni őket, új dolgokat kitalálni róluk pedig, ugye szentségtörés lenne. Ezek -félreértés ne essék- fenomenális egylövetű sztorik voltak, némelyik annyira, hogy egy kreatív csavarral a folytatásra is maradt szufla, de így, gyártósori kontentként, franchiseként, egyszerűen nem működnek. Itt szerintem nem is az a legnagyobb téma, hogy az adott újabb folytatásfilm jó, vagy rossz. Ez is, meg a többi hasonló próbálkozás is olyan, amilyen, de a probléma gyökere elsősorban az, hogy mind egytől-egyig teljesen felesleges.
    Az olyan franchiseokban még lehetett volna lehetőség, amik nem egy lényre, vagy nagyon egyszerű ötletre, hanem egy világra alapoznak (lásd SW) de ott meg a bátor elrugaszkodás, a világ felfedezése, bővítése helyett csak a nosztalgikus alapokba kapaszkodnak görcsösen. Szörnyű lehangoló ez a reproduktív szellem.

  16. A disney indiánhercegnős felnövéstörténettel még nem lett volna bajom, de totálisan hazavágta, hogy kb. minden jó gyilokot látványosan kivittek a képből vagy hirtelen eltávolodtak ezer méterre.

    Bár a lézervezérelt célkövetős nyílpuskát nem igazán tudtam mire vélni. Az első kettő annyira előrehaladott a harmadikhoz képest, hogy annak szinte csak direkt gyengítő hatása van.

  17. @GreatMaros
    A terminátort nem sorolnám ide.
    Az alapvetően már egy befejezett sztori volt.
    De a többiben egyet értek.
    Viszont hiába fulladtak már ki ezek a történetek, akármennyi predator, vagy alien film fog jönni, azt úgy is meg fogjuk nézni. “hátha ez most jobb lesz” gondolatokkal.

    A film részemről rendben volt. Azt nem mondom hogy tetszett, de el voltam vele. Negatív érzést nem váltott ki.
    Örülnék ha folytatnák valamilyen formában, annak meg végképp örülnék ha picit több “predator” érzés is lenne benne.

  18. Nem kell csalódnom, megint a negatív kommentek vannak többségben, holott ez egy baromi jó kis film, minimum a második legjobb Predator-mozi. Persze manapság csak a negatívkodás megy szinte mindennél, senkinek semmi nem jó, és nagyon elegem van már ebből. Lassan sehol sem érdemes kommenteket olvasni, az meg már nem újdonság, hogy human nem rajong valamiért.

  19. “kamukommancs ” ööö, a csaj felmenői között tényleg indiánok vannak, minden, csak nem kamu. a verekedése inkább.

  20. Hegeman: ?? az idei popcorn szezonban már 3 filmért is rajongtam, katt a 8/10 kategóriára oldalt (sőt, ma épp többnyire rajongtam egy sorozatért épp, egyem a negatív pofámat). De ha valami tényleg unalmas, akkor a negatív komment arról, hogy negatív kommentek vannak, amikor változtatni úgy lehet, ha pozitív kommentet ír az ember a filmről, de az csak egy félmondatban fért el az 5 sorodban.

  21. Nekem semmi bajom nem volt a filmmel. Kólünüsen nagy elvárásaim nem voltak, plusz Predator rajongó sem vagyok, tehát nem zavar ha “meggyalázzák” az eredetit.
    Ettől a folyamatos sírástól viszont forr az agyam. Nem adta vissza a Predator érzést? Egy földönkívüli lény sportból embereket mészárol.

    Már az első film története is kő egyszerű volt. Viszont abban a korszakban ez a vonulat uralta a mozikat. Ne feledjük, ez az a 80-as évek, amikor a tv sorozatok olyan szinten epizódikusak voltak, hogy legfeljebb a színész frizurájáról lehetett tudni melyik évadban is járunk.
    Az egyszerűség gyönyörködtetett. A Predator jó időben, jó helyen bukkant fel és vált klasszikussá. A második rész pedig egy csalódás volt már akkor is.
    Annak aki látta és szereti az elsőt nem fognak tudni olyan filmet elkészíteni, ami teljesen kielégítené. Bizonyos dolgokat nem lehet rekreálni.
    Olyan ez, mint amikor az ember elmegy a kedvenc zenekara első élő koncertjére. Az amit ott átélt megismételhetetlen.

  22. human: Hiába írnék pozitív hangvételű kommentet, mert jönnének többen, és jól megmondanák, hogy márpedig nincs igazam, ez egy szar volt.
    De annak például nagyon örülnék, ha nem csak a popcorn filmekről írnál, hanem olyanokról is, mint például tavaly volt a Mass. Oda mehetnének pozitív kommentek, csak éppen senki se látta.

  23. ÓÓÓriasi volt végre megint kaszabolni látni a predit, azok a kütyük waaaaaa én imádtam.🤣biztos hülyeséget kérdezek, de én nem vagyok szakim..Nem lehet hogy nőstény volt és ugyanazon a karakterfejlődésen ment keresztül mint Naru? Én mar holnap nézném a folytatást. Akik meg hőbörögnek h minek van, ne nézzék meg, hát mit lehet ezekre mondani?:D

  24. Ha bárkinek a főszereplő csajjal van problémája az komoly gondokkal küzd. Persze, nem azért amit human is megfogalmazott jogos kritikaként. Ennek a filmnek a leggyengébb pontja a Predator volt. Kb. a film felénél kezdett összeállni, hogy az első mentálisan sérült predatort látjuk, volt egy pillanat amikor úgy éreztem szegenyre meg a folyó által görgetett kavics és a parton rothadó pisztráng tetem is komoly veszélyt jelent. A predator 2 nagyvárosában ezzel a lénnyel egy közepes jogi thrillert tudnék elképzelni, ahogy zokogva meséli mit művelt vele egy mexikói gyerek banda. Ja, igen. Ezzel a cgivel nehéz elképzelni moziban ezt a filmet, streamingre is határeset.

  25. Az a jellegzetessége a predatornak, hogy csak hőségben jön végleg eltűnt? Vagy a filmkészítők nem látták az első két részt?

  26. Nekem a filmvégi pisztoly (ami ugye a Predator 2 végén van a hajón 300 évvel később) azt sejteti, hogy folytatást terveznek, amiben visszakerül hozzájuk a fegyver, mint trófea

  27. Én jól szórakoztam rajta. Egynek jó volt. Az előző Black-féle változatnál mérföldekkel jobb hangulatban is, meg úgy mindenben. Kicsit megváltoztatták a Predator fejét/arcát – azért kár volt, de annyira nem zavart. Igazából függetlenül attól, hogy jól szórakoztam rajta, a helyzet az, hogy semmi újat nem adott. Láttuk már ezt a filmet jó párszor. Akkor lenne lehetőség újat mutatni, hogyha a jövőbe vinnék a sztorit, ahol az emberek kolonizálnak és összeakadnak az Alienekkel meg a Predatorokkal. Utóbbiak bolygójára is elmehetnénk, megtudva róluk többet. Ehhez persze minimum 100 millás büdzsének kellene lennie, úgyhogy ez valószínűleg nem mostanában fog sajnos bekövetkezni.

  28. Spoileres lesz!

    Jobb az elsőnél? Természetesen nem de leírták miért nem. Az örök klasszik marad. De ez simán nézhető volt. Azok akik nem értik mit lehet ezen még elmesélni azok nézzenek olyat amit szeretnek ahelyett hogy a nyári szünetben unatkozva megnézik és aztán büszkén fikázzák. Tudom ajánlani a Thor 4-et vagy Jurassic X, Kong vs Godzilla vagy Halloween sokadikat hiszen azok nem lerágott uncsi mesék.

