The Killer-előzetes: Fincher visszatért!

Elkalandozott tőlünk a Mank alkotásával, de most újra Fincheres filmet szállít, amiben Fassbender szerepel.

Mostanra már hivatalos leírás is van, de nem sokkal konkrétabb, mint a korábbi angol: egy végzetes incidens után egy bérgyilkos megküzd a munkaadóival és önmagával egy nemzetközi hajtóvadászatban, amelyről azt állítja, hogy nem személyes.

Ellenben a feliratos teaser! Novemberben nézzük.

Felirat nélkül:

human
írta
2023. 08. 29. 15:59
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “The Killer-előzetes: Fincher visszatért!” bejegyzéshez

  1. uramatyám!!! Jó tudom, nem ezen múlik, de marha okos palacsintának kell ahhoz lenni, hogy kihagyják a magyar mozik – már pedig imdb adatlap alapján jelen állás szerint nem lesz. :((( Nyilván frissül és bekerülnek a “limited” időpontok is, de ha anno beküldték a két pápát is, ez simán megférne a marvels mellett. Nincs is annál jobb, mint egy esős novemberi napon egy esős Fincher filmre beülni moziba:D yáÁáÁáá

  2. hu de jo lenne ha ez _tenyleg_ ilyen lenne majd mint amit ez az teaser sugall, mert ez isszonyatosan tetszik! Persze pont ezert lehet nagyokat csalodni – de egyelore ezt nagyon varom! :))

  3. Hát ez ütött. Remélem, nem csak egy jól összerakott előzetest láttunk. Erről szerintem háttérinfó nélkül is megmondanám, hogy ki rendezte.

  4. A teaser ötletes, jól van vágva és tetszik, hogy a szöveg recitálására épül. Viszont nekem a színvilág nem tetszik, főleg ez a sárgás-zöldes-barnás nem. (nem rég néztem a Pisa Mester-es Rick és Morty részt, abban egész hasonló színű pisa)
    Jó rendezőnek tartom Fincher-t, de sosem tudtam leborulni előtte. Tudom, hogy a rajongók szemében ez istenkáromlás, de jó ideje úgy gondolom, hogy 1-2 fokkal nagyobbra értékelik a fickót, mint amilyen valójában.

  5. A színek brutál !
    A vágás iszonyatosan jónak ígérkezik!
    Szakmailag a csúcs lessz !
    DF úgy oda teszi magát nekünk mint anno Luc Besson a Leon/nal!
    yammi yammi

  6. Beszarás, hogy két ekkora film mint ez meg a Killers of the flower moon (főként) streamingre érkezik. Tényleg más világot élünk

  7. Kötelezően választható. Jöjjön, remélem a honi mozikba is eljut. Amúgy Tilda Swinton hihetetlen, hogy mennyire nem kopik, nagyon kedvelem, jó látni itt is.

  8. Nagyon faszasan nez ki.
    Brutal jo filmek jonnek iden: ez, Killers of the flower moon, Napoleon…mindharom rendezo legenda es elozetes alapjan mindegyik brutal jol nez ki.
    plusz Dune – de sajnos az csak jovore igy hogy attetek ugyebar.

  9. @anthony711
    Szerintem érthetően fogalmaztam meg :) És nem bántóan, külön odafigyelve, hogy a véleményem és nem tény.
    Szerintem a világon nincs olyan alkotó, akit mindenki egyformán kedvel. Abban is biztos vagyok, hogy van olyan körülrajongott rendező, akit te sem tartasz olyan nagyra.
    Nekem igazán tetszenek ezek a színek, és Finchert sem tartom akkora ásznak, mint amilyen elismert – és tudom, hogy ezzel szembe megyek egy általános rajongásnak. Ettől nem leszek csodabogár, csak egyszerűen nem rezonál velem az ő művészete. (Nem szeretem a színvilágot, amit alkalmaz és általában jellemző, hogy alakítja a történetet, de a szereplőket nem tudja közel hozni hozzám, így a sorsuk sem izgat annyira. Persze vannak kivételek. Lehet, hogy nem is a rendezése a gond, hanem a történetválasztásai. A Harcosok Klubját és az Alien3-at nagyon szeretem, de a Zodiákust harmadik nekifutásra sem bírtam befejezni, a Holtodiglan sztorija egy parasztvakítás, a Benjamin Button a legkevésbé sem tudott magával ragadni, a Játsza/Ma-val is az volt a bajom, hogy a világon nincs olyan, hogy mindent így milliméter pontosan előre meg lehessen jósolni, kiszámítani. A Tetovált lányt pedig nagyon akartam kedvelni, úgyhogy nem is tudom lefogulatlanul megmondani, hogy tényleg tetszett-e vagy ezt már előre eldöntöttem.)
    Le legyen már baj, ha esetleg nem egyezik a konszenzussal a véleményem. :)

