8 hozzászólás a “Shazam vs….” bejegyzéshez

  1. A látvány biztos jó lesz, de mivel nincs kiért/miért izgulni, a története is kimerűl abban, h jönnek a rosszak a világot leigázni, és jönnek a jók, akik elöször kikapnak, majd a film végén győznek, semmi tétje nincs a filmnek. Jó lesz ezt itthon megnézni egy unlmas estén.

  2. “mivel nincs kiért/miért izgulni”

    én tényleg nem tudom ez miért kezdett terjedni, a Last of Us alatt is látom, amikor a filmek/sorozatok 99.9%-a nem a főszereplő halálával ér véget.

  3. Igazad van abban Human, hogy a filmek döntő többségében a főszereplők nem halnak meg, viszont ez a film evvel akarja végig fentartani az izgalmat, hogy majd most győznek a jók felett a rosszak. Ami nekem már nagyon unalmas, és emiatt nem éri meg a mozijegy árát. A Marvelt is most már csak azért követem figyelemmel, mert van egy láncolata, és mint régi rajongója kiváncsi vagyok, hogy hova fog végül ez a Kang dinasztia kifutni, de már a Marvelt is csak otthon nézem. Nem csak abban van a feszültség, hogy meghal-e a jó, hanem pl.: vannak olyan áldozatok, amit a Pókember is bevállalt, hogy váljon az emberek és a szerelme által ismeretlenné. Nem várom, hogy meghaljanak, de azt igen, hogy nyomott hagyjon bennük a rosszak által generált események.

  4. Sajnos a filmstúdiók a képregényfilmek kapcsán megfeledkeztek valami fontosról, hogy a nézőnek nemcsak a bombasztikus látványra van szüksége, hanem olyan hősre, akivel van valami közös vonása, hiteles ellenfélre, akinek szintén érthető motivációja van, erős konfliktusra, hogy legyen átérezhető tétje kettejük küzdelmének. Kell a dramaturgiai ív, amin végigmenve a hős valami új tapasztalattal gyarapodva megváltozik, jobb vagy rosszabb helyzetbe kerül.
    A Joker pont azért üt nagyot (miközben tényleg régi filmelődöket tálal kicsit másként), mert antihőse nagyon is valós problémákkal küzd, célja van, majd teljesen váratlanul elért beteljesülése, ahová a dramaturgiai ív mentén jut el, a véres mosoly a rendőrautó tetején.
    Mi lesz mindebből a Shazam! második részében?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.