    Az hogy lassan indult be engem nem zavart mivel a bármelyik régi Predator és Alien filmnél simán elment 40 perc mire beindult a móka. Ez volt az első földi látogatása. Nem tudta mivel találkozik, ezért volt esetlen. Ráadásul valamiért nősténynek érződött. Ez is egy ködben hagyott dolog amin lehet agyalni és csak pluszt ad az egésznek. Például piros effekt volt nem kék amikor sérült és az álcája feloldódott, miért?

    Az indián lány mire az első igazi kontaktba keveredett már fejbe lőtte, amúgy is sérült volt. Majd egy kar mínusz. Egyértelműen az eszével győzte le szóval egyáltalán nem volt zavaró hogy mennyire kicsi vagy erőtlen az idegenhez képest.

    Egyébként a pisztolyt vártuk, ki is szúrtuk korán de amikor elvesztette a karját már tudtam ez megint vesztes harc lesz. Szóval igen, érik már egy Predi győzelem amikor trófeaként elteszi azt az Adolinis fegyót.

    Én az előzőt is élveztem moziban, aztán persze itthon másodjára már nagyon gyengének éreztem. Viszont itt több olyan jelenet volt ami a vásznon brutál jól nézett volna ki. Amúgy is kicsit félig mutatva vagy kicsiben ment az eperloccsantás, nem akarták az első rész nyers durvulását behozni.

    A Predator filmekben mindig az akciók voltak a legjobbak az új kütyükkel. Az Alien vs Predator is akkor lesz igazán jó és a Predator 2-nek is emiatt a második fele a jobb. Én mondjuk még egy Sast is lelövettem volna a kíváncsi idegennel.

    Ha nagyon kötekedni akarok akkor két dolog ugrik be. Nem tetszett a hideg környezet, főleg a végén a hóesés hiszen eddig úgy tudtuk a forróság vonzza. De ki tudja? Lehet hogy egy hideg vesztes csata kellett hozzá hogy a többiek a nagy melegben még egy kis előnnyel vadásszanak. És tudom rongyossá volt már játszva az ost de itt mindössze három alkalommal négy dallamig jutott a klasszik zene ami sajnálatos.

  29. gytibor007:
    “Az a jellegzetessége a predatornak, hogy csak hőségben jön végleg eltűnt? Vagy a filmkészítők nem látták az első két részt?”

    Az ugye vágod, hogy ez a Predator először járt a földön? És lehet, hogy ezt a “hőségben jön” szokást utólag vették fel a szörnyek, mert rájöttek, hogy a prédájuk a hideg éghajlatot feltudja használni ellenük. Az indián lány sem véletlenül nyelte le azokat a sárga bogyókat a végén.

  30. Nem vártam sokat a filmtől és azt kb. hozta is.Néha belassult, néha bealudtam, hogy aztán elérjek a csúcspontot jelentő végső csatához, ami meg boritékolható volt.De, hogy jót is mondjak a kutya aranyos volt és 1-2 predator kaszabolás kifejezetten tetszett!
    5 pontot adtam rá.

  31. SZSZFilm:

    Honnan kéne tudnom, hogy először járt a Földön? Megint a rajongókkal magyaráztatják meg, amire nem gondoltak.

  32. Szépen fényképezett. A lore bővülése tekintetében ne várjunk sokat. Az űrhajó után nekem furcsa az idegen fejletlenebb arzenálja.

  33. “Az hogy lassan indult be engem nem zavart mivel a bármelyik régi Predator és Alien filmnél simán elment 40 perc mire beindult a móka.”

    ez azért nem teljesen igaz, most néztem meg a másodikat, egy brutális utcai harccal kezdődik ami után a predator lenyom egy drogkartellt. első 15 perc.

  34. hát meg nem is csak az a kérdés hogy lassan indul be hanem hogy mivel és miért.
    A már emlegetett eredetiben amivel a film indul az egy kommandós akció, és egyben arra szolgál hogy megágyazzon annak miért Schwarzi karaktere a méltó ellenfél ezen a bolygón.
    (ahogy azt a filmből készült könyv amúgy a prológusban le is szögezi. Itt amúgy nagyon egyetértek human azon mondatával a posztban hogy vajon milyen lehet ezt zöldfülüként nézni mert konkrétan nekem is ezek már összefolytak hogy ez a könyvben volt csak így előre leszögezve (de egyébként úgy is teljesen működik, nyugodtan olvassátok újra a könyv prológusát) és hogy vajon a moziban akkor már meglepődtem a fordulaton? Vagy addigra már mások elmondták és hát eleve azt vártam a filmtől? Na de mindegy is ez már)

    Itt meg könyörgöm az első szinte 30 percben (a nettó film majdnem harmada) azzal megy el hogy egy pumát vadásznak le amiről már amikor óvodás voltam is tudtam hogy lényegében nem veszélyes nemhogy harcosokra de senkire sem, az internet korában direkt emiatt most megnéztem, külön wikipédia oldal tud lenni ahol egyenként fel lehet sorolni a halálos puma-támadásokat merthogy az 1800as évek óta 126ot jegyeztek fel egyáltalán, és abból 27! volt halálos (de ha valaki nem hiszi el, akkor szorozza meg tízzel) És basszus ezt tudták kitalálni alapozásnak. És ahogy azt már írtam, ráadásul szégyenteljes CGI-megvalósítással.

  35. Kár hogy az eredetileg(?) megálmodott múltat kukázták, ezentúl gondolom ez a kánon. (A Predator: 1718 szerint Adolini egy kalózkapitány volt, nekem pl. jobban bejött volna egy kalózos környezetben játszódó előzmény.)

    Amúgy 7/10, élvezhető 90 perc volt. Azért a mozihoz még kellett volna tutujgatás, szegény puma(?) meg medve pl. elég rossz CGI-t kapott (a farkas mondjuk rendben volt). Pirospont jár viszont az éjszakai jelenetek fényképezéséért, jópár mozis film is elbújhatna mögötte.

    Színészileg sem volt gond, mondjuk a csaj ijedtsége nekem nem nagyon jött át.

  36. (ja, és még mielőtt az jönne le, természetesen teljesen világos hogy ők most nem egy copypaste Schwarzi-karaktert akartak, erre írtam legelőször hogy “amúgy persze nem zárom ki hogy valahogy 2022ben is érvényessé lehessen tenni egy Predator-feldolgozást” Tehát nem a szándékkal van a baj, hanem hogy a jószándék az önmagában édeskevés, attól még azt jól ki is kell találni és meg is kell írni)

  37. Vegyes érzéseim vannak, egyrészt dobott volna a hangulaton több klasszikus dallam, az új fejszerkezet sem jött be. Plusz ahogy human írta, igenis a masodik rész már durva akcióval indult, itt viszont nagyon eseménytelen volt az első bő félóra.

    A maszkját nem tudom mire vélni, logikátlan. Eredetileg a légzését is segítette, mert bár tudnak lélegezni ebben a légkörben is, nem ez számukra a megszokott.

    A felszerelése viszont nem volt kezdetleges, a váll-ágyút kivéve nagyon is fejlett volt, sőt. A komancsokkal annyi volt a bajom hogy valahogy nagyon fiatal volt mindegyik, szinte gyerek, pár idősebb és tapasztaltabb harcost hiányoltam.

    A harcok viszont rendben voltak, itt tényleg voltak közelharcok szemben az első résszel. Nem fikázni akarom az elsőt mert imádom és klasszikus, de valljuk be hogy a leggyávább predator abban volt: gyakorlatilag mindenkit lesből hátba lőtt és kb ennyi. Schwarziban sem volt semmi különleges, kezdhette volna azzal is hogy őt lövi hátba elsőnek.

