Mangold újra elmondja, hogy nem törli ki Indy-t

A film a 60-as években játszódik, és egy volt náci, a Mads Mikkelsen által alakított Jürgen Voller a holdraszállást akarja a saját céljaira használni. Indy mellé a keresztlánya, Helena csatlakozik, és ez alapján rengeteg pletyka volt, hogy a nő erővel átveszi a stafétát.

Amúgy teljesen “józan ésszel gondold át” dolgokat mond, amiket néha említettem nektek pár pletykánál (azért persze beszopok néha ilyesmit természetesen:), hogy csak találgatásnak tűnik az eddigi információkból, jó volt olvasni egy az iparban dolgozótól.

One more time. No one is “taking over” or replacing Indy or donning his hat nor is he being “erased” thru some contrivance— and he never was, not not in any cut or script — but trolls will troll — that’s how they get their clicks.

And please don’t exhaust me pointing out how once in a while a troll is “right”. Even a blind squirrel finds a nut now & then. All one has to do is look at set photos & interviews & u get enough info to make wild guesses about a movie plot.

The diff between trolling a-holes & everyone else is they r trying to make $ off your feelings about other films & culture war politics. They push contoversial guesses as coming from “sources” to gin up clicks. Let it go. END

James Mangold

Nagyjából: Nem cserélik le Indy-t, nem veszik fel a kalapját, nem törlik ki az időből (a forgatókönyv egyik változatában sem volt ilyen), de a trollok csinálják amit szoktak a kattintásvadászatban. Felesleges rámutatni arra a pár alkalomra, amikor a trollnak igaza volt, hiszen vaktyúk is talál szemet, amihez elég csak forgatási képekből és interjúkból találgatni a történetre. A trollok és a többiek között az a különbség, hogy csak pénzt akarnak csinálni a kultúrharcbeli félelmeitekből, direkt vitakeltő tippeket hoznak le a “forrásaiktól” a klikkekért.

Azért azt tegyük hozzá, hiszen nagyon kerülgeti, hogy ettől még folytatódhatnak majd Helena kalandjai, lehet az az új franchise, már ha jó saját karaktert építenek neki, de szerintem egyértelműen elmondta ismét, hogy rendezőként nem volt célja eltörölni Indianat a filmtörténetből. Például a rendezőtől a Logan sem törölte el Wolverine örökségét, de mégis lezárt egy korszakot, méltó búcsú volt. Részemről hasonlót várok, még ha ott nem is túlzottan lettem volna kíváncsi az új karakterrel a folytatásra.

human
írta
2022. 12. 06. 13:44
megjelenés
38
hozzászolás


38 hozzászólás a “Mangold újra elmondja, hogy nem törli ki Indy-t” bejegyzéshez

  1. Jó kis damage controll. Valami alapja tuti van a pletykáknak különben, ha csak trollkodás volna minek szólalna meg egyáltalán az ügyben a rendező? Ha semmi alapja nem lenne az egésznek akkor Mangold szóra sem érdemes butaságnak tartaná az egészet. Tipik Hollywoody mosdatás mint mikor anno Kevin Smith belehazudta a népek arcába, hogy nem Teela az új Masters of the Universe főszereplője. Micsoda pánik lehet a Disneynél te jó ég :D

  2. imádom a logikátokat! XD
    ha megszólal és cáfolja, akkor az azért van, mert tuti van alapja a pletykának.
    ha nem szólal meg és cáfolja, akkor meg a hallgatás biztosan azt jelzi, hogy beletrafáltak a teóriák.
    elképesztőek vagytok.

  3. Endymion: Pedig népi megfigyelésekből erre lehet következtetni sajnos. Az ilyen-olyan teóriákat, pletykákat nem szokták kommentálni, ha azok teljesen nonszenszek. Persze nagyon remélem, hogy ne legyen igaza itt a srácoknak.

  4. Én hiszek nekik, de most komolyan Mangold ki is? egy mezei rendező. Uratok meg Mate egy random kommentelők. Jó, hogy nekik hiszek, nem a film rendezőjének.

  5. Ayrons: Kár ezen rugózni, addig úgysem tudunk biztosat, míg nem láttuk a filmet. Addigra meg már lehet nem is emlékszünk erre a kis “vihar a biliben” szituációra.

