The Flash: avagy No Way Home a DC-től

Az a durva, hogy a Flashpoint történetre épülő film szinte közepessége miatt hatalmas lehúzást és korrekt éltetést is simán kaphatna, közben csak egy kellemes semmi. Rendben, a Shazam 2-nél jobb, hiába a DCEU utolsó nagy rúgása, de azt, valljuk be, nem nehéz megugrani.

A történet röviden annyi, hogy Barry, avagy a Flash egyik este szomorúan nosztalgiázik az életét ért hatalmas csapásokon, anyja és apja elvesztésén, ami közben rájön: a gyors futásával képes lehagyni a fényt, azaz időt utazni 1 másodpercnél hosszabban is. Bár öreg mentora, a Ben Affleck által alakított Batman mondja neki, hogy nem csak a pillangóhatás miatt nem javasolt változtatni a múlton, hanem mert amik velünk történtek, azok miatt lettünk pont olyanok, amilyenek.

Nyilván Flash nem hallgat az öreg Batmanre, és visszautazik, megmenti az anyját, amivel (picit spoiler), tulajdonképpen egy másik idővonalon köt ki, olyanon aminek az eleje is máshol van, meg a vége is – sőt, még saját maga fiatalabb változatával is összefut, akit aztán ki kell képeznie a Flash-ségre. Elég sok időt fektetnek az itteni időelmélet megmagyarázásába, nyilván, hiszen a fináléhoz is kell, szóval majd lehet érteni ők hogy gondolták. Hogy mennyire tudományos? Nos egy láthatóan gyerekeknek / fiataloknak / fiatallelkűeknek szóló képregényfilmről van szó, aki kiakad a “furcsa” időutazáson, az ne erre üljön be.

A történethez tartozik még, hogy ezen az idővonalon nincsenek szuperhősök, metahumánok, csak egy öreg Batman, akinek a segítségét kell kérje a főhős, mivel befut Zod a Man of Steel filmhez látott módon Superman átadását követelve. Ez mind olyasmi, ami a trailerben volt, és elég kontextus is lesz most már.

Igazából maga a film nem csak abban hasonlít a No Way Home-ra, hogy multiverzumos gyökerei vannak, hanem mert hatalmas fanservice is. Sőt, többnyire ez működik benne igazán. Aki a trailerben látott “Let’s get nuts” hoz lázba, és hasonló nézővel összekacsintások (a Vissza a jövőbe mindenképp mosolyt ér), az baromi jól fog szórakozni, hiszen nem semmi meglepetéseket szedtek össze.

Emellett az érzelmi mag, Flash céljai az anyja megmentésével, és ennek a szálnak a levezetése működik. A sok hülyülés mellett a befejezésre összekapja magát a film, amit úgy tűnik Ezra Miller elvisz a hátán. Lehet más is játszhatná a szerepet, a Warner biztosan örülne ha nem a valóságban ámokfutó színészre bízta volna, de vele mindenképp működik a Flash, ahogy a saját más univerzumos változatát alakítja és magával dumál az szinte végig jó, ahogy a… gyerekes humor is megy vele.

A gond minden más? Konkrétan a film kinézetén mindig ment a trollkodás az előzeteseket alatt, és a végtermék kapcsán aztán főleg ez lesz. Bár a korábban Itet rendező Andy Muschietti szerint direkt ilyen a kinézet, avagy art direction döntés (“Flash szemszögéből ilyen a világ”), de ezt nehezen hiszem el, hogy ez mindenre rásüthető. Mármint szerintem Flash idióta futása, furcsa lassított-gyorsított pillanatai, és ehhez hasonlók tényleg direkt néznek ki úgy ahogy, rendben, ellenben a Zoddal való csata, amit a trailerben is láttunk, valami iszonyat sivár. Ahogy az elején a motoros üldözés is. Ahogy az öreg Batmannak közös akció is. Lehetne még sorolni?

Ha a campy-ságot akarták meglovagolni, mint ahogy az első kórházas mentésben tették, akkor azt kellett volna tartani végig, de inkább a komolykodás és direkt túlzó kicsit karikaturista dolog között leültek a földre. Szinte látom, hogy páran a CW-n sokáig futott Flash tv-sorozatot is fel fogják hozni kinézet összehasonlításnak, pedig annál azért jobb. Mondjuk ennyi pénzből ez nem kéne meglepő legyen, na és az itteni színészek minden szart feljebb tudnának húzni picit.

