Talán megvan az új Fantastic Four rendezője

Jon Watts visszalépése után kell valaki, és minden esetleges nagyneves pletyka után… dobpergés… Matt Shakman kezébe akarják helyezni az új Fantastic Fourt, vele tárgyalnak éppen. Hogy mit csinált legutóbb? WandaVision-t rendezett, mind a 9 részt. Na jó, nagyobb nevek körül is munkálkodott: Succession, Mad Men, Six Feet Under, The Boys, House M.D., Fargo.

A premier 2024 novemberre van tervezve.

11 hozzászólás a “Talán megvan az új Fantastic Four rendezője” bejegyzéshez

  1. Teljesen mindegy hogy ki rendezi ezeket a filmeket. Ahogy egy sorozatnál sem a rendező a fontos, itt sem…

  2. Arra én is kíváncsi lennék, hogyan zajlik egy ilyen “brainstorming”, hogyan jutnak ötről a hátra. Beül egy rendező, egy forgatókönyvíró, és néhány producer a Disney-től. Kiadják a producerek ukázba, hogy ne legyen benne szex, viszont 2 percenként egy kis humor, legyen benne 20 perc meghatónak szánt dráma, na jó, akkor megcsókolhatja, de csak az árnyékban, mert a kínai piac is fontos, és akkor most be kell hozni egy cameóra ezt a karaktert, de ne Pókembert, mert ezt nem engedi a szerződés a Sony-val, most nagyon divatos a kilencvenes évek stílusa, adjunk a fiataloknak ilyen szerkókat, nem, a Nirvanát nem engedjük, mert túl depresszív a zene, de legyen 10 percenként valami akció, hogy a néző ne meneküljön ki a moziból, és akkor fel kell vezetni az új Wolverine-t, bekasztingoltuk Octavia Spencert a szerepre, azt nem vállalja kaszkadőr nélkül, nem ehet pulled porkot, mert a célközönség 30-a zsidó, 20%-a pedig muszlim vallású, nem mutathatjátok boxeralsóban, hiába lenne cool, ez karakteridegen lenne, nem baj, alternatív univerzum, a 103. percben kell egy Ford-reklám, aha, és akkor Jane Grey haljon meg, de nem szabad véres halálnak lennie, jó, ha nem tetszik, át lehet menni a DC-hez, úgyis annyi a tehetséged…

  3. Valószínűleg Buzifiú. De az eredmény őket igazolja. A rendező meg elfogadja, kb két évet kell kibírnia és utána lesz elég pénze és hírneve,hogy olyat rendezzen amilyet akar. Csak sokat kell mondogatnia magának, hogy csak a pénzétt csinálom.

  4. Buzifiú:
    A dohányzást, a kábítószert és az alkoholt kifelejtetted. Azt sem engednék meg a rendezőnek, hogy olyasmit mutasson a filmjében.

  5. Teljesen normális dolog. A 90-es évekig mindent filmet teleraktak bagósokkal, mert akkor az volt a trend és a tabakbiznisz is szépen tejelt.

    Valami videóban amúgy elmondták – ennek valóságtartalmát megerősíteni nem tudom-, hogy állítólag létezik egy program ami a szükséges arányokat (nem, rassz, szexuális orientáció etc.) figyeli és már minden nagyobb BB-nél használatban van.

    Lehet kacsa, de meg nem lepne.

  6. Volt egyszer egy dokumentumfilm arról, hogy hogyan csinálják a Marvel filmeket, vagyis inkább a nagy csínadrattát, mint End-Game és a többi. Ott kvázi az egész filmet megcsinálják lerajzolva és felületes, gagyi CGI mesében, mielőtt még meglenne a rendező. Tök durva volt nézni a jelenetet, hogy az Endgame portálon megérkeznek a hősök hogyan nézett ki a gagyi számítógépes tervben, mert kb ugyanúgy vissza is hozták, ki hol jelenjen meg, mit csináljon, melyik Shot-ok legyenek egymás után. Szóval a film 80%, a lényeg, a gerinc, az már megvan előre, amihez csak annyit nyúlhat a rendező, hogy pókember hogyan landol majd pontosan, de hogy ott, ekkor és akkor landolnia kell, az megvan már előre.
    És ezen kívül a töltelék jelenetek, ami összeköti őket, a poénok, a karakter moment-ek, az rájuk van bízva. Business szemmel szerintem eléggé bevált recept, persze a költői szabadság nagyon el van véve, de nagyon jól le lehet tesztelni a film történetét, a nagy dolgokat előre, már meg van a TERV, és azon csak csiszolni kell, arra már lehet építeni a másik 3 új filmet.
    És gondolom ha bizonyít, akkor utána több szabad kéz van. Mint ahogy gondolom Thornál volt, ott is feltételezem a terv, a gerinc, mi kell történnie, meg volt és abból gyurmázott Taikai és feltételezem mikor az újításokat prezentálta a nagyfejeknek, azok meg voltak elégedve és egyre több szabad kezet kapott. (így tudom elképzelni)

  7. T: az engame az infinity war-ral egyszerre forgott, a Russo-k jeentősen kivették a részüket az írásból. Lehet van olyan MCU film, ahol báb rendező van – bár ezt kreatív okokra hivatkozó távozás után tudom elképzelni – de pont nem az Avengers-eknél, ahol alapból tervezve volt, hogy merre fut ki. A concept reel miről írsz nem a rendezők nélkül jött létre, hanem velük.

  8. T: de hát ilyen rengeteg filmnél van, storyboard, previs, minden lófasz, ettől még benne lehet a rendező ezekben, hiszen többnyire ezeket is ő alktja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.