Napi csúszások

A SAG sztrájk kapcsán sajnos ilyen hírekből most jönnek majd egy darabig.

  • Az Emma Stone-os Poor Things szeptemberről most december 8-ra került. Oscar bácsi? Ha a nagyok elpakolnak a december jobb bevételileg?
  • A függetlenfilmes dráma, a The Unknown Country felmentést kapott a “semmi promó interjú” sztrájkszabály alól.
  • Az Ethan Coen által rendezett Drive-Away Dolls valószínűleg csúszni fog, nem is keveset.
  • A Rock millió fölötti összeggel támogatta a sztrájkalapot, ami azért hír, mert hátha így a többi gazdag színész is megteszi, segítve ezzel a nehezebb helyzetben levő sztrájkolókat.

Bónusznak Bryan Cranston videó, amiben beszól Bob Igernek, a Disney CEO-jának, aki valamiért főellenség lett, pedig hát a többiek sem siettetik azt a megegyezést.

15 hozzászólás a “Napi csúszások” bejegyzéshez

  1. Jelentős részét meg tudom érteni ennek az egésznek, de hogy pont egy gazdag álljon ki a “jó fizetésért” harcolni, ráadásul nem is úgy kifejezve hogy az “átlagmunkás” hanem a “mi fizetésünk!” az azért vicc. Ez meg hogy egy személyt akarjanak baszogatni az egész rendszer helyett érthetetlen.

  2. Bob Iger nyilván a múltkori “unrealistic” interjúja miatt kapja az ívet. A többi CEO legalább csendben maradt.

  3. Artox: de ez nem ilyen 22-es csapdája?
    Ha gazdag, híres ember áll az ügy èlère akkor az a baj. De ha meg egy kisebb ismeretlen színèsz, arra meg ki figyelne fel?

  4. “Ez meg hogy egy személyt akarjanak baszogatni az egész rendszer helyett érthetetlen”
    Szó sincs arról, hogy csak egy személyt akarnak baszogatni az egész rendszer helyett. Pont hogy az egész rendszer jelenlegi formája ellen szól most a sztrájk. Iger épp most a nem rég tett nyilatkozata miatt kapja az ívet, amellett hogy továbbra is a rendszer ellene szól a sztrájk.

  5. Artox: szerintem is ez egy érdekes kérdés, és a napokban volt is valahol erről egy cikk. Igazából szerintem is kétélű dolog, ha egy valóban A-listás sztár (itt most tényleg a top-top mozis színészeket értem elsősorban) áll az események élére, de ugye pont ezért nem is látni igazán ezt a réteget a sztrájk eseményeken, vagy ha igen, akkor sem nyilatkoznak mindenfelé, inkább csak jelen vannak, esetleg posztolnak egyet-egyet social mediara. És ez igazából így van jól, mert ez most nagyrészt nem róluk szól. Szóval az hasznos, hogy támogatják az ügyet nyilvánosan, hiszen ez is jelzésértékű a stúdiók felé is, de nem nekik kell itt a szószólónak lenni. Amit tehetnek és amit ugye pár napja Dwayne Johnson is tett, hogy pénzt ad a sztrájkalapba, hogy abból segítség azokat, akik rászorulnak.

    Ezek alapján pl. Cranston (vagy Buscemi, ő is mondott beszédet) szerintem pont a jó figurák arra, hogy hírt generáljanak, és folyamatosan napirenden legyen a téma, mert ők elég ismertek, hitelesek, de mégsem a DiCaprio-Pitt-Clooney szint, akik szájából nyilván furán hangozna, hogy a minimálbér emelését követelik. Mindeközben pedig minden eseményen több más, kevéssé ismert, de közkedvelt színész is fel szokott szólalni, így az én szememben a hitelessége ezeknek az eseményeknek abszolút a helyén van.

  6. “Ez meg hogy egy személyt akarjanak baszogatni az egész rendszer helyett érthetetlen.”

    De hát Iger magának kereste a bajt. Ő volt az, aki ennyire beleállt nyilvánosan a sztrájkolókba, naná, hogy utána őt fogják megszólítani és ő fogja kapni tőlük az ívet.

  7. Ne hülyéskedjünk. Bob Iger, klasszik cinikus aljas pénzember, aki évente 25+ millió dollárt keres, most hosszabbították a szerződését újabb két évvel, és a korábbi prémiumának ötszörösét kapja majd, miközben a Disney kudarcot kudarcra halmoz. És akkor nyilatkozgat, hogy a sztrájkolók követelése nem időszerű és reális. Az ember annyi savazást érdemel, amennyi a csövön kifér.

  8. Artox: ez a lényeg, hogy a gazdag színész Cranston most pénzt veszít a sztrájk miatt, nem dolgozhat, nem castingolhatják, és mégis kiáll az a cél, az élhető bér és a NO-AI mellett, ami őt nem is annyira érinti már az életében, mert a főszereplő csere azért nem holnap lesz.

  9. Amúgy Dwayne Johnson meg millió dolláros adományt utalt a sztrájkalapba, ha jól olvastam.

  10. Kicsit jobban informálódva igazándiból javarészt valóban hülyeség volt az első kommentem, viszont pozitív csalódás a többi komment nem kioktató stílusa. A sztrájkalap milliói viszont remélem nem rossz helyre jutnak mint eddig a legtöbb “adomány”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.