    Itt legalább volt valami magyarázat arra hogy a csajt nem tartotta veszélyesnek, aztán benézte. Mondjuk a pisztoly nem tudom hogy kerül hozzájuk, mivel az indián öregasszonynál kötött ki, remélem a folytatásban nem vele harcolnak bár egy öregasszony ellen végre talán győzne a predi.

  38. ezeket a “nem kell megnézni” kommenteket tök bírom

    bazz honnan tudjam, hogy milyen ha nem nézem meg???
    mellesleg így végig futva nem nagyon találni olyan kommentet, hogy “ez egy szar”
    negatív kritikák vannak
    de magamból kiindulva vártunk egy jó, érdekes predátor filmet ami végre méltó az eredetihez
    és erre jött egy közepes, egyszer nézős szösszenet
    ami tényleg a legjobb a korábbi próbálkozások közül beleértve a 2.-at is
    de még így sem hozza azt a feszült hangulatot amit az első
    ott nem lehetett tudni, hogy ki következik a halál listán lehetett drukkolni a szereplőkért
    de itt valaki tudott drukkolni a csajnak?
    egyértelmű volt, hogy nem eszi meg se a puma se a medve az első félórában hiszen ő volt a főszereplő mindenki más kb biodíszlet volt
    feltűnt meghalt kész

    szóval összességében nem volt rossz de én többet vártam tőle

  39. Mióta lett divat azokat szapulni, akik negatívumokra kiélezett kritikát írnak?
    Tudjátok mit jelent, hogy nem volt benne predator életérzés? Azt, hogy a predator egy béna roncs volt, semmi menőség nem volt benne, nem jött át a súlya, nem volt vagány. Állatokat agyonverni nem túl menő. Az meg, hogy a szemnek uncanny CG volt a jelenetek fele, semmivel sem járul hozzá a hatáshoz.
    Predator kettőben mekkora már mikor áttiplizik egy lakóházon, bedöntve a falakat? Vagy minden helyszín amit maga után hagy maga a rémálom. Ráadásul eddig mindig megoldották, hogy igazi maszk legyen az arca ami hozzáadott az érzésez, hogy valódi. Na ezt most mind elvették. A vér is rém gagyi volt mikor szált a levegőben, pont olyan mint a tucatfilmekben használt, lelóg a vászonról. Na ezért nem érzek benne semmi effortot.

  40. “ de itt valaki tudott drukkolni a csajnak?
    egyértelmű volt, hogy nem eszi meg se a puma se a medve az első félórában hiszen ő volt a főszereplő mindenki más kb biodíszlet volt
    feltűnt meghalt kész”

    Lol. Nagyjából annyira lehetett tudni hogy túléli mint Schwarzinál az első filmben, ahol szintén a csapat többi tagja biodíszlet volt, pont ugyanaz a kettő ebből a szempontból. Gondolom a nosztalgia váltja ki ezt a mesterfokú kötekedést.

  41. Amúgy a pisztoly sorsára van egy kis utalás a credits alatt a “barlangrajzos” szakasz végén.

  42. végül csak jól sejtettem, hogy nem lesz valami jó.
    pedig én nyitott voltam, az első kb 10 perc után még írtam haveromnak, hogy “eddig jó”. de aztán kezdtem egyre kevésbé szerethetőnek, és inkább egy önző, gyerekes, fontoskodó hülyének gondolni a főhőslánykát, a szememet kellett forgatnom a bugyuta, erőltetett hímsoviniszta dumáktól, és természetesen továbbra is bosszant, h erős női karakter = leverek minden férfit kb 47 kilósan. a béna cgi állatok is bénák, és egyre kevésbé érdekelt mi történik. úgy is rémlik, hogy a lány egy gyáva szar, és nem nagyon próbált segíteni senkin, akit előtte belezett ki a furán kinéző predator? lehet rosszul emlékszem, tegnap délután néztem pedig. de végülis 1 óra 1 percnél kinyomtam, nem voltam rá kíváncsi tovább.
    nem tudom hova tenni a brutál fanboy jelenséget amit produkál internetszerte

  43. “Lol. Nagyjából annyira lehetett tudni hogy túléli mint Schwarzinál az első filmben, ahol szintén a csapat többi tagja biodíszlet volt”

    hát pont hogy nem
    többé-kevésbé mindenkinek volt némi háttérsztorija
    és azért mert Svarci volt a parancsnok mindnek volt olyan pillanata, hogy na most akkor ő kapja el a predátort
    aztán persze hullottak elfelé de mindnek tökös halála volt
    (kedvencem az indián kiállása volt és mint kiderült más kritikából, hogy ez a jelenet adta az ihletet a Prédához)
    nem valami random dzsingacsuk vagy prémvadász legyakása

  44. bvr:
    Wikipédia szerint 1800-as évektől ennyit jegyeztek le :DDD édes jó istenem. Ezt ugye nem gondoltad komolyan, kérlek mond, hogy nem gondoltad komolyan ezen kommentedet.

    Eleve a film 1700-as években játszódik, plusz indiánokkal történik az eset, arról nem beszélve, hogy valószínűleg az indiánok nem jelentették le az 1800-as évek után se a puma támadásokat. Nem is szólva arról, hogy pár éve nem egy puma támadásról lehetett hallani.

    Könyvet meg felesleges idehoznod. Egyértelmű, hogy már rég nem veszik a játékokat, képregényeket, könyveket számításba. Ennyi. Ja, és az első rész óta készült egy második és harmadik rész is, ami tovább bővítette az univerzumot. Amihez ez a film is alkalmazkodott.

    Filmhez:
    Lassan építkezős film, ami kellően brutális és feszült. Igazán jó Predator filmet kaptunk, ami visszanyúlt a gyökereihez. Nem tökéletes, de az elmúlt évek egyik legjobb filmes élménye.

  45. “mindnek tökös halála volt”
    Az első részben pont hogy nem. Sunyin hátbalőtték szinte mindet. Ez nem tökös halál. A második részben Jerry halála volt tökös ahogy a metróban védte az embereket, meg a mostani részben Taabe is ahogy a húgát védve halt meg. Az elsőben Blain halálában mi volt a tökös? Hátbalőtték, úgy halt meg hogy fel se fogta mi történik.

  46. gytibor007:
    Onnan kéne tudnod, hogy az alkotók kb az első perctől azt nyilatkozták folyton, hogy ez az Predator lesz, aki először vadászot a földön. Egy csomó hírportálon megtalálható volt.
    És ne mond nekem, hogy nem olvastad egyiket sem, mert akkor azt se tudnád, hogy ez a film létezik.

  47. na hátha talán pc-ről küldve megjelenik.. :D

    “de még így sem hozza azt a feszült hangulatot amit az első”

    Már az előzetesből körvonalazódik, mire számíthatsz és sztem nem volt átverés. Arra nem gondolsz amúgy, hogy talán azért nem hozza, mert nem akarja majmolni és nem véletlenül nem lett a cím Predator 5 vagy 1718 vagy the first predator vagy mittomén mert el akart különülni tőle?:D Én értem hogy nem lehet elvonatkoztatni, de basszus azért lehetett nyitott elmével szemlélni és észre lehetne venni néhány pozitívumot is a sok fröcsögés után.

    Sokan sérelmezik, hogy lassú, a cloverfield lane 10 is rohadt lassú volt, én mégis imádtam azt is, tökszépen bemutatta a körülményeket, a karaktereket. Itt is azért volt jó, hogy csordogált, mert nem vált súlytalanná a kutya-gazdi páros és a még gyerekcipőben járó predi sem. Nekem nem igazán jön be, ha már az első 5 perctől az utolsóig arconpörög az egész film, mint valami eszement diszkós droghuszár.