Összességében mégis úgy jöttem ki, hogy “ez elment”. Jobban működött magában, mint a Shazam 2, de egyszerűen semmi extra. Nem ez menti meg a DCEU végnapjait, vagy lett olyan alappillér, amire kár, hogy nem építkeznek rendesen a jövőben esetleg, hanem az idóta poénokkal és sokkal kevésbé visionary kinézettel egyszerűen csak közelebb került a Marvelekhez.

human
írta
2023. 06. 16. 23:58
megjelenés
41
hozzászolás


41 hozzászólás a “The Flash: avagy No Way Home a DC-től” bejegyzéshez

  1. SPOILERS

    a) nem értem, miért kapott Barry enyhe latin-amerikai hátteret, amikor Ezra apai ágon zsidó származású, én is az vagyok részben, ha már diverzitás, ezzel is működne.
    b) a CGI nagyon elcseszett, azok a szegény potyogó babák úgy néztek ki, mintha viaszból lennének. az ötlet amúgy jó.
    c) a sorozatverzió szépen elmismásolta Barry erős zabálhatnékját, de aki ennyit eszik, az hányszor megy a vécére és nem kap ott aranyeret?
    d) a cosmic treadmillt, amellyel a képregényes Barry időt tud utazni, szépen kiadaptálták, hogy egyszerűbb legyen a történet, pont ezért nem valami érthető az időutazás. Ezt a szerkezetet Barry hosszasan fejlesztette. Booster Gold az, aki sokkal egyszerűbben tud utazni az időben, nem Barry.
    e) érdekes, hogy szinte minden képregényes elem visszaköszön a Flashpointból más formában, a segítséget nyújtó öreg Thomas Wayne Burtonverse-Batman lett, az amazonok és Atlantisz harca Zod vs. emberek, a 18 éves Barry azért kellett ide, hogy az idősebb verzió valakivel interakcióba tudjon kerülni és ne legyen annyi monológ, Kara Zor-El az egyszálbél Clark stb., csak az időbeli sűrítetés miatt ezeknek a karaktereknek a motivációja, karaktere veszett el. Kara csak úgy jön és lóg a levegőben. Olyan érzésem volt, mintha a néha már kínosan túlzásba vitt poénok miatt kevesebb idő lenne magyarázatra, karakterizációra.
    f) az utolsó mamis jeleneten rendesen könnyeztem, szóval a drámai rész kellően jól működött.
    g) tetszett, mert a Flash a kedvenc DC-részlegem Batman mellett, de többet vártam és azt hittem, hogy legalább a stáblista utáni jelenetben kapunk valami sejtetést a DCU jövőjéből.

    Apropó, Barry a képregényben nem igazán ilyen. Wally West a sokkal szeleburdibb figura. szóval a két alak személyiségjegyeit egyesítették, hogy pókemberesebb legyen a végeredmény.

  2. Érdemes végigülni a stáblistát? Tudom, hogy van extra jelenet, de értelmes? Vagy csak egy hülye poén?

  3. Az öreg batman és pár jelenet szerintem egy kicsit kiemeli az utóbbi idők marvel filmjeihez képest…. Inkább ez a vonal, mint az utóbbi Hangya, Dr. Strange 2 ….

  4. Sok filmnél indokolatlan szokott lenni a CGI szarozása, de itt tényleg botrányosan rossz volt. Azok a babák?? XD Az időutazásnál is jobban működött volna, ha nem animált karaktereket mutogatnak, mert tiszta műanyag az egész. Viszont még így is a DCEU talán legjobbja, ülnek a poénok, jók a cameok, Keaton-t nagyon jó volt látni, tényleg fanservice, de a jobb fajtából. Kellemes szórakozás volt.

  5. Infantilis, rossz CGI stb. de mégis lekötött végig, ami manapság nagy szó. Elhiszem, ha irritáló sokaknak Ezra, de a szokásos közhellyel élve, a film végére (akár csak Flash) felnőtt a dologhoz. Élveztem, jól szórakoztam, és pont erre gondoltam én is közben, hogy mennyivel jobban egyben van, mint pl. egy Ant-man 3.

    Ha kicsit még bátrabban nyúltak volna az alapanyaghoz és egy tónussal komorabb lett volna, akkor valóban igazán emlékezetes lenne – de való igaz, hogy érzelmi töltet nagyon régen ült ennyire szuperhős moziban.

