Oppenheimer-trailer: Nolan és a robbanás

Kijött az első atombomba készítéséről szóló filmhez az előzetes. Elvileg mozikban is ment az Avatar: The Way of Water előtt, de ha jól olvasom, akkor ez nem az a változat.

Az biztos, hogy a robbanás, amiben elvileg nincs CGI, nem csak kis pukkanás lesz, mert a tudósok felelősségének oldala mellett annyiszor vágnak a látványra. Eddig nagyváros.

human
írta
2022. 12. 19. 02:26
megjelenés
35
hozzászolás


35 hozzászólás a “Oppenheimer-trailer: Nolan és a robbanás” bejegyzéshez

  1. Tenet után totál hidegen hagy, meg a téma is teljesen érdektelen számomra, max. egy esős délután bepróbálom itthon. Nolan már rég nem az a név aki behúz a moziba.

  2. Imádom Oppenheimer meglepettségét, miután rájött, hogy a radioaktív tömegpusztító fegyver, amit segített létrehozni képes tömegeket pusztítani és még radioaktív is. Ki gondolta volna.

  3. Nolan neve valóban kicsit megkopott. Számomra a Csillagok között c. filmjével volt a csúcson. Persze az azt követő filmjeivel is bőven átlag felett van és egy egyedi látásmóddal rendelkező rendező, de a Dunkirk és a Tenet sem volt olyan maradandó. Erre kíváncsi vagyok, de tuti megint jatszadozni fog az idővel és ami egykor király dolog volt, mostanra kicsit uncsi. Szerintem már a csúcsra jaratta ezt a sémát.

  4. “Nolan már rég nem az a név aki behúz a moziba.”
    Ilyenkor azért kíváncsi lennék, hogy ugyan mégis ki, ha nem ő… :D
    Nálam pont ellentétes a dolog.

  5. Én egy ideje minden Nolan filmet megnézek moziban, de ezt nem hiszem. Olyan szinten hidegen hagy a téma, hogy nem érdekel. Semmi olyat nem tud mutatni, amit ne láttunk volna akár sorozat formában is.

  6. Ha Murphy csak 2,5 órán át filozofálna az atombombáról Oppenheimerként egy üres szobában már rohannék rá moziba és erre rájön Nolan bácsi, hát több ez mint hype.

  7. a film, amit 100-ból 95 (10-ből 9 és fél) ember a Nagy Robbantás miatt fog megnézni.

    az uratok – lehet, hogy így volt (nem) de még ebből az előzetesből sem az látszik, amit írtál. esetleg nézd meg!

  8. Egy harmadik változat került ki végül online. Így esélyes hogy az előző kettő csak amerikai mozikban megy és mi csak ezzel találkozhatunk a hazai mozikban. Egy kis ízelítőt kaptunk a várható OST-ből is. Természetesen kötelező, mint mindig.

  9. Számomra ennyi elég is volt. Azt hiszem többi előzetest már kerülni fogom.
    Nolan számomra nem okozott csalódást és nem azért, mert Nolan a király és hibátlan amit készít. Mindig úgy ülők le a vászon / Tv elé, hogy mindig tud újat mutatni / csavarni a dolgokon pl. az idő játékkal. (Itt is azt gondolom, hogy időnek nagy szerepe lesz a történetben.)
    Sokan mondják, hogy már unalmas, valami új kellene stb. dolgokat, de mégis mükődik. Eddig tudomásom szerint egyik filmje se bukott meg, mert van benne egyedi és új tartalom.

  10. A témától függetlenül (ami kicsit lerágott csont már) Nolan neve azért ad okot bizakodásra. Bár az elmúlt három filmje csalódás volt számomra, egy bizonyos minőségi szint alá nem esett egyik sem.
    Ez az előzetes viszont tetszik.

  11. Nemtudom hogy tudjátok e,de a témában már volt ilyen film.
    Fat man és Little boy,1989es film.
    Olyan nevekkel mint Paul Newman, Laura Dern, John Cusack,Dwight Schultz

  12. Alapvetően tetszik, várom a filmet. Kíváncsi vagyok mit fog majd a történetből és a karakterekből kiemelni, hova teszi a hangsúlyt Nolan. Bár a Tenet nekem már-már öncélú volt és meglepően sekélyes, azt gondolom itt minden adott egy igazán megrázó mozihoz.

  13. ““Nolan már rég nem az a név aki behúz a moziba.”
    Ilyenkor azért kíváncsi lennék, hogy ugyan mégis ki, ha nem ő… :D”

    Peyton Reed, ki más????