  6. Mint a sötét középkorban. Ha megfulladt az eretnekséggel gyanusított, miután súlyokkal a lábán vízbe baszták, akkor ártatlan volt és már Istennel volt a lelke a mennyben, ha nem nem fulladt meg, akkor bűnös volt és az ördöggel cimborált, szóval csak szimplán megölték…

    Nah kb ez a mostani hozzáállás is… Pedig az ember azt hinné, hogy túlnőttünk a sötét középkoron… “De nem így történt” – mondta a narrátor…

  7. Na az ilyen ha van sapka, ha nincs sapka féle gondolkodás miatt látom egyre kevesebb értelmét bármihez is hozzászólni (persze én vagyok a hülye, mert most is megtettem).

    Azért majd ha kijött a film és semmi nyoma a pletykált dolgoknak akkor is állapítsuk meg légyszi hogy biztos azért, mert a “pánikoló” Disney utólag kiszedette.

  8. “Az ilyen-olyan teóriákat, pletykákat nem szokták kommentálni, ha azok teljesen nonszenszek. ”

    azért van amit muszáj, és már előfordult ilyesmi, hiszen egy iszonyat hangos kisebbség elég erős negatív kampányt folytatott, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. De tény, hogy hiába mondanak bármit, úgysem nyugtatják meg őket.

  9. Volt olyan verzió amiben törölték volna csak a valszeg a tesztvetítéseken se tudták lenyomni a torkokon.

  10. Mekkora sületlenségek.
    Látott valamelyikötök olyan kiszivárgott forgatókönyvet, amiben felbukkan időutazás, karakterkitörlés vagy valami hasonló eszetlenség?

    Valami paranoiás hülye, aki genderswappal kel, csinálja a feszkót, mert meglátott néhány forgatási képet a csajról és mindjárt dobja a netre a teoríáját. A sok lökött meg rárepült, mint légy a szarra.

  11. És mi van löbufff karakterevel? Nem mintha hiányozna… csak kérdem.. Időben előtte fog jatszodni?

  12. Tudom, hogy nehéz visszaidézni 2008 környékét, de attól függetlenül, hogy nem mindenkinek tetszett a 4. rész, én továbbra is tartom, hogy ott át kellett volna adni Shia-nak a stafétát (pont túl volt egy Transformersen és egy Disturbián, mindkettő siker volt) és úgy kellett volna Fordnak szerepelnie a későbbi filmekben ahogy Connery támogatta őt a régi filmben.

    Lehetett volna egy trilógia is azóta, mondjuk 2012, 2016 és 2020-ban. Ford meg ha nem is szerepel mindháromban, mentori szerepben király lett volna. De hát ez a hajó már elment, ezt mindig sajnálni fogom.

  13. @Hádész
    “Pedig népi megfigyelésekből erre lehet következtetni sajnos. Az ilyen-olyan teóriákat, pletykákat nem szokták kommentálni, ha azok teljesen nonszenszek.”
    A régi világban lehet, hogy így volt, de most már új világ van. Most már a twitter, reddit és virtuális közösségek világa van. Hogy miért érzi úgy egy rendező, hogy most már fel kell szólalni? Talán mert mára az internetes trollok, a félrevezető netes véleményvezérek és a többi rakás idióta képes olyan nagy figyelmet keltő teóriákat gyártani, amire tömegek harapnak rá, amivel a bemutatóig számottevő károkat is képesek okozni a filmnek.
    A régi világban nem terjedt ilyen villámgyorsan a fake news, nem terjedtek a hamis teóriák ilyen sebességgel és ekkora mértékben, mint ma már.
    És amúgy miért ne lehetne egy ponton már tele a töke egy rendezőnek a twitteren hozzá intézett idióta kérdésekkel, amikkel a hülye teóriáikkal bombázzák?
    Ráadásul a stúdiók már kellőképpen monitorozzák a neten, hogy a szociális médiában milyen témaként trendelnek a filmek. Ha az félrevezető és káros, a film is bukhat rajta.

  14. Mindentől függetlenül tényleg előfordulhat, hogy esetleg gondolkodtak egy ilyen befejezésen, talán még le is forgathattak egy ilyet. Ahhoz sem kell feltétlenül összeesküvés-hívőnek lenni, hogy előre megszondáztatják a közvéleményt suttyomban egy ilyen, merész ötlethez, amiből még időben ki lehet farolni, ha úgy adódik.

