Kacskaringós utak

A Scream VI. újabb posztere. Metróhálózat, áldozatok, bejárt utak.

human
írta
2023. 01. 02. 21:44
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Kacskaringós utak” bejegyzéshez

  1. Jó plakát, de nekem kezd sok lenni a metróból. A teaser is arra fókuszált, most meg a plakát is. Nem bánom, legyen egy két kill a metróban, de nehogy a film túlnyomó részét az alagútban töltsük, amikor New York a helyszín.

  2. Nem tudom eldönteni, érdekeljen-e vagy sem. Az ötödik rész pocsék volt ezekkel a metába hajló kiszólogatásokkal együtt. Talán így, hogy kihozták Woodsboro-ból az aktuális kattantat, még érdekes lehet. De inkább azt gondolom, hogy természetfeletti szál nélkül már harmadszorra is unalmas volt, hogy mindig akad egy újabb random pszichopata, aki sikolymaszkban gyilkolászik, mert nagyon haragszik Sidney-re és a világra.

  3. Scorpion82: Egy Scream filmben zavartak a meta kiszólogatások? A gyilkosságok esetleg nem mentek az agyadra?

  4. Az vicces, hogy valakit Scream filmben zavarnak a meta kiszólások, amikor ez a széria konkrétan a slasher horror filmek önreflexiójára épül :D
    Na meg hogy természetfeletti szál kellene ebbe a szériába? Ezt komolyan gondolja valaki? Ami szerintem a lehető legrosszabb ötlet, más meg pont ezt várja. Nagyon fordítva vagyunk bekötve.

    A plakát nekem nagyon adja!

  5. @Play, Enymion:
    azért ekkora vélt magas labdánál gyanús lehetne, hogy félreértitek a kommentet és nem a másik akkora segg hülye, mint ahogy itt ti beállítjátok…
    A kommentem lényege az volt a metába hajló kiszólogatások már a harmadik részre is unalmasak lettek (mert amúgy a Scream nem meta, legfeljebb önreflexív, de abból is bőven elég volt két rész) és az is unalmas, hogy egy kis finglyuk városban ennyi sorozatgyilkos-alapanyag él, hogy néhány évente valakik mindig szükségét érzik soeozatgyilkolni horrodiomes baromságok miatt. Ennyi rész után ez már cringe, nem önreflexív és nem meta. A természetfeletti behozása még talán megmenthetné. Az ötödik résznél én kb a fejem fogtam az egéaz film alatt, annykra önmaga paródiája lett már az egész. Biztos van. akinek ez még rohadt menő öt film után is. én már semmi eredetiséget vagy szórakoztató faktort nem látok ebben.

  6. “és az is unalmas, hogy egy kis finglyuk városban ennyi sorozatgyilkos-alapanyag él, hogy néhány évente valakik mindig szükségét érzik soeozatgyilkolni horrodiomes baromságok miatt. Ennyi rész után ez már cringe, nem önreflexív és nem meta”

    Pedig King papa is állandóan visszatér Derry városkájába horrorterrorizálni valakit :D muszáj klisével jönnöm, de kevésbé unalmas, mint az ezredik ugyanolyan sztoris, ugyanolyan trükkökkel és zöld háttérrel, szuperhősbugyival telepakolt Marvel szeretetcsomag :) pont emiatt már nem is nagyon nézem őket, tégy te is így a sikoly filmekkel:D

    Amúgy menő a plakát.

  7. @Blady:
    Erről a “ha nem tetszik, ne nézd” ellenvetésről amúgy le fogunk szokni valaha? :D

    King nem ugyanazt a sztorit meséli el újra és újra Derry-ben :D (mellesleg az Az-on kívül nekem nem jut eszembe más, ami kifejezetten ott játszódna, inkább Castle Rock ilyen King-nél).
    És most hadd mondjak valami nagyon botrányos és proli dolgot: még a Marvel filmekben is több a kreativitás, mint ötször előadni, hogy két hülyegyerek élőben akarja a horrofilmes kliséket megreformálni fekete hacukában, sikolymaszkban és egy szál késsel, és ráadásul minden áldozatuk , de meg a lőfegyveres rendőrök is annyira éléletképtelenek, hogy hullanak, mint a legyek. Jó ötlet volt a Scream és klasszikus a műfajon belül, de 2, legdeljebb 3 film szerintem elég volt ebből ebben a formában, ez az ötödik kifejezetten kínos volt már. Ennek a hatodiknak adok még esélyt, hátha kreatívak lesznek éa kihasználják a nagyvárosi forgatag lehetőségeit vagy húznak valami meglepőt, de nagy elvárasaim nincsenek.

  8. “mellesleg az Az-on kívül nekem nem jut eszembe más, ami kifejezetten ott játszódna, inkább Castle Rock ilyen King-né” – nem jön szememre álom :D Az után játszódik 8 évvel, ugyanúgy Derry-ben, rohadt jó, most olvasom, ha nem volt még meg, tudom ajánlani :)

    Én nem éreztem kínosnak, nem is bántam, h kapott kis vérfrissítést, Campbellel nem lenne bajom (kártyavárban is jó volt), de Coxnak már nincs arcmimikája, ő inkább volt kínos, mint maga az egész film. Ortega meg tökjó üde kis színfoltja volt az egész résznek. Rá lehet építeni. Az meg, hogy valaki mindig magára ölti a maszkot és nekiáll egy db késsel gyilkolászni, hát istenem, jó alapanyag volt a scary movie-hoz:D Nem azért készült el egyik rész sem, hogy véresen komolyan kelljen venni, de én pl szívesebben kapom elő bármelyik részt ebből, mint mondjuk a Halloweent.. abban nagyobb baromságokat puffogtattak el Myersszal, vagy mittomén texasi láncfűrészes ezredik részében is, mint itt. Mindegyikben az volt jó, hogy nem vette magát komolyan és önmagát parodizálta ki filmeken belül.

  9. Olvastam a “Nem jön szememre álom”-ot kétszer is…de már marha régen, nem emlékeztem rá, hogy Derry-ben játszódik…
    Jó, hogy felvetetted a Scary movie-t…pont az a bajom a Scream kései részeivel, hogy alig van különbség :D, És ha véresen(!) komolyan venni nem is kell a Scream-et, azért okafogyottá se kellene tenni a Scary movie-t :D
    Valójában sosem szerettem a slasher-eket, a Scream volt a kevés kivételek egyike, ezért is zavar ez a “majdnemparódia”, ami lett belőle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.