Heti mozibemutatók: január 25.

Micsoda felhozatal, két akciófilm, egy Oscar jelölt, és még MeToo dráma is.

  • Sound of Freedom (A szabadság hangja) – megjött a film, aminek az volt a kampánya, hogy aki nem beszél róla vagy nézi meg, az pedofil. Már előtte kijött, hogy az igaz történetek eléggé el vannak túlozva, amiket a film elvileg még jobban túltolt, ellenben elvileg egy korrekt B-moz.
  • La passion de Dodin Bouffant (A szenvedély íze) – francia dráma Dodin Bouffantról.
  • Miller’s Girl (Csábító leckék) – baromi sok időpontot kapott a csábító diáklány története.
  • Poor Things (Szegény párák) – Emma Stone pedig a hét másik kiemelt hazai premierjében, ez csak felirattal megy, de sok időpontban.
  • Fast Charlie (Villám Charlie) – Pierce Brosnan B-akciófilmje.

Ezeken kívül még van El vasco és Rapito is pár időpontban.

human
írta
2024. 01. 26. 03:16
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: január 25.” bejegyzéshez

  1. Én kedveltem Jim Caviezel-t, de mióta a QAnon-hoz köthető elméleteket támogatja nyilvánosan, azóta hanyagolom a munkásságát. És ez vonatkozik a fenti filmre is, amiről időközben kiderült, hogy jócskán eltúlozza Tim Ballard szervezetének szerepét, tele van hazugságokkal és kifejezetten árt azoknak akik valóban az ember és gyermekkereskedelem ellen küzdenek.

  2. Poor Things és A szenvedély ízei jöhetnek is.
    A Miller’s Girlt meg játszhatják akárhány időpontban, egy főleg beszélgetésre, azon belül is az angol nyelv irodalmi szinten való művelésére is épülő filmet magyar szinkronnal (meg ezzel a borzalmas young adult címmel) behozni részemről hatalmas kapufa. De majd megnézzük itthon.

  3. MA megnéztem a Poor Things-et és azt a rohadt :D
    Ez volt az első Yorgos Lanthimos filmem, és tényleg különleges mind a vizuál mind az operatőri munka, a sztori meg úgy minden. Egy igazi különleges filmélmény volt, nagyon megérte, még így is, hogy az elejéről lemaradtam a technológia és közlekedés miatt. Kíváncsian várom Human kritikáját :)

  4. Én is túl vagyok a szegény párákon. Hát, nem egy hétköznapi film, az biztos. Jó film a maga elborult világában, bár messze nem tökéletes, sok helyen következetlen. A The Favourite szerintem jobban egyben volt, ez egy kicsit elment Wes Andersonos irányba [spoiler törölve – a szerk.]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.