    Valószínűbb persze, hogy nem így volt, de hát elég csak a Solóig, vagy a Zsivány Egyesig visszamenni a Disney franchise-birodalmán belül, melyekről tudjuk, hogy alapos változáson estek át mire moziba kerültek (vagy a SW IX-ig).

    Persze, rá lehet fogni, hogy az utóforgatások már csak ilyenek, és valóban, de itt azért már elég nagy zsetonokkal játszanak, hogy az ötlet, mondjuk gazdasági szempontból értelemmel bírónak tűnhetett, kreatív szempontból aláás mindent.

  15. Beszarok, az utóbbi évek masszív termése nem volt elég? Hány bait-and-switch-re van még szükségetek, hogy legalább gyanakodni elkezdjetek egy ilyen készítői nyilatkozat esetén?

    Sőt, a Kevin Smith-es He-man-nel teljesen konkrét példa is van már olyan esetre, amikor mindenkinek a képébe hazudott a rendező.

  16. Nekem is a Kevin Smith-es He-Man Revelation jutott eszembe, gyász ami azzal történt és még rosszabb is volt, mint az első pesszimista pletykák, teljesen kiherélték és végig hazugság ment róla.

  17. @Gunslinger Basszus pedig a trailere annyira ígéretes volt, nagyon vártam és valóban felemás lett összeségében – sebaj a trailer még most is fasza :).

    Indy 5-öt meg ha jobb lesz mint a kristálykoponya én már elégedett leszek.

  18. @Gunslinger, Jófejsrác

    Látom csak a szokásos. Végre valami esetleg továbblépne és mutatna valami újat de a “rajongók” csak ugyanazt akarják zabálni amit ~25 éve láttak kis pisis korukban. Aztán csak szájalni róla a “pesszimista pletykákat” Szörnyű. Kevin Smith nem árult zsákbamacskát és nem is hazudott semmiről. Csak elképesztően sokan már lejátszották a sorozatot a saját fejükben de aztán beütött a valóság és ez nem tetszett az nekik, hogy nem a saját kigondolt baromságaikat látják. Szörnyű.

    Ez a Mangold nyilatkozat pedig aranyat ér. Persze láthatóan semmi hatása már az itteni emberekre sem akik foggal körömmel ragaszkodnak a saját összeesküvés elméleteikhez mert az könnyebb beismeri mint, hogy tévedtek.

  19. “ez nem tetszett az nekik, hogy nem a saját kigondolt baromságaikat látják. Szörnyű.”

    Nem tetszett nekik, hogy egy Masters of the Universe sorozatban a főszereplő He-Man szarba sincs véve, közröhej tárgya és egy olyan a karakter a tényleges lead aki a lőtéri kutyát sem érdekli? Szörnyűek ezek a fanok! Hallatlan! Mit képzelnek ezek magukról, hogy voltak elvárásaik a szeretett szériájukat illetően és nem tetszett nekik, hogy megalázzák a címszereplőt? És de, kurvára hazudott Kevin Smith amikor azt állította, hogy He-Man a sorozat központi figurája.

  20. Most ha a trollkodós dolgokat kivesszük, szerintem azért jogos kérdés, hogy mégis mi értelme van a folytatásoknak azokután, hogy az Utolsó Kereszteslovag végén kurvára, végérvényesen ellovagoltak a naplementében.

    Annál erőteljesebben nem lehetett aláhúzni filmben, hogy itt és most a karaktertől, Indy világától elbúcsúzunk.
    Vége van, el kell engedni.
    Persze volt még Young Indy a tévében meg videójátékok stb. de mozifimként a 3.-ik rész volt a végső búcsú.

    Az Indy 4 már papák nosztalgia ajándéka volt, talán nem is a film volt a lényeg, hanem, hogy újra összejöttek, forgattak együtt valamit és közben jól szórakoztak.
    Semmit nem indított el, semmit nem zárt le.

    Ehhez képest az Indy 5 trailer egy nagy adag végső de tényleg végső búcsúfilmet sugall, csak ennek meg nincs értelme, lásd fentebb: Ellovagoltak a naplementébe!
    Ez tényleg olyan, hogy Spielberg aláhúzta piros színnel, hogy THE END, erre jön még egy.. és még egy.. és ki tudja.