    Egyetlen ember emelte ki a kutyát. Számomra ez is kicsit elkeserítő hogy baszki senki nem értékeli mégis szembeszállna egy medvével a gazdájáért hát még egy idegen lénnyel. Zseniális forma volt.
    Predi is tökmenő volt a maga módján. Oké állatokat nyírbászni agyonverni nem túl menő, de ő egy gyilkológép…mi máson gyakoroljon? Zúzzon szét egy indiánsátrat? Namindegy én a kiscsajnak is, predinek is ugyanúgy tudtam szurkolni, mert meg tudtam kedvelni mindkettőt. Vicces ezt úgy leírni, hogy az egyik egyáltalán nem beszél semmilyen módon..
    A kalózközeget is bírtam volna, de szerintem a karib franchise miatt nem akarták erőltetni..

    A pumára meg először azt hittem valamiért, hogy nőstényoroszlán:D:D

    Én baromira értékelem azt is egyébként hogy VÉGRE egy csajjal állították szembe. Kívánom, hogy sikeres legyen és legyen lehetőségük összehozni egy trilógiát.

    Nekem kicsit olyan érzésem bolt h olyan eredettörténetet latok epp mint mondjuk a batman begins:D tökmenő lenne, ha be tudnák mutatni mi történik a predikkel ezután.

  48. Most fejeztem be, nem volt rossz, de el se dobtam az agyam. Amolyan egynek jó film.

    spoiler:
    Sztm a csaj fullosan jól hozta a szerepet, meg nekem alapból ez az indianok vs Predi felállás tetszett. De sajnos valami hiányzott belőle, plusz a predator új kinézete egyáltalán nem volt jó. Azzal semmi bajom nincs ha változtatnak rajta, de akkor minimum legyen olyan vagány meg ijesztő, mint az eredeti.

    Azzal viszont nem értek egyet, hogy ne lehetne még jó filmet csinálni a Predatorból. Csak kellene hozzá egy igazán kreatív író meg rendező, hiszen bőven van még ahova lehetne csavarni a sztorit.

    Pl tökre szívesen megnéznék egy olyan filmet, aminek az első fele egy klasszikus Predator sztori: főhős és csatlósai alapozása, a szörny megérkezése, akció hegyek, a side-kick karakterek hullanak, majd hősünk egyedül maradva sikeresen legyőzi a szörnyet. És utána a film második felében bepattan az űrhajóba, visz magéval egy kisebb sereget meg egy tonnányi fegyvert meg atomot és elkezd Predatorokra vadászni.

    Meg mit nem adnák egy olyan alien filmért, amikor végre teljesen ellepték a földet a szörnyek.

  49. SZSZFilm:

    “Onnan kéne tudnod, hogy az alkotók kb az első perctől azt nyilatkozták folyton, hogy ez az Predator lesz, aki először vadászot a földön.”

    egyrészt: ugye azért érzed, hogy úgy fa**ság ahogy van

    hadd ne kelljen már híreket olvasni ahhoz, hogy tudd mi történik a filmben

    másrészt a film szerint már korábban is jártak a Földön
    ez a predator max az első vadászatán van a Földön

    Blady:

    “Már az előzetesből körvonalazódik, mire számíthatsz és sztem nem volt átverés.”

    és ha esetleg nem néztem az előzetest mert nem szeretem elszpojlerezni magamnak a filmeket

    “Én értem hogy nem lehet elvonatkoztatni, de basszus azért lehetett nyitott elmével szemlélni és észre lehetne venni néhány pozitívumot is a sok fröcsögés után.”

    nem tudom hol olvastál tőlem fröcsögést…

  50. Egy 55 mp-es teaser nem fog neked elspoilerezni semmit:D de már abból le tudnás szűrni, hogy mire számíthatsz és fog érdekelni vagy nem (most direkt visszakerestem a teasert)

    Rosszul fogalmaztam, mondjuk a szőrszálhasogatás mennyire valid?:D úgy is le lehet ülni elé, hogy márpedig élvezni akarod, a hibái ellenére is, meg úgy is, hogy ez tuti gyenge lesz.

  51. Nekem picit csalódás a film pedig nagyvásznon néztem.

    Spoiler – egyszerűen nem tudom megérteni, miért tűnt el órákra a Predator a storyban. Sajna sokkal inkább egy korrekt slasher horror lett, mint egy igazi Predator film

  52. Blady:

    nem akarok itt picsogni
    de idézet az első kommentemből:

    “de magamból kiindulva vártunk egy jó, érdekes predátor filmet ami végre méltó az eredetihez
    és erre jött egy közepes, egyszer nézős szösszenet

    szóval összességében nem volt rossz de én többet vártam tőle”

  53. Ahogy azt írták előttem, én is szívesen megnéznék egy olyan predátor filmet, amiben a lény győz, és az esetlegesen túlélő főszereplő csak a szerencsének köszönhetően maradna életben, és kvázi ez – tehát az élet – lenne a jutalma. Vagy egy olyat, amiben kiderül, hogy a Föld egy hardcore teszt bolygó a fiatal/tapasztalatlanabb predátoroknak, és ezért hullik el mindegyik – amit a filmek mutatnak -, amelyik ide kerül.

    SPOILER Miután a csaj bátyja kinyíródott, már tudtam, hogy showdown lesz a vége, és egyértelmű volt, hogy az idegennek annyi lesz, ezért az utolsó 20 perc nekem már a “meh” kategóriába tartozott, függetlenül attól, hogy milyen módon győzött a leányzó.

  54. Még nem olvastam el a cikkeket és kiegészítő videókat mivel nem akartam semmi idő előtti spoilerekkel rontani az élményt, hamarosan pótlom ezeket is.

    “ez azért nem teljesen igaz, most néztem meg a másodikat, egy brutális utcai harccal kezdődik ami után a predator lenyom egy drogkartellt. első 15 perc.”

    Kifejezetten az idegen akciózására céloztam hogy nem sok mindent csinált az első fél órában a régiekben de alább bővebben.

    “Állatokat agyonverni nem túl menő”
    “Honnan kéne tudnom, hogy először járt a Földön?”

    Itt az első 32 percben – már aki figyelt is és nem a telefonját nyomkodta közben ami sajnos ez jellemző a mai társadalmunkra (ez nem annak szól akiktől fentebb idéztem szóval kinek nem inge, köszi) – most azt nézhettük ahogy Predink fedezi fel bolygónk élővilágát és megy a táplálékláncon végig. Egér-kígyó, leöli az erősebb kígyót. Nyúl-farkas. Hát hogy oda volt magáért hogy legyőzött egy farkast? El is tette trófeaként. És csak eztán futott össze nagyobb zsákmányokkal. Ezért írtam hogy én még egy sast is lelövettem volna vele. Mindeközben vitték az indián vonalat, pumás harc is volt. Ezt a témát tették most elénk. Én megértem ha ez sokaknak kevés. Lehetett volna más, nagy mészárlás kezdéssel nekem az is tetszett volna. Ha csak 100 perc harc van nekem az is adná, de akkor meg az lenne a baja sokaknak.

    “nem volt benne predator életérzés”
    Ezért lett Prey a címe.

    “béna cgi állatok”
    Egyetértek. Sajnos mivel többször támadt állat emberre forgatáson így már komoly biztonsági előírások vannak ami miatt élő állat helyett CGI-t jobban megéri alkalmazniuk. Hogy locsolhattak-e volna az effektekbe többet? Igen.

