Az Oppenheimer történetmesélős előzetese – kell egy csapat…

Nolan az első atombomba készítéséről csinált filmet, és most láthatjuk milyen… hagyományos felépítésűnek tűnik, sima biopicnek?

Itt várjuk, hogy minden a bomba robbanással indítson, ami szétszakítja az időt. Mondjuk a trailert feszültre vágták, ott vannak a tétek, hogy mi minden nyugszik Oppenheimer vállán.

Eredetibe:

human
írta
2023. 05. 08. 13:08
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Az Oppenheimer történetmesélős előzetese – kell egy csapat…” bejegyzéshez

  1. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez valóban jó legyen, márcsak azért sem, mert nem különösen érdekes a sztori sem. Én a Dunkirket is untam már, bár tudom az az én bajom. A Tenet pedig egy nagy katyvasz.

  2. Engem őszintén szólva csak és kizárólag az érdekel, hogy oldották meg az atombomba tesztet praktikusan (Nolan váltig állítja, hogy nem használtak CG-t hozzá).

  3. Nagyon a praktikus robbantásra van felhúzva a trailer, de előtte kell még vagy 2 óra feszültség, vagy történés, ami leköt. Bízom Nolanben, de ha nagyon tudományosra sikerül, akkor a közönség egyik részét veszíti el, ha meg kommersz akció trhiller lesz belőle, akkor a másikat.

  4. Ilyesmire számítottam, eddig tetszik, de a Tenettel elérte nálam, hogy csak a kritikák után mérlegelem a mozit. Ettől függetlenül a szereposztás szuper, a fényképezése is pazar, és a trailer is kellően feszült.

  5. Nolan az egyik kedvenc rendezom, de sajnos az elmult 2 filmje alapjan csokkeno tendenciat mutat a minoseg.
    Remeljuk nem folytatodik ez a tendencia, mert Dunkirk utan (kulonosen) a Tenet az mar sajnos nagyon gyenge volt.

    But: In Nolan We Trust.

  6. Két hete láttam a Fat man and little boy c. filmet Paul Newmannal. Kiváncsi vagyok, hogy ahhoz képest mit tesz le Nolan az asztalra.

  7. A Fat man and little boy-t nem lesz nehéz felülmúlni. A Manhattan sorozat is egész jól körbejárta a témát, de ott is a karakterdrámán volt a hangsúly nem pedig mgán a bombán. Szerintem ez egy nagyon érdekes sztori, Nolantől kicsit idegen téma, de tuti kihozza belőle a maximumot.

  8. Biztos jo film lesz, de ez nem blockbuster az biztos. 100M a budget, gondolom hoznia kellene 300-at vilagszinten.

  9. Baromi jónak tűnik, bár én a Dunkirköt is nagyon bírtam. A színészi játék, a történet és a feszültség épülése/fokozása lesz a lényeg. Aki a robbanást várja, annak ez a film elúszott már most… az csak egy grátisz, a hab a tortán.

  10. lehet, hogy hallható lesz majd a színészek hangja? forradalmi újítás lenne!

    mindenesetre ez mozis lesz, az fix.

  11. Nem ismerem Oppenheimer életútját, személyiségéről szóló dokukat, beszámolókat, úgyhogy lehet butaság, amit írok: abban látnám a potenciált a filmben, ahogy bemutatják, hogy egy tudós, aki a legjobb/legnemesebb cél szellemiségében (vagy épp tudományos büszkeségtől/vágytól hajtva) mindent megmozgat, hogy létrehozza a bombát, és a végére rádöbben, hogy mindaz, amiért dolgozott, és az erőfeszítés amit megtett, az egész emberiség pusztítását okozhatja. Ez szerintem egy elég drámai, berántós karakterív, erre lehetne egy jó sztorit felhúzni… de majd látjuk, mi lesz belőle.

  12. A történet maga nagyon érdekes és szerintem a nem is robbantás lesz majd a csúcs pont. Nagyon szívesen látnám, hogy a magyar származású tudósokat is rendesen bemutatják, de erre kicsi az esély… Oppenheimer egy elég depis fickó volt akitől végül elvették az atomenergetikai biztonsági jogosultságát mert sokan kommunistának kiáltották ki mivel “valahogy” a szovjetek kezébe kerültek kutatási adatok (ez is egy érdekes szál lehet). Később kiderült, hogy nem Ő volt a komcsi kém, de ez már nagyon senkit nem érdekelt…

    Attól nem félek, hogy egy akkora katyvasz lesz mint a Tenet, a történelmi tények is megnehezítik ezt, de nagyon bízom benne nem lesz egy olyan vontatott lassú film mint a Dunkirk!

