Micimackó a Hangya ellen

Az Ant-Man 3 meglepő (no) módon siker lett, Cameron pedig hiába forgat 10-15 évente egy filmet, egyszerre most kettővel is rekordokat döntöget. Micimackó meg egyes médiumok szerint a hétvége nyertese, de ne vicceljünk már.

15 év után mondhatnánk újdonság az, hogy egy MCU bemutatónál sokan hatalmas bukást és a franchise végét vizionálják, de igazából ez már az Ant-Man esetén is így volt 2015-ben. Amikor a zseniális Edgar Wright elhagyta a hajót és átadta a kormányt a bosszantóan semmilyen Peyton Reednek, ráadásul történt ez a többiekhez képest egy nagyjából érdektelen (tudom Amerikában nem az) szuperhős esetén, mindenki örömmel várta a nagy hasast. A Hangyaember viszont szép siker lett, 57 milliós nyitást követően 180-ig ment otthon, 518-ig globálisan, és nem mellesleg (szerintem) egy baromi szerethető darab lett.

Nyilván a folytatás is inkább egy családi matiné volt (viszont annak elég jó), ezért kapta az ívet, de a nézők ismét megkoronázták és eltolták 216 millióig Amerikában és 623-ig összesen. Jó persze, az Infinity War után érkezett két és fél hónappal, joggal várhatták sokan, hogy kapnak valami izgalmas infót, de mivel megháromszorozta a nyitó hétvége bevételét, ténylegesen szerette a közönség (és nem csak Thanos miatt mentek rá).

Na és akkor eljutottunk most egy újabb phase-ig (végre, mivel a 4. talán még objektíven is katasztrofálisnak nevezhető), egész pontosan az ötödikig, új főgonosszal, ami nyilván megtolta az Ant-Man szekerét, egészen a 104 milliós nyitó hétvégéig. Úgyhogy most megint jó nagyokat lehet vitázni, mint a Black Panther 3 és a Thor 4 esetén, hogy vajon lejtőn gurul-e lefelé a franchise. Hiszen még a pocsék legújabb Thor is 144 millióval kezdett, akkor mi ez a 102 ahhoz képest? Na pont ezért nyúlt hosszabbra a bevezető, hogy lássuk honnan indult a főhős és meddig jutott. Persze annyira ne legyünk naivak, hogy a nézők kizárólag a Hangyaember miatt mentek a moziba, a többség valószínűleg Thanos utódját akarta látni a nagyvásznon, de még így is ez a teljesítmény szép, teljesen vonalban az elvárásokkal. A globális 225 milliós eredmény is szépen rezonál az otthoni kezdéssel, úgyhogy Feige megint pezsgőt bonthat, a MCU pusztulást várók pedig visszagörnyedhetnek kicsit a székükbe.

A második helyre az Avatar 2 került a hétvégén egészen alacsony eséssel és otthoni immár 657 milliós bevétellel, a hetedik helyen pedig szintén James Cameron figyel a Titanic újrájával, ami pedig az eredeti bemutatókkal együtt 671-nél tart. Múlt héten elmaradt a rovat és a mostani harmadik helyezett Magic Mike 3 eredménye, 18 milliónál jár, legyen ennyi elég.

És igen, a Winnie the pooh blood and honey hatalmasat(?) ment, de csak a 100.000 dolláros produkciós büdzséhez képest és az ötletet is lehet éltetni, hogy valaki ilyen merészet vállalt ebből az alapanyagból, de 1500 dolláros mozinkénti átlagot hozott, ami csak kicsit jobb a szarnál. Persze már 1.5 milliónál jár, nemzetközileg is pakol még hozzá, de azért állítólag minőségileg sem sikerült túl nagy lécet megugrani, úgyhogy erről is ennyit. 

A hétvége amerikai bevételei:

  1. Ant-Man and the Wasp: Quantumania – $105,500,000 – össz: $105,500,000
  2. Avatar: The Way of Water – $6,454,000 – össz: $657,411,991
  3. Magic Mike’s Last Dance – $5,460,000 – össz: $18,050,454
  4. Puss in Boots: The Last Wish – $5,310,000 – össz: $166,126,100
  5. Knock at the Cabin – $3,970,000 – össz: $30,442,270
  6. 80 for Brady – $3,750,000 – össz: $32,398,000
  7. Titanic (25th Anniversary) – $2,410,000 – össz: $671,896,000
  8. Missing – $1,750,000 – össz: $29,692,645
  9. A Man Called Otto – $1,600,000 – össz: $60,622,204
  10. M3GAN – $1,350,000 – össz: $93,456,015

