10 hozzászólás a “Holnap rendes előzetest kap a Kingdom of the Planet of the Apes” bejegyzéshez

  1. Itt már az emberek lebutultak és “már csak” a saját fajtájával kell megküzdeni vagy behozzá a mutánsokat?
    Én személy szerint már ürülnék valami egyedinek mert most már minden sablont ledaráltak (emberek a majmok ellen, emberek és a majom, a majmok ellen, Majmok a majmok ellen és a majmok az emberek ellen akik a majmok segítették)

  2. Az előző három rész konkrétan a legelső film előzményei voltak, miképpen vették át a hatalmat a majmok.

    Emlékeim szerint az új trilógi első részében említik a híradóban, hogy egy űrhajó etűnt egy expedíció során egy feketelyuk mellett. Kiváncsi vagyok, hogy ezt a vonalat viszik e tovább és megkapjuk e a legelső film rebootjat.

  3. @Ayrons: Annyiban kijavítanálak, hogy bár a hivatalos anyagok is sokszor előzményként meg eredettörténetként hivatkoztak a 2011-ben indult történetfolyamra, azok a filmek igazából nem “konkrét előzmények”, hanem az eredeti ötrészes filmsorozat harmadik, negyedik és ötödik részeit gondolták nagyon lazán újra. Az új filmekben történt események ugyanis hiába futnak ki nagyjából ugyanoda, mint a Heston-féle 1968-as eredeti (azaz hogy a majmok intelligensek, az emberek pedig némák és ősemberi szinten élnek), azért vannak elég alapvető eltérések is.

    Az eredeti ötrészes filmsorozatban pl. eleve szó sem volt semmilyen genetikai kutatásról (ott egy űrből jött vírus a kutyákat és macskákat pusztította ki világszerte 1983-ban, ezért kezdték el először kedvencként, majd szolgaként tartani a majmokat), Caesar anyja nem “természetes” majom volt, hanem a Heston-féle film jövőjéből utazott vissza a múltba, de Taylorék küldetése is a 70-es években indult, nem pedig a 2010-es években, ahogy a 2011-es Rise kikacsintós híranyagában látni. Az emberek devolúcióját pedig nem egy vírus, hanem a majmok lázadását betetőző atomháború okozta az 1970-es második rész szerint (amiben egyébként az Alfa-Omega nem egy katonai alakulat volt, mint a 2017-es epizódban, hanem egy tömegpusztító fegyver).

    TL;DR, a 2011-ben indult filmsorozat különálló kontinuitás, még ha sokkal több főhajtást is tesz az eredeti ötrészes filmsorozat felé, mint a 2001-es Tim Burton-féle “eposz”… :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.