21 hozzászólás a “Újra mozikba küldik” bejegyzéshez

  1. 1982-es születésűként nekem ez a kedvenc SW filmem a mai napig. Valószínűleg azért , mert a klasszik trilógia nekem már nem azt a varázst jelentette a 90es években, amit a nálam kb 10 évvel korábban születetteknek.
    így nyitott voltam az újdonságra, amit Lucas alapvetően nagyon jó érzékkel hozott ebben a filmben. Nem képviselek ezzel többségi véleményt, de nekem ez az IGAZI Star Wars hangulatra, látványra, sztorira, küzdelmekre, stb.
    A két folytatásból sem a Klónok támadásával van a legtöbb bajom, amit a leginkább lehordanak. Szerintem alapvetően az a film is rendben van, Anakin hisztis viselkedésevel együtt sincs benne semmi megbocsarhatatlan. A legtöbb bajom a harmadik epizóddal van, amit egyszrűen elrontottak úgy, ahogy van. De sokkal szívesebben megnézem azt is a mai napig, mont bármely másikat a régi vagy az új trilógiából.

  2. Klassz ez a plakát. Engem tökéletes korban ért anno a film és nagy hatással volt rám. Mondjuk gyerekként is inkább a 4-5-6 volt az igazi, de azért szaladgáltam én anyám barna köntösében meg csizmájában a szomszéd gyerekkel partvisnyéllel a kezemben a gangon Darth Maul elől. Szerintem a casting is jó lett, illetve design szempontból is elég sok olyan dolog van benne ami a mai napig megállja a helyét, pl űrhajók, csatahajók, Droidekák, fogatok, meg hát Maul kardja és harcmodora. Persze azért számos hibája van a filmnek, a RLM ezt össze is foglalta szépen, de az elmúlt évek SW tartalmai talán kicsit emeltek a fényén ennek a filmnek.

  3. Én simán beülnék rá, ez az egyetlen amit nem mozibam láttam a trilógiából. 7 éves voltam mikor kijött, gyerekként nagyon szerettem.

  4. Eskü lehet megnézem, anno láttam moziban 25 éve, de azért na, lehet megnézném megint moziban.
    Érdekességként: amikor 2012-ben újra a mozikba küldték ezt 3D-ben, akkor is hozott extra 102 millió dollárt, nagyon durva.

  5. Én is ezt a részt láttam először. Még óvodás voltam mikor kijött, emlékszem a Star Warsos csokikra a boltokból. :D

  6. Én minden ilyenre elmegyek moziba, Harcosok klubja, Bolygó neve halál voltak az elmúlt években, ezt mindenképpen megnézem! 16 évesen láttam moziban úgy, hogy előtte nem sokkal vetítették az episode 3-4-5-öt azokra is beültem.

  7. Én 88-as születésű vagyok, de az eredeti trilógia mai napig a nagy kedvenc. Ettől függetlenül az előzménytrilógiát is szerettem, amelyből a leggyengébb ez. De az új trilógia köszönőviszonyban sincs ezekkel. Sajnos Lucas túltolta a CGI-t anno és az előzménytrilógia filmjei ebből a szempontból nagyon rosszul öregedtek. A gunganekkel való harc a mezőn olyan, mintha windows xp háttér lenne az egész. De minden hülyesége ellenére én most is szeretem az egész hóbelebancot. :)

  8. Köszönöm de nem.

    És ezt mondom úgy, hogy ez az első film amit láttam. De amikor kicsivel utána megnéztem az eredeti trilógiát rájöttem, hogy ez a közelükbe sem ér. A Klónok támadása és a Sith-ek Bosszúja szintúgy nem.

    A többi film és sorozat pedig a The Last Jedi, Rogue One és az Andor kivételével nem érdemel említést sem.

  9. Kb. 10 voltam, mikor a Cinema Cityben néztem, a mai napig emlékszem a felfokozott hangulatra, a rajongókra, a szünetre film közben, nem értettem akkor, mit jelent a star wars sokaknak, azt értettem, hogy ez most valami különleges esemény, viszon emlékszem a Pizza Hut menüs varázs kockára amiben Anakin/Vader váltakozott, h nagymamámtól sírtam ki a pénzt rá, annyira behúzott, vagy az akkori legjobb haveromnál a ps1-es podracer gamen mennyit pörögtünk… :D Sosem voltam Star Wars fan, bár láttam minden részt, de ha ezt beküldik moziba, tuti nem hagyom ki.

  10. Messze nem tökéletes film, de nálam bármikor lecsúszik. Van benne kb 3-4 jelenet ami tiszta cringe, de azt leszámítva szerintem nagyon jól felépített sztori.

    Sose értettem a “nehéz követni a politika miatt” kritikát. Totál faék egyszerűségű benne ez a szál, ráadásul szerintem még érdekesen is van tálalva.

    De konkrétan: Zene, rész végi fénykard párbaj, jó helyszínek – érdekes bolygók, eredeti design, fogatverseny, Ian McDiarmid, Qui-gon és Obi-wan párosa… Ezek számomra bármikor eladják.

  11. Ugy emlekeztem, hogy a Forum moziban lattam, az szo szerint fapados volt, fabol voltak a szekek, de mar lehajthatoak voltak. Erre most utana nezek, es a mindentudo internet szerint a Forum mar ’96-ban bezart. Szoval akkor lehet hogy a Hunyadi volt? Az 2000-ben zart be. Ki tudja. Amikor meg nem csak multiplex mozi volt horribilis jegyarakkal.

  12. Az tényleg durva, hogy a Disney-trilógia utólag micsoda klasszikussá nemesítette az előzménytrilógiát (bár a fanok között ebben a Clone Wars sorozatnak is volt némi szerepe). Én is ezt láttam először moziban kisgyerekként, mára hardcore SW fan lettem, de ezt kihagyom.

  13. Anno 99-ben mikor kijött kétszer is megnéztem moziban a fogatverseny és a végső Maul párbaj miatt. Nagyon sokan leszólják ezt a filmet, meg tudom Jar-Jar, de ez a film emelte új szintre a fénykard párbajokat és gyakorlatilag először láthattuk az SW világát kicsit a színfalak mögött is nem csak a peremvidéken. Hogy újra megnézném-e moziban? Ha nem láttam volna anno akkor biztosan, ahogy koromból adódóan az eredeti trilógiát is csak felújítva láttam már moziban asszem ’97-ben.

  14. hu tényleg, a podrace-t meg kellene hallgatni még egyszer 25.5-ben mozis rendszeren. arra emlékszem most is, az libabőr volt akkoriban.

  15. Már 25 éves? Azta mindenit. Én akkor már szakközép iskolás voltam de így is nosztalgiával emlékszem vissza rá. Az eredeti trilógiát csak 1-2 évvel előtte láttam, nem is tudtam mi az a Star wars.
    Moziban nem hiszem hogy újra megnézném de otthon simán. Kedves film :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.