Heti mozibemutatók: március 14.

Nincs értelme a moziba küldeni bármit, ha a Petőfi-film az ellenfele! Erre jutottak a forgalmazók? Vagy más oka van ennek az üres hétnek.

 • Das Fliegende Klassenzimmer (A repülő osztály) – német vígjáték Erich Kästner regénye alapján… csak szinkronnal vetítik természetesen.
 • Bernadette (Bernadette – A főnökasszony) – kell az alcím a Bernadette Chiracról szóló filmnek, amiben Catherine Deneuve játszik.
 • Baghead (Holtakkal suttogó) – két perc beszélgetés a holtakkal, de ha valaki átlépi a határt… várjunk csak, ez a Talk To Me? Egy horror van a hétre.
 • Kálmán-nap – rövid magyar film.
 • Most vagy soha! – Lóth Balázs rendezésében itt van Petőfi élete. Tudom, meglepő ez a név, hiszen minden reklámban Rákay Philip filmjének tűnik.
human
írta
2024. 03. 14. 16:31
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: március 14.” bejegyzéshez

 1. ezt muszáj itt is megosztani, nem olvasok origot, csak egy oldal tette közkinccsé, hogy emésztgessük picit :D

  Origó a Petőfi filmről:
  „Berettyán Nándor – a Nemzeti Színház színművésze – döbbenetesen hasonlít a költőre, bár valójában nem tudjuk, pontosan hogyan nézett ki Petőfi.”

  Múlt héten a dűne duplázást dobtam el a Darkért, (úristen, lassan egy hete pörög rajta az agyam, minden mást kitolva) ahogy nézem most se megyünk moziba, marad a Gentlemen sori, meg talán inkább előkapom a stand by me-t :D

 2. Mondjuk kiváncsi leszek a számokra a Petőfi filmmel kapcsolatban de nyilván hatalmas sikernek lesz elkönyvelve

 3. blady – Én egy bizonyos Vági Barbara véleménycikkébe futottam bele az Origóról, hát az is megér egy misét.
  “Ott voltam, éreztem a bőrömön az esőcseppeket, megrettentem a Pilvaxban, remény töltötte el a szívemet a jogi egyetemnél, lelkesedtem a múzeumnál, a szent hazaszeretet és a büszkeség pedig megremegtette a szívemet.”
  A hányingertől a röhögőgörcsig minden elkapott, hatásos olvasmány…

 4. Kicsit reményledtem benne, hogy a Most v. soha jó lesz, de a lelkesedés az első trailerig tartott. Ez tényleg egy Rákay film, csak kellett neki egy iparos.
  Lóth Balázs már elég régi motoros a magyar mozgóképgyártásban, aki végigjárta a ranglétrát, videóklipp, reklámfilm, rövidfilm, nagyjátékfilm, tud rendezni és össze tud fogni egy nagy stábot és ide ez kellett. Sajnos ami jellemző rá, hogy a vizualitás a minden felett áll, a színészekből nem tudja kihozni azt a pluszt amitől működne a történetmesélés, én pl. a pesti balhéról is menekültem ki, pedig előzetesen akartam szeretni.
  Nincs kétség, hogy papíron hatalmas siker lesz a Petőfi-“film”, de a művészeti értékét azt hiszem mindenki be tudja lőni függetlenül attól, hogy melyik oldalra szavaz.

 5. A forgalmazók szerintem nem jutottak semmire, hanem ki lett adva, hogy ne nagyon legyen konkurencia. A Dűne miatt gondolom úgyis szívják a fogukat.
  A Kálmán-nap meg simán érdemes egy támogatói mozijegyre, ha szerzői és tényleg értelmes magyar filmet akarunk támogatni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.