    “a jövőbe vinnék a sztorit, ahol az emberek kolonizálnak és összeakadnak az Alienekkel meg a Predatorokkal.”
    A Nimródos predators folytatása eléggé hasonló lett volna, de ugye ott is ment a fanyalgás hogy első rész lett újraforgatva pedig pont hogy az valójában nem ugyanaz volt. Sőt konkrétan a legjobb világ volt hogy ott aztán egy folytatásban kialakuljon egy komoly harc. Mi elmondhattuk hogy egy magyar dirigálta ezeket a neveket: Brody-Fishburne-Ali-Trejo-Goggins. De a fanoknak nem volt jó…

  55. Oké legyen, elfogadom. Neked egyszernézős, én tuti megnézem még sokszor, mert méltónak tartom a predi névhez (direkt nem írtam, hogy az elsőhöz, mert abba is sok helyen bele lehetne kötni+a másodikat jobban szeretem és a Nimród féle sem volt rossz:D

    Ha olyan sztorival jöttek volna, mint az aliennél a Prometheus vagy Covenant (én azokat is imádtam btw:D) amiben boncolgatják honnan, hogyan jött, hová tart, ki ádám és éva az ő vérvonalukban etc, itt mar ömlene (?) a vér :D:D:D Nem baj, ha meghagyják a titokzatosságát és csak egy mini fejezetet kapsz a fajuk egyik elődjéről. Olyan ez mint ahogy polovcev írta; amikor az ember elmegy a kedvenc zenekara első élő koncertjére. Az amit ott átélt megismételhetetlen és ezt el kell fogadni, együtt kell tudni élni vele, mert mi is, a készítők is, a technológia is változik, ahogy azt is el kell fogadni, hogy egy idő után új zenét sem fogunk tudni megtapasztalni, mert kimaxolják a lehetőségek tárházát. Nem vagyok matekzseni ezt nem tudom egyenletben levezetni.

  56. másrészt a film szerint már korábban is jártak a Földön

    Hol hangzik el ez, vagy derül ki?
    Megmondom sehol.
    Eléggé lejött, hogy ez a fajnak az első kontaktja, mivel mindenre vadászott ami vadnak tekinthető volt és felfedezte a bolygót is. Lásd, nem tudta mi az a hó vagy hamu. Szemben az első résszel, ahol a lény eléggé vágta a bolygó dolgait.

  57. “És ne mond nekem, hogy nem olvastad egyiket sem, mert akkor azt se tudnád, hogy ez a film létezik.”

    túlzásokba se essünk azért, én például semmit nem olvastam, tekintve, hogy kerültem mindent, de ettől még nem egy barlangba bújtam el tőle, láttam a posztereket, csak igyekeztem semmmit nem elolvasni alattuk, minek rontsam el az élményt azzal, hogy mindent előre a számba rágnak? a filmből úgyis kiderül majd

    én amúgy továbbra is tartom, hogy a film hibája az, hogy nem R

  58. Ez neked R-es? Mindenhonnan sütött, hogy nem az. Ahogy volt egy komolyabb gyilok, a kamera elment a bolygó másik felére, vagy maga a gyilok rész szaladt ki a képernyőről.
    Nem akarok spoilerezni, de pl. nézd meg az elején a farkasból kitépett gerincet, magát a tépést nem lehet látni, majd mikor kitépi, ezer méterről látjuk.

  59. Én jó régen láttam az elsőt és a másodikat. Számomra a Predátor mindig valahol a második vonal volt az Alien-hez képest. Gyilkolászós szörnyfilm, de ennyi – tehát miért kellene többnek lennie ennek az újnak?

    Azért kérdezem, mert az Alien nem ennyi: ott minden film félig alkotói film, egyedi, művészi, igazi Film (igen, még a 4. is). A modern-kori Alien-filmeken is látszik a törekvés a megújulásra, valami eredeti ötlet behozására (hogy mennyire sikerült, az más kérdés, de látszott az akarat). Ezért ebben az univerzumban van még lehetőség, simán jöhet egy új, eredeti vízióval bíró rendező, aki csinál egy hangulatos filmet alienekkel.

    A Predator-franchise-ban nem tudom, hogy van-e több.

  60. “Hol hangzik el ez, vagy derül ki?”

    az első mondat az, hogy “azt mesélik réges-régen eljött ide egy szörny”
    bár lehet, hogy a jelenből visszatekintés
    talán ha az indián szöveg le lenne fordítva érthetőbb lenne
    de nincs

  61. Azt mesélik régés régen eljött ide egy szörny.
    Azt erre a kalandra értik.
    Visszaemlékezés volt a jelenből.

  62. Tök mindegy, mit jelentettek be, ha egyszer nem az. Eleve azt hittem, miután megnéztem, hogy pg-13 volt, mert a fentihez hasonló jelenetektől hemzseg, lol. Még írtam is twitteren. Ez minden volt, csak nem R.

  63. Mammut: Valószínűleg nem egy filmet néztünk. Pedig nem egy R kategóriás filmet láttam előtte.

  64. Mammut

    Teljesen igazad van. Többször visszanéztem és 1 kivégzést nem mutattak a filmben premierplánban. Rohadtul idegesítő volt, hogy a lefejezésnél a kamera máshová fókuszál, vagy a hálónál elindul lefelé, vagy a pajzsos lefejezésnél hirtelen kameraváltás van és még sorolhatnám. A film felénél már értettem, hogy miért volt “ügyesen” kitakarva a kígyó megnyúzása és miért 50 méterről láttunk félig-meddig egy gerinckitépést. Semmit nem jelent az hogy 100 liter vér ömlik, mert ha kivesszük belőle a vért, akkor ez így tényleg PG-13 szint. A nyers erőszak sehol nem jött át. Lehet mondani, hogy hát anno a régiben sem láthattunk sok mindent, de ott az egész úgy volt tálalva, hogy a nézőben is tudatosuljon, hogy egy könyörtelen lény garázdálkodik a dzsungelben. Ennek a filmnek a nézése közben meg már 10. “kitakarás” után hangosan mondtam, hogy “Na ezt a kivégzést sem fogjuk látni.” Az Aliens vs. Predator: Requiem egy kalap sz@r volt, de ha összehasonlítjuk a gore szintet, akkor magasan az nyerne.

  65. Nekem jó élmény volt. Éjszakai snittek adták, a harcok meg főleg.
    Predi még kicsit low volt a bolygónkon.
    Ideje újranéznem a régieket.

  66. Ez a film egy bűvésztrükk.A Predatorral belengeti,hogy itt valami csoda fog történni,aztán kb. semmi érdemleges nem történik.A trükkök minősége néhol kb. az eredeti film szintjén van és konkrétan 0 darab emlékezetes jelenet van a filmben.Egyszer nézhető,ha épp nincs semmi érdekes a tévében.

  67. Spoileres.
    Miután kollégának is el kellett magyaráznom – mert hogy szerinte IQ nuku volt a lény és hogy nem ismerte a saját fegyvereit meg űrutazik de a fegyverei gyengébbek stb. – levezettem neki hogy fejlövés utáni harcban hibázott mikor levágta a karját meg amúgy miért ne lehet fejlettebb más területen mint mi emberek. És ekkor ugrott be hogy az álarc is könnyedén leverődött emiatt az eredetiben az már rögzítve van.

  68. Valóban nehezen indul a film, de aztán már rendben van.
    Szerintem amit igértek a film kapcsán, azt maximálisan betartották. Nálam a főszereplő csajszi teljesen hihető volt. Nem az erejére támaszkodott, hanem az eszére, és a gyorsaságára. S hihető volt, ahogy legyőzte a Predatort.
    Meg sokan fanyalognak a Predator külseje miatt, de 300 évvel korábban játszódik, az elég sok idő, hogy egy földönkívüli faj fejletlenebb legyen.