    És a minőség meg azt hiszem jogos kérdés – lásd a trailer-ben a New York jelenetek műanyag, halál steril, műtermi kinézetét – mintha csak a Red Notice-ból kerültek volna át azok a snittek…

    Nehéz tudom elbúcsúzni egy nagyon kedvelt karaktertől de szerintem érdemes elengedni őket.
    És az Utolsó Kereszteslovag egy csodálatos, nagyszerű zárófilm volt.

  21. “de a “rajongók” csak ugyanazt akarják zabálni amit ~25 éve láttak kis pisis korukban”

    Nem ez a rajongás lényege?!

    Mert akkor ha annyira egyedi és új ötletet akarnak eladni, hogy csak na, akkor csinálják új karakterrel, de azt meg ugye nem lehet, mert nem bejáratott név, nem sequel/reboot/folytatás/adaptáció/franchise.

  22. Hasonlót mint a Logan? Az még Fox volt uram. Én inkább Disney Star wars Rey – Luke szintű dinamikára számítok. Majd az idő eldönti, drukkolok hogy neked legyen igazad, csak pénzt nem tennék rá.

  23. 24: “jogos kérdés, hogy mégis mi értelme van a folytatásoknak azokután”
    Give me the money, show me the money. :)

  24. 17: Endymion: Milyen régi világ, én az utóbbi pár évről beszélek. Hiába van mindenféle felület, általában csendben maradnak az alkotók, vagy mondanak egy “nesze semmi, fogd meg jól” szintű dumát.

  25. @Crash: Ja, tényleg, szóljon a következő Batman film “Batman: Revelation” címmel Robinról és szerepeljen benne Batman 4 percet. A személyeskedés részt inkább nem minősítem, minősít az téged.

  26. @Gunslinger

    Sajnálom, hogy ha egyszerű ténymegállapításokat személyeskedésnek veszel. Tessék, itt van egy újabb számodra akkor: He-Man neve nem szerepelt a sorozat címében. Akkor most milyen címszereplő is hiányzott onnan neked. Továbbra is csak eszetlen elvárásokon lovagolsz. Továbbá: hidegen hagy, hogy jelentéktelen filmes internet oldalon a kommentszekció mit gondol rólam, nem fogom vissza magam a való életben sem.

    @Kastély Ferenc

    Azért egy ponton rá kellene jönni, kb. huszonéves korban, hogy ez a hozzá állás azért már elég problémás.

    @Mate815

    Menthetetlen vagy ahogyan sokan mások is itt. Kár. Néha azért voltak ezen az oldalon jó beszélgetések de manapság már csak degenerált fröcsögés ömlik itt.

  27. Crash: Ne haragudj, de ugyanazt a stílust nyomod, mint akiket kritizálsz. Azt állítod, hogy nem érdekel, más mit gondol rólad, és nem fogod vissza magad, vagyis “fröcsögsz” te is. Akkor miért vársz jó beszélgetést, ha te is ebbe az irányba tereled a dolgot?

  28. crash

    En inkabb a te hozzaszolasod erzem frocsogesnek. Az, hogy eggyes emberek kovetkezetesen kitartanak a velemenyuk mellett, az nem az. az, hogy teged nem zavar ami a a vilagban tortenik, es jelenik meg a filmiparban is a te velemenyed. Es sztem senki nem tamadott teged emiatt.

  29. 80 éves bácsitól nem kéne akcióorgiát várni, de majd Tom Cruise megmutatja :), amúgy ezek a csámcsogás hírek, pont az ilyen vélemény huszároknak ad élelmet, majd ha láttuk a filmet akkor lehet erről érdemben vitázni, amíg nem lesz egy Snyder-cut ;)

  30. kicsit más:
    Ford azt nyilatkozta hogy nem de-age technikát alkalmaztak, hanem régi feltételekből vették át az arcát és tettek bele a filmbe, ami ugyanúgy cgi-szeruseg de nekem jobban hangzik

  31. az is de age technika, deepfake, plusz valami extra, amit a disney mutogatott valami videóban. Eddig is így csinálták amúgy, a fiatal Luke meg Leia meg a többiek mind régi felvételekből lettek.

  32. Én úgy értettem (lehet rosszul) hogy most megint újítottak valamit.
    “To help avoid any of these issues, Mangold worked with visual effects studio Industrial Light and Magic to work with new software that composites reams of archive footage of Ford’s younger self and matches it with newly shot footage, blending the two into something the team hopes will look seamless.”

    mindegyis, nem ettől lesz jó vagy rossz a film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.