Bill Skarsgård a Holló

A végül 2024 júniusában jövő Crow remake főszereplője nézhető meg harcra készen.

Damaged?

Még ez a kép is van FKA Twigsszel.

human
írta
2024. 02. 28. 18:43
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Bill Skarsgård a Holló” bejegyzéshez

  1. Bírom Skarsgardot de ez a Letos joker kinézet…
    Megint túltolták a tetkokat amitől inkább röhejes mint para, emlékeim szerint Lee hollója parább volt legalább is számomra bár gyerek voltam még amikor láttam.

  2. Ezt a két képet látva kicsit az az érzésem, mint a Mátrix: Feltámadásoknál.
    Érthető, hogy már egy másik korszakot élünk és más a célközönség is, mint 1994-ben, tehát egy Crow filmnek (én nem vagyok hajlandó hollózni a varjút) is másképp kell kinéznie. De nekem ennyiből eddig nagyon nem adja. De még korai ítéletet mondani.

  3. pföjj.
    na meg is hallgatom megint a filmzenét.

    Someone take these dreams away
    That point me to another day
    A dual personality
    A strange untrue reality

    salalaa

  4. FKA? Mindegy, úgyse ismerem:D

    viszomt eddig bármiben láttam Billt, üde színfoltja volt az adott filmnek, finoman fofalmazva:D szóval én várom, hozzáteszem ezerszer láttam a régit és ahhh jó kis Burn, de szerettem..😌

  5. Óbaze, Lil Peepet csináltak belőle. Inkább vegye meg mindenki a képregényt, magyarul is megjelent.

  6. nálam hatalmas kedvenc a Brandon Lee-féle változat, szerintem több, mint 20-szor láttam (elő is kéne venni újra, érlelődik ez bennem már egy ideje), két filmposzter is volt kint a szobám falán évekig, mindkét soundtrack album megvan cd-n és a díszdobozos dvd kiadást is megvettem anno, az konkrétan gyönyörű, szóval részemről ez a remake alapból szinte behozhatatlan hátránnyal indul, abban sem vagyok biztos, hogy van egyáltalán létjogosultsága

    viszont ez az összefirkált iskolapad fejszerkezet a szó szoros értelmében azt a minimális kedvemet is elvette a koncepciótól, ami eddig volt

    tudom, felszínes ítélet, mert ettől még lehet jó a kész mű, de az is biztos, hogy az első benyomás általában helyes szokott lenni, szóval ezt én majd maximum itthon nézem meg, ha nem lesz jobb dolgom

  7. @giskard_reventlov:

    Hasonlóan érzek, ahogy fentebb írtam is. Biztos, hogy ez az eric draven-es képregényfilm remake-je lesz, és nem valami új sztori?
    Próbálom olyan szemmel nézni, mint ahogy az eredetit nézhette 1994-ben egy akkori 41 éves, mert akkor talán ő látta úgy a nekem 12 évesen hatalmas élményt jelentő filmet, hogy “na ez a pojáca biztos a tinik ikonja lesz”…pont azért, hogy tudjam, mit kerüljek el és ne essek abba a hibába, hogy a nosztalgia és a korom alakítsák a benyomásom. De ez akkor sem Eric Draven a képeken, hiába írunk 2024-et. Bírom Skarsgard-ot, de ez a figura semmiben nem emlékeztet a képregénybeli Draven-re, még ha valami modernizált verziónak is fogjuk fel… ellenben nagyon hasonlít a harmadik, már csak DVD-re megjelent folytatás főhősére, ami nagyon nem jó ómennek érződik.
    Sajnos én is azt gondolom, hogy az első benyomás helyesnek szokott bizonyulni, szóval kicsit el vagyok kenődve.

  8. uhhh ennek 4 része is volt
    The Crow: Wicked Prayer csupa sorozatos arcokkal
    Emmanuelle Chriqui
    David Boreanaz
    Tara Reid

  9. Feldolgozás mai tiktokos hülyegyerekeknek. Remélem, akkorát bukik, mint a fene. Én meg azt hittem, a Holtpont remake-nél nem lehet rosszabb…

  10. @LasDen

    Ő karizmatikus volt. Mikor először láttam, nem tudtam, hogy a színész meghalt, így nem hiszem, hogy csak emiatt vált volna akkora közönségkedvenccé. A második és negyedik rész (Furlong :D …) hollója tényleg műmájer volt, a harmadik szerintem nem rossz, ebben meg remélhetőleg pozitívan csalódok.
    Folyton a fiatal Steve-O ugrik be róla. “Sziasztok, Eric vagyok és ez itt a Jackass :D”

  11. ujjuj. A bimbitetkó kísérteni fog :D

    Amúgy, O’Barr több főszereplővel írt The Crow képregényt, lehet ő nem is Erik Draven lesz.

