Cavill így hívja: Warhammer Cinematic Universe

Aláírt rá, és hát be is jelentette, hogy szerepelni fog az adaptációkban, gondolom a jövőbeli harcban az emberek oldalán tűnik majd fel.

Természetesen megígéri a gamer Cavill, hogy igyekeznek majd hűen adaptálni a Warhammer anyagokat az Amazonnál. Ami érdekes, hogy Cinematic Universe-nek hívja, pedig eredetileg az volt a hír, hogy TV-sorozatok és esetleg film, de ez mintha arra utalna, hogy főleg film.

human
írta
2022. 12. 19. 02:23
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “Cavill így hívja: Warhammer Cinematic Universe” bejegyzéshez

  1. Már alig várom!

    Bár remélem, legalább 2 év, mire jön, mert most kezdtem el olvasni a könyveket és kell annyi idő hozzájuk. :D

  2. Mammut, na de melyik könyveket? Azt hiszem kb 500 megjelent regény van, havi x db új könyvvel. Pletyka volt Eisenhorn sorozat, forum alapján 40klore, Grimdank, etc. Ciaphas Cain lenne a kívánság. Izgalmas. Emberünk Custodes fan, szóval …

  3. Lehet h SPOILERes:

    Ha valaki esetleg nem ismerne a Warhammer univerzumot, sci-fiben a kategória “Grimdark”, gyakorlatilag nincs “jó” oldal. Az emberi (fasiszta, xenofób) Birodalmat egy ősi szerkezetbe zárt rothadó félig halott Istencsászár vezeti, akit napi 1000 lelek felaldozasaval tartanak életben, viszonylag pozitív karakter az univerzumban talán Gaunt komisszár, aki a helyszínen kivegez nem megfelelő rádió használatért.

    A birodalom minden szempontból stagnál 10000 éve, technológia egy vallási kultusz kezében van ahol egy User Manual kb. imadsagkent működik. A birodalom belülről rohad és tucatnyi külső erő fenyegeti, melyek egyenként is végzetes fenyegetést jelentenek.

    Nagyon erősen épül a Herbert Dunejere, Judge Dredd, Tolkien LotR, lLovecraft, Heinlein regenyeire és persze történelmünk legkevésbé büszke részeire, lásd komisszarok.

    Talán ami a legfontosabb, Games Workshop NAGYON vigyáz az IPre! Már-már irreálisan, nehéz elképzelni h valami felvizezett hollywoodi blockbustert kapnank.

  4. Kétlem, hogy a mai helyzetben elkészülhet egy ilyen grimdark vízió mint amit Rev ír de én nagyon adnám. Öröm lenne hallgatni a sok woke idióta véget nem érő rinyáját 😂

  5. “Talán ami a legfontosabb, Games Workshop NAGYON vigyáz az IPre!”

    Erről mindig eszembe jut, amikor az egyik hallgatott gaminggel foglalkozó podcast-ben azt mondta a host, hogy a GW-től bármelyik fejlesztő megkapja az IP-t, aki besétál egy doboz fánkkal :D
    És ez nem túlzás, mert a tucatszám megjelenő szemét közül alig van értékelhető cím. Úgyhogy a fenti kijelentés elég megmosolyogtató annak, aki követi az IP ilyen leágazásait.

    Elképzelni pedig épp azt lenne nehéz, hogy egy korrekt verziót kapunk, “for the fans”, mivel ebben a világban a pénz beszél, és nem fognak csinálni egy maroknyi rajongóra lövő cuccot, Cavill ide vagy oda.
    Lehet készülni arra, hogy mainstream-re céloznak.

  6. @troc:
    Cavill elég egyértelműen 40k-fan.
    Az esetleg lehet kérdés, hogy 30k vagy 40k, de a Fantasy fel sem merült. (Nálam legalábbis biztosan nem)

  7. Hosszabb kommentemet elnyelte az éter. Igazából a játékok csak alátámasztják amit írtam, utolsó felmondatot is jóváhagyja GW, játékok minősége más kérdés.

    De igaz ami igaz, nehéz pg13as blockbustert elképzelni az univerzumban.

