Boston Strangler – kicsit sem fojtogató 2 óra

A Hulu filmje (itthon Disney+) nem véletlenül nem került moziba: mert iszonyat közepes (mid mid mid). Látszik, hogy akart mondani valamit, de olyan szürkén tette, hogy rossz volt nézni.

A történet Loretta McLaughlin újságíróra koncentrál, aki először összekötött látszólag különálló gyilkosságokat, és felfedte a bostoni fojtogatót, meg a szexizmust, ami miatt a zsaruknak esélye sem volt elkapni a nőket gyilkolót. Vagyis vannak fordulatok, nem fedném fel őket, de ahelyett, hogy elborzasztó lett volna a rendőrség hanyagsága benne (a kizártam a gyanúsítottat – két perc papírmunkát nem végzett volt a “legviccesebb”), inkább csak bosszantó lett.

Egyszerűen megvalósításilag rossz helyen volt a hangsúly…, vagyis inkább sehol sem volt. Céltalanul bolyongott a történet előrefelé, és még csak a karakterekre sem merült el rendesen. Tipikusan olyan, mint amit az internet szokott követelni: csak a plot a lényeg. A film szolgaian felmondta mi volt az ügy körül, és ennyi, nem is volt képes semmi többre arról, hogy miképp élték meg az újságírók az egészet, vagy a közvélemény mennyire retteget.

Érdekes, hogy mindezt teljesen David Fincher másolatként hozta az író-rendező Matt Ruskin, értve ez alatt a képi világot, hiszen nyomába sem érhetett Fincher profizmusának és fókuszának. Ha valaki a Strangler után mondjuk leül a Zodiachoz, akkor egy hatalmas szakadékot érezhet a kettő között.

Elment A bostoni fojtogató? Igen, de hogy semmi emlékezetes nem volt benne, az is biztos. Igazi streaming töltelék a végeredmény, ha nincs más esetleg be lehet vállalni, de ennyi.

5 hozzászólás a “Boston Strangler – kicsit sem fojtogató 2 óra” bejegyzéshez

  1. Mindenhol csak egy pici hiányzott hogy ez egy jó film legyen. Persze a Zodiac szintet még akkor sem közelítette volna meg. Az volt az érzésem azért nem tér ki bizonyos dolgokra hogy ne szájba rágjon mindent és a nézőt gondolkodtassa de nem jól csinálta mert így hiányérzetekkel voltam tele több ponton is, igen például a karakterek bemutatásával. Kár érte.

  2. Érdekelt, hogy mit hoznak ki belőle, de ez most kicsit elvette a kedvem. Persze, ha valami közepes, akkor annyi, pedig az alaptörténet adja magát, hogy jó film legyen. Remélem Knightley legalább kicsit feldobja…

  3. Knightley azért feldobta. Imádom Fincher Zodiákusát (is), de valahogy nem kötöttem össze a kettőt, illetőleg nem néztem ennyire szigorú szemmel. Inkább emlékeztetett a netflix 2 dokusorijára (night stalker meg the ripper talán) és sokkal jobban elvesztem abban a gondolatmocsárban, hogy mekkora balfaszok voltak a rendőrök..pont úgy mint ahogy a netflix dokusorikban is bemutatták.. De jah többször nem akarnám látni, ellenben egy Zodiákussal, amit meg kb évente:D

  4. Nem hoztak ki neki érthető véget, némileg unalmas volt és a zöld szűrő is felesleges volt az egészen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.