  14. Több előzetest nem is nézek, biztosan moziban nézős. Mondjuk, valószínűleg előzetes nélkül is az lett volna.

  15. A Tenet szerintem is egy öncélú és baromi unalmas hülyeség volt, de mindenkinél belefér 1-1 gyenge film. Nolan azért rengeteg örömet is okozott a filmjeivel, szóval egészen biztosan moziban nézős ez is.

    Így elsőre, ez kevésbé tűnik időutazós hülyülésnek, mint inkább hagyományos drámának (már amennyire egy Nolan film lehet hagyományos)

  16. Nincs több kérdésem! Éljen a Nolanizmus!!
    A kedvenc rendezőm. Engem ő be tud rántani a moziba, a kék manók meg nem. Hát ez van. :)

  17. Nem lehet szo nelkul hagyni Murphy mennyire hasonlit Oppenheimerre. Ha azt vesszuk hogy sokszor forgatott mar egyutt Nolannal, nehez elkepzelni, hogy veletlen.

    Amugy VFX korokben nem nepszeru Nolan, mert folyton aluljatsza a CGI szerepet filmjeiben, aztan tomve van vele. Eddig azt hiszem harom VFX oscar-t kaptak filmjei.

  18. Nagyon várom. Kb ezt várom a legjobban a dunc mellett.

    Kíváncsi vagyok, hogyan trükközik az idővel. Ha belegondolok kb mindenhol volt vmi bónusz ezzel kapcsolatban. Vmiféle prestige szintű időbeli ugrálást tudnék itt is elképzelni, de lepjen meg.
    ÉN a kék manókat is kedveltem, a tenetet is, Nolan meg kb ott van a kicsi lelkemben, ahol Tarantino.

    Olyan érzés volt olvasni a kommenteket, amúgy mintha a saját évértékelőmet hallgattam volna végig. Hajmeresztő, hogy tényleg elvárják az embertől, hogy tökéletes legyen, amit és ahogy csinál, pedig ez többtényezős dolog és lehetetlen is:D

  19. @walker

    Itt van egy kis fogalomzavar: a VFX nem egyenlő a CG-vel. Pont az in-camera megoldások miatt kapták azok a filmek a VFX Oscarokat.

  20. @drag

    VFX=visual effect. Minden, ami a forgatas utan kerul bele a filmbe. Ez ma a CGI. DNEG csinalja ezt a Nolan filmeknek, es ez a VFX ceg nyert eddig 3 oscart. Magam is dolgoztam ott, s bar jomagam nem, de ismerek tobb embert is, akik dolgoztak Nolan filmeken.

    SFX=special effect. Ez lehet mindenfele trukk, amit kamerabol vesznek fel a helyszinen. Szerintem ezzel keverheted.

  21. @Rev:
    Akkor már lehetne a címe Wigner-Teller-Szilárd-Einstein-Bohr-Planck-Fermi-Heisenberg-Pauli stb is.

  22. “Kíváncsi vagyok, hogyan trükközik az idővel. Ha belegondolok kb mindenhol volt vmi bónusz ezzel kapcsolatban. Vmiféle prestige szintű időbeli ugrálást tudnék itt is elképzelni”

    nekem az a tippem, hogy a robbanásnál kezd és valahogy kettéválik majd onnan. aztán ki tudja

  23. @drag

    termeszetesen atlagosnal tobb practial effektet alkalmaz Nolan filmjeiben, es ezt szeretem is benne. Csakhogy a rengeteg CGI nelkul nem lenne olyan a film, amilyen, es ez a hangzatos CGI ellenessege az, ami rosszul esik azoknak, akik azon guliznek, hogy ugy nezzen ki a vege, ahogy. Csak ezt akartam megemliteni.

  24. A bemutató félrevezető lehet; olyan, mintha egy hagyományos film lenne, de valójában teljesen követhetetlen, dekonstruktív maszlag lesz(-e vajon), mint a legutóbbi 2 filmje (bár respektálom a komoly szakértelmet és innovatív hozzáállást, csak filmélménynek nem volt feledhetetlen).

    Remélem, szuper film lesz megint a mestertől, csuri!

  25. láttam avatar előtt a rendes előzetest. ez inkább teaser ahhoz képest. bemutatja rendesen a szereplőket (pl bajszos Matt Damont) Elég “normális” filmek tűnik. aki valami mindfuck-ot vár, lehet csalódni fog.

    Nekem úgy jött le, hogy egy bírósági tárgyalás lesz a kerete a történetnek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.