Alacsonyabbra transzformálják a franchise-t

Hét film és közel 16 év után a Transformers franchise átlépte globálisan az 5 milliárdos bevételt, de azért kérdés, hogy működik-e a rebootolt irány.

A fenti összegen torzítanak Bay filmjei, mivel a Dark of the moon és az Age of Extinction önmagukban 2.2 milliárdot termeltek, ezután viszont a Last Knight a maga 600 milliójával jócskán beszakadt, részben ezért is újult meg a franchise. A Bumblebee nem csak Bay vizuális őrjöngésétől távolodott el, de befektetésként is konszolidálódott, mivel a teljes sorozat legolcsóbb darabjaként készült el, mindössze 102 millió dollárból. Erre 465-öt hozott, ergo még a Last Knightot sem érte be, de igazából nem is ez volt a terv, sokkal inkább kicsit vissza akarták rángatni a földre a sztorit, ami a pozitív visszajelzések alapján sikerült is.

Erre fel most 5 évvel később a Rise of the Beasts már megint tokkal vonóval hozott minden lehetséges lényt, a büdzsé is visszaugrott közel 200 millióra… a közönség meg úgy nagyjából kicsit a száját húzva rábólintott a sztorira. A 61 milliós nyitás otthon nem rossz, de a Bay-t jellemző kolosszális nemzetközi bevételek egyelőre elmaradnak, jelenleg 187-nél jár összetettben. Nyilván a nyár elején járunk, több piac várat még magára, de nagyon jó kérdés, hogy a pénzüknél lesznek-e és ha igen milyen formában és mikor vinnék tovább az egész Transformers franchise-t.

Más nagy megfejtés nem igazán akadt a hétvégén, az Across the Spider-Verse mindössze 54%-ot esett, és otthon 225-nél jár, míg A kis hableány is jól tartja magát Amerikában, de az élőszereplős brutál Disney sikerekkel (Aladdin, Oroszlánkirály) szemben kivételesen jócskán alulmarad a nemzetközi piacokon.

Pár nap és Flash számok, az a Transformershez képest biztosan nagyobb zajt fog generálni.

A múlt hétvége amerikai bevételei:

  1. Transformers: Rise of the Beasts – $61,045,464 – össz: $61,045,464
  2. Spider-Man: Across the Spider-Verse – $55,511,096 – össz: $225,532,074
  3. The Little Mermaid – $23,150,013 – össz: $229,170,352
  4. Guardians of the Galaxy Vol 3 – $7,228,004 – össz: $335,600,773
  5. The Boogeyman – $7,152,614 – össz: $24,973,509
  6. Fast X – $5,274,575 – össz: $138,201,970
  7. The Super Mario Bros. Movie – $2,229,620 – össz: $570,272,610

3 hozzászólás a “Alacsonyabbra transzformálják a franchise-t” bejegyzéshez

  1. Én nem szeretem ezt a franchise-t, mert számomra irritálóan buta és agyzsibbasztó módon akcióorgia (sablnos hős amerikai férfiak és az ő csinibaba macáik harcolnak az épületnagyságú robotok között stb.), viszont azt meg igenis hiszem, hogy nagyon is van potenciál ebben a franchise-ban, hogy igazi nyári csúcslátványos milliárdos blockbuster filmeket fialjon. A Bay féle (állítólag amihez ő ért, azok a jó akciózás) jól megkomponált zúzós akciózást értelmes, izgalmas sztorival, jól megírt karakterekkel, kompetens módon fokozatosan (és nem önellentmondóan) táguló világgal, lore-ral kellene vegyíteni.
    Szóval én nem azt hiszem, hogy az lenne a konszolidálás, hogy ezekben a filmben a 6-700 milliós bevétel a racionális. Hanem ha jól lennének megcsinálva, akkor igenis milliárdos nyári blockbusterek lehetnének ezek, hiszen ha valami lehetne tényleg látványos, ez az.
    Harcoló alakváltó óriásrobotokra szerintem mindig vevők lennének a nézők, csak jó körítéssel kell őket tálalni.
    Én gyerekként imádtam a rajzfilmeket, de a filmek szerintem pocsékok lettek. Pedig tényleg hiszek abban, hogy jól is lehetne ezt csinálni és sokkal több potenciál van ebben a világban, mint a Fast&Furious-ban vagy a Jurassic franchise-ban.

  2. A legújabb filmben ez pont nem igaz, amit mondasz, hogy “sablonos hős, amerikai férfiak és az ő csinibaba macáik harcolnak az épület-nagyságú robotok között”. Bay-nél ez volt, szar is volt egy idő után. Katonák, robbanás, nagy csöcsök sikolyokkal és robot, robot, robot.
    Az új filmben ezt tudatosan kerülték a két főszereplő ember esetében. A katona szál nem is volt, csak a végén, ahogy spoiler összehozták a robikat a G.I. Joe-kal. Ami egy érdekes elgondolás lehet. Képregényekben is működött.

  3. Nem volt rossz ez a TF rész. Én erre építenék a jövőben a stúdió helyében. Főszereplő rendben volt, a CGI jól nézett ki, infantilis humor minimumon volt, az összes akció működött és nem éjszaka játszódott. Semmi eget rengető nem volt, de egy 7/10-et simán hozott. Sokkal jobb, mint a 4-5. rész volt anno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.