Volt lejjebb, az Aquaman folytatása siralmasan kezdett

A karácsonyi hétvégére érkezett meg a DCEU utolsó darabja, természetesen kaptam az ívet, mert nem érdekelt, de úgy tűnik nem voltam egyedül vele, mivel odakinn egy 27,7 milliós hétvégével nyitott. Nyilván az 4 napos ünnep kicsit feljebb húzza, de ez se a buktának számító Shazam 2 kezdését nem múlta felül, se a buktának számító Flashét.

A kérdés, hogy az első rész hogy ment akkorát, ha a második a lábnyomába se ér? Ne feledjük, az átlagember nem tudja, hogy zsákutca itt a franchise, szóval biztos nem emiatt hagyta ki.

Az adatokat szépíti, hogy Kína imádja, így már 138 milliónál jár világszinten, de ez nyilván semmire nem elég a 200 milliós gyártási költség (+marketing) árnyékában.

23 hozzászólás a “Volt lejjebb, az Aquaman folytatása siralmasan kezdett” bejegyzéshez

  1. Kár érte, megérdemelte volna a sikert, szuper blockbuster, szuper folytatás, Momoa zseniális a szerepben, nem is értem miért hasalt ekkorát?!

  2. Szerintem a nézők fele azért tisztában van vele, hogy ez az univerzum már zsákutca, s ezért sem mennek rá. Azért állandóan mennek a hírek Gunn-ról, az új castingokról, vagy amikor Cavill cameozott a B. Adamban, aztán mégis menesztették sok egyéb mással együtt. Csak aki barlangban él nem hall ezekről, úgyhogy ez is nyom a latba. Én azért elmegyek rá, az első részt is szerettem nagyon.
    A másik ok lehet az is, hogy tényleg kezdenek ráunni az emberek a szuperhősfilmekre.

  3. Így van, aki nem barlangban él az tudja mi a helyzet. Superhero fatigue van, a Marvel az Endgame utáni sok szeméttel elérte, hogy nem igazán érdekli már az embereket a harisnyás hősök újabb kalandjai. Ezt még nem láttam de év elején lehet sort kerítek rá.

  4. Persze korrekt következtetést ebből se fognak levonni. Gunnék a végállomás előtt szálltak fel a vonatra (Jó, korábban is rajta voltak, csak másik osztályon). Persze, lehet, hogy meglepnek majd, de innen nehéz elképzelni. Mennyit hallottuk: “ez más lesz, ez valami különleges lesz, de ez most tényleg…”, aztán semmi… Amúgy, aki vágja ezeket, az Endgame előtt voltak egyáltalán ilyen ordas nagy zakók?

  5. Biztosan nem vagy ezzel egyedül human, én még abban sem vagyok biztos, hogy majd itthon megnézem, annyira hidegen hagy. Megcsömörlöttek az emberek a szuperhősfilmektől, legalábbis ezen formájukban. Az én véleményem szerint sokkal kisebb költségvetéssel száműzni kellene őket “egyből streamingre”, legalábbis egy jó időre biztosan. Hollywoodnak pedig el kéne gondolkodnia dolgokon, mert ezen 200-300 millióból (+ alsó hangon 100 millió marketing) készült tucat “nézze a néző újra és újra kvázi ugyanazt, se kreatívnak nem kell lennünk, se szívünket-lelkünket egy kicsit is beleadnunk” filmeknek nevezett moziban vetített soha véget nem érő sorozatokat eddig lehetett eladni nyereségesen. Miért van az, hogy a Japánok megcsinálták századszorra is ugyanazt és anyagi és kritikai siker lett (Godzilla: Minus One)? Azért, mert kihozták 15 millióból, így 78 millió már nyereségnek számít, emellé beleadták szívüket-lelküket és a végeredmény még cgi és minden tekintetében is sokkal jobban néz ki, mint bármelyik most készült hollywoodi blockbuster…fogalmam sincs mit műveltek volna 20x ennyiből…valszeg sose kértek volna ennyit, mert nem pénzmosás miatt csinálnak filmeket… Míg visszatérve az Aquaman 2-re, már a trailert is bezártam kb a felénél, annyira (számomra) szarul és érdektelennek nézett ki már az.

  6. Évvégére csak utolérte a szuperhősfilmeket is az elmúlás szele. VÉGRE! Nagyon remélem hogy ez valami új,és minőségi trónfosztás lesz az igényes mozgóképek világa felé,mert ami ezekben a fércművekben ment már jópár éve annak köze nem volt a színvonalas szórakoztatáshoz. Úgy látszik a tömegek is érzékelik a bomlást,már nem lehet akármit a torkukon lenyomni. Az mindenestre elég döbbenetes pozitív értelemben,hogy pár hete két Japán film vezette a Box Office listát. Ez is eljött.

  7. Lehet, hogy most derül ki, hogy valójában nem a szuperhősfilmeket szerettük olyan sokáig, hanem Robert Downey Jr., Chris Evans és Mark Ruffalo alakítását 🤷‍♂️

  8. 1. én inkább a kifáradásra tippelnék, tényleg besokkalt látszólag az “átlag” néző is, már 50. alkalommal nem akar beülni ugyanarra.

    2. azért gondolom így, mert szerintem a barlangban élés narratíva annyira nem tartja magát jól – a kutyát nem érdekli, hogy mennyi hír jön a DCEU felszámolásáról, mivel

    a, ezt tényleg nem olvasgatja az, akit nem érdekelnek kiemelten a filmes hírek, mivel ezek nem kiemelt fontosságú dolgok a hétköznapi témák mellett

    b, rohadtul nem fontos az átlag nézőnek. itt mindig él egy olyan feltételezés, hogy a bármelyik másik néző ugyanannyira érdeklődő/tájékozott, mint itt egy átlag kommentelő. az igazság az, hogy ez egyáltalán nincs így. aki ebben hisz, az facebookon fusson végig pár magyar Rebel Moon kritikát pl, vagyis az azok alatti kommenteket. 10-ből 9 ember azt írja, hogy ez egy fasza film volt, csak minden kritikus hülye, ne higgyen nekik az ember. ez az átlag színvolnal és elvárás a filmekkel szemben – emellett pedig ne várjuk, el hogy minimálisan érdekli is őket, hogy a DCEU éppen milyen szakaszban van.

  9. Hagyjuk már ezt, hogy az átlag néző nem tud a DC rebootról. Visszakerestem és minden nagyobb magyar hírportál is lehozta a váltást.

  10. Szerintem az lehet a gond ami a Shazam 2 esetében is. Már arra alapozva amit az egyik kritikus ismerősöm mondott, hogy lényegében ugyan az a film mint az 1. rész. Nem rossz de nem sok újat tesz lesz az asztalra. Az elsőről senki nem hitte hogy nagy cucc lesz mert Aquaman sokáig röhej tárgya volt csak. Nyilván erről az átlag Józsi nem tud semmit de azért 2018-ban még fénykorát élte a képregényfilmes részleg is. Plusz ha jól rémlik James Wan miatt azért elég nagyot ment keleten a film, ott hozta a legtöbbet. Akkoriban még Momoa is húzónévnek számított a GOT miatt. Azóta már sok víz lefolyt a Dunán és az emberek kezdik megunni ezeket a filmeket. Úgy tűnik nem elégszenek meg a szokásos közepessel. Az egyetlen ami jól hozott a GOTG 3 volt nem? Vagy hányadik rész volt. Nem gondoltam, hogy ez is kasszasiker lesz mint az 1. rész, de azért az meglepett, hogy így kezdett.

    “Hagyjuk már ezt, hogy az átlag néző nem tud a DC rebootról. Visszakerestem és minden nagyobb magyar hírportál is lehozta a váltást.”

    Ez max azt bizonyítja, hogy te utánajársz a dolgoknak. A mozinézők jó nagy többsége még csak azt sem tervezi meg, hogy mit nézzen, csak bemegy a moziba és ott választ valamit.

  11. Kifakadás olyan szinten van csak, hogy korábban minden szuperhős film is hasított, most csak egy válogatott réteg. A Deadpool 3 szakítani fog.

  12. Annyira nekem sem tetszett most ez. Sehol egy emlékezetes jelenet. Az első részben sokkal ikonikusabb jelenetek meg jobb 1 snittes harcrendszerek voltak. a szicíliai üldözés mai napig nagyon jó. De amikor a legeslegelején kiemeli a tengeralattjárót az nálam már az elején meghozta a hangulatot az egészhez. De itt nem is emlékszek már semmire.
    És igen szerintem többen vágják, hogy mi a helyzet még apám is mondja pedig Ő tényleg nem jár moziba, de követi a mobilján a dolgokat és félszavakkal nagyjából tudja, hogy most változás van.

  13. Akkor maradjunk abban, hogy az átlag nézők közül kb 5-ből 1 hallott a változásokról, és ebből minden tizediket érdekli ez olyan szinten, hogy azt mondja, köszönöm emiatt én kihagyom.

  14. (tiltsuk be a fogalmatlan mozizást! Legyen kötelező a mozijegyet legalább két nappal a film előtt megvenni, és két checkboxot bekattintani:

    1. felhasználási feltételek
    2. tudom, melyik univerzumban játszódik a film és ismerem az előzményeket)

    ON: én adnám, ha végre nyitnának rizikósabb, kevésbé mainstream képregények, fantasy könyvek felé, pl. Saga, vagy Brandon Sanderson könyvei. Ennek az lenne az előnye, hogy eredeti, mégis korrektül megírt, már bizonyított történet és karakterek lennének benne, és akkor nem történnének olyan balesetek, mint a Rebel Moon.

  15. Párommal tegnap sikerült megnézni, az utolsó előtti pillanatban. Mindkettőnknek tetszett. Szerintem korrekt lezárása az egész eddigi DC-nek. Tetszett a testvérek özötti oda-vissza szivatás :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.