  8. Mammut, ha most kezded Eisenhorn – Ravenor – Bequin, Gaunt vagy Caiphas Cain. Horus Heresy cd8d’s personal reading manual alapján. Watsont saját érdekedben kerüld és persze Fehervaritol mehet minden. :D

  9. Pedig Watsonnal kezdem, mert kompletista vagyok és mindennel elölről haladok, és ahogy láttam, tőle jelent meg először 93-ban a Space Marine. :)

  10. “Kétlem, hogy a mai helyzetben elkészülhet egy ilyen grimdark vízió mint amit Rev ír de én nagyon adnám. Öröm lenne hallgatni a sok woke idióta véget nem érő rinyáját 😂”

    miért, szerinted ez a birodalom pozitívként van ábrázolva? mert kb csak azon sírnának a wokeok, ha pozitív példa egy rothadó náci birodalom. érdekes mennyire el leett használva a woke, teljesen random minden hülyeségre be van dobva.

  11. Kb. annyira woke/anti-woke, mint hogy női jedi volt az új star warsban. Nyilván normális embernek ez elképzelni is nehéz h tényező legyen. Manapság nem tudom mi számít “wokenak”, de ha valaki leírja mik azok egy tucat példa lesz rá h miért woke/Anti woke az univerzum. Nyilván komoly problémákkal kell rendelkezni, hogy ezen gondolkodj mikor mesterségesen létrehozott bogarak milliárdnyi embert olvasztanak biomasszava és zabalnak fel, hogy újabb bolygót pusztítsanak el. Ilyen szituációban nehéz elképzelni, hogy leendő fohosunk a női katonák megítélésén morfondirozzon miközben újabb pár millió kis katonát küld a biztos halálba. A navigátor házak több generacionyi beltenyeszettel őrzik meg génmanipulált képességeiket, szóval az átlag alabamai arc is fog találni kapcsolódási pontot. :D

  12. kevés univerzum van, ami fogékonyabb koromban teljesen elkerült és mára eljutottam oda, hogy kínosan ügyelek rá, hogy így is maradjon. na ez az egyik. nulla, mínusz nulla érdeklődés. csak azt akartam mondani, hogy kár, hogy Cavill ehhez adja a nevét, úgy értem nekem kár. mert látni nem fogom. a három tucat rajongónak jó filmezést! heh.

  13. jójó plusz a Cavill. :D (nyugi nem kell komolyan venni, biztosan sok nem tudom trancsír meg háborúmániás van a világon.)

  14. Mivel nagyon nyitott vagyok, és geek. Ezért volt egy időszakom, amikor elkezdtem megismerkedni a 40K történetével. És nagyon érdekesnek találtam. Viszont iszonyat komplexnel is. Annyira óriási ez az univerzum, hogy bármelyik, kis apró részletéből lehet szerintem filmet/sorozatot készíteni.
    Nem is jutottam túl sokáig akkoriban a történet bemagolásával. De egy alap tudásom volt. Viszont mostanra, eléggé megkopott, mert alig emlékszem valamire. :D Majd kicsit fel kell frissítenem.

  15. Igazából nincs is nagyon lehetőség a “történet” megismerésére. Az univerzumot megtudod ismerni, de igazán nincs fő vonala, tucatnyi szerző több száz könyvéről beszélünk. Nem tudom van e hasonlóan szerteágazó sci-fi univerzum, csak egy-egy könyv sorozat néha 10-15 könyvből all, nem beszélve a monumentális Horus Heresyrol ami valami 50+nal tart. Ezek az azonos univerzumon kívül történet szempontjából nem igazán kapcsolódnak. Pl. az Abnett univerzum (nem mellesleg a Guardians of Galaxy marvel képregények, Judge Dredd, dr Who írója) egyik könyvében idéz egy másik könyv főszereplőjét mint historikus személy, mivel van, hogy párszáz év választ el két történetet (vagy 10 ezer év).

    Filmes témára visszakanyarodva ebből adódik potenciálisan milliónyi opció. Monumentális háborús filmektol kezdve horror-krimin keresztül egészen Star Trek-szeru fedezzunk fel új világokat sorozatig. Sok fog azon múlni mi lesz az első amit letesznek az asztalra és a nagy közönség hogyan fogadja. Amazonnal megvan a pénz és sci-fi témában viszonylag bizalom keltő a hozzáállásuk. Vertigo szinten nem kis név, Cavill meg szinten tekinthető garanciának, ha van valami alapja a Witcheres pletykáknak. S bár fantasy körökben mind a GoT, mind a Witcher komoly népszerűségnek örvendett, azért a mostani mainstream siker szinten nem volt 100%ig garantált.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.