James Gunn képregényfilmes toplistája

Lejjebb videóban is elmondja, hogy miért ezek a kedvencei, és hogy miképp hatottak a filmművészetére, de itt van lista formában is az, amin sokan kiborulhatnak:

  1. Spider-Man: Into The Spiderverse
  2. Superman (1978)
  3. A History of Violence
  4. Oldboy (2003)
  5. Deadpool

Igen, azok is képregényfilmek ott a 4. és 3. helyen, olyanból kérnénk többet a nagyon pop anyagok mellé, köszi.

human
írta
2023. 05. 16. 15:26
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “James Gunn képregényfilmes toplistája” bejegyzéshez

  1. A kárhozat útja is a listán lehetne akár. Amúgy a Deadpoolon kívül mind kiváló film, abszolút nem akadtam ki rajta.

  2. Épp én is a Kárhozat útját akartam mondani + The Crow (nem vagyok hajlandó a magyarított címet használni) és From Hell

  3. szerintem ez egy egész klassz lista. főleg amiket a 78-as Superman-ről mond.:)
    nameg az akció jelenetekről a többi film kapcsán!
    kikívánkozik, mert nem nagyon esik róla szó, de James Gunn tök jól rendez akciójeleneteket. az MCU tükrében különösen nagy veszteség lesz az ő távozása, mert a többi indie környezetből kiemelt rendező egyszerűen nem tud akciójeleneteket megrendezni (Marvel kapitány, Eternals, Black Widow, Black Panther, de nyilván a legkirívóbb MCU példa Taika Waititi).
    ezeknek a rendezőknek egy-egy akciójelenet olyan, mintha valami nyűg lenne számukra, letudandó kötelező kör, amihez semmi kedvük. és hát pláne blockbusterek esetében ez különösen sajnálatos mert az akciónak tényleg szerves része kéne legyen az adott filmnek, nem pedig egy különálló “miniblokknak”.
    James Gunn viszont imádja, és talán ez is közrejátszik, a listája alapján – azok a referenciák: Oldboy, Cronenberg – hogyan hatottak az ő művészetére. szerintem az új Superman film jó kezekben van.

  4. Filmtekercs: Waititi tud akciót rendezni. De amúgy ezt szoktam én is írni néha, hogy az akciót pár csak kötelezőnek veszi, az extra példa az Eternals volt. A Black Widownak rendezője sem volt látszólag, azt az MCU vfx csapat tette össze ez 100%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.