    Amúgy, Eric eredeti kinézetét a Bauhaus-os Peter Murphy inspirálta, Bill Skarsgård rá viszont hasonlít.

  12. Szerintem csak azért mert mindenkinek traumát okozott a Leto féle joker, nem lesz egyből ördögtől való a teletetovált test.
    Ettől függetlenül nem vagyok nagyon bizakodó, de ki tudja, akár még jó is lehet.

    @Scorpion82:
    Valójában pont annyira pontos a holló mint a varjú. Magyarországon a ‘crow’ nevű madár nem él, így szavunk sincs rá. A fekete/vetési varjú (ami hasonlyt rá) az ‘rook’, a holló (ami szintén hasonlít rá csak nagyobb) az ‘raven’ és a szürke/dolmányos varjú, ami rohadtul nem hasonlít rá az ‘hooded crow’.
    Szóval igazából hívhatjuk aminek akarjuk, pontos nem lesz, bár a szokásos magyar címfordítási trendeket nézve örüljünk hogy nem fülemüle.

    Ezen a vonalon maradva viszont rohadtul remélem, hogy valaki megsúgja a készítőknek, hogy angolszász vidékeken viszont él és létezik a madár és nem valami gagyi CGI lényezet fog károgni a képernyőn.

  13. El-ahrairah:

    Erősen véleményes amit fix tényként írtál.

    “A crow is a bird of the genus Corvus, or more broadly a synonym for all of Corvus.”

    Továbbá a családot nálunk varjúféléknek hívják, nem pedig hollóféléknek.

    Továbbá a ‘crow’ nevű madár alatt melyik fajra is gondoltál, ami Magyaroszágon nincs?

    “The species commonly encountered in Europe are the carrion crow, hooded crow, common raven, and rook”

    Itt én nem látok olyat, hogy ‘crow’.

    Ha esetleg a carrion crowra gondoltál, annak bizony van szíp magyar neve, kormos varjúnak hívják.

  14. A filmben látható madár az egy “american crow” (Corvus brachyrhynchos), ami nem él Európában egyáltalán, ezt szokták leggyakrabban mint “crow” emlegetni. A “carrion crow” (Corvus corone) hasonlít rá, de nem azonos vele.
    Ami fontosabb, hogy ez az amihez leginkább kapcsolódik a filmben körvonalazott hiedelemvilág amelynek a megfelelője magyarul inkább a holló mint a varjú (bár ez is keverve van).

    De igazából mindegy, tőlem lehet rajta sznoboskodni, csak eléggé okafogyottnak érzem, tekintve, hogy a madár a filmben se nem holló se nem varjú sem köznapi sem tudományos értelemben véve.

    A filmbe meg rakhatnak hollót meg varjút is, csak ne legyen szar, és ne ócska CGIal legyen odavetítve a greenscreen elé.

  15. @El-Ahrairah:
    Akkor sem a holló (raven) a pszükhopomposz, vagyis lélekkísérő madár a mitológiában, hanem ott ahol ez él, a crow az. Más nyelveken sem Holló a címe. A spanyol változat is Il Corvo. Továbbá utána tudsz olvasni, konkrétan le is írhák, hogy egyszerűen azért fordították hollónak, mert szerintük menőbben hangzik és a magyaroknak a varjú túl közönséges lett volna.
    Nyilván nem ezen áll vagy bukik a dolog, de engem ez pont annyira zavar, mint Wolverine-t Farkasnak fordítani. Nem véletlen lett egyik állat sem a névadó.

  16. “Ismét egy jó filmet gyaláznak meg a hollywood-i ötlethiányos gyárban!”

    Egyrészt nem filmet, még ha meg is gyalázzák hanem kérpegényt, másrészt nem gyaláznak meg semmit, hiszen még egy szar adaptáció sem ronthatja el az eredetit, vagy egy másik adaptációt.

    Egyébként csak mondom, hogy nem csak az az egy verzió van amit a filmben láttatok. Itt van pl egy tetovált változat is.

    https://thecrow.fandom.com/wiki/The_Crow:_Wild_Justice

    Plusz egy rakat másik.
    https://comicvine.gamespot.com/the-crow/4005-42251

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.