Dakota Johnson kifakadt a filmgyár mostani állapotára, és részben a streamingre is

A színésznő a L’Officiel-nek adott interjújában kicsit ellensúlyozta a “streamingen nagyobb a szabadság” gondolatot, amit sokat hallhattunk. Helyette inkább az algoritmus által dobott ötletek kényszerű elkészítésének sötét fellege vizionálható a kijelentéseiből.

“The people who run streaming platforms don’t trust creative people or artists to know what’s going to work, and that is just going to make us implode. It’s really heartbreaking. It’s just f*cking so hard. It’s so hard to get anything made. All of the stuff I’m interested in making is really different, and it’s unique and it’s very forward in whatever it is.”
[…]
“Everyone who makes decisions is afraid. They want to do the safe thing, and the safe thing is really boring.”

Dakota Johnson

Röviden: a streamingen nem bíznak a kreatívokban, ebbe beleszakad a szíve. K**va nehéz bármit összehozni, főleg olyasmit, ami eredeti és előre mutató, mivel a döntéshozók félnek, és a biztos dolgot akarják csinálni.

Természetesen úgy is olvasható, hogy amikkel ő jön, azokat nem véletlenül dobják vissza. Ez is benne van a pakliban, de ritkán van ilyen kiakadás, általában a “nagy régi vágyam volt ezt megcsinálni, ebben szerepelni” megy, szóval gondoltam nem megyek el szó nélkül mellette.

Bónusznak a Madame Web viral szövege kapcsán egy videó. Nem csoda, hogy ügynökséget váltott Johnson.

Bónusz-bónusz az interjú elején Johnson bemutatása:

She’s also an investor in and serves as co-creative director for Maude, a sexual wellness brand known for its simply designed, powerful vibrators, which the brand shortens to vibe.

human
írta
2024. 02. 08. 14:21
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Dakota Johnson kifakadt a filmgyár mostani állapotára, és részben a streamingre is” bejegyzéshez

  1. Látszódni látszik, de az iparban dolgozó színészek (nyilván) nem szokták nyíltan kimondani. Jó lenne elmenni több kollégájának ebbe az irányba, mert ráférne a nagy stúdiókra egy újabb korszakváltás.

  2. Rákerestem. Maude: “Better than flowers”: Valentin-napra ez ajándékötlet?! :-o
    (Én inkább maradok a virágnál, khm..)

  3. Teljes joggal mond ilyeneket. A Szürke 50 árnyalatából meg a Madame Webból is csak úgy árad a művészi szabadság és kreativitás.

  4. nyilván amikor azoktól eltérőt akar csinálni, akkor ütközik falakba. lol, ennyi értés azért gondolom beleférne. a Madame Web tippre úgy lett eladva neki, hogy sikerfilm után könnyebb lesz indievel házalni, aztán látta a minőséget amikor már jól állt az utómunka (az első trailer környékén) és ügynökséget váltott :D

  5. A kraven filmmel mi a helyzet? ugy emlekszem hogy annak mar volt elozetese mielott errol mielott ez a Madame Webb be lett volna jelentve.

    Mindenesetre ez egy paycheck film nyilvanvaloan. A moebius meg venombol kiindulva azert tudhatna DJ, hogy mire szerzodik le. Nem a citizen kane 2 lesz leforgatva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.