    SPOILER:

    Mindenhol leírom, de a Burton féle Superman megkreálása egy filmrajongó valaha volt legkirályabb easter eggje, már ezért kifizettem volna a jegyet és szerencsére teljesen váratlanul jött

  6. SPOILER:

    @blurayfan: Én végigültem (egyedül én maradtam a teremben), de sajnos nem értettem a stáblista utáni jelenetet, hogy mire is ment ki.
    Flash és Aquamen sétálnak egy utcán és beszélgetnek, Arthur pedig nagyon be van rúgva, beleborul egy pocsolyába és bugyog.

    @abelh: Kár, hogy Nic Cage is CGI volt míg Christopher Reeve esetében ez sajnos elkerülhetetlen már.

  7. Anak

    Spoiler

    A stablista utaninak egyeduli ertelme, higy az aquaman igy játszódhat ebben az univerzumban ez utan, mert egyértelművé tettek, hogy Artur továbbra is onmaga.
    Sztem lesz meg megkepetes abban a filmben is.

  8. Gunn univerzuma szinte biztos, hogy egy teljesen új reboot univerzum lesz. Tippre Ezra is megy a levesbe.

  9. Spoiler:

    Az kiderül a filmből hogy ha Superman nem létezik ebben az univerzumban akkor Zod miért őt keresi?

  10. 9.Bodrik: igen, Zod elmagyarázza.

    A film nem volt rossz, én élveztem végig. Egy percig sem untam, nem ásítoztam, mint az utóbbi 2 év marveles termésein.
    Nekem a CGI is bejött, illett a falsh-feelinghez. Egyedül az animált karakterekre kellett volna ráfeküdniük, hogy ne Doom Eternal-féle grafikát lássak viszont. A zenékkel, színészekkel, sztorival nem voltak gondjaim. A film végi cameo is jó volt, bár ott a szinkron miatt (azt ugye előbb hallani) már leesett, hogy mi lesz a meglepi.

  11. Fos, nagyon fos

    spoiler
    látszik hogy megakarták lovagolni a multiverzum hullámot a konkurenciától, de féltek ugyanazt belerakni ezért jött ki ez a borzalmas végtermék. Mondhat nekem a pillangóhatásról bárki bármit, bele lehet magyarázni hogy annyira gyorsan ment hogy a univerzum megváltozik blablabla de
    DE
    attól mert valaki megmenti az anyját
    NEM
    NEM!!!
    lesz batman egy teljesen más férfi
    NEM
    NEM!!!!
    lesz supergirl superman helyett
    abszolút baromság és nem jön egybe. Lehet engem itt ekézni, hogy miért keresek szuperhős filmre logikát meg blablbla, de amikor a vár alapjai fosra vannak építve akkor az egész vár előbb utóbb szétcsattan a földön

  12. szerintem elég érthető a filmen belül, hogy ők miképp gondolták a multiverzumozást.

  13. Én nem néztem semmilyen képregényfilmet vagysorozatot legalább egy éve (ha igen, simán elfelejtettem), így csak hallomásból hallom, mekkora minőségzuhanás volt ezen a területen, így el tudom képzelni, hogy azokhoz képest tök jó a film, de igazából csak hozta a kötelező köröket, irgalmatlanul szembántó, pusztaság közepén játszódó CGI-háborús lezárással, ahogy azt kell az ilyenekben.

    A cameók viccesek voltak (azért most így belegondolva óriási ziccer lett volna, ha Ben Affleck megjelenik Superman-ként is, még az is belefért volna), de ez csak az egyszer elsüthető nosztalgiavonatot pipálta ki (amellett, hogy egy másodpercre nem hittem el, hogy a festegető, hobo Bruce Wayne ekkora kunsztokat tud, főleg mert nem láttunk ilyeneket tőle 30 évvel fiatalabban sem). A másik a boltos jelenet volt a végén ami kiemelkedett, ami majdnem ütött akkorát mint a No Way Home vége.

    Szóval olyan egynek jó volt, jó volt visszanézni ezeket a karaktereket, de ahogy a Marvelnél is, ez már fokozhatatlan összemosása mindennek.

  14. Bocs ha valaki írta már de nem akarok spoilert mielőtt látom de erre kitérnék azért. Elvileg az Aquaman 2 még DCEU nem? Az ha jól rémlik decemberben vagy mikor jön.

    “The Flash: avagy No Way Home a DC-től” Ezt meg egy kicsit erősnek érzem. Mármint oké gyakorlatilag utána jött ez de eredetileg ez lett volna az első hivatalos multiverzumos képregényfilm ha a WB nem hozza a formáját. Utána jött volna ugye a Pókverzum animáció szóval papíron akkor már inkább DC Pókverzum mint No Way Home. Az értékelésed alapján a Flash nagyjából fele olyan jó lehet.