    Ha sikerül fölépítenie a nyomást amit az európai és a csendes óceáni helyzet és a katonaság meg a kormányzat által a kutatókra nehezedett, miközben azért sejtették (vagy tán tudták is), hogy amit készítenek az teljesen megváltoztatja, nem pozitív irányba, a világ történelmét az érdekes lehet.

    Ha a film sikeres még folytatása is lehet “Teller” névvel ami a hatásosabb hidrogénbomba kifejlesztését mutatja be..:D

  13. Majd talán Film+on megnézem, telefonnyomkodás közben. Ennyire érdekel.

  14. Szerintem ez zseniális lesz. Nem vagyok feltétlen Nolan-hívő, pl. a Dunkirk sem tetszett, de szerintem ebben a sztoriban és amit eddig kaptunk belőle, megvan az ígéret, hogy egy egy kimagasló filmet kapjuk a végén.

    Én nagyon várom!

  15. Lassan az összes Nolan cikknél beírják átlag hárman hogy így meg úgy. Én se megyek oda a képregényes cikkek 95%-a alá rendszeresen beírni hogy miért nem szeretem őket. Nekem sem a Dunkirk a kedvencem, a témája miatt ami nem a film hibája. A Tenet-et meg minél többször látom annál jobban kedvelem. Tök mindegy miről készít filmet azt moziban akarom látni. Nagy az esély hogy lesz ezért pár Oscar szobor is.

    Akik nem akarják megnézni az előzetest azok itt hagyják is abba az olvasást, SPOILER: a fekete-fehér megoldás remek elválasztó lesz.

  16. Na, ez egy meglepően sokat mesélő előzetes lett, szokatlan Nolantől. A film maga nagyon erősen várós, sajnos talán a legaktuálisabb topicok egyike az atombomba feltalálásával kialakított ma is relevánsak háborús norma.
    Off topic: nagyon érdekes, hogy milyen megosztó lett Nolan az előző két filmje miatt, bár a kísérletező kedv miatt valahol érthető… viszont aki a Tenetet katyvaszként éli meg/nem értékeli, azt borzasztóan sajnálom :) nagyon komplex és összetett, jó pár újranézést követel, de higgyétek el, minden összeáll!

  17. Fantasztikus lesz, alig várom! :)

    (Aki nem érti a Tenetet, nem szégyen újranézni!
    Sőt, kifejezetten többszöri megtekintésre van kitalálva, mint általában a jó “időutazós” filmek. Elsőre nem lehet felfogni teljesen.)

    Annyira jófej néhány ember, akit annyira, de annyira nem érdekel, hogy gyorsan hozzá is szól hogy ezt másokkal tudassa….:D kis képzavar nem?

    “Akkor még jobban nem érdekel ha másoknak is elmondom! Sőt, remélhetőleg miattam majd őket sem érdekli! Hú de jó lesz mindenkinek!” Jeeez….

  18. már szinte minden Nolan poszt alatt megy vmi savazás, én az évek alatt tökjól megtanultam ignorálni:D teljesen fölösleges győzködni bárkit arról, hogy Nolan egy rohadt nagy isten :D én tudom, hogy az, tudom értékelni a munkáit, azt is tudom, hogy idén is le fog nyűgözni, a többi nem lényeg:D

  19. Az ízlés kérdése, hogy valaki szereti vagy nem szereti Nolan filmjeit. De azt azért illene megbecsülni, hogy van még MANAPSÁG olyan fiatalnak mondható rendező, aki képes olyan blockbustert csinálni, ami nem egy franchise X+1-edik agyonfókuszcsoportozott filmje.

  20. Bander és blady leírták amit én is gondolok. Ez a tetszik nem tetszik szerintem is tök szubjektív dolog. Nolen filmjeit én is mindig kíváncsian várom ezt is természetesen.
    A Dunkirk nekem vontatott volt, a TENET viszont az egyik legjobb mozis filmélményem. A zenéjét rendszeresen hallgatom vezetés közben és a filmet is többször megnéztem már, Bander leírta miért :)

  21. Tenet nagyon gyenge lett, es igen, katyvasz is.
    Mondom ezt ugy, hogy az Inception az egy egyik kedvenc filmem, sot meg az Interstellar is zsenialisan nagy elmeny volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.