Oppenheimeres 5 perc

A film vágója rakott össze egy valamit Nolan új rendezéséből. Azért nem tudok többet mondani, mert szerintem ez nem a kezdő 5 perc, és 1 héttel a premier előtt én már tuti kihagyom.

Aki nem így érez annak tessék:

human
írta
2023. 07. 13. 18:25
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Oppenheimeres 5 perc” bejegyzéshez

  1. Megnéztem, NEM az első 5 perc, ez egy előzetes, csak úgy nézze, aki akarja, hogy ezt tudja!

    Azért néztem meg, hogy hátha megjön hozzá a kedvem, nagyon szépen van filmezve, de ez a téma soha, de soha nem érdekelt, egyszerűen nem tudok szimpatizálni senkivel, aki ennek a megalkotásában részt vett, és hiába lesz egy nagy erkölcsi tanulság a vége valszeg, ettől csak még jobban nem érdekel, tudom, hogy mi az a tanulság, és minden épeszű ember tudja. Itthon majd lehet bepróbálom, hátha a film hatására megváltozik a véleményem, de szerintem Nolannak vissza kellene térnie az eredeti ötletekből készült sztorikhoz, mint amilyen az Eredet volt például, ami máig a kedvencem tőle, míg a Dunkirkot hamar kikapcsoltam, mert úgy voltam vele, mint most ezzel, és ilyen nagyon ritkán van velem: egyszerűen nem érdekel a téma, se a világháború, se az atombomba és az erkölcsi tanulságaik, egy hatéves tudná, ha megkérdezné az ember, hogy mik azok józan kis paraszti ésszel és értékrenddel. És bőven elég nekem lélekben az ilyen mikor ukrán munkatársam otthonmaradt barátai hetek óta nem írnak vissza, mára valószínűleg mind halottak azt mondta, és ha haza is akar térni majd egyszer, életében már nem tud, max egy elpusztított országra és szerettei halálára és a néhány megmaradt megvetésére, mert ő elhagyta harc nélkül az országát majd visszatért, ezért majd csak azt kap. Tehát nem, akárhogy is van rendezve, fényképezve, eljátszva, nem érdekel hogyan és miért találták fel a világ legpusztítóbb tömegfegyverét és mit éreztek ezután…

  2. Ezeket a szegény amerikai nőket mindig teregetés közben érik a gondterhelő hírek! :DDD Mennyire klisés ez, te jó ég, és Nolan is belesétál?

  3. Endymion: ne lepődjünk már meg azon, hogy túldramatizáltan ábrázol valamit egy film.

  4. uh ezt már tuti én is kihagyom, ha beültünk valamire moziba és benyomták az előzetesét, már akkor is becsuktam a szemem:D

  5. Nekem tetszett, libabőrös a hangulata ennek a kedvcsinálónak, és így is tervezem megnézni, hogy láttam. Reményeim szerint ráfekszenek a személyiségekre és a morális/erkölcsi gondolatok ütköztetésére. Érzésre pontosan ugyan azokkal a gúzsba kötő morális dilemmákkal és dinamikákkal foglalkozik talán a film, amik napjainkban is egyre aktuálisabbak.

  6. Majdnem biztos vagyok benne, hogy hatalmasat tévedek, de nekem valahogy dögszag lengi körül ezt a filmet. A Nolan-fetisiszták nyilván csont nélkül kíváncsiak rá és mind elmennek majd a moziba, de a többiek érdeklődését kicsit olyan, mintha nehezen tudnák felkelteni. Alapvetően elsősorban ez az idősebb generáció érdeklődésére tarthat számot (magam is ide tartozom, bár egyelőre még nem érzem a hívást, hogy látnom kell), a fiatalokat pedig próbálják megfogni az amúgy jó ötlet “visszaszámlálós” előzetessel tavaly óta, most ugye nyomják mindenhol, hogy filmre forgott és alig fér el az IMAX-vetítőn a tekercs, stb. De valahogy ezekből mégis egyfajta kétségbeesettséget érzek, nagyon próbálják nyomni, hogy ez nagyon nagy és nagyon különleges lesz. Az meg, hogy bedobnak az utolsó hetekben ilyeneket, hogy “úristen, rosszul lettek a nézők, magába omlott a főszereplő, lelki teher, sokk, döbbenet” – ilyet a nagyon olcsó legalja horrorfilmekhez szoktak marketingelni, nem méltó szerintem ez Nolanhez. Mindezek miatt érzem azt, hogy talán bukóra készülnek, és ezért vannak ezek a fura vibe-ok körülötte, meg hogy még bedobnak egy ilyen 5perces előzetes-sneak peek hibridet, ilyet se tudok hirtelen mondani, hogy melyik sikeres film előtt csináltak korábban… Na de meglátjuk, valószínűleg tévedek és tarolni fog a film.

  7. Egy Kis Videó: Az eddig kiszivárgott kritikák iszonyat pozitívak, én kizártnak találom a buktát. Ha nem is egy Inception féle tarolást, de egy Dunkirk szintet simán várok tőle. És közben kihozták a filmet a Barbie budgetjének két harmadából, az az igazán kemény.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.