31 hozzászólás a “Micimackó a Hangya ellen” bejegyzéshez

  1. Én még nem láttam (moziban nem is fogom) a filmet de 1) az hogy mennyi hambizabáló mindenen affektáló amcsi nézi meg moziban nem egyenlő azzal hogy mennyire jó vagy rossz a film. Szerintem az itteni fórumozók 80% ha a szívére teszi a kezét tudja hogy az MCU filmek egyre vérszegényebbek és inkább csak megszokásból slash reményből hogy “ez most biztos jobb lesz” mennek el megnézni. A dolog titka hogy ha mi consumerek változást akarunk (színvonalban) akkor igenis visszaültetjük a gyermeket bennünk a székbe és nem megyunk el minden szrt megnézni, meg fizetünk elő rá. A disney+ mióta elindult kb csak a Loki és a Moon Knight miatt érdemelte meg a pénzét.

  2. “Persze annyira ne legyünk naivak, hogy a nézők kizárólag a Hangyaember miatt mentek a moziba, a többség valószínűleg Thanos utódját akarta látni a nagyvásznon”
    Itt a lényeg. Vajon az Avengers-ek Thanos nélkül érdektelenek lettek volna a többség számára? Vasember, a Kapitány, Hulk, Thor, az Özvegy, mondjuk az IW és az Endgame között egy Thanos nélküli mellékkalandban mit produkált volna? Persze, a Hangyát szeretjük, Feige marad péncsinálónak, meg jósolgatni sem érdemes, mert mindig ránk cáfolnak, de még ennek ellenére sem tudom elképzelni, (ami nem azt jelenti, hogy lehetetlen) hogy a box office rangsor elitjébe lője ki magát mondjuk az 5. fázis zárófilmje.
    Én az Avatarnak örülök, az is rácáfolt sokmindenkire, itt is olvastam olyat, hogy max 1-1,5 milliárdra lehet jó, aztán tessék, nem akar leállni.

  3. Szerintem az átlag nézők többségének tudomása sincs “Thanos utódjáról”, csak aki képregényeket is olvas vagy sok cikket olvasgat a témában, mint itt mi. Ez esetben inkább az játszik, hogy szépen felépítették a franchise-t és megy a nép az újabb filmre, mint ahogy anno mindenki leült este a TV elé a Dallas újabb részét megnézni. A múltkori marveles cikk alá is írtam, hogy amúgy minden MCU filmet megnéző ismerősök a Disney+ sorozatokról nagyon nem is tudtak, így a Doctor Strange 2-nél nem kicsit értetlenkedtek Wanda sztoriján.
    Ez inkább olyan, mint mikor (és megint TV-s példa) fut egy nagyon jó sorozat, de a sokadik évadra megfárad, de nézzük megszokásból és reménykedünk, hogy a következő rész/évad majd jobb lesz, hozza a régi színvonalat. Valakinek meg még így is szimpla agykikapcsolós szórakozás.
    Nem kell itt semmit túlgondolni szerintem, ha a vélt vagy valós színvonalcsökkenés miatt esik majd a nézőszám, az lassú lefutású lesz, de addigra meg lehet új lendületet vesz az MCU és megmarad a biztos nézőközönség, egy Avengers film bedobása meg mindig lök fog rajta, mint egy hype-olt évadzáró.

  4. A számok még mindííg (ahahah :D) jók. Nem bírom leírni röhögés nélkül:D. Feige pezsgőt bonthat. Sírok xd. Majd ha a Marvels bevétele 32 dollár lesz, azt is ki lehet magyarázni, csak kicsit “hosszabbra kell nyújtani” a bevezetőt. insert Nickcagefaceofflaughgif

  5. Az a baj nem a Hangya miatt ülnek be az emberek, hanem mert kíváncsiak,hogy merre megy az MCU, melyek lesznek a jövőbeli projectek.

    Kvázi minden egyes Marvel filmben jelenleg a folytatásoknak ágyaznak meg, emiatt az átlagnéző nem magára a filmre kíváncsi, hanem hogy miként fog az adott film kihatni a jövőre + milyen új szereplőket hoz(hat) be. Ilyen volt annó Hangya második része + a Marvel Kapitány..

    Ez alól számomra kivétel a Galaxis Örzői, mert ott valahogy az önálló film ötlete és a megvalósítás is remekül működik. Plusz emiatt volt nekem üdítő az Örökkévalók is (minden hibájával), mert végre nem “megágyaztak” egy kövi filmnek, hanem próbálkoztak..

  6. Andris, azért mert leírod 3 sorban, hogy jaj de vicces, még nem lesz igazad. Az első Ant-Man 57, a második 75, ez meg 104 millióval nyitott, de igen, tényleg esnek azok a számok, irtó ciki.

  7. Nem értem ezt a Thor 4 rugdosást, szerintem a legjobb Thor film, sőt a 4-ik fázis 2-ik legjobb tartalma a Doctor Strange 2 után.
    A hangya 3 sem rossz, de többet vártam, nem a legrosszabb mcu film, de számomra a legrosszabb Hangya film. Nem hiszem hogy mostanában lesz bukta az Mcu-n belül, még a Marvels is sokat fog hozni, pedig az egyik legérdektelenebb projekt.

  8. Hádész: Azért azt ne felejtsük el , mennyibe is kerültek az egyes részek (1. 130 mil, 2. 195 mil, 3. 200 felett, ezek mind marketing költség nélkül) Elemzők szerint 600 milliónál lesz 0-nál a film. Ezen kívül majd a következő hetek döntik el, sokszor akár 60-70 %-ot is esnek a Marvel filmek 2. hétre. De mindegy is, akinek tetszik menjen rá, de attól ez még nem siker és a Thor sem volt az.

  9. Sheck007: Nekem már a harmadik Thor sem tetszett, de itt végleg túltolták a poénkodást. Igen, része a Marvel filmeknek a humor, de itt már a kicsit is komolyra forduló jeleneteket is azonnal elütötték infantilis poénkodással, számomra teljesen hiteltelen és taszító volt.

  10. Wontbe: Ilyen szempontból nem néztem, nem is érdekel nagyon, csak bukásról beszélni még mindig butaság. Amennyit dobtak a költségeken, arányában annyival többel is nyitnak, tényleg a hosszabb lefutás lesz az érdekes. De a múltkori hír, hogy kicsit visszafogják a sorozatokat és átgondolnak pár dolgot, úgy tűnik, hogy nagyon nem az utolsó pillanatban akarják elrántani a kormányt. Ha meg azt nézzük, hogy 15 éve futtatják a dolgot, rengeteg bevételt generált nekik (nem csak a filmekből, hanem a hozzájuk kapcsolódó játékok, ajándéktárgyak stb.), a többséggel így ismertették meg ezeket a karaktereket és elég nagy hatással lettek a filmiparra, akkor bármi lesz ezek után, nem igazán lehet csúfos vereségről beszélni, ha tetszik, ha nem.

  11. Wontbe:

    “De mindegy is, akinek tetszik menjen rá, de attól ez még nem siker és a Thor sem volt az.”

    ez sokadszorra már tényleg nagyon unalmas trollkodásnak tűnik, de ha már bevételes poszt, beszélgessünk (és leírom kb. tizedszerre ugyanazt). ha a Thor 4 200 millióba került volna, és 1 milliárdot termelt volna, akkor is leírná valaki, hogy bukta, mert volt ennél jobb eredmény. ezért jövök mindig azzal, hogy azért nézzük már teljes kontextusban a dolgokat.

    1. egy csomó MCU-n kívüli blockbuster van, amit megcsinálnak 200 millióból, hoz 500-600 körül és már rendelik is be a folytatást. akkor ott hülyék a producerek?

    2. a Thor 3. részét úgy üdvözölte mindenki, hogy hatalmas siker, reboot a karakternek és úgy általánosságban anyagilag is rendkívüli jövedelmező darab. 200 millióból készült, 850-et hozott. Ezzel szemben a Thor 4 ugyanannyi kínai bevétellel (110 millió), ami ugyebár most elmaradt 870-ig ment volna. Igen, 250 millióba került és azóta drágultak a jegyek, de a teljes globális piacot figyelembe véve szinte ugyanott tartanának – miközben egyiket utálta a közönség, a másikat pedig a többség szerette. Akkor ez így mégis hol nem siker?

    3. Hangya ugyanez – igen emelkedett a büdzsé is részről részre, de a karakter még a teljes franchise-on belül sem húzónév, gyakorlatilag aprópénz volt az első két rész Feige-nek, kiegészítés a többi mellé. De neki is ez a 3. etapja, továbbra sem ő a legnépszerűbb karakter, mögöttük van egy pocsék Phase 4, nem akkora az MCU hype, a mozis piac sem pörög pár kivételt leszámítva és valószínűleg az összbevétel mégis lenyomja a második részt (úgy, hogy nem nyáriszünetben fut a film). Miközben az egész fárad, a piac is nagyon lassú, a bevétel mégis stagnál – ez hol nem siker?

    +1 ezt az Avatar 2-nél is rengetegszer lehetett olvasni, hogy ennyi, meg annyi kell a nullszaldóhoz. tegyük hozzá, itt mindig a MOZIS nullszaldóról van szó. arról senki nem beszél, hogy franchise szinten milyen bevételek jönnek még be, utóforgalmazásból, meg eleve hogyan könyvelik a marketig költségeket (sokszor a produkciós büdzsét is) stb. Ha nincs meg a moziban a nullszaldó, attól a film még simán lehet siker – ha nem így lenne, akkor nem folytatások lennének minden második héten.

  12. anelh: Nem trollkodás , egyszerű matek, nézz utána a valódi számoknak a neten. De nem akarok senkit győzködni, akkor siker. Béke

  13. Szerintem lejtmenetben van a Marvel, ami nem azt jelenti, hogy a 20 éve építgetett brandjük egyik pillanatról a másikra fog összeomlani, hanem fokozatosan. Mivel annyira beépült a Marvel a köztudatba, hogy az emberek megszokásból járnak rá. Viszont a kritikák és a közönség elmarasztaló véleményeket alkot róla, ami nem gondolom hogy Kevin Feige-nek ne esne rosszul. Azt is el tudom kèpzelni, hogy a Bosszúállókig nem fog a teendencia változni, akkor a fináléra vissza fogják hozni Chris Evanst, Robert Downey Juniort is csak hogy mentsék a menthetőt.

    Ezt a hangyát úgy harangozták be, hogy jön Kang és Avengers szintű filmre lehet majd számítani. Persze, hogy özönleni fognak rá az emberek, hiszen tudja a Marvel milyen marketinggel tud tömegeket megmozgatni. A filmet megnézve bántóan közepes volt.

    Azt nem értem, hogy most hogy van Disney+, miért nem épitik fel normálisan Kangot. Simán lehetne róla sorozatot csinálni, hogy az emberek megismerjék, ha már ráépítik ezt a sagat. Thanosnak volt motivációja, hogy mièrt teszi azt amit, mig Kangnek csupán az 1bites gonoszokra jellemző hódítók, pusztitók, győzök motiváció, ami Thanos után rém közhelyes.

  14. Garfield: Thanosról is csak annyit tudtunk először, hogy kint van az űrben, és jaj de gonosz, a motivációk csak a végén jöttek elő. Simán be tudják ezt az utat járni Kanggal is, sorozat nélkül is.

  15. Garfield: Szerintem szar ötlet, hogy azért, hogy megértsd a következő filmünket itt van 3 középszar Disney sorozat, amit MEG KELL nézned. Ez nem működik.
    Moon Knight, te jó ég, mi volt az is…

  16. Állítólag Modok megjelenése hozzá a Thor4-es “lebegő gyerek feje” szintet.
    Tényleg ennyire vállalhatatlan lett?

  17. Most komolyan, ha ilyen érvekkel várjátok a Marvel filmek halálát, akkor a képregény miért nem merült feledésbe több évtizeddel ezelőtt? Lassan már száz éve mennek és iszonyat ritka az, hogy bármi újat adnak, általában csak önismétlés ezerrel, sok füzet (mit füzet, kötet) eleve csak átvezető egy másik, addig teljesen különálló szuperhős sorozatához, hogy azt is vásárold meg, de mégis eléggé sikeresek maradtak, hogy még ma is menjenek a szuperhősös képregények.

  18. human: az tök mindegy, a célközönsége ugyanúgy imádni fogja őket 10 év múlva is, ahogy most.

  19. nem tök mindegy, mert hogy 200 milliós képregényfilmek készüljenek ahhoz nem elég csak a rajongókat elérni, 1-2 milliárdos bevételeket az átlag beszédelgőkkel lehet elérni. ezért nem jó analógia.

  20. Amíg nullszaldósra kitud hozni a dízni 1-1 marvelfilmet, addig tolni fogják. Hisz a produkció gyártásra költött pénzekből is sokan tollasodnak.

    Viszont sokkal elkeserítőbb, hogy egyre gyorsul a filmek minőségének romlása. Egyre szarabb sztorik, rosszul megírt karakterek, nevetséges konfliktusok és motivációk, egyre borzalmasabb szövegkönyv, zuhanó minőségű CGI (pl a a wakandás fosnál hánytam a rossz megvalósítás miatt).

    És ez az igazi baj, hogy nem hülyék a marvelnél, látják, hogy hiába silány a produkció összképe, így is megtérül, akkor meg minek fordítsanak többet arra, hogy az általam felsoroltak javuljanak.

  21. Az én tippem a Hangya végére WordWide: 750 millió USD, amiből USA 250 millió USD.

    Jókor hozták be, Avatar2 lassan kifullad, nagyobb címek amik elszívják a nézőket a következő hetekbe alig jönnek.
    A blockbuster szezon majd májusban indul. Hiába fog arányaiban nagyobbakat esni, hosszútávon szépen fog hozni.

  22. human: csakhogy nem kellenek milliárdok ahhoz, hogy folytassák őket, hiszen még a leggyengébb is jóval többet hoz, mint a legtöbb más műfaj, így mi a fenének vesződnének utóbbiakkal

    nem rajongókról beszélek, hanem a fiatal célközönségről, az nem csak rajongókból áll, és bőven vannak elegen hozzá

    ráadásul, hacsak át nem térnek a vörös és sárga avatárkoppintások gyártására egy klónozott cameronnal, nem látom, mi mással célozhatnák meg azokat a milliárdokat, mint pár évnyi kisebb szuperhősfilmmel felvezetett szupernépi összhepajjal

  23. Olvasom a hozzászólásokat és egészen szembetűnő most, hogy mennyire mindenki a saját narratíváját erőltetni. Komolyan, olvassátok át. Kitalál egy teórát, szentül hisz az eméletében és kizárólag a saját érveit fogadja el, még az adatokat is úgy értelmezi, hogy az a saját narratíváját erősítse. Kicsit elszomorító. Köti az ebet a saját karójához és attól semmmilyen érv, adat, információ nem tudja eltántorítani, ne adj isten, meggyőzni, hogy talán mégis rosszul látja a dolgokat. Mindenki eldöntötte már, hogy szerinte lejtmenetben van-e a Marvel, vagy prosperál, vagy stagnál és kész, bárki bármit mond, abban hisz és minden kapott infó ezt erősíti meg számára.

    A másik észrevétel, amikor a kollégák úgy adják elő a saját véleményüket és meglátásukat, mint “az emberek” vagy “a nézők többsége”, és leírják, hogy valójában ők maguk mit gondolnak a filmekről, ők miért ülnek be a moziba vagy mit várnak a jövőtől. Mintha tényleg bárki tudná, hogy “az átlag néző” mit gondol vagy mit miért csinál.

  24. Szerintem a Marvel ott hibázott, hogy nem terveztek új Avengers csapatfilmet a negyedik és ötödik fázisba, hanem csak a hatdoik végére kb. 2026 körül. Ez túl sok kihagyás. Így maradtak az újoncok, illetve a megmaradt régiek kisebb közös filmjei ilyen-olyan leosztásban. Holott a népnek szerintem az is kellett volna, hogy áll össze a harmadik generációs tagokkal az Avengers.

  25. 2dolog volt jó a Hangyában…Az elsó a film elótt a Galaxis S fejek…:))) kitünő előzetes fantasztikus zenével..a másik SPOILER!!!!!!a “.bónuszjelenet..utalás a LOKI 2 -re..hu amúgy nagyon gyenge volt maga a film…violagyenge..

  26. Nem tudom szerintem teljesen tartotta a szintet az Antman3, 1-2 húzás tünt furcsának meg kicsit erősebb drámát vártam az Apa-Lánya dinamika miatt – de inkább Scifi őrületbe ment át az egész.

    Nekem bejött, a szett dizájn a quantum világ zseni volt, de kár azért hogy annyi helyen kilógott a CGI lóláb – néhol rossz volt nézni a filmet.

    De Thor 4nél és Black Panther 2nél sokkal jobb volt, nem volt tele woke agendával sem.

    Nem értem az internetet :/

  27. Ez lehet hülye kérdés de M.O.D.O.K nem a tini nindzsa teknőcök gonosza? Ja a Hangya 3-at még nem tudtam megnézni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.