12 hozzászólás a “A Mission: Impossible Dead Reckoning főellensége” bejegyzéshez

  1. Spoiler alert!:
    Félreértés ne essék, tetszett a film, de az, hogy a mesterséges intelligencia néha olyan dologokat művel, amik természetfelettiek, vagy pusztán fizikai képtelenségek, kicsit sok volt a lelkemnek. Pl. a jövőbe látás képessége WTF? Vagy amikor a csatlósa hátradől verekedés közben a száguldó vonatról, és pont lezuhan a szivacsal bélelt teherautóra ami óramű ponotssággal érkezett. Azon túl, hogy a jelenet kivitelezhetetlen precizítást igényelt volna, még fizikailag sincs renben, mert ilyen sebességgel vonatból kiesve nem véd meg egy szivacs, nem maradsz egy helyben esés után, a vonat sebességével fogsz még a földön pörögni egy darabig. Tudom, ez egy akciófilm, és ne kérjek ilyeneket számon rajta, de pont ez az amit felvállalt a sorozat pár rész óta, hogy az akciók fizikaiak, realstábbak mint a többi blockbusternél, és nem lesz tele ilyen nonszensz blődségekkel, mert ezekkel már semmivel sem különb, mint azok a filmek amikből ki akar tűnni :(

  2. Teljesen egyetértek az előttem szólóval, szuper ötlet volt az AI-t mint gonoszt behozni, de olyan kunsztok voltak a filmben, hogy még a 2. rész is megirigyelné

  3. Akciofilmeben nehez abrazolni az AI veszelyeit. Egy regimodi thriller vagy egy 1984 tipusu drama tudna igazan visszaadni, milyen fenyegetes is valojaban. Remelem elkszulnek ezek a filmek is. Az azert tetszik, hogy legalabb hollywood felismerte a veszelyt, amivel a szemben a vilag teljesen vaknak tunik.

  4. Egy mesterseges intelligencia egy ex-katonat iranyit a hatterbol annak erdekeben, hogy a sajat fennmaradasa erdekeben egy MacGuffin ket darabjat egyesitse.

    Ezt a fenyegetest azota akarjak a kepernyore, miota olvastak a Neuromancert.

  5. Kicsit off a fentiekről eszembe jutva. Minden tiszteletem Tomé, de nem értem miért kell az összes menő IRL agyonhypeolt stuntot gagyi CGI-vel elcseszni. A 7. után visszanéztem mindet és a teljesség igénye nélkül lehet, hogy SPOILERESEN:

    – Repülőn kapaszkodás – gagyi rongybabamódra berántás a gépbe
    – Halo jump – gagyi CGI vihar ahol belecsap? a villám
    – Motoros ugrás – béna képernyőről leeső nem odaillő, de praktikus hegyrámpa
    – Fent is említett vonatos – menő wirework bunyó majd egyszer csak MI 1-et idéző rohadt béna alagút mert az fontos volt.

  6. Túltolták a POI darát COVID alatt..
    Majd Reese és Finch rendet tesznek ha Ethannek nem sikerül..

  7. valee folytatnám a sort:
    Víz alatt 6p – körbe össze vissza forgó bizbaszokkal
    + a vonatos bunyón sokszor vetített volt a háttér sztem

  8. @DH

    Bár a Neuromancer-t filmesítené meg valaki. A mostani nagy AI hisztiben (igen, hisztinek hívom nem veszélynek) nagyot ütne

  9. @Crash

    Sajna sztem az összes Cyberpunk-jellegű film bukott az utóbbi 30 évben, valszeg ez a jövőkép marhára nem vonzó/kifejezetten taszító egy blockbuster film célközönségének. Valami niche-cuccot el tudnék képzelni, de ott meg a látvány lenne fapados, ami a Cyberpunk-nál öntökönlövés.

    Gibson Sprawl trilógiájából inkább egy prémium sorozatot tudnék elképzelni streamingre, ott még a folyamatos fókuszváltás a 3 kötet között is beleférne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.