  69. SPOILER!! Volt itt kézlevágás, láblevágás, lefejezés, fröcsögött a vér literszám és néhányatok szerint ez nem R! Mert nem volt az arcunkba tolva tíz centiméterre! Röhejesek vagytok!!

  70. Furcsa, hogy senki sem említi a Prey cimű játékot 15 évvel ezelőttről amiben indiánokat raboltak el idegenek. Pedig király volt és nem sokkal utána már vártam, hogy valaki megfilmesítse. Aztán jött egy bejelentés a Preyről és kaptam ezt :D
    ..igaz, a régebbi posztok kommentjeit nem olvastam..

    Sajnálom, hogy egy ilyen 12es karikás gagyiság miatt valószínűleg nem lesz ..azt meg hagyjuk, hogy miért nem lehetett legalább egy Logan szintet hozni ami a “vért” illeti ha már Predator. Azesetben lehetett volna 16os..
    Vér ciki ez a korszak..már nem a filmé, a miénk.

    Amúgy 4/10 és nem a játék miatti sértődöttségem végett :D

  71. Akartam, hogy jó film legyen, de ebben is csalódtam.
    Másfél órás a film, ebböl az elsö fél óra arról szól, hogy szar CGI szarvast, sast, halat, patkányt, kígyót, farkast, nyulat, pumát és medvét kell nézni. Csoda, hogy a kutya élö volt. Ha nincs pénz minöségi CGI-re akkor miért nem lehet a forgatókönyvet átírni aszerint?
    Antal Nimród meg Robert Rodriguez tudtommal két hét alatt írták újra a scriptet csökkentett büdzséhez és sokkal jobb munkát végeztek.
    Predator amúgy faszán nézett ki és volt pár menö jelenete, de elég idegen (hehe) volt a többi filmhez képest, hogy itt simán beállt több ember arcába harcolni. Mindezt úgy, hogy a Predator a kezdetektöl lopakodik, hogy utána amikor akció van akkor premier plánban bohóckodjon anélkül. Új predator gadgetek érdekesek voltak, de túl modernnek tüntek nekem ahhoz képest hogy olyan 300 évvel a Predator 1 elött játszódik.
    Akciójelenetek rendben voltak, de ahogy korábban jelezték a PG-szerü vágás indokolatlan volt és a heroikus meg belassulós mozgásokat (becsúszás, lóról nyílvesszö dodgeolása WTF) igazán kihagyhatták volna.
    Föszereplö kiscsaj engem nem zavart, de sokkal szerethetöbb lett volna ha kevesebb szövege van, nem értem Hollywoodnak miért kell infantilizálnia a nézöket és kimondatnia minden cselekményt a szereplökkel amikor látjuk amúgyis vizuálisan?
    Összességében egynek elment a film mivel a setting és a jelmezek korrektek voltak, de ha nincs több ötlet a cselekményre, akkor inkább jegeljék ezt a franchiset. (Szerintem)

  72. Szeretnék már egy olyan filmet látni, amiben az emberek kerülnek a Predik bolygójára.
    Na az tényleg változást hozna/hozhatna ebben a témában.

  73. turrican, a predik bolygója kiváló 15 másodperces rövidfilm lehetne, amint az emberek rájönnek hogy az ide látogatók csak unatkozó yuppie-k voltak, odahaza viszont van egy komolyan felszerelt reguláris hadseregük is…

  74. Gariss:
    “Antal Nimród meg Robert Rodriguez tudtommal két hét alatt írták újra a scriptet csökkentett büdzséhez és sokkal jobb munkát végeztek.”

    Persze. Műanyag kinézetű törpe Predatorok, fantáziátlan idegen bolygó, meg az első rész kopizása tényleg jobb munka. Ja nem.
    Ez legalább eredeti volt.

  75. punyapapa:
    “Meg sokan fanyalognak a Predator külseje miatt, de 300 évvel korábban játszódik, az elég sok idő, hogy egy földönkívüli faj fejletlenebb legyen.”

    Az evolúció nem így működik. 300 év az kb semmi, az alatt ekkora változás nem fog végbemenni. Több ezer éves múmiák 1:1-ben ugyanolyanok mint mi (jó, picit porhanyósabbak) max a testmagasság nőtt számottevően. Ja meg a másik, akkor ha ennyit változott volna Predátorunk, akkor a kamukommancsok, meg hüjefranciák miért pont olyanok mint egy mostani ember? Miért nincs még két kezük, vagy nagy fekete ufószemük, esetleg csáprágók?

  76. eléggé középszerű közönségfilm lett belőle.
    egyértelmű, hogy egy cél lebegett a szemük előtt: letenni egy akciófilmet, ami egy laikus számára is könnyen emészthető és a néző könnyen azonosulhat a főszereplővel, mivel az semmiben sem kiemelkedő, alacsony és gyenge és meg a saját törzse is lenézi.
    a plot armorral felvértezve viszont képes egy intelligens, tapasztalt, fejlett technológiával felszerelt, de szimplán biológialiag is hatalmas erőt és sebességet képviselő Yautja legyőzésére, akit nem szimplán legyőz főhősünk a film végén, hanem konkrétan levetkőzteti és megalázza az erdőben, konkrétan hülyét csinál belőle teljesen.
    kicsit úgy éreztem, hogy nem csupán Dutch-t és az osztagát köpték szembe, hanem az egész Yautja fajnak bemutatták a középső ujjukat.
    de legalább annak is számára is élvezhető, aki soha nem is hallott még a Ragadozóról.

    “Jeez you got a big pussy. Jeez you got a big pussy.” She said, “Why did you say that twice?” I said, “I didn’t.”

  77. Óriási, hogy egyesek szakértők a Predátorok evolúciójával kapcsolatban. Érted, egy kitalált lény egy kitalált bolygóról de ők tudják, hogy ugyanolyan ütemben fejlődnek mint mi. Parádé.

  78. Ezek annyira voltak indiánok, mint a Balatonon cd-ket áruló pánsíposok. A napokban újráztam az előző 4 filmet + a 2 AvP-t, és határozottan állítom, hogy ez a leggyengébb, még a Shane Blackes paródiát is alulmúlja.
    Az első fél óra egy dögunalmas disney mese-beütésű kliséhalmaz: mostohán kezelt, bizonyítani akaró csaj, a bölcs gyógynövényes öregasszony, hűséges kutyus, varázslatos dallamokra felcsendülő szépséges tájak, utazás… csak ez egy Predator film, könyörgöm…
    A ragadozó jön, hentel ezerrel, bár az is messze nem olyan élvezetes, mint a régiekben, de igazából egy sima medvével vagy Mike Myersszel is be lehetne helyettesíteni, ugyanazt az eredményt kapjuk.
    Nincs meg az a feszültség vagy fosatás, ami kell egy Ragadozóba, ez így egy igényesebb fanmade-film, borzalmas karakterekkel és tökig mellé ment recepttel.
    Még a kinézettel és a fegyvereivel nem is lenne gond, de ahogy a végén a csaj legyőzi, az valami vicc. A ragadozó nem ismeri a saját fegyverét? Vagy ivott előtte vagy szellemileg fogyatékos példány, más magyarázat nincs.

  79. Beszélhetünk arról is, hogy mennyire retartáld a főcím? Ekkora gagyit még az életben nem láttam. A kamera felfele svenkel az égbe, hogy legyen egy tiszta háttér, és ahogy az ilyenkor történni szokott, a címnek be kéne tűnnie a többi dologgal együtt (bár azok meg minek). Erre nem, ott van az egész egyben, valahogy úgy, hogy “Hulu presents / PREY / All rights reserved by 20th Century Studios” vagy valami ilyesmi, és az utolsó sor jelenik meg először, mintha eleve ott lebegne az égben. Ennek a látványától elröhögtem magam, annyira béna volt, kicsit beárazta a maradék élményt is, és egyébként ugyanilyen váratlanul is ér véget.

