Heti mozibemutatók: március 16.

Behajtott Adam Driver, de egy kisfiú azt mondta, Shazam. Jövő héten amúgy John Wick!

  • 65 – iszonyat rosszakat hallani róla, főleg a “nem mer fun lenni a koncepciója ellenére” átlag tűnt fel, szóval a streaminget javaslom inkább.
  • An Cailín Ciúin / The Quiet Girl (A csendes lány) – sokak szerint ennek járt volna inkább az Oscar ideggennyelvű kategóriában, lehet a forgalmazó is ilyesmire számított, hogy a gála utáni hétre lőtte be.
  • Belle et Sébastien: Nouvelle génération (Belle és Sébastian – Egy új kaland) – családi kalandfilm ha kölökkel kell menni valamire.
  • Chronique d’une liaison passagère (Egy röpke románc naplója) – francia megcsalós romantikus dramedy.
  • Kojot négy lelke – magyar animációs film a Nyóckeres Gauder Árontól.
  • Shazam! Fury of the Gods (Shazam! Az istenek haragja) – sajnos erről sem a legjobbakat hallani.
human
írta
2023. 03. 16. 16:27
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: március 16.” bejegyzéshez

  1. Sony film, szóval netflix. De engem ez még otthon se érdekel. A Shazam majd valamikor le fog csúszni.

  2. ibenny

    Shazam ilyen vicces gyerekes, idiota volt vagy komolyan vettek?
    Nem akarok tobb ilyen gyerek vígjáték kepregeny filmre beulni.
    Köszi

  3. human

    Igen, én is ettől tartok. Csak olvastam vhol egy interjút ahol arrol volt pont szo, higy a szereplokkel a tortenet is kicsit erettebbe vált.
    Nemhiszem, hogy megkockaztatom. Amugy se látom ez mikepp fog passzolni az új kánonba

  4. Lorboxi: inkább a kettő között valahol, érettebbek/komolyabbak a szereplők, de többségükben még mindig gyerekek, ezért érdemes ekképpen is hozzáállni.
    Nagyon jól nyúltak a forráshoz, ez kivételesen jó/hiteles képregény adaptáció, pont azt hozzák, amit a képregényben is olvas az ember (ha olvas, én igen), nekem emiatt is tetszett annyira, de ha számodra ez zavaró, nem ajánlom, mert csak csalódás lesz.

  5. ibenny

    köszi a gyors kritikat, akkor ezt skippelem. Nálam Shazam amugy se kedvenc. Kepregenyekben is elegge kilog a sorból, bár volt egy időszaka még a new52 ben amikor kicsit komolyabban vették és az árvságra koncentráltak elég szürke képivilággal.

  6. de miért kell attól tartani, hogy gyerek szereplőkkel fiataloknak szóló humorral operál a film?
    azért, mert mi már nem vagyunk gyerekek, felnőttek és megkomolyodottak lettünk, tehát a filmek is legyenek ilyenek, de amikor még mi is kölykök voltunk, akkor meg az kellett, hogy hozzánk szóljanak?
    szerintem el kellene fogadni, hogy a filmek nem a mi életkorunk és annak megfelelő igényeink szerint készülnek, hanem vannak ilyenek is, olyanok is, amolyanok is. így aztán nem az egyes filmekkel van gond, hanem azzal, hogy azt várjuk, a mi elvárásainknak feleljenek meg aszerint, hogy mi hány évesek vagyunk, mennyire vagyunk érettek vagy megkomolyodottak.
    (erre tipikus példa a SW, amit mindenki imádott kölyökként az infantilis humorával és egyszerű, meseszerű sztorijával, de aztán az a generáció felnőtt és melldöngetve követeli, hogy a jó SW film legyen komoly, komor, realista, csak mert időközben ők ilyenné változtak)

  7. Endymon

    Szo sincs erről, nem szídtam a filmet egy pillanatig se, csak nem néztem meg, hatalmas különbség. Amúgy ha meg elvárásról van szó, akkor nekem csak annyi, hogy hűen tükrözze az alapanyagot, és ne legyen tele logikai hibákkal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.