VFX srácok és Gareth Edwards

A Creator és a Rogue One rendezője volt a kanapén, hogy beszéljen a srácokkal a filmjeiről. Érdekes belelátni, hogy miképp gondolkozott (és miért olyan gyenge a script néha, amiből dolgozik:) Edwards.

human
írta
2024. 03. 10. 02:26
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “VFX srácok és Gareth Edwards” bejegyzéshez

  1. A csávó eszméletlen tehetséges, kitartó és kreatív ami a VFX megoldásokat illeti. Most már csak kellene egy olyan partner neki, aki olyan forgatókönyvet tud adni neki, amivel megmarad a szabadsága, de közben megkapjuk a VFX-hez felérő karatkerfejlődést és történetet. Most azért gondoljuk el, mit ki tud hozni emberünk 60 misiből, akkor egy 300 misiből készült blockbuster-ből mi lenne a keze alatt? (Oké tudom, korrumpálódhatna, stúdió fejesek beleszólnak, stb., naívan elkalandoztam…). Mondjuk egy nagyívű Warhammer filmet odaadnék neki VFX-re, azt hiszem oda is emlékezeteset alkotna…

  2. Szerintem ez a videó tökéletesen bemutatja miért szarok a mai filmek úgy általában is. Itt van ez a csávó, Gareth Edwards, elismert és nyilvánvalóan ÉS TÉNYLEG tagadhatatlanul profi, ügyes, hatalmas technikai tudással rendelkező rendező. Csak magasról szarik a forgatókönyvre. Tök nyilvánvaló, hogy imád a kamerával bütykölni, imádja a látványtervezést, a koreográfiát, hogy valami szépet valami újszerűt, valami látványosat alkosson.

    Csak épp a történet számára “egy paragrafus amit a helyi furcsaságok alapján irkál, forgatás közben”… mondjam azt, hogy érződik?

    Tök jó, hogy vannak ilyen “visionary director” kategóriás emberek (mert ő amúgy az szerintem) csak kár hogy nincs senki aki leülne mellé és mondaná hogy “haver, dolgozz még kicsit a történeten!”

  3. az a baj, hogy egyenlőségjelet teszel oda, ahol nincs. Edwards aki kilóg (ki is rúgták a Rogue One-ból pl.:), nem pedig ő az átlag direktor.

  4. Nem azért rúgták ki mert átlag direktor lenne, hanem mert szar volt a történet vége – ezért írta át Tony forgatás közben a teljes 3. felvonást.

    Edwards kapcsán csak arra a számomra nem túl kívánatos trendre akartam rámutatni, hogy manapság a legtöbb rendező nagyon tech-savvy, de főleg a történet kárára. Míg mondjuk korábbi időkben, a domináló auteur-director időkben inkább a fordított volt az igaz.

    De a lényeg csak annyi lenne, hogy bár kedvelem Edwards vizualitását, a filmjei inkább csak kihagyott ziccerek.

  5. “a legtöbb rendező nagyon tech-savvy, de főleg a történet kárára”

    és

    “Szerintem ez a videó tökéletesen bemutatja miért szarok a mai filmek úgy általában is.”

    de épp ezt mondom, hogy pont fordítva, a legtöbb rendező inkább szarik a techre, konkrétan sokan csak a drámai részeket rendezik meg, aztán a second unit letudja az akciót. avagy Edward az aki kilóg, az ő munkáiból nem lehet következtetni semmiféle trendre, mivel pont nem felelt meg a trendnek amiért ki is baszták a Rogue One-ból, pont azért amit te általánosítani akarsz, hogy csak úgy ‘random rendezget aztán csak lesz valami.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.