  80. Sawyer jól mondja… A probléma az hogy a predator helyett bárki lehetne, Jason, Mike Myers, stb. Ez így csak egy közepes slasher.

  81. Rettenet szar volt, alig vártam, hogy vége legyen. Nulla karakterek, nulla feszültség, nulla izgalom. Az egész egy nagy nulla. Szegény predator halál szarul nézett ki, az eddigi legrosszabb design. Szomorú.

  82. Baszki, most elképzeltem, ahogy Mike Myers aprít, nem tudok majd aludni, mert röhögni fogok egész éjjel. :D

  83. Azért legalább az is valami, hogy ilyen megosztó lett. Csak tudnám mi a vízválasztó. Azoknak biztos jó akiket totál hidegen hagy az univerzum és az első két film. Nekem volt predator figurám meg poszterem, én nem tudok lenyelni egy balfasz predatort.

  84. Szerintem évek óta nem volt ennyi komment egy film alatt sem, durva!
    Nekem nagyon tetszett, eddig az év legjobb filmje nálam!
    Ilyen és ehhez hasonló minőségű filmeket kellene szállítani a streaming szolgáltatóknak! Most nagyot ment a hulu!

  85. “A kamera felfele svenkel az égbe, hogy legyen egy tiszta háttér, és ahogy az ilyenkor történni szokott, a címnek be kéne tűnnie a többi dologgal együtt (bár azok meg minek)”

    talán mert a 80-as évek filmjeit akarták felidézni? Jézusom nemár, olyan dolgokba tudtok belekötni, hogy egyszerre röhejes és bsz fel idegileg:D::D:D:D tényleg rettenetesen ciki ez a korszak, amiben élünk

  86. SPOILERES
    Nekem a kiscsaj “unszimpatikussága” elvitte negatív irányban nagyon az első felében.
    A bátyját épp kitüntetik a vadmacska legyilkolása miatt, mindenki boldog, mindenki gratulál neki… Ő meg oda sem megy csak duzzog, mert ő elb@lfaszoskodva leesett a fáról és más nem látta a 20 km-re lévő tüzet stb…neki kellene szurkolnom??
    Meg mi már ez a baltát visszarántom kötéllel dolog? Én nem láttam Mjolnirt a stáblistában….

    “R vagy nem R” téma: Az mondjuk érdekes, hogy a levágott lábak csonkját lehetett mutogatni, de az már valahogy nem fért be (a cgi költségbe?), hogy a farkast szétkapja stbstb, és tényleg borítékolható volt onnantól kezdve, hogy komolyabb kaszabolások vagy nagyon távolról, vagy nagyon kitakarva/sötétítve lesznek.

    A koncepció jó lett volna, de nálam a képi megvalósítás meg a főhős lehúzza..

  87. Amit ígért azt hozta, nem tudom mit kellene még beszélni erről a filmről :D Ebben a setting-ben ennyi volt.
    Az előzetes hype eszméletlen módon volt túltolva a 90+ %-okkal, de ezt tapasztalt film-érdeklődő már elengedi maga mellett.

    Viszont az érdekes, amire human is kitért, hogy a film eleje azért unalmas nézőként, mert pontosan tudjuk, hogy mire képes a lény, stb. Így viszont érdekes lehet a franchise jövője, mert tényleg valami olyat kellene mutatni, ami még nem volt.

    Nekem egyénként tetszett, és sorrendben az eredeti mögött van mivel – lényegében más körülmények között -, de ez kvázi ilyen soft-remakeje volt az eredetinek.

  88. Szerintem ebben a Predator témakörben azért lenne még mit filmre vinni.
    Olvastam egy könyv trilógiát amiben emberek-predatorok-alienek háromszögben történtek az események, kint az űrben. Abban valami faj tenyésztette-gyűjtötte be az alieneket hadseregnek és hódított velük.
    Megfelelő költségvetéssel ebből jó filmeket lehetne kihozni.
    De ez úgyis csak vágyálom marad sajnos.

    Ez a film meg egy “meh” volt.

  89. Engem örömmel tölt el, hogy a Predator franchise még mindig képes ekkora érdeklődést kiváltani az emberekből. Itt a filmbuzin is, 100 komment egy Predator film alatt. Nekem mindegy ki mit gondol az aktuális filmről, számomra a lényeg, hogy ezek a lények megint bekerülnek a köztudatba. Az Alien és Predator filmek távolról sem égtek ki, mint azt egyesek gondolták. Még mindig hatalmas potenciál van bennük, a youtube-on is pár nap alatt többmilliós nézettséget produkál egy pár perces részlet a filmből. Érdeklődés van, ez a fontos. Most már jöhetnek az újabb Alien filmek, amiket nagyon várok.

  90. Minek néztem meg ezt? Teljesen felesleges időelcseszés volt.

    1. Woke a film, nem mondom, hogy ez a legwoke-abb film, ami mostanában kijött, lehetne rosszabb is, de azért ez is elég röhejes. A kiscsaj mindenben kurvajó, csak vadászként kételkednek benne, de bebizonyítja, hogy abban is az. Hurrá, nagyon fasza. Bírom, amikor egymás után öt férfit rendez le a pálcika csaj.
    2. Ezzel együtt az utolsó 20 percig nem volt rossz a film. Jó sem volt, de kissé túlnyújtott előkészítésnek megfelelt volna egy okos fináléhoz. Ha a végső küzdelmet jól csinálják meg, és ténylegesen szintet lép ott a film, ahogy egy színvonalas alkotásban elvárható lenne, akkor azt mondtam volna, hogy egy megnézést megért. Ehelyett (SPOILER ON) egy merő ostobaság a vége, ad-hoc jellegű, véletlenszerű momentumoknak köszönhetően sérül meg a predator, ill. marad életben a csaj. A predator többször kinyírhatná, de nem teszi, mert mégiscsak ő a főszereplő. Mint a Terminator 6-ban, Sarah Connor nem halhat meg, ezért ahelyett, hogy leszúrná, lelőné, vagy kettévágná, inkább csak dobálgatja a terminátor, mert azt túl lehet élni. Itt is ilyenek vannak. Teljesen értelmetlen. A végső kivégzés is nevetséges. A predator legalább 2 másodpecig csak néz bambán, ahelyett, hogy megpróbálná lehúzni a fejét, vagy valami. De mondjuk már előtte is rettentően elbutult és lelassult, szóval nem is kéne csodálkoznom ezen. (SPOILER OFF)
    3. Egy fokkal jobb a Prey, mint a Shane Black- és az Antal Nimród-féle szégyen, de csak azért, mert azok még impotensebbek voltak. Elkészíteni ezt se kellett volna.

    Még rugózhatnék egyéb hibákon (helyenként borzalmas CGI, stb.), csak minek…

  91. Nekem tetszett.

    Az alcíme azért lehetne Prey- retardharc
    Mert: A Yautják ugye (kánonilag) hobby vadásznak, dicsőség stb- ezért haladt a táplálékláncon felfelé a filmben bemutatott Youngblood (beavatatlan yautja kamasz lényegében).
    Viszont, mivel a fajuk igazából egy tech-lopkodó faj, egyértelmű,hogy az univerzumban nem az ember a legnemesebb, legügyesebb, legakármibb préda
    Felmerült bennem/bennünk, hogy igazából az embervadászat az a nagyon fiatal yautjáknak és/vagy az ottani kissé lassú Katica-csoportnak van fenntartva.

