Itt a Scream VI előzetese!

A nagyvárosban, a tömegben mégis egyedül lenni. Első ránézésre elég spoileres ez az előzetes, na meg inkább tűnik akciófilmnek, mint horrornak.

A történetet nem verik nagydobra, legalábbis ez a “nagyvárosba helyeződik” van kiemelve imdbn is, de tényleg nagy váltás, ami sokakat rögtön megragadhat.

Vicces marketing baki, hogy a fő Paramount csatorna szar hanggal tette ki a videót. Gondolom javítják, de ez volt a főoldalon, amit ide lementettek:

human
írta
2023. 01. 19. 16:17
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “Itt a Scream VI előzetese!” bejegyzéshez

  1. nem tűnik borzalmasnak. bízom benne, hogy nem lőttek el mindent a trailerben.
    talán végre Sidney a gyilkos?

  2. Asszem Sidney nem lesz benne, mert az őt játszó színésznő túl sok zsetont kért a pár perces szerepéért.

  3. Béna lesz mint az ötödik, de azért majd megnézem itthon. Csak az a baj kiégek ezektől a gagyik-tól.

  4. Ha rájöttek, hogy egy sokadik Scary Movie már ciki lenne és forgattak egy szögegyszerű sorozatgyilkosos fiomet, akkor még jó is lehet.
    De ha tovább erőltetik ezt az önreflexív-kikcsintgatós-meta szarságot, akkor nagy kár volt leforgatni.

  5. “De ha tovább erőltetik ezt az önreflexív-kikcsintgatós-meta szarságot, akkor nagy kár volt leforgatni.”

    Pont ez a Scream franchise lényege.

  6. Nekem például nem az önreflexív-kikacsintgatós-meta szarsággal van a bajom (mondjuk azt is túl lehet tolni), hanem sokkal inkább a karakterekkel. Az eredetiben nagyon jól megírt, egyedi és érdekes karakterek voltak, akikkel bárki tudott azonosulni. A főhős trió is annyira jó volt, hogy az eddigi filmek is mind rájuk alapoztak. Maradandó, ikonikus karakterek, akik élvezhetővé tettek egy amúgy egyszerűnek is mondható alap-történetet. Még az ötödik film is az eredetiekre alapoz, ugyanis mindegyik újabb karaktert fűzi valamilyen kapcsolat az eredetiekhez. Nagyon jól tudják, hogy a közönséget csak akkor fogja érdekelni egy új, amúgy totál érdektelen fazon, ha az az eredeti gyilkos ilyen olyan unokahúga, vagy az eredeti áldozat xy rokona. Ennyire jók voltak az eredetiek, még húsz év múlva is viszik a franchiset. Ez mondjuk annak is köszönhető, hogy borzalmasan lusta lett az írás, nem akarnak sajátos, egyedi karaktereken dolgozni, legyen elég annyi, hogy ez ennek a rokona. Egy karizmatikus karaktert nem tudnak megteremteni, most is csak visszahozzák az egyik érdekesebbnek mondható szereplőt a negyedikből, hiszen az új főhős-csaj-duó fájdalmasan semmilyen. A megkönnyebbülésen kívül semmit nem éreznék, ha mindkettőt lefejeznék a film első 10 percében. És ezekre akarnak ezentúl alapozni? Hát az már most szenvedés, remélem minimum ez egyiket kiírják.

  7. blablabla… de senkit nem zavar, hogy A Nagy Késes Gyilkos eldobta a kést egy sociért?:D:D megtörték a sémát!!!444

  8. @ Coach Taylor:
    Jó, de meddig akarnak önrefelxívkedni? 1996 óta azt a zsenárt figurázzák ki az összes Scream filmben, ami már 1996-ban is haldoklott…pont ezért született meg a film. Komolyan ez előtt kellene hasra esni lassan 27 év után? (huhh de szar volt ezt leírni, hogy 1996 már ilyen régen volt…)

  9. @Scorpion82

    Nem csak azt a zsánert parodizálják ki, hanem számtalan filmes/hollywoodi trendet egyaránt. A Sikoly 2-ben a folytatások hibái kerültek elő, a 3-ban a trilógiákra reflektáltak, a 4-ben a reboot mániára, a legutóbbi 5-ösben pedig az elfogult rajongói vélemények és a requelek kerültek elő, pár kikacsintással a mélyebb horrorfilmek térnyerésére.

    Also, 27 év alatt kőkemény 6 film, átlagban 4.5 évente jön egy darab, ami próbál mindig picit más lenni az elődjénél (lásd az előző bekezdésem), szerintem ez teljesen rendben van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.