  15. Amúgy arra azért kíváncsi lennék, hogy a rendező állítása mennyire lehet igaz hogy a “rossz CGI” direkt lett olyan amilyen. Állítólag ezzel akart valamit mondani ahogy olvastam de ha igaza is van az átlag néző nem fog mást látni mint rossz CGI-t.

  16. Agyeldobós filmet vártam, de csak simán jó volt. Azért jól szórakoztam.

    Spoiler

    Segítsetek már légyszi. A végén Clooney amikor megjelenik az nemcsak egy sima poén, hanem azt is magában hordozza, hogy nem az eredeti világába/idősíkjába ért vissza Barry ugye? Merthogy apuka is megmenekült. De akkor most Clooney a Batman ezek szerint vagy megint utazgat majd Barry az időben, hogy ezt is helyrehozza? Közben meg Momoa maradt halfiú?

  17. David33:

    Kit érdekel, hogy papíron előbb jött volna? Mire ez a szerencsétlen film kijött, addigra a multiverzumot nem egy film, vagy sorozat behozta a képregényfilmeknél.

    Másik meg: Szerinted majd Gunn azzal promozza a még ki nem jött filmeket, hogy jajj egyik se számít majd. Teljes reboot lesz. Nyugodj meg, ahogy lemegy a Aquaman bejelenti, hogy egyik se volt az ő univerzumának része és teljes reboot jön.

  18. Nagyon jó lett. Miller nagyon jól hozta a két Barry-t. Érthető, hogy a Warner miért nem akarta kukázni ezt a filmet. Sajnálom, hogy ez így ebben a formában nem megy tovább.

  19. Egy film amiben mukodik a humor, a drama, az akcio jelenetek kreativak es WTF pillanat is van benne.

    Vicces, volt a filmben tobb utalas Tim Burton tobb filmjere is, de az csak kesobb esett le, hogy gyakorlatilag a legvege is az volt.

  20. SPOILER

    Közepes volt, láttam már jobbat is és rosszabbat is. Meglepő módon Ezra okés volt. Keaton és Supergirl voltak a legjobbak. A sztori sajnos katyvasz volt, az erő elvesztését és visszaszerzését simán ki lehetett volna hagyni, több idő mehetett volna Supergirlre, Zodra és Savitarra akit kb a végén a seggükből húztak elő.
    A cgi és úgy ám blokk a látvány kritikán aluli volt, okádék végig. A végén az új Batman óriási húzás volt.

  21. Nagyon durván vegyes a megítélése. Még várok vele, hogy elmegyek-e moziba miatta. Viszont anyagilag esélyesen bukta. Pénteken szarabbul nyitott, mint a Black Adam.

  22. Sikerült a Black Adam alatt nyitni, bravó, azért az nem volt könnyű. 😂 Bár őszintén várható volt, hogy ennyi DCEU moslék után csak az nem lesz elég, hogy visszahozzák Keatont.

  23. hát nekem nagyon tetszett.
    a cgi babák tényleg creepyk voltak, de azon túl fenomenális élmény volt!
    imádtam, hogy visszanyúltak zod-hoz, cara is zseniális volt, meg az is ahogy megmagyarázták az időutazásos dolgot is, tetszett, hogy egy új fogalmat vezettek be.
    Bruce a végén.. nagyon sajnálom, hogy ez az utolsó darab a dceu-ból, szerettem a man of steel-en át egészen eddig (kivéve a squad, black adam, birds of prey, jl, shazam 2)

  24. SPOILERES

    nem hiszem el, hogy ezt a CGI-t nem szándékosan csinálták ennyire ergyára. szóval 2023-ban ez simán az annyira rossz, hogy az nem lehet véletlenül ilyen kategória. miközben Zod meg az űrhajók és a nagy csata oké, bizonyos részek meg szinte Kis Vuk szinten vannak. lépjünk is túl ezen.

    szerintem ez a film simán ott van a Man of Steel mellett, a legjobb talán három DC mozi között. legyen a másik az első Wonder Woman. ez meg a harmadik. engem megfogott, egyszer sem zökkentem ki, vagy szívtam a fogam. ami nagyon ritka. mondjuk a végét nem vágom, de gondolom azért lett Ross doktor a denevér, mert Flash mégiscsak alakított az univerzumon a konzerv átrendezéssel.

    nem tudnék sokat hozzátenni, nekem működött a sztori, mindenki éppen megfelelő volt, csak egy nagyon kicsit volt kínos a humor, az időutazós viccelődés meg tésztás értelmezés is elment abszolút. sajnálom, hogy ez a szál így már nem nagyon megy majd tovább.