    Itt jön be Naru is a képbe.
    Ő is a filmben nagyon akar- nagyon szeretne vadász lenni, de rajta kívül mindenki látja, hogy hiába okos, gyors de nem túl erős és nem is túl ügyes. (Semmi feminizmus nincs benn, a háttérben női vadászok is vannak a törzsben, akik ugye teljesítették a vadásszá váláshoz szükséges próbát).
    A filmben mindenki jól el is veri.

    Az ő kettejük harcának végkifejlete teljes egészében a szerencsén múlott.

    Szörnyes-predátoros szórakoztató filmként reklámozták, ezt pedig teljes egészében hozta is.

    Ettől függetlenül a CGI botrány, a score pedig az Utolsó mohikán theme-jére épül.

  92. Így utólag belegondolva, a csaj miatt halt meg a fél törzs és a bátyó. Őt indultak keresni, mert megszökött, aztán felkoncolta őket a Predi.

  93. “Az nem merült fel még eddig senkiben, mind készítői, mind rajongói oldalról, hogy ezekben a filmekben (Predator, Alien, Terminator, stb.) tényleg nincs már több lehetőség mit elmesélni?”

    Van a témából kismillió könyv. Amiket eddig olvastam rohadt jók voltak. Alig bírtam letenni őket, dacára annak,hogy már mindent tudok erről a lényről.
    Lehet csak egy ilyen könyvet kellene levenni a polcról és átültetni egy filmbe a story-t. Ehelyett jön XY rendező, akinek vagy volt egy épkézláb filmje vagy nem és ő majd jól kitalálja vagy megmondja,hogy ez szerinte mitől lesz igazi Predator film. Nagyon vártam, a pozitív vélemények is bizakodásra adtak okot. 3 napja láttam és a felére már nem is emlékszem. Abszolút nem volt semmi Predator feeling. Ahogy a lény kinézetében sem.(Elfogadom,hogy ahány predi annyi féle maszk, testszín, méret, stb, de azért legyen már kb “Predatoros” a fizimiskája könyörgöm…) Tényleg mintha egy gnóm, aberrált példányt kidobtak volna ide hozzánk,hogy “Ergye! Játszál magadnak!” Nem az a baj itt,hogy nincs már mit elmesélni. Itt az a baj,hogy nincs,aki elmesélje nekünk. De ha lenne is valaki, akkor a stúdió tenne keresztbe neki…

    Nem volt bűn rossz, egyszer meg lehet nézni de semmi több.

  94. gytibor007:

    Így van. Másodjára végigpörgetve egyértelmű, hogy a kiscsaj a fim fő gonosza. Ellentmond a törzsének, nincs tisztelettel senkire és semmire, nem csapatjátékos, így majd minden törzsi testvér halála az ő lelkén szárad. Az lett volna a minimum, hogy kitaszítják a végén, ha már volt pofája visszamenni.

    Ez a film egy tökéletes kórkép a mai világról. Az üzenet: megtehetek bármit, leszarhatok bárkit, nincsenek gyökereim, nincsenek határaim. És a végén még meg is veregetik érte a vállam. (ó de ha csak ebben az egy filmben lenne ez…)

  95. human, azért nem.

    A Rémálom – Halloween – Péntek 13 filmekben lehet kutyulni a szörnyeket, egybitesek ők is és az áldozatiak is, sokat nem oszt, nem szoroz. De egy Predator filmnek igenis tisztelni kellene az eredeti receptet, ami ha a készítőknek annyit jelent, hogy kidolgozatlan, nulla statisztákat gyilkol halomra, ott fejben ugyanúgy baj van, mint Shane Black gyerekes paródiája esetében. Önmagában a ragadozó is lehetne egy sima hentes, és az utóbbi 3 filmből látjuk is, hogy ez csakis az írón és rendezőn múlik + az sem mindegy, hogy a vele kapcsolatba kerülő főhősök (és a tölteléknek valók) milyenek.
    Ez pont az a műfaj, ahová nem kéne gigabüdzsé, hanem csupán jó karakterek, fosatós fülbemászó zene és felőlem akár kapucsengővel is felvehetik, nem a csilivili képi világ fogja elsősorban átadni a nyomasztó atmoszférát. Ott van még példának a Terminátor és az Alien, amíg a horror elemek és a karakterek domináltak, működtek, amióta átálltak a böszme dialógusokra és a mozis trendekre, sorba buknak meg. Nimródnál éreztem egy igyekezetet, de végül neki sem jött össze, meg talán még az AvP 1 első felében jött át ez az ismeretlentől való félelem-hatás. A Predi 2-ben Harrigan izzadt fekete feje is félelmetesebb volt, mint a préda összességében :D

  96. “Ezek annyira voltak indiánok, mint a Balatonon cd-ket áruló pánsíposok.”
    Ezen a kommenten hangosan felröhögtem, köszi Sawyer!:)
    A film: ennyire semmilyen, sótlan, unalmas, következetlen, üres alkotást már rég nem láttam, a közepén aludtam egy jót, az jól esett!
    Számomra az avp2 mögött van, amit nem gondoltam volna, hogy sikerül alulmúlni.

  97. Úgy látom előttem már mindent leírtak :)
    Nekem tetszett a film. Ha nem lett volna benne predator akkor is tetszett volna. Maradt volna egy indiános kalandfilm medvével.. :D
    Amúgy a predátor máshogy nézett ki ugye? Nem csak ez a csontsisak volt más a fején, mint a hagyományos maszkjuk?

  98. Nrglord: az indiános kalandfilm az Apocalypto volt. Na azt képzeld el egy Predatorral, Alan Silvestri zenei aláfestésével. Kaptunk helyette egy Prey-t

    -SPOILER-
    az első ragadozóval ami genetikailag is elég degenerált, örül annak hogy meg tud ölni egy farkast, a fegyvereit viszont nem ismeri a végén pedig öngyilkos lesz –

  99. Ayrons: teged idezve, edesjoistenem, ugy tunik nem sikerult megertened azon komment tartalmat. A wikit egyszeruen csak a helyzet abszurditasanak illusztralasara hoztam, a forgatokonyvirok egy pumat tesznek meg folegdeplane egy Predator film elso fel orajanak fo temajakent mikozben puma a film es sorozattortenelemben kb Jack Bauer lanyara volt veszelyes a 24ben :)))

  100. “a fegyvereit viszont nem ismeri ” még jó, hát fejbe lőtték banyek:D:D téged fejbelőnek, elvágódsz, mint egy zsák krumpli, nemhogy még a fegyvertáradat keresed:D

  101. blady, már jóval a fejlövés előtt sem értette amikor a lovagló Taabe-t akarta lelőni sisak nélkül, hogy miért egy fába csapódnak a nyilai. A komancs lány akkor jött rá hogy ez hülye, a végén ezt használta fel ellene.

  102. Pontosan, nyílegyenes, és

    SPOILER

    túl egyszerűen legyőzte a végén, nem szenvedett meg eléggé a győzelemért. Amúgy semmi bajom nem volt vele, amikor nincs akció, akkor lehet a szép természetképeket nézegetni meg az indiánlányt, lekötött végig, csak túl egyszerű.

  103. Na, végre ez is megvolt.

    Engem továbbra is zavar, hogy a rebootban ezt állítják be az első földi vadászatnak.

    Spoiler

    Az meg baromira zavart, hogy a saját fegyverét nem ismeri.
    És nem, a fejlövés nem kifogás, mert már az első tábori lovas támadás során se “értette” hogyan működik a saját fegyvere és akkor még nem volt fejlövése.

    Aztán így is halt meg.

    Ez azért gáz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.