18 hozzászólás a “Megérkezett a nagyvárosba” bejegyzéshez

  1. Én továbbra sem hívnám rebootnak. Tudom hogy filmen belül is sokat nevetnek a különböző lényegtelen terminusokon, de ha szőrszálat hasítunk akkor az 5 és most ez is rendes sequel, sima folytatása az eredetinek. Az előző filmben még ott is volt minden főszereplő az újak mellett, egy most is visszajön, plusz vissza is hoznak egy másikat a negyedikből. Reboot akkor lehetne, ha teljesen alapjaitól indítják újra a történetet.

    Na mindegy, szóval lényegtelen okoskodás lényege: Én továbbra is nagyon várom, remélem valami jó sül ki belőle.

  2. Jaja amint Tom Cruise filmje elkészül, amit az űrben akar forgatni, utána biztos mindenki ott akar filmet csinálni, legalábbis téma ügyileg :)
    Egy jó kis Jurassic Park például, amiről eddig senki nem tudott, csúcsragadozó a Tirannosaurus Space :D
    Bocs beütött a cukorsokk a bejgli, kókuszkocka, csokis félhold… után :)

  3. Endymion. AZ 5-ben ott voltak a régi szereplők és ebben is jön egy. Sima sequel. Egy csomó folytatásban vannak új szereplők, ez is ilyen.

  4. ők maguk hívják legacyquelnek A Filmben, és a hosszú ideje pihenő franchise felélesztése, mi más lenne, ha nem reboot, ami egy tök tág fogalom, csak most épp ez a reboot recept. Az utolsó ‘rendes’ sequel a Scream 4 volt a franchiseban.

  5. Mate815, attól még hogy szerepeltek benne a régi szereplők, a film nem róluk szólt, nem főszereplői voltak az új filmnek, csak asszisztáltak hozzá. Nem, továbbra sem sima sequel. A 2-3 sima sequel-ek voltak. A 4re se mondanám feltétlenül azt, de még mindig inkább, mint az 5ik rész.
    Sajnálom, hogy nem látod a különbséget.
    Én konkrétan az 5ik rész kapcsán találkoztam a kifejezéssel. De amúgy is, egy tök más csapattal történnek a dolgok, a régi arcok csak bekapcsolódnak később.

  6. Mondjuk ez engem is összezavart most:
    “Further confusing these categories is the idea of the “legacy sequel,” also sometimes known as the “remakequel.” These films technically function as in-continuity sequels to established franchises, but are essentially retellings of stories already told in those franchises. Examples of this include Star Wars: The Force Awakens (a sequel to Star Wars: Return of the Jedi, a revival of the Star Wars series, but also nearly a remake of Star Wars: A New Hope) and Jurassic World (a sequel to Jurassic Park III, a revival/reboot of the series, but borrowing heavily from the original Jurassic Park).”
    https://screenrant.com/reboot-revival-remake-sequel-definitions-differences-examples-explained/

  7. Én úgy tekintek a filmekre, mint egy regényfolyamra, amihez minden kötetben csatlakoznak új szereplők, de egy világ, egy történetszál, ami a kezdetektől folyamatosan bővítve van.
    Nekem ez inkább egy minőségi sorozat, amit moziban vetítenek és ’96-ban indult az első résszel.

  8. Nrglord:

    én momentán jason Voorheesre gondoltam, neki 8 rész kellett a nagyvároshoz, manhattanhez, viszont onnan két ugrással már az űrben volt :D

  9. Endymion: Szerintem teljesen mindegy, hogy mennyit voltak képernyőn a régiek. Az ötödik film elismeri az előző négy film cselekményét, a szereplők utalnak rájuk, az események egyértelműen megtörténtek in universe. Azt sem mondanám, hogy nem Sydney a főhős. Amennyire emlékszem még mindig ő volt a cselekmény mozgatórugója mind a negyedik, mind az ötödik részekben. Értem, hogy legacyquel de ez csak egy divatos kifejezés az olyan folytatásokra amik az utolsó rész után jóval később készülnek el. Ha már reboot akkor a Scream sorozat az tényleg az.

  10. szerintem te rosszul kezeled, mert a Reboot egy hatalmas halmaz, amibe belesik a remake, a sok évvel későbbi folytatás és hasonlók.

  11. Rebootnak én csak az olyan új részt tekintem ami nem veszi figyelembe a korábbi eseményeket. Újrakezdés IP-n belül tiszta lappal. Batman és Robin után Nolan Batmanje reboot, ahogy a The Batman újabb reboot. Minden olyan film ami elismeri a korábbi cselekményt a szememben sequel.

  12. Én pedig egyértelműen mondanám, hogy az ötödik részben nem Sydney a főhős, elég nyilvánvaló a film alatt, hogy a final girl szerepe áttevődött az új csajra.
    Nekem az a furcsa, ha valaki ennyire nem látja a különbséget mondjuk a második, harmadik és a legutóbbi ötödik rész között és egyenlőséget tesz közéjük, hogy ugyanolyan sequelek.

  13. A 6. rész plotja: emberek ülnek otthon, a gép előtt, és egy filmes blogon kommentelnek, hogy akkor most pre-sequel, vagy legacyboot. És közben Ghostface előjön a szekrényből. Nézzetek a hátatok mögé pls :).

    Most daráltam le újra az 5 filmet, várom a következőt.

  14. Szerintem tökjó lett a poszter, ki is raktam borítóképnek :D

    És igen, kíváncsian várom, be kéne rá osonni moziba. Remélem a filmben is kitérnek erre a vitára :D:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.