I.S.S.-előzetes

A sci-fi thrillerben épp új amerikai legénység érkezik a nemzetközi űrállomásra, ahol az oroszok is ott vannak ugye. Miközben a küldetésüket teljesítik kitör az atomháború a Földön a két ország között, így természetesen az űrhajósokon is eluralkodik a bizonytalanság a helyzetükről.

Ez bizony egész érdekesnek tűnik a trailer alapján.

human
írta
2023. 12. 05. 02:46
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “I.S.S.-előzetes” bejegyzéshez

  1. Nem hiteles, szerintem. Az űrhajósok értelmes emberek, mindkét csapat elítélné mindkét kormány akcióját, együtt szomorkodnának a lángoló Föld látványán, és nem lenne történet.

  2. Sparrow
    Ebben azért nem lennék annyira biztos. Az elszigeteltség és bizonytalanság bőven elég lehet a paranoiához.
    Spoiler:
    Meg hát a trailer alapján parancsot is kaptak, szóval így azért nem egyszerű.

  3. “természetesen az űrhajósokon is eluralkodik a bizonytalanság a helyzetükről…”

    Hát igen, az ilyesmi az ember egész napját tönkreteheti…

  4. ha, gondoltam viccből beírom, hogy másolják a For All Mankind alapfelállást (kicsit, ott is balhé van az orosz bocs szovjeteknél a Földön és vannak/lesznek ellentétek) erre tessék, Masha Mashkova az egyik főszereplő, hehe. így már le se tagadhatnák!

  5. Elgondolkodtam (lehet nem kellene…), hogy mi értelme lenne ölre menni egy űrállomás birtoklásáért, ami véges erőforrásokkal kering a Föld körül, miközben alatta gallyra ment a civilizáció.
    – Ha még a fent lévők is kicsinálják egymást, és lent is meghalt minden és mindenki, akkor aztán tényleg lenullázza magát az emberiség…
    – Ha lent nem volt totális a pusztulás, akkor meg úgyis olyan ledegradált szintre süllyed vissza a civilizáció (“Threads” / “Fonalak” – 1984 valaki?), hogy senki nem lesz képes értük menni belátható időn belül. Olyan atomháború meg nem hiszem, hogy lenne, hogy csak az egyik hatalom járjon maradéktalanul jól…
    – Aztán ha az egyik csapat meg is szerzi az irányítást fölötte, megölve a többieket, mi fog történni, feltételezve, hogy legjobb esetben is középkori szintre süllyedt az emberiség?
    Szóval így elsőre, felületes belegondolás nyomán nem nagyon látom értelmét annak, hogy ahelyett, hogy nyílt lapokat terítve lepacsiznának egymással, és tudósokként megbeszélnék a KÖZÖS túlélés esélyeit, inkább paranoid módon, szisztematikusan megöljék egymást.

    De lehet nekem túl beszükült a fantáziám/logikán, úgyhogy ha valaki tud logikus ötletet, mondja nyugodtan. (Ez a komment 0% szarkazmus felhasználásával készült).

  6. szerintem várd meg, hogy egyáltalán mi a fenét akar a film, nem? még a tényleges helyzetről sem tudunk mindent, csak amit egyelőre elárultak, erre már úgy levezeted, mintha megnéztük volna.

  7. BeryG

    Ha tényleg így gondolkodnának ahogy leírtad,akkor csak unalmas filmet lehetne belőle csinálni, de teljesen logikus a felvetés.
    A Threads pedig a mai napig beleégett az agyamba, pedig nem ma láttam. Azt a filmet nem egyszerű elfelejteni.

  8. ha a másik brigád lemészárlására is hegyezik ki a filmet, és ha full atomháború is tört ki kicsiny bolygónkon, még így is érdekelne, mivel próbálnának meglepni a végén:D

    Sokaknál kiverte a biztosítékot és gyepálták, de nekem a Life ugrik be:D Az életük árán is próbálták megakadályozni, hogy Kelvin lejusson közénk, tökjó volt a no happy end:D én imádtam, valami hasonlót várok most is

  9. @human: elgondolkodtam a trailer által felvetett alaphelyzeten, sugallt helyzeten. és az alapján vetettem fel kérdéseket – nem gondolnám, hogy ezzel értékítéletet mondtam a film felett, vagy nem értem, ez mire fel elvetendő? Akkor ezek szerint ezt sem szabad? Amúgy sokszor felmerül bennem, hogy mire fel van a komment szekció, vagy számodra milyen funkciót hordoz, milyen beszélgetést szeretnél látni benne, ha ilyen gondolatok inkább fel se merüljenek?

  10. nem, azt mondtam, hogy amiket felvetettél azokra bőven lehet válasz a filmben, plusz nem is biztosan az a teljes alaphelyzet, amit itt mutattak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.