  25. ja és bocs, minden Marvel és DC film közül kilométeres előnnyel vezet az ilyen-olyan cameok versenyében. akkor is, ha főleg CGI volt. az a Superman a pók ellen, ajj… :DDD

  26. Kalap, Máté815

    SPLOILER!

    A képregényt nem olvastam sajnos, de az animációs filmben is így magyarázzák az időutazást, illetve a pillangóhatást és a képességének az elvesztését, visszaszerzését is. Ezt nem lehet a filmkészítőknek felróni.

  27. SPOILER

    Hát Malachi azért a Doctor Strange 2 John Krasinski cameoja ezerszer komolyabb volt mint a Cgi Nicholas Cage, de hát kinek a pap kinek a papné.
    Egyébként a filmtől sokat vártam, sajnos nem lett jobb egy erős közepesnél, Ezra Miller korrekt volt, és én azok közé tartozom akik kedvelik mint Flash. Michael Keaton féle Bruce Wayne/ Batman viszont iszonyú cringe volt, de nekem nem jelent semmit a 89-es Batman, szóval lehet azért.
    Supergirl kb semmi volt, de hát nem is volt karaktere, Zod szintén, Dark Flash szintén semmi kb.
    A Cgi néha olyan volt mintha egy Ps3-as játékot játszanék, de az akcióknál korrekt volt.
    A cameok meg semmit nem adtak a történethez, akár a Pókemberben, akár a Ds2-ben jobban ki voltak használva a cameo adta lehetőségek.
    Viszont a James Gunn féle univerzum inditásáig én már nem nézek Dc filmet moziban, engem ez a Kék Bogár féle cringe, meg Aquaman 2 már nem érdekel. Sajnálom hogy ide jutott a DcEu mert én kifejezetten szerettem volna ha ez is lesz olyan monumentális mint az Mcu.

  28. szerintem is jó lett a film. számomra kicsit olyan, mint a Ready Player One. és képtelenség rá haragudni. nekem az jött le, hogy ezt a filmet tényleg rajongók készítették rajongóknak. nem éreztem a “na, tudjuk le ezt a részt is, jöhet a next phase” hozzáállást egy percig sem. remek színészek, szuper soundtrack – ami szintén mindent de tényleg mindent megidézett de mégis olyan tök könnyedén, erőlködés nélkül – mint maga az egész film.

    SPOILER

    hogy miért olyan rossz a CGI tippem (mert, hogy az tényleg rossz):)
    ne legyen kétség, a Superman Reborn bizony gagyin nézett volna ki – hisz ott a Wild Wild West mint bizonyíték: a modern kori szuper drága “annyira rossz, hogy már rossz haha” blockbusterek egyik ősatyja, a maga lábatlankodásaival.:)
    én azt gondolom, hogy ez a “legyen gagyi a CGI” ez egy ilyen direkt “szerelmeslevél” az extrém drága, de cserébe legalább nagyon rossz, ízig-vérig “B-filmes” attitűddel elkészült blockbustereknek.
    hiszen az ilyen nagyon rossz filmekért is lehet rajongani, ráadásul az emlékek is megszépülnek. John Peters és Kevin Smith meséje is egy kedves, jópofán előadott sztori és – szerintem – ezt a “mesélős” ponyva hangulatot próbálták kihangsúlyozni a komolytalan CGI-vel. egy ilyen szigorúbb hiperrealisztikus látvány – szerintem – nem működött volna ezzel a sztorival.
    de ez tényleg csak egy tipp.
    (aztán az is lehet, hogy Andy Muschietti egy zéró vízióval megáldott tisztességes iparos úriember, akinek halvány lila gőze sincs a jó látványról, de énszerintem ez max részben igaz).:)

  29. Lehet egyedül leszek a véleményemmel de nekem a stroy, a színészi játék nagyon tetszett.

    A CGI ulrafos gáz, vállalhatatlan.

  30. GIGA SPOILER

    Sheck007 – jó volt az is, de engem ezek sokkal jobban megleptek. Reevesre számítottam, a többire tökre nem. Meg a Cage azért elég szép, hogy mondjam “tisztelgés” a soha el nem készült projekt eőtt. Mondjuk ezektöl pont nem jobb, vagy rosszabb a film, csak nekem dobott az élmėnyen egy kicsit.

  31. Nem vedem a CGI-t, mert all time low, DE volt mogotte egy gondolat, hogy a fenysebesseggel kozlekedo Flash vilagaban minden mashogy nez ki (nincs tukrozodes, csillogas, minden anyag pl a bor mashogy viselkedik)

    Persze meg lehetett volna csinalni 100x jobban, de latszott, hogy sporolt rajta a studio.

  32. Az arcok a gázok, de azok vállalhatatlanok. Egyszerűen még mindig nem értem, hogy tudott erre a CGI-re bárki rábólintani.

  33. Mennyire király volt újralátni a Snyder-féle szuperzoomot, amikor camera shake-el belezoomolnak valamibe. Az egész MoS film tele volt vele, itt meg Muschietti visszahozta egy csomószor, szép hangulati keretet ad a záruló DCEU-nak.

  34. Tegnap láttam, viszonylag élvezetes volt.

    Spoiler

    Kár, hogy a sok cameo közül kimaradt Val Kilmer, ha már volt Cage, Kilmer is igazán megérdemelt volna egy biccentést.

    A CGI borzalmas.

    Szerencsétlen Affleck alig volt valamit denevérruhában, nagyon kilógott a folyton odavetített arca+az a disszonancia testméretben és arcban (teljesen leengedve) amikor nem maszkban volt, fura..

    Affleck elszólalásából kivehető (mint amikor korábban visszamentél 1 másodpercet), hogy most akkor a Snyder Cut volt kánonnak véve, ami azért vicces.

    Érdekes, hogy változtattak a kriptoniak erején a man of steelhez képest és itt már egybenlévő űrruhába is gyorsak és erősek voltak, azért fura.
    Meg persze milyen simán átszúrták szegény csaj legyőzhetetlen bőrét.

    Jó volt látni Keatont, belőle jöhet akármennyi.

    Az időtávlatok eléggé rosszak voltak, illetve a szinkron is borzalmas volt, hiszem a 18 éves Barry idejében keresett a denevér gépen fura meteor lezuhanásokat az elmúlt 15 évből?!
    Akkor Cavil Zoddal való találkozásakor elvileg 15 volt?
    Hagyjuk már.

    Meg persze megint jól elmismásolták és alulreprezentálták a man of steelben látott pusztítást, azzal, hogy csak pár ezren haltak meg.

    Mindezek mellett azért lehetett volna innen valahogyan továbbvinni, viszont Gun féle érát abszolút nem várom.

  35. Eddig a DCEU-t megmentette már Geoff Johns, Patty Jenkins, Joss Whedon, Walter Hamada és Dwayne Kű Johnson. James Gunn a következő pár filmes?

  36. Végre megnéztem. Imádtam! Feliratosan néztem szerencsére, elképesztően zseniális a dupla Ezra Miller! Mind színészi játékban, mind VFX-ként is! A valaha készült legjobban felvett iker-szerep! Ahogy nézed eszedbe sem jut, hogy egyetlen színész játszotta el a két szerepet! Olyan hibátlanul csinálták meg ahogyan pakolgatja magát ide-oda, hogy leborulok a készítők előtt.

    De mikor állok fel, azért rendesen tökön is rúgom őket! Az időgömb animációi hogy néztek ki, atya ég! Múmia 2-es Skorpiókirály smafu hozzájuk képest. Borzasztóan kár, mert szerintem a sztori, a hangulat és még a szerkezet is működik. Zseniálisan van vágva a film, nincs üres járat, ahol kell pörgős, ahol kell vicces, de minden az érthetőség keretein belül marad. Ahol kell megható, szóval szerintem nagyon jól sikerült.

    Tényleg a rosszabb VFX-részek, illetve a meglehetősen sivár Zod-csata volt, ami miatt egy picit kevésbé marad emlékezetes, de jó volt végre igazi képregényfilmet látni, ami nem veszi magát véresen komolyan, képes az elborult történetét bátor vizualitással párosítani. Ugyanakkor a remek színészek és fanservice is a helyén volt. Megnéztem volna hogyan folytatják…

  37. Most ment le a tv-ben a BvS és igazából ehhez képest hát..
    egy semmi, nézhetetlen, unalmas semmi.
    Nem tudom hogy lehetett ezt a filmet leadni, egyáltalán elkészíteni, pláne úgy, hogy az alapanyag egy nagyon koherens cucc volt.
    borzasztó, egyszerűen borzasztó, hogy erre vártunk évekig, lassan 1 évtizede már. Ennél talán nincsen lejjebb, remélem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.