Részlet a D&D-ből

Míg a Super Bowl alatt a fantasy akciót emelték ki, addig a filmtől érkezett részleten inkább a humor kerül előtérbe. Bár bevételileg egyelőre bukta szaga van, de basszus, simán várós hülyülésnek tűnik.

14 hozzászólás a “Részlet a D&D-ből” bejegyzéshez

  1. Az egyik nap szembejött a Your Highness és eszembe jutott róla ez a D&D movie, remélem, ugyanolyan jókat nevethetek majd rajta.

  2. amúgy miért véled úgy human, hogy “bevételileg egyelőre bukta szaga van”?

    én mondjuk nagyon várom, de nem magamból indulok ki.

  3. Endymion: human nem tudom, mire alapoz, de például nekem első hírek alapján felkeltette a figyelmem, aztán előzetesről előzetesre esik az érdeklődésem. Baráti körben is volt róla szó, hogy akár lehetne közös mozizás belőle, de már ők is csak legyintenek rá, hogy majd otthon egynek jó lesz.

  4. @blade78

    Remélem a keresztfiad nem fog emiatt DnD-be kezdeni mert annak nagy pofára esés lesz a vége ha komolyabb DM-et talál magának.

  5. Crash: Én nem tudom téged milyen csapatokkal hozott össze a sors de elég szar élményed lehetett ha ennyire általánosítasz. Kiváló hazai D&D élet van, mind egy napos, mint több napos rendezvényekkel, 5E és korábbi kiadásokkal is.

  6. Mate
    Crash nem azt mondja, hogy rossz a dnd elet, hanem, hogy nem egy gyökerkedes az osszes parti

  7. Biztosan van olyan is ami 100% gyökérkedés meg olyan is ami eltartott kisujjas sznob drámaszakkör. Ez a két véglet de szerintem a legtöbb party valahol középen lehet.

  8. Őszintén szólva valóban eléggé lenéző sznobizmus “gyökérkedés”nek nevezni bármelyik partit, csak azért, mert nem vakbélgyulladásos komolysággal játsszák végig, hanem hülyéskednek is közben és még jól is szórakoznak.
    Elég sok kommenten végigfutottam mindhárom trailerhez kapcsolódan YT-on, és bár vannak fanyaglók (főleg a Hasbro miatt), de sokkal többen, akik pont azt üdvözítik, hogy visszaköszönnek a valódi játék momentumai, fordulatai, reakciói (“Glad to see that the people behind the development of this film drew their inspiration from actual D&D parties.”, “This looks like the director dmed a campaign for the main cast and turned it into a script, which is the vibe I want from a dnd movie” stb.).
    Szerintem nem kellene becsmérelni másokat azért, mert máshogy játszanak, mint mi. Na és főleg nem kellene azt hinni, hogy csakis az a “real thing”, ahogy mi játsszunk.

  9. Kellenek komoly partik is, naná, de nem szabad elfelejteni, hogy az a lényege, hogy érezd jól magad!

  10. @Mate815

    Engem egy nagyon jó csapattal hozott össze az élet de a Critical Role térnyerésével és a komolytalankodós vonal felfutásával én és a DM kénytelenek voltunk végleg felállni az asztaltól amikor a többiek folyton azt akarták. Szánalmas volt ahogyan utánozni próbálták a CR tagjait.

    Ebben semmi sznobság nincs, egyszerűen csak úgy ítéltük meg, hogy ez nem illik a játékhoz. Az én véleményem a filmről még visszafogott, ha az említett DM-et hallanád. 5 percig tudná szidni a film trailer-eit. sőt magát a létezését is anélkül, hogy egy trágár kifejezést kétszer használna holott szinte sosem szaladnak ki ilyenek a száján.

    Én csak mélységesen csalódott vagyok, hogy ezt az irányt jelölték ki egy DnD filmnek amire valószínűleg egy új franchise-t szeretnének alapozni ami azt jelenti, hogy még több ilyen ha siker lesz. De én ezt nem akarom és amíg csak tudok ellen fogok állni ennek még ha én leszek az utolsó is.

  11. Crash: Ez sajnos a hobbival jár, hogy időnként szétesnek csapatok mert mindenki mást keres a játékban. Igen a CR most népszerű és sok új játékost is ránt be de szerintem emiatt nem érdemes általánosítani és feladni a hobbit!

  12. Nem értem ezt a CR dolgot, amikor lassan 30 éve mi játszottunk, akkor is volt parti ilyen is, olyan is és akkor még nem volt CR.

    Gondolj csak azokra a regényekre, amik lejátszott partikra alapoznak, azok között is volt ilyen is, olyan is és évtizedekkel a CR előtt íródtak.

    A komolytalanabb szórakozás faktort nem a CR vitte bele, az eleve mindig is benne volt, akár a morgós törpével, akár az izgága surranóval, akár egy szélsőséges chaotik neutral karakterrel, a CR maximum csak megmutatta sok rpg-t addig nem is ismerőnek, milyen is rpg-zni, az saját stílusukkal nyilván.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.