  10. Endymion: kihagytal egy klasszikust: Seven.
    Valamint ujabbak kozul: Social Network.

    Esetleg potold oket ha meg nem lattad, csak egy tanacs.
    Bar ezek utan feltehetoen azok se fognak tetszeni akkor. :D

  11. A Hetediket anno még moziban láttam. Tök fura, de én például azon egyáltalán nem izgultam. Talán a végén, de erre meg nem emlékszem, mert olyan rég volt már. Nagyon vaskos hangulata van a filmnek (na ott például nem zavart a választott színvilág) illetve a történet asszem érdekes, viszont számomra valahogy nem volt izgalmas. Sem az, ahogy sorra megtalálják az áldozatokat, ahogy göngyölítik fel az ügyet, még az alibi üldözéses jelenet sem. Márpedig egy thrillernek annak kéne lennie talán. De én legalább beismerem, hogy simán lehet, hogy bennem van a hiba, hogy nem rezonáltam úgy, ahogy megkívánta volna. Jó filmnek tartom, szép kiállású, de olyasmi a helyzet, mint amikor hallasz egy zeneművet, amiről tudod, hogy jól van megkomponálva, hangszerelve, de mégsem ragad magával, nem libabőrözöl tőle, nem vált ki belőled érzéseket. Talán ideje újranéznem felnőtt fejjel. :)
    A Social Network-öt bevallom, még nem láttam. Elhiszem, hogy nagyon jó film, csak jókat hallottam róla, Tarantino az év filmjének nevezte. Sorkins írta a forgatókönyvét, aki tagadhatatlanul tehetséges. De még nem bírtam rávenni magam, hogy megnézzem, egyszerűen nem érdekel, a téma miatt se, a színészek miatt se. Aztán majd egyszer megnézem és lehet, hogy leteszem az arcom tőle, hogy hú ez mekkora volt! (a Mank-ot sem láttam még amúgy)

  12. Enymion, kíváncsi lennék, hogy mik akkor azok a filmek, amikre azt mondod, hogy na ez igen, ettől már leteszed az arcod. Főleg ebben a kategóriában (thriller). Írsz ilyeneket esetleg, mondjuk egy top 3-at?

  13. Endymion:
    “Talán ideje újranéznem felnőtt fejjel. :)”
    Szerintem Fincher is azon rendezők egyike, akinek a filmjeit ha más-más életszakaszodban újranézed, akkor lehet, hogy minden alkalommal teljesen mást jelentenek neked, máshogy jönnek le neked, mást kapsz tőlük. A Hetediken lehet a fiatalabb éned azt várta, hogy izgulj, végigvezessen egy izgalmas nyomozáson, az a film nem azért és annak készült. Végignézve úgy például, hogy a terhes párod melletted ül, na úgy a végére kapsz egy kőkemény drámát, ami megrág, kiköp, betemet és úgy ott hagy. Egy biztos, akkor nem úgy kelsz fel mellőle, hogy “egy nem túl izgalmas nyomozást láttál”. Én tinikoromban láttam először és teljesen mást jelentett mint most. Rengeteg más kérdést is felvet maga az egész film például bűnökről, bűnösökről. és bűnhődésekről, és ezekkel kapcsolatos személyes véleményed is könnyen változhat az évek alatt. A bibliai hét főbűn valamelyikét például szerintem nagyjából minden élő ember elköveti legalább egyet élete során, de nem gondolom azt, hogy ezért a filmben látható kegyetlen halál(oka)t érdemelnének. Na, arra akarok rávilágítani, hogy ez nem egy Sherlock Holmes történet vagy egy izgalmas krimi, ez egy elgondolkodtató dráma erkölcsről, értékítéletről, hitről, életről, halálról, bűnről, büntetésről, emberekről és társadalomról és még sok másról…ha így nézed újra egy teljesen más “élményben” lesz részed, akkor is ha nem fog “tetszeni” amit kapsz más lesz. És erre nagyon kevés rendező vagy író képes, főleg úgy, hogy a legtöbb filmjétől mást és mást kapsz, és akár még újranézésnél is az előző nézésekhez képest más-más életszakaszodban. Ha valakinek a filmjei újranézősek, akkor szerintem Fincheré biztosan azok. Na persze csak néhanapján, ha nem akarsz egy komplett emberi ronccsá válni. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.