A Quiet Place: Day One-előzetes: az első napon…

Megjött a Quiet Place franchise, az előzményfilm trailerje, amit ezúttal Michael Sarnoski rendezett. Főszerepben Lupita Nyong’o, Joseph Quinn, Alex Wolff, Djimon Hounsou, és Denis O’Hare.

A történet koncepciója szerintem jól átjön a címből, miszerint ez akció-katasztrófa lesz inkább, és egy idegen faj Földre érkezését mutatja be látványosan a nyáron.

20 hozzászólás a “A Quiet Place: Day One-előzetes: az első napon…” bejegyzéshez

  1. Jöhet, sokkal jobban néz ki mint amire az első hírek hallatán számítottam. Időzíthették volna július 4.-ére, Independence Day 3: Quiet Place 3: Day 1.

  2. Hát nem tudom, ez olyan mint a világok harcát leforgatnák Tom Cruise helyett egy másik főszereplővel. A második rész tudott hozzá adni az első történetéhez de itt egy előzmény mit ad hozzá a lore-hoz amit az első részből nem derült ki?!? Hogy érkeztek meg az idegenek és irtották ki a föld nagy részét?!? Uncsi. Ezt minden második inváziós film megteszi :(

  3. Ha jól veszem ki, akkor itt bemutatják a második rész szigeten élő szereplőit – esetleg, hogy kerültek oda?

  4. Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz ebből, mert az eredeti koncepcióval is az volt a bajom, hogy ilyen nevetséges lényeknek esélye nem lenne legyőzni az emberiséget. Hogy jutottunk odáig, hogy kussban van az egész bolygó, amikor kb egy kutyariasztóval ki lehet őket iktatni?

  5. @egyszervolt: Ugyanaz lesz a koncepció, ökörség a köbön. Messziről el fogom kerülni.
    BTW ha egyszer egy idegen civilizáció ki akar majd irtani minket, akkor nem jönnek űrhajókkal, meg lézerpuskákkal meg biológiailag felturbózott hiperhallású predátorokkal, simán csak kap a bolygó egy kiadós gamma sugarat és nem szenvedünk, csak abból nem lehet filmet gyártani.

  6. Öcsém he, ennyi nyavajgót itten :D Hát ne nézd meg, ha már most eldöntötted, hogy szar lesz :D Nekem nagyon tetszik így elsőre a trailer alapján. Ismerős a fekete csaj főszereplő, de sehová nem tudom így rakni hirtelen. Djimon Hounsou meg a Gladiátor meg a Véres Gyémántok óta az egyik kedvencem. Szóval jó lesz ez. Az meg, hogy megint van valami “idegen” dolog, ami kiírt minket csak hab a tortán :D :D :D

  7. Srácok/lányok, ne akadjunk már fenn mindenen… Úgy, hogy egyetlen egy idegen civilizációt sem ismerünk, így nehéz elképzelni, hogy milyen lehet egy idegen faj. Alapvetően minden írónak addig terjed a kreativitása, hogy egy idegen fajt emberi/állati tulajdonságokkal/cselekedetekkel ruház fel, mert így ereszthetik össze őket az emberiséggel filmekben/könyvekben/stb, emberi szereplőkkel együtt. Az ilyen jellegű filmek csak és kizárólag a szórakoztatásra koncentrálnak, semmi másra. Minden egyes sci-fit darabokra lehetne szedni ilyen alapon, ami valaha készült

  8. A Day One esetében szerintem hiteles a koncepció. Teljesen mindegy, hogy hosszútávon mennyire sebezhetőek, egy váratlan invázió, amiben megjelenik irgalmatlan mennyiségű, full ismeretlen, nehezen lekövethető, brutál erős és agresszív lény, simán letarolhat egész városokat. Már csak azért is, mert nyilván az óriási tömeges pánik is az összeomlás felé eszkalálja a helyzetet. Az első két film esetében viszont tényleg sántít a dolog, mert elképzelhetetlen, hogy előbb-utóbb nem adódik a megoldás, hogy milyen eszközökkel lehet őket megfékezni, és nem kezdik el szervezetten megoldani.

  9. Namostan… a Ruszkije Vityazi (Orosz vitézek) bemutatókötelék vajon mit keres a trailerben?

  10. Jónak tűnik nagyon, de 1080p-ben feltölteni egy szétkompresszált trailert rosszabb mint 10 óráig elhagyni utolsó napodon a szállást, pedig azé azért és osztanék 1-2 atyait.

  11. “A Day One esetében szerintem hiteles a koncepció. Teljesen mindegy, hogy hosszútávon mennyire sebezhetőek, egy váratlan invázió, amiben megjelenik irgalmatlan mennyiségű, full ismeretlen, nehezen lekövethető, brutál erős és agresszív lény, simán letarolhat egész városokat. Már csak azért is, mert nyilván az óriási tömeges pánik is az összeomlás felé eszkalálja a helyzetet. Az első két film esetében viszont tényleg sántít a dolog, mert elképzelhetetlen, hogy előbb-utóbb nem adódik a megoldás, hogy milyen eszközökkel lehet őket megfékezni, és nem kezdik el szervezetten megoldani.”

    Ezzel részben egyetértek és örülök hogy valaki leírta helyettem. Annyit tennék hozzá, hogy az első két film (ezek szerint) mindössze picit több mint 1 évvel később játszódik. Teljesen reális hogy ennyi időt venne igénybe kiaknázni a gyengeségüket. Az első 100 nap eleve elmenne arra, hogy a civilizáció nagy része meghal a sikongató, pánikolós menekülés közben, akik meg maradnak, túlzottan elszigetelve tudnának csak létezni. Még ha valaki rá is jönne a megoldásra 100 nappal korábban, akkor is necces mennyire tudná ezt hatékonyan eljuttatni a túlélőkhöz. Nyilván idővel legyőzhetőek a szörnyek, de főleg az első napon, egyetlen okos kommenthuszár se találná fel a spanyolviaszt.

  12. Blunt/Krasinski nélkül eleinte nem sok értelmét láttam, de Lupitát az Us óta imádom, Djimon Hounsout a Gladiátor óta csípem, szóval nekem ez így ebben a formában egyelőre tetszik. Meg tudtak lepni, pedig meggyőződésem volt, hogy én leszek az első aki lefikázza a trailert. :D

    Fura, hogy nem várták ki a vasárnapot..

  13. Én is feleslegesnek gondoltam eddig ezt a filmet, de a trailer tetszett. Egy esélyt mindenképpen kapni fog.

  14. egyrészt rombolás, űrlény, invázió – jesz.

    de a Quiet Place attól volt jó, hogy pont nem ezt mutatta. talán suspense thrillernek mondanám, nem tudom. ez meg így elsőre egy tucat Világok harcának tűnik, amiből láttunk már százat. megvan, a The Tomorrow War ugrott be erről, mint legutóbbi próbálkozás.

    na mindegy, itthonra jó lesz azért, nem hagynám ki.

  15. jézus, egy-két komment itt már szabályosan fáj.
    itt már idegen civilizáció szakértők is vannak, rendesen felröhögtem, mikor megmondja valaki, hogy mi fog történni, mert nyilván ő már tudja ez hogy zajlana irl :D

    Gondolom ezek komment társak az Interstellárnál is megmondták, hogy valójában nem is ilyen egy feketelyuk és a bolygó sem így pusztul majd el hanem amúgy :D

  16. Így elsőre ez olyan, mint az Aliens az Alien után. Reméljük a film vége után is így érzem majd.

  17. Fura, hogy egy ilyen irányú folytatást csinálnak, mert az előző két filmtől hangulatilag messze van (nekem is inkább a Tomorrow War-t juttatja eszembe), de azért nézős.

  18. Fun fact: az itt többször említett Tomorrow War-t is a Paramount készítette (csak aztán a covid miatt az Amazon megvásárolta tőlük 200 milláért).

  19. Na csak lesz nyáron olyan film ami megéri a mozijegy árát :) Drukkolok neki.
    Én sem értem azokat akik a negatív kommenteket írták. Ha most jönne ki az Aliens nem közel 40 évvel ezelőtt azt is szétcincálnák. A sci-fi a szórakoztatásról szól ahogy azt előttem is írták.
    Nekem amúgy a Holnap Háborúja is nagyon tetszett, nem értem miért streamingre